ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Přístřešky Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/28/2008
ANUP napsal:
matějka napsal:
Po vlastech českých jsem většinou tahal přístřešek od Hannahu.Letos jsem si koupil nový, vylepšený.Dá se postavit na trekingové hole nebo na obyč klacky nebo nad hamaku.Cena okolo 1000,- Kč.

Matějko, prosím tě o radu...Už dávno sháním hamak ze zeleného nylonu jako je na tvém druhém obrázku na str.5 tohoto vlákna.Kde se to dá sehnat? Díky moc za radu.Grin
Omlouvám se za pozdní odpověďred face tu hamaku prodává firma Batavia, nepamatuji si přesně adresu, ale stačí na netu na vyhledávači tenhle název a ono se Ti to ukáže.Mají jak internetový obchod, tak krámy ve větších městech.Hamaky jsou od australské firmy Ticket on the Moon.Barvy mají různé, cena okolo 700,- Kč.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
bojovník napsal:
Ted jsem vyzkoušel tu plachtu z Condora a naprostá špice, fakt stojí za ty prachy. Lilo fest obě noci. Už jsem to někde četl, ale po hodinový chůzi v mokrý trávě jsem měl v goráčích pěkně mokro. Za jak dlouho ta membrána odejde? Zkoušel někdo boty umejt zevnitř, mám v nich pěknej maglajz.
Firma Gore zaručuje nepromokavost membrány cca 300 km chůze, což je pro někoho celý život, pro někoho několik let a pro nadšence několik měsícůRazz Proto je dobré boty hned od začátku impregnovat a používat návleky, jak píše Hektor, protože vlhkost se dostane do boty velice rychle a snadno.Goretex je dobrá věc, ale není to všespasitelný zázrak.Nemáš sice vlhko zvenku, ale pokud se pohybuješ, vlhne to zevnitř, boty i oblečení.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Firma Gore zaručuje nepromokavost membrány cca 300 km chůze,

Tak to maj odchozený mockrát.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Všechny membrány mají společnou vlastnost: Když je zaprasíš, je z nich igelit a když mají vodu zvenčí nevětrají.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/13/2009
Mozno som mimo a pletiem si veci, ale predsa:
Raz som videl niekoho, kto mal plachtu na pristresok (ochrana proti vetru, slnku, dazdu, atd.) a plastenku v jednom. Mal to z military obchodu, ale neviem presne co to bolo a kde to kupil.
Prave prsalo, takze som ho nevedel presvedcit, aby to predviedol...

Nemate napad nahodou, co to bolo?

Dakujem!

RK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2008
rustyknife napsal:
Raz som videl niekoho, kto mal plachtu na pristresok (ochrana proti vetru, slnku, dazdu, atd.) a plastenku v jednom. Mal to z military obchodu, ale neviem presne co to bolo a kde to kupil.

Dakujem!

RK

To vypadá na US pončo,na předchozí stránce o něm píše "p." a dal tam i fotku.
K vítěztví, vede touha zvítězit
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/13/2009
tenet napsal:
rustyknife napsal:

Dakujem!

RK

To vypadá na US pončo,na předchozí stránce o něm píše "p." a dal tam i fotku.

Asi ano, diky za rychlu odpoved a za fotku! Wink

RK
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
Taky máte rádi pohodlí?

frog vložil tyto přílohy:
DSC00049.JPG.jpg

jirikostinek.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/13/2008
Postavene za pomoci noza Kabar Heavy Bowie Large. (cca 2hod.)
Ospravedlnte prosim kvalitu, fotene druhotriednym mobilom.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Paráda!!! Kimmo Sorvoja konečně došel svého naplnění, pro který byl stvořenej. Tak je to správne, tak to má byť!
...bez komentáře...
Posláno:

Pokročilý
Tak tak. Skvele sa s nim osekavala cecina v hustinach, heavy bol na to prilis nemotorny.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/30/2009
zdravim, koukám že máte pěkné přístřesky dík za inspiraci ... ;)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/6/2009
KuliCZka napsal:

ja zas kukam aky si dnes aktivny v kazdom vlakne, nahanas prispevky koli inzercii? mrGreen
ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
kvapka napsal:
KuliCZka napsal:

ja zas kukam aky si dnes aktivny v kazdom vlakne, nahanas prispevky koli inzercii? mrGreen

A není to zbytečná otázka?

Pro insipraci stromostan, kontakt na konstruktera rad sdelim mailem.

ljp vložil tyto přílohy:
pohled_zhora.jpg.jpg
poheld_ze_spodu2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
musim se podělit o palác co sem stavěl pro dvě fajn čičiny na společným čundru Grin
takový radosti a pochval Laugh

TRMAN vložil tyto přílohy:
domek1.jpg.jpg

SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Možná budu za rypáka, ale IMO stavět přístřešek z větví nebo něčeho podobnýho v našich podmínkách je zbytečný pachtilství a zasahování do přírody. V supermarketech se dá za pár šušňů koupit plachta ze zesílenýho igelitu 2x3 m v zelené barvě, ze které se dá postavit luxusní přístřešek áčko, váží pár deka a po složení nezabere v batohu skoro žádný místo. Přístřešek z ní se dá postavit i ve světle čelovky a po sbalení nezůstanou žádný stopy. Co víc si přát? Happy
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Pokročilý
fettgesicht napsal:
Možná budu za rypáka, ale IMO stavět přístřešek z větví nebo něčeho podobnýho v našich podmínkách je zbytečný pachtilství a zasahování do přírody. V supermarketech se dá za pár šušňů koupit plachta ze zesílenýho igelitu 2x3 m v zelené barvě, ze které se dá postavit luxusní přístřešek áčko, váží pár deka a po složení nezabere v batohu skoro žádný místo. Přístřešek z ní se dá postavit i ve světle čelovky a po sbalení nezůstanou žádný stopy. Co víc si přát? Happy

Zbytecne mi to neprijde ani omylom. Mozem sa ocitnut v situacii, kedy pri sebe ziadnu celtu mat nebudem a vtedy sa ten skill bude naozaj hodit. Robia to vojaci, robi to Ray Mears, robili to nasi predkovia. Naopak mi takato cinnost nepride ako poskodzovanie prirody, ale opatovne zblizovanie sa s nou. Cim menej toho mam, tym viac sa musim na prirodu spolahnut a viem, ze mi da co potrebujem, ak sa k nej budem spravat s respektom. A ked si moju cinnost porovnam so spustou, ktoru so stromami robia lesohospodari a drevorubaci, je to skutocne len kvapocka v mori. Nehovoriac o tom, ze zakladna konstrukcia je postavena zo suchych stromov a spadnutych vetvi.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
To TRMAN:

A kde jsou ty čičiny? Laugh
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
[ale IMO stavět přístřešek z větví nebo něčeho podobnýho v našich podmínkách je zbytečný pachtilství a zasahování do přírody.

Asi rozumím jak to myslíš,ale já bych řekl že jde hlavně o to testování sama sebe...asi je zbytečný to stavět na každý štaci,ale to vědomí že asi vím co s tím...stejně tak se zdá být zbytečný spát ve sněhu,trápit se s křesadlem,lemtat neznámou vodu nebo jezdit na koni.Myslím že to začíná tím že umí člověk plavat (což bohužel taky neplatí o všech) a pak je na každým jestli k životu potřebuje klasický tanec nebo umět stáhnou králíka.Do přírody jezdíme pro radost a dobrovolně a asi rádi ,ale občas to tady motáme se situacema,který jsou popisovány jako průser ze kterýho je potřeba se dostat ,kdy jdou uhlazenosti stranou.Lidi hodně cestují,takovej Mudža se může dostat do situací velmi nepodobných tomu co se děje tady u nás.Člověk sežere žábu, ale k sobotnímu obědu asi né...i když nevímLaugh

edit: slovo "Louny" nahrazeno slovem "u nás" myšleno v "neindočíně" a jenom doplním, že ten přístřešek je postavený ve svahu a to je asi jediný co je na něm zbytečný
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Fiskantes napsal:
Zbytecne mi to neprijde ani omylom. Mozem sa ocitnut v situacii, kedy pri sebe ziadnu celtu mat nebudem a vtedy sa ten skill bude naozaj hodit. Robia to vojaci, robi to Ray Mears, robili to nasi predkovia. Naopak mi takato cinnost nepride ako poskodzovanie prirody, ale opatovne zblizovanie sa s nou. Cim menej toho mam, tym viac sa musim na prirodu spolahnut a viem, ze mi da co potrebujem, ak sa k nej budem spravat s respektom. A ked si moju cinnost porovnam so spustou, ktoru so stromami robia lesohospodari a drevorubaci, je to skutocne len kvapocka v mori. Nehovoriac o tom, ze zakladna konstrukcia je postavena zo suchych stromov a spadnutych vetvi.

No tak jasně, jako nácvik je to samozřejmě dobrý, já to myslel tak, že takhle se úmyslně běžně vydávat do přírody bez ničeho a pak si tam takhle dělat přístřešek je dneska zbytečný, když úplně perfektní materiály dneska stojí pakatel a nic neváží.

S těma lesákama souhlasím, kolikrát nechají po těžbě v lese takovou spoušť, jakou by trempi neudělali ani za celej život. Ale tak to holt je - co není dovoleno trmpovi, je dovoleno lesákovi. Laugh
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum