ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Přístřešky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
JeromeHeretic napsal:

Přesně tak. Já to měl ještě veselejší o to, že jsem nesehnal všechny sousedy a tak to muselo být územní rozhodnutí a nikoliv jen souhlas.Takže měsíc navíc a litr k tomu.Sad

Kdybyste kopali zemljanky a na povrchu vam koukala jen kadibouda s vytahem do toho podzemniho hangaru, tak nemusite resit nic Happy[/quote]

Westy to asi doplní ale co vím tak na tvém pozemku ti patří asi jen metr do hloubky, pak je to státu.. prostě tvůj pozemek má směrem dolů omezení, což je proto, aby stát mohl třeba stavět tunely apod..
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Westy to asi doplní ale co vím tak na tvém pozemku ti patří asi jen metr do hloubky, pak je to státu.. prostě tvůj pozemek má směrem dolů omezení, což je proto, aby stát mohl třeba stavět tunely apod..[/quote]

To je nesmysl,teoreticky vlastníkovi pozemku patří vše od středu země až po hranici vesmíru.Je to ale limitováno "horním zákonem" a "zákonem o leteckém provozu" a několika dalších které toto nějak omezují,ale neruší. Ten horní zákon je docela divoká záležitost protože není nerost jako nerost...malá citace :
"Předpokládáme, že jde skutečně o Váš pozemek a nikoliv o pozemek který hodláte získat jako náhradní restituci. Dále velice záleží tom, zda jde o vyhrazený či nevyhrazený nerost. Vyhrazené nerosty (vyjmenovány v hor ním zákoně) jsou majetkem státu, nerosty nevyhrazené (v podstatě pouze stavební a cihlářské suroviny) jsou podle horního zákona součástí Vašeho pozemku. Všechna dosud netěžená tzv. výhradní ložiska (tj. ložiska vyhrazených nerostů a velká ložiska nerostů nevyhrazených) jsou chráněna tzv. chráněným ložiskovým územím (CHLÚ), ve kterém platí stavební uzávěra."
Ještě několik případů které stačí ošetřit "ohláškou " :

Ohlášení stavebnímu úřadu vyžadují stavby uvedené v § 104, jsou to například* :

- stavby pro bydlení ( rodinné domy ) a rekreaci do 150m2 zastavěné plochy, s jedním nadzemním podlažím, s jedním podzemním podl. do hloubky 3 m a nejvýše dvěma nadzemními podlažími a podkrovím

- stavby do 25 m2 zastavěné plochy do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepené nejvýše do hloubky 3 m

- přípojky v délce nad 50 m

- stavební úpravy pro změny v užívání části stavby, kterými se nezasahuje do nosných konstrukcí stavy, nemění se její vzhled a nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí

- sjezdy z pozemních komunikací na sousední pozemky

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
Samurai napsal:
.. prostě tvůj pozemek má směrem dolů omezení, což je proto, aby stát mohl třeba stavět tunely apod..

Spis je to proto, ze pokud tam najdes zlato (ropu, uran), tak ti ho stat bez nahrady sebere.

Edit: Aha, pisu pomalu.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/4/2009
Chtěl bych se trošku vrátit k tématu s bivak. plachtama. Všiml jsem si, že je tady hodně vlastníku bivak. plachty od firmy Condor a tak mě zajíma jakou s ní máte zkušenosti při dlouhodobém dešti. Co jsem se díval, tak ma vodní sloupec 2000mm, což je myslím minimum pro udávání hodnoty "nepromokavé" Grin Ale stačí to na přespání když celou noc prší? Confused Mám trošku obavu jelikož mám pončo s kterého se dá udělat i provizorní přístřešk. Je to obyč. ripstop a i po napnutí po asi 30min se začnou oběvovat malé kapičky a po chvíli.....však víte Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
Prince_Rakeem napsal:
Chtěl bych se trošku vrátit k tématu s bivak. plachtama. Všiml jsem si, že je tady hodně vlastníku bivak. plachty od firmy Condor a tak mě zajíma jakou s ní máte zkušenosti při dlouhodobém dešti. Co jsem se díval, tak ma vodní sloupec 2000mm, což je myslím minimum pro udávání hodnoty "nepromokavé" Grin Ale stačí to na přespání když celou noc prší? Confused Mám trošku obavu jelikož mám pončo s kterého se dá udělat i provizorní přístřešk. Je to obyč. ripstop a i po napnutí po asi 30min se začnou oběvovat malé kapičky a po chvíli.....však víte Happy

To máš tak, sloupec je sloupec, ale když uděláš stříšku, voda teče dolů a sloupec/rozuměj tlak vody/ se nevytvoří a neprotlačí vodu skrz tkaninu.
jirikostinek.cz
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/4/2009
já vím jak je to myšleno Razz ale jde o to jak to dlouho vydrží odolávat. To máš jak s botama nebo s větrovkou. Taky ze začátku odpuzují vodu skvěle, ale při častějším styku s ní se to horší, pokud se teda neimpregnuje. Ale jestli se mýlím tak mě opravte Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
frog napsal:
Prince_Rakeem napsal:

To máš tak, sloupec je sloupec, ale když uděláš stříšku, voda teče dolů a sloupec/rozuměj tlak vody/ se nevytvoří a neprotlačí vodu skrz tkaninu.

Je to tak. V té plachtě se můžeš posadit do vany a budeš v suchu. "Průstřel" kapkou je jiná věc (nehrozí pod větví). Vždycky je ale srážení zevnitř a nepromokavost zvenčí.

Mě se osvědčilo nad spací síť natáhnout šňůru a přez to přetáhnout igelitový rukáv. žádná zima a vlhko od země, vítr ani voda zvrchu, odvětrání od nohou a hlavy si zreguluješ. Jen to musíš mít kde pověsit a umět spát v síti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Cca 10 let jsem používal bivakovací plachtu s odolností 1000 mm (teoreticky odolá slabému mžení). Nová odolávala téměř čemukoli, ošoupaná a odřená, postavená do stříšky, prokapávala při přívalovém dešti nebo při celonočním lijáku. Vzhledem k tomu, že se obvykle i se spacákem zasunu do pytle z impregnované bavlny, který chrání spacák proti jiskrám z ohně a proti ranní rose (též přidá cca 5 stupňů k tepelnému komfortu, nejlepší je sypek, ale je těžké sehnat ho v rozumné barvě), tak mě těch pár kapek nevzrušovalo. Bohužel, jak se plachta dál ošoupává, kapek přibývá. Takže taky uvažuju o Condorovi.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/28/2006
Ahoj,
tuhle plachtu (Condor) mám taky už náký rok a jeste se mi nestalo, že by protekla a to už jsem pár lijáku pod ní zažil. Mám variantu bez zipu ten mi tam přijde zbytečný. Hlavně má výhodu, že se jí můžeš dotýkat jak chceš a nezačne tam téct jak pod celtu nebo nekteré typy stanů. Další výhoda je že ja zachvíli sucha stačí parkrát proklepnout. Lehká, skladná...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/2/2009
firma condor robi aj obal na spacak, ktory ma chranit pred rosou pripadne miernym dazdikom. Este si viem predstavit ako ochranu pred vetrom. Mate s tym nejake skusenosti ? Alebo si myslite, ze to uz je hlupost?
Dik.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/30/2007
Jedna se o zdarskeho vak, tzv. zdarak. Pro nadsence do fast&light vybavy dobra vec. Vyplati se ale investovat do nektereho z drazsich kousku. I v tech levnejsich si sice muzete lehnout do kaluze a v pohode (pokud neni spatne sity), ale rano se proberete stejne mokri od toho, jak si tam clovek nadycha. Takze neco ozkouseneho s membranou, jinak mi prijde lepsi a variabilnejsi jiz zminena plachta. Pomerne velkou nabidku najdete na http://www.hanibal.cz/spacaky/zdarske-vaky/ , a v pripade ceskych znacek High point a Tilak neni problem se domluvit na konkretnich upravach delky, coz je taky plus Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/8/2009
Mě doporučil Kraken666 tenhle: http://www.militaryrange.com/zbozi/3531-bivibag-olive-armyshop zítra příjde, když to dobře půjde tak ho o víkendu testnu a dám info. Jinak Kraken si v něm docela libuje a on je takový nadšenec, že v něm spí pořád, tak doufám že bude v pohodě. Hlavně cena je teď příznivá
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Jojo tenhle vychází velice dobře ...vejde se tam i samonafukovačka a i oblečení co sundám si dám do nohou....a tím že Ti na spacák nefouká to zvyšuje tepelnej komfort,tak i zpříjemnuje zimní táboření....
včera u Prachatic..cca 950m.n.m. -15 stupnů....
bivi vak,samonafukovačka a letní spacák...teeeeplíčko.Laugh
jen to vylejzání na čůrání.....KO

Kraken666 vložil tyto přílohy:
DSC06475.JPG.jpg
DSC06476.JPG.jpg
DSC06480.JPG.jpg
DSC06483.JPG.jpg

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/8/2009
Tak si příště vem lahev od ledového čaje : )
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
nebo bažanta....

Kraken666 vložil tyto přílohy:
20131_1378038810254_1210387200_2164261_956772_n.jpg.jpg

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/2/2009
Uz len pre tu srandu ake mate spacaky ? Moja predstava je, ze bez poriadneho paperaka mi bude v takom pocasi zima ale tu Kraken666 pise, ze bol v letnom spacaku a bol spokojny.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2010
Boys, co plachty z kašírovanýho igelitu, takový ty čtverečkovaný igelitový celty, jaký máte zkušenosti a jak dlouho vydržej? kámoš to používá nad stan, přemejšlel jsem používat to samostatně, ale zajímalo by mně co to vydrží než se to začne všude trhat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Kraken 666 - to je skvělí, to tvoje nocování Shocked To si prostě v pátek řekneš, že jdeš na čundr, zabalíš a vypadneš??? Tiše závidim, jen bych se tam sám asi nudil, nebo jak to nazvat, každopádně to musí bejt boží relax...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
[quote=DoktorKudla]Boys, co plachty z kašírovanýho igelitu, takový ty čtverečkovaný igelitový celty, jaký máte zkušenosti a jak dlouho vydržej?

Jestli myslíš tz. orientovaný igelit, tak ten je asi nesmrtelnej. Měl jsem plachtu asi 10 let a naprosto beze změny. Až mi připadala málo nobl, tak jsem vyměnil za condora.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Ppetr napsal:
Kraken 666 - to je skvělí, to tvoje nocování Shocked To si prostě v pátek řekneš, že jdeš na čundr, zabalíš a vypadneš??? Tiše závidim, jen bych se tam sám asi nudil, nebo jak to nazvat, každopádně to musí bejt boží relax...

Moje snacha vždy říkala" každej to má jak si to zařídí"

Krakene, ten přístřešek má zajímavej tvar, celta do sněhu je docela drsný, ale s tím se ve stáří setkáš.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum