ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Přístřešky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2007
Happy asi se nepovedloWink mi to nic neukazuje
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/3/2008
Samurai, musel som si poopraviť na základe zhliadnutej a poučnej videoukážky predpotopného trampovania, že prvý outdoorman existoval už dokonca pred vynájdením figového listu. Shocked
Aspoň súdiac podľa jeho prapragoretexového oblečenia. Wink Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Klucí, já žasnu, to je ončo, paráda. Docela se to chytlo a inspirace rozhodně je. Co se místa týče, vždycky nějakej strom je, k dispozici je většinou taková ta plachta s oky, ale..... vždycky laboruju, jestli ji nechat jen jako strop, ze všech stran otevřenou, nebo sešikmenou k jedný straně, ale v místě sešikmení je hodně nízká, nebo udělat Áčko , přehodit plachtu přes lano. Dost jsem teď viděl jakoby kousek rovně jako střechu a zalomit přes lano dolů, neni pak tak ostrej úhel sešikmení.... no prostě laboruju, většinou ho vždycky předělávam když začne lejt nebo foukat vítr, pak se ukážou nedostatky.
No a tady je pár mejch ostud - přístřešků... Laugh

Ppetr vložil tyto přílohy:
DSCF3526.JPG.jpg
DSCF2360.JPG.jpg
DSCF2364.JPG.jpg
DSCF3218.JPG.jpg
96.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo a na letošek plánuju jít jen tak na víkend přechrápat ven až bude sníh, jsem na sebe zvědavej. Kupodivu jsem zlomil i kamarády.... vždycky když jsem to naklepnul, následovala otázka tipu "ježiši a naco???" No prostě jen tak.... Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Áčko z plachty až k zemi je dobrý proto, že většinou eliminuje takovej ten protivnej studenej průvan na obličej.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
To je fakt, takovej ten vánek. Pro mě je ještě vlastně taky děsně důležitý, nečučet před nocováním venku na filmy tipu Kruh, Záhada "Blervič" atd Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Já to áčko používán nejradši.
A na lano zavěsím svítilnu, nůž .... je to po ruce. Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Mě se osvědčíl tunel. Tedy rukáv tak o metr a něco delší než já do kterého se nasoukám (dokud jsem do ní neztěžkl tak i v síti). Rukávem je protažena šňůra na které je rukáv zavěšen. Lze použít jakýkoliv neprodyšný materiál. Protože je ze dvou stran otevřen, nesráží se v něm vlhkost.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/3/2006
Ppetr napsal:
Jo a na letošek plánuju jít jen tak na víkend přechrápat ven až bude sníh, jsem na sebe zvědavej. Kupodivu jsem zlomil i kamarády.... vždycky když jsem to naklepnul, následovala otázka tipu "ježiši a naco???" No prostě jen tak.... Happy

Plachta je důležitá aby na tebe nechca...sorry nepršelo,nesněžilo. Nic víc, nic míň.
Teplo ti zajistí jen dobrý spacák+oblečení+(ohýnek). Plachta (celta) má tu výhodu, že je hodně variabilní, skladná a lehká. Při zimním vandru není problém mráz, ale to jestli udržíš oblečení suché, nepropocené (já tahám náhradní) a vodu v tekutém stavu( v nejhorším flašku na těle).Nejlepší je na noc se převléct do suchého. Mokrý ráno na sebe, rozhýbat a fyzickou námahou usušit (než ho tou samou námahou zase promočíšLaugh ). Ale za všech okolností si na noc nech suchý oblečení, které budeš používat jen na spaní. A až po 10 dnech přijedeš domů, tak budeš chodit spát na balkón, protože se v při pokojový teplotě nevyspíšLaugh Laugh Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Jo a pokud máš možnost nacpat ještě něco mezi sebe a studenou zem, tak to udělej.
Všimni si bezdomovců. Co se oni museli naučit to může tobě zachránit zdraví, nebo když je smůla i kejhák.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Teda, na to, že někteří už nejste mladíci, klobouk dolů. Já se zimním bivakům vyhýbal i při horolezectví. Raději jsem byl ochoten ve tři ráno vstát, šlapat potmě, nalízat potmě(s čelovkou),a sestup taky potmě. Dneska, když jdu na skialpy, tak to vidím jasně. Žádné krámy, co nejlehčí batoh, a peněženka. Chata to jistí. Jídlo tam mají, a usuším totálně mokré oblečení, a lyžáky. Obdiv těm, co tohle jsou schopni ještě pořád provozovat, a ještě je to baví. Já za mlada jezdíval s trempama, a to jsme si hráli na tvrďáky. Zimní táboření, jezdil jsem takhle 10let. A mnohdy jsem spal pod hamakou, a přeze mne áčko z plachty. Sice to snese i déšť, ale zespod dost fouká. To si pamatuju i po těch letech.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Tak toto je zas můj letní i zimní přístřešek-vlastnoručně sešitá plachta 2,5x3m z látky na stany od JURKa. Po letech tahání bavlněných celt je to první jistota sucha (alespoň zvrchu).

Prapor vložil tyto přílohy:
plachta.jpg.jpg

Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Štamgast
No koukám, že to všichni máte minimálně jedno stranou až k zemi, neli oběma, mě to vždycky nějak blbě visí ve vzduchu....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/23/2008
Také přispěji svojí plachtou do sbírky. Jsou to dvě spojená poncha. Takto je to varianta pro dva a otočeno o 90° a uvázáno jako převis je to varianta pro tři.

MANIAC vložil tyto přílohy:
DSC02105.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Jako hodně mladej jsem netahal ani v zimě skoro nic,kromě spacáku,někdy ani ten ne.Potom různé celty.Nedávno jsem se nechal přesvědčit od Willieho,na bivak plachtu od Condora.
Opravdu bezva věc,je velká(takže má mnoho možností použití a tvarů přístřešků),přitom lekounká a dá se složit do balíčku,který se vejde i do kapsy masáčů...!
Jedna z velkejch předností oproti celtě,kromě rozměrů a skladnosti je,že když je ráno rosa,nebo prší,plachtu stačí jen vyklepat a balí seHappy,celta byla vždycky nasáklá jak houba a těžká.
Fotku svého přístřešku nemám,ale mám tady jednu Willieho co mě kdysi posílal,tak snad mu to nebude vadit,když jí sem prasknuWinkPs:Je i s hlídačem.

Gero vložil tyto přílohy:
Kos_c3_ad_potok_1_.JPG

Posláno:

Štamgast
Gero - ta plachta je teda parádní, něco takovýho budu muset pořešit. Klasická česká celta byla pro mě malá, pak jsem tahal tu ošklivou (modrou) igelitovou, ale tohle je přesně to co by se mi líbilo. Jdu ji zkusit najít na netu a objednávam.
Minulý týden jsem dostal od kamaráda závěsnou vojenskou síť s nosností asi 250 a je to balíček taky do kapsy v maskáčích, prý v ni spí vojáci na misích. Jsem na to zvědavej, zavěsit se do sítě a přes sebe něco, ale aby nebyla od spodu zima...

plachta_koso02.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
To je ono, takhle jsem spával, ale je v tom větší zima, fouká zespod.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Jj,plachta nemá chybu,mám rozměr 290X250 takže z ní udělám i Áčko a pak jí sbalím do kapsy...Wink.
Posláno:

Štamgast
To jsem si myslel, aby v tý síti nebyla zima, když jsou vojáci někde v teple, tak to chápu.
Gero - už jsem našel tu plachtu, je to snad česká firma, maj dva rozměry, asi radši bych vzal tu 3,5 x 2a něco Wink jezdíme s klukama ve 2-3 a někdy naše malá viz foto Happy

DSC00275.JPG.jpg
DSC00271.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Můžeš se s nima domluvit,ušijou Tě plachtu na míru,podle tvejch požadavků...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum