ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Přístřešky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2006
Ppetr napsal:
Otázečka. Koupil jsem si stan - iglu, dvouplášťový. Odpoledne byl šupec, do stanu nezatekla ani kapka, večer jsem šel chrnět, už nepršelo, ale ráno jsem se vzbudil a horní plášť byl ze spodu jedna kapka vedle druhý. Do místa pro spaní to nenateklo, ale jakmile jsem v "předsíňce" klepnul do horní plachty, snesl se z ní deštík kapek. To se to jako tak zapařilo????? To je normální? Byl to levnější stan z Gigasportu - žádnej zázrak... To dělaj všechny dvoupláště, že se v meziprostoru vystáží tolik vody?

no mezi nama jak sem takdy prikladal fotku kde sme dva spali jen pod naplym poncem (Jurek trio - doporucuju!) .. vecer chcalo ... rano - zvrchu suchy zezdola zapareny a to bylo uplne kompletne cely po stranach otevreny mrGreen ... stany nepouzivam ... pod stanem spim akorat kdyz je -19 ale to uz me radsi preslo Laugh
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Jestli jsem to tedy pochopil, dvouplášťový stan je tedy proto, abych se nedotýkal toho zapařenýho horejšku..
No, dneska si jdu koupit tu plachtu od Condora Wink Mam od nich pončo a je naprosto boží. Jen nevim, jestli ta nepromokavost je nafurt...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Ahoj,plachty,celty stany stačí...dělat přístřešek se vyplatí když jsi na místě víc než dvě noci.Přístřešky děláme na kurzech proto,aby se skupina která někde operuje mohla v klidu vyspat,a také proto že když si uděláš z celty přístřech,a pak tě někdo napadne základnu,tak střílíš a zdrháš a nemáš čas rozebírat a zachranovat celty atd.
Pro civilistu na vandru je hovadina stavět přístřešek na přespání a také je to nesmyslné ničení přírody.
Je dobré vědět jak a kde si postavit přístřech,ale na vandrech to rozhodně nedělám.škoda stromů.

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/17/2009
Tak to máš recht a taky z plachty máš hotovo hned, nemusíš shánět materiál. Když je jeden línej, hned se chová ekologicky !!Laugh
Posláno:

Štamgast
jaks to myslel línej??Laugh
když děláš základnu pro 5 lidí udělanou tak aby tam neteklo a nešlo světlo ven,tak potřebuješ cca 30cm klestí...a to je dost poničenejch stromů...tohle si dovolím udělat jen ve vojenským prostoru.

Posláno:

Štamgast
Tohle téma bylo spíš myšlený na přístřešky z plachet, než sekání klestí - do toho bych nešel Wink Ale udělat to z klestí tak, aby tam neteklo, to už chce asi něco umět.
Posláno:

Štamgast
ok....pro tři lidi dve spojená ponča 4kolíky a dvě tyčky....jinak pro jednoho vozím celtu...a nebo pončo.a když nechci nic stavět,tak to jistí goretex vak z anglie...:)

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Dvě sepnutá U.S. ponča, vzadu plachta (tropiko) 2x3 m. Celou noc lehce pršelo, ale naštěstí nefoukalo, takže POHODA! Cool

P. vložil tyto přílohy:
P.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A jak by to ustála takováhle plachta, kdyby foukalo? Když se hodně vypne.....???
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Ppetr napsal:
A jak by to ustála takováhle plachta, kdyby foukalo? Když se hodně vypne.....???

Ahoj !!!
Bez problémů... vypnout a dobře zakotvit ...
W.
Posláno:

Štamgast
Willie napsal:
Ppetr napsal:

Ahoj !!!
Bez problémů... vypnout a dobře zakotvit ...
W.

Ahoj, tak v tom případě neni co řešit, jdu do ní a dneska večer spim na zahradě Grin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/17/2009
No tak to tě Pánbu potěš, když se kouknu z okna, nečeká tě moc radostná noc !Neutral Má pršet a pěkně tu fičí !Sad Máš to alespoň blízko do hospody ?Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/12/2007
Gero , Willie : díky za inspiraci ta plachta mě dostala a obědnám ju . Doted jsem používal našu celtu a US poncho. Jen by mě zajímalo jestli se vlezou dva lidi do velikost 250 x 290 se zipem když ho spojíš a použiješ třeba jako stan ve tvaru trojuhelníku , aby jsi snížil profoukávání větru pod plachtou.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Ppetr napsal:
Jestli jsem to tedy pochopil, dvouplášťový stan je tedy proto, abych se nedotýkal toho zapařenýho horejšku..

Špatně. Vnitřní plášť udržuje teplo uvnitř a zmenšuje rozdíl teplot mezi zvenčí mokrou nebo jinak studenou plachtou a prostorem mezi plášti.

V době Áček se nad střechu stanu napínala nepromokavá plachta (i igrelit nebo mikroten jsme používali). Ta plachta normálně luftovala. Stan nepromok ani při průtrži.

Celé to funguje jako bys postavil stan pod přístřeškem. Stan chrání před zimou a větrem, přístřešek před deštěm a pálícím sluncem.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
Kluci jestli Vás někoho láká Hamaka, na Aukru je zrovna jedna k prodeji.
http://www.aukro.cz/item645683018_houpaci_sit_hamaka_se_striskou_a_moskytierou.html
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Z jakého materiálu je prosím vás ta plachta od Hannah? Našel jsem, že je z 185T Polyester, ale to mi zas tak moc neřekne. Můžete ho k něčemu přirovnat, je dost pevný, aby se hned neprotrhl? Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Kurtz napsal:
Z jakého materiálu je prosím vás ta plachta od Hannah? Našel jsem, že je z 185T Polyester, ale to mi zas tak moc neřekne. Můžete ho k něčemu přirovnat, je dost pevný, aby se hned neprotrhl? Díky
Je to materiál, ze kterého se vyrábí stany, odolnost je 4000 mm vodního sloupce, což je na takovou plachtu až dost, má to podlepené švy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
matějka napsal:
Po vlastech českých jsem většinou tahal přístřešek od Hannahu.Letos jsem si koupil nový, vylepšený.Dá se postavit na trekingové hole nebo na obyč klacky nebo nad hamaku.Cena okolo 1000,- Kč.

Matějko, prosím tě o radu...Už dávno sháním hamak ze zeleného nylonu jako je na tvém druhém obrázku na str.5 tohoto vlákna.Kde se to dá sehnat? Díky moc za radu.Grin
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Ted jsem vyzkoušel tu plachtu z Condora a naprostá špice, fakt stojí za ty prachy. Lilo fest obě noci. Už jsem to někde četl, ale po hodinový chůzi v mokrý trávě jsem měl v goráčích pěkně mokro. Za jak dlouho ta membrána odejde? Zkoušel někdo boty umejt zevnitř, mám v nich pěknej maglajz.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
bojovník napsal:
Ted jsem vyzkoušel tu plachtu z Condora a naprostá špice, fakt stojí za ty prachy. Lilo fest obě noci. Už jsem to někde četl, ale po hodinový chůzi v mokrý trávě jsem měl v goráčích pěkně mokro. Za jak dlouho ta membrána odejde? Zkoušel někdo boty umejt zevnitř, mám v nich pěknej maglajz.

Nazdárek, boty vem zevnitř mýdlem a nechej je pořádně na sluníčku vyschnout. Na mokrou trávu se hodí goretexové návleky. Je to výborná pomůcka. Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum