ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Přístřešky Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2008
Pokud ten přístřešek nemyslíš pouze jako nouzové řešení, když to nezvládneš pod nějakou střechu, tak se rovněž obávám, že sis nabral víc než tušíš. Jen pro ilustraci: Co si bereš pod sebe? Co taková kamenitá pláň? Požádals někdy o nocleh u neznámé romské rodiny? Pokud nejsi s takovými drobnostmi srozuměn spoléhe raději na civilizovanější i když dražší a nudnější způsob cestování.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Možná že turistu cestujícího pěšo nikoho nenapadne unést, přepadnout atd... nebo v Egyptě a přilehlém "okolí" mimo klasický letoviska je bezpečno??
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/8/2004
Inu Egipt ne ,ale Izrael. A uvědomuju si to právě proto bych chtěl takhle vycestovat.Je to jen cíl a kam se dostanu tam se dostanu :) Je docela možné že se otočím a pojedu směr Holandsko je to ještě celkem daleko a vše bude záviset na aktualní situaci (politické a pod..) Avšak přesto potřebuji vyřešít to spaní....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
janstanek napsal:
Inu Egipt ne ,ale Izrael. A uvědomuju si to právě proto bych chtěl takhle vycestovat.Je to jen cíl a kam se dostanu tam se dostanu :) Je docela možné že se otočím a pojedu směr Holandsko je to ještě celkem daleko a vše bude záviset na aktualní situaci (politické a pod..) Avšak přesto potřebuji vyřešít to spaní....

Sežeň si knížku Autostopem kolem světa od Jirky Svobody. Je psaná slengem, čili to trochu trvá, než to člověk přelouskne, zato jsou tam hodnotný informace kde stopovat, kde ne, kde spát, jaký organizace tě za levno, či zdarma ubytujou, kde tě nakrmí atd. Jo, Lonly planet je taky dobrá. Sem byl takhle v Španělsku, Řecku a Itálii a pohoda. Ofšem Egypt to je jinčí kafe. Klobouk dolů
jirikostinek.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Ppetr napsal:
Možná že turistu cestujícího pěšo...

No čéče, to mám pro Tebe docela dobrý návrh na trénink - najdi si vyhlášenou romskou čtvrť tu v Česku a přespi u těch cigánů pod plachtou eventuálně pod stanerm. Pokud přežiješ, nic nemáš zaručeno, ale jsi na dobré cestě!!! Laugh
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
ajh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/10/2008
Tak ho pozvi k přespání k Vám.
Posláno:

Štamgast
.... "kam že jedete letos na čundr, do Chánova nebo do Janova?" Laugh no má to svou výhodu, stanovat kdekoliv, zahasování bordelu kamkoliv, rozdělávání ohně kdekoliv, žádný noční klid, chodit sr..t za stan adrenalin tam taky asi bude - no že bych založil cestovku na adrenalínový dovolený Laugh Wink
... dá se vůbec do tich končin (Egypt, Izrael atd.) dostat takhle sám a volně se tam pohybovat??

Ppetr vložil tyto přílohy:
chánov.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/8/2004
Tuhle knihu jsem zkoušel sehnat,ale na Václaváku jsem pana Svobodu nepotkal a jinde nevím. Edit: někdo neumí hledat už ji mám Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
janstanek napsal:
Tuhle knihu jsem zkoušel sehnat,ale na Václaváku jsem pana Svobodu nepotkal a jinde nevím. Edit: někdo neumí hledat už ji mám Laugh

Seš klikař, já je sbíral dost dlouho, ale mám je všechy. I když počítám, že karakoram highway asi s palcem nahoru nedámHappy . Nejlepší ovšem jsou ty Svobodovo "mezihry"
jirikostinek.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
[quote=Ppetr].... "kam že jedete letos na čundr, do Chánova nebo do Janova?" Laugh

Jaký nůž si na takovou dovolenou vzít?Sad Už vím bodák, ale i se samopalem vz. 58! Laugh
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
Netušíte jak je to s nocováním venku mimo oficiální tábořiště - kemp? Jde mi o to: jezdíme na ryby na 2-3 dni na Berounku a jiné řeky a přehrady . Kdysi jsme vozívali stan. Stavět stan kdekoliv u vody se asi nesmí, tak jsme začali vozit jen velkou plachtu. Teď se ale objevili rybářské bivaky - stany bez podlážek. Podle mě je to lepší "celta" takže teoreticky by mi to mohlo projít, ale setkávam se s názory že ať stan nebo bivak, nemá to mimo tábořiště co dělat. Třeba na lomu Ejpovice mě se stanem sežerou, ale plachta natažená přes šňůru mezi stromy normálně projde. Jak to je ? Díky za názory
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Nejvíc bude záležet komu to místo zrovna patří.
Jestli je to státní nebo soukromý pozemek.
Edit: tohle http://chytej.cz/forum/3586/bivak-nebo-stan/ jsem našel takže asi platí stará poučka, že než se snese tma tak nic nestavět a pak doufat, že nikdo nepřijdeNeutral mrGreen
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
Krumlov ... velice kulturní spaní ... kousek od nás do půl jedný do rána hejkali Rusalku Laugh

druhou noc už sme na to neměli náladu a šli sme spát na Ptáčák ... noc hrůzy ... celou noc se na nás sypala suť ze stěn a když zapraskalo dřevo v kupoli stěhovali sme se ven Laugh

TRMAN vložil tyto přílohy:
pristresek.jpg.jpg
ptacak.jpg.jpg

SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Ta druhá noc musela bejt boží, ještě den před tim zkouknout nějakej horor a je hotovo mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Gero napsal:
Můžeš se s nima domluvit,ušijou Tě plachtu na míru,podle tvejch požadavků...

Domluva možná na všem. Včera jsem ji koupil v Berouně za litr. Už se těším na zkoušku. Hlavně mi bere, že neni ráno hnusně nacucaná jako celta. Gero, fakt držej ty poutečka?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Po vlastech českých jsem většinou tahal přístřešek od Hannahu.Letos jsem si koupil nový, vylepšený.Dá se postavit na trekingové hole nebo na obyč klacky nebo nad hamaku.Cena okolo 1000,- Kč.

matějka vložil tyto přílohy:
Snímek_205.jpg.jpg
Snímek_201.jpg.jpg
Snímek_203.jpg.jpg
Snímek_202.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
bojovník napsal:
......Gero, fakt držej ty poutečka?

Ahoj !!!
Dovolím si odpovědět za Gera..... Mám stejnou plachtu jako on....
Užívám jí několikrát ročně k mé plné spokojenosti... Očka bez problémů. Já je mám z tenké "lavinovky", takže jediné slabé místo by mohlo být jejich přichycení k plachtě. A to je u mě zatím bez jediné závady....
Ať Ti slouží Cool
W.

Edit.: @matějka... Prosím Tě, jaké má rozměry ta tvoje plachta, díky W.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Willie napsal:
bojovník napsal:
......Gero, fakt držej ty poutečka?

Ahoj !!!
Dovolím si odpovědět za Gera..... Mám stejnou plachtu jako on....
Užívám jí několikrát ročně k mé plné spokojenosti... Očka bez problémů. Já je mám z tenké "lavinovky", takže jediné slabé místo by mohlo být jejich přichycení k plachtě. A to je u mě zatím bez jediné závady....
Ať Ti slouží Cool
W.

Edit.: @matějka... Prosím Tě, jaké má rozměry ta tvoje plachta, díky W.
Je to takový nepravidelný šestiúhelník (šišoidLaugh ) o rozměrech 360 x 230 (na druhé straně x 190), dvě očka u tyčí, či na vrcholech a 6 oček na stranách.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
na míru podle představ šije Berounský kondor..mám velkou plachtu do které se po napnutí dají pomocí zipu upevnit dva trojuhelníky..vypadá pak jako velké áčko bez podlážky..celkém se osvědčilo při sněhových vánicích..člověk se pak neprobudí ve sněžném tuneluHappy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Výborne poslúžia namiesto celty aj obyčajné plachty na zakrytie materiálu majú ich v stavebných potrebách alebo záhradníctve. Sú modré a po krajoch majú očká, kde sa dá uviazať špagát a tak napnúť. Sú lacné veľké a nepremokavé. Poslúžia aj ako podlaha napr. na zrúcaninách kde je veľa prachu. Od minulého roku ich používame na čundri a velká spokojnosť za málo muziky.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum