ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/6/2005
Příspěvky: 610
tuloutdoor napsal:
nevím co je Dag sůl a cukr a jaké je to množství?


DAG sul (pripadne cukr) znamena, ze je bez Ecek, chemickych konzervantu, aromat a barviv.

Pripadne stara zkratka dekagramu.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/14/2006
Příspěvky: 956
Díky. Myslel jsem, že se ozve autor recepisu, aby osvětlil, cože to vlastně je, protože pokud je to zkratka množství, je to jasné, ale jestli je to todlencto bez éček, jaké se tam pak dává množství? Faktem je, že tenhle název jsem ještě neslyšel....Admire
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,630
Dovolim si vlozit zopar fotiek z tochto vykendu
Toto bolo sobotu


Motorkar vložil tyto přílohy:
DSCF1800.JPG.jpg
DSCF1801.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,630
A takto to uz bolo v nedeluRazz Razz Razz este pockame tak tyzden aby trocha obschly a potom ich troska pokrajame


Motorkar vložil tyto přílohy:
DSCF1802.JPG.jpg
DSCF1803.JPG.jpg
DSCF1806.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/5/2007
Příspěvky: 1,991
Motorkar napsal:
A takto to uz bolo v nedeluRazz Razz Razz este pockame tak tyzden aby trocha obschly a potom ich troska pokrajame


Jaaaaj, mnam, vyzeraju lakavo chutit budu este lepsie... nerobis kostovku? Laugh
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,630
Neni problem. Teraz co bude vykend som prec (lyze)ale ob tyzden to mozme skusitWink
Ja mam na taketo a podobne akcie pri baraku separe miestnost .Interne ju volam "TRUCOVŇA"Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
Motorkar napsal:
A takto to uz bolo v nedeluRazz Razz Razz

jsou situace kdy by měli být autoři takovejchhle fotek stavěni před popravčí četu Evil
No nic systémák už mi klávesnici odslinil Laugh Ok Wink
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,630
Foto TRUCOVNE


Motorkar vložil tyto přílohy:
P1010143.JPG.jpg
P1010148.JPG.jpg
P1010193.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/18/2009
Příspěvky: 1,113
Přidám taky něco z víkendu..domácí tláča...


maxwell vložil tyto přílohy:
330757_bad9c.jpg.jpg
330758_14a90.jpg.jpg
330759_9024d.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,630
No ja to vydim asi takto
Ty zoberes tlacenkuOk ja klobasky ,este nekoho najdeme co vari pivo a este nejakeho majstra destilacie (prirodzene myslim desilovanu vodu lebo bernak Evil nikdy nespi)
a zurka sa moze zacatLaugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 2,793
Motorkar:
nebol by recept na tie klobásky? žeby som skúsil niečo iné ... Viem že tajomstvá sa nevyzrádzajú, ale ... Wink
Ďakujem
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/12/2007
Příspěvky: 1,508
Laugh Na tlačenku se recept určitě taky užije. Rodiný recept na klobásky se pokusim najít a klidně se u něj podělim používá ho už 3. generace a nikdona to neumřel ! Takže prověřeno .Ok
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/18/2009
Příspěvky: 1,113
OK, recept na tláču napíšu.... zatím dám toto: (aby to bylo dietologicky vyvážené)
Zelný salát s křenem,koprem...drcený kmín,ocet sůl,cukr..dobrý olej...
PS:fotky jsou z rybářského servru, kam také přispívám...


maxwell vložil tyto přílohy:
321101_344c7.jpg.jpg
321102_c1843.jpg.jpg
321103_31532.jpg.jpg
321104_1c614.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/18/2009
Příspěvky: 1,113
Tady ještě celek mé a tatíkovy domácí produkce Happy


maxwell vložil tyto přílohy:
301625.jpg
301627.jpg.jpg
301626.jpg
301629.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 2,742
Sakra nechte toho! Tohle by mělo být trestné, 3 hodinky po obědě!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/18/2009
Příspěvky: 1,113
obyčejně to dělám kolegům rybářům na jiném serveru tak něco kolem půl deváté, když už každý přísahá, že nebude žřát Grin Grin Grin Grin pár minut po zveřejnění jsou všichni rypcema v lednici Grin Grin Grin
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 2,742
to je ale hnus, velebnosti Grin
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,630
St.Nicolaus>
KLOBASA 100kg
Sol-2kg
Paprika slad-1.5kg
Paprika stipl.-0.2kg
Mlete cier kor.-0.2kg
Rasca mleta -0.1kg
Cesnek 0.2-1kg
Toto je recep ktori je len zhruba a uvadzam ho na 100kg kvoli lepsiemu prepoctu na dane mnozstvo.
Vsetko ale zalezi na pouzitych ingredienciach hlavne papriky. V zasade sa vyvaruj pouzivania Hyper a super marketovym koreninam lebo vsetky stoja za velke hovno(prepac za vyraz ale musel som) nemaju vonu chut ani farbu hlavne paprika .V zasade tam vsetkeho davam o 10%viac Len sol davam presne ale miesanu s richlosolou v pomere 1,5kg sol 0,5kg rychlosol cesnaku davam 1az1.2kg.pretlacenehona 100kg masa!!!!!.
Maso je v pomere 1ku3 tmave(divina,hovadzie) ku bledemu(bravcove)
Napr teraz na tych foto je 9kg tmave(6.5srncie+daniel+zudrie+2.8hovedzi krk ) a 28kg blede (4kg bravcove plece+24kg bravcovy bocik)
Druha nemenej dolezita vec je klobasi dobre premiesat.Ja to robim pre ulachcenie takto
Pomeliem tmave na 3-4mmsajbe potom tam dam vsetky koreniny aj s cesnakom a za pomoci prevretej vychladnutej vody spravym s toho hustu kasu ktoru vmiesam medzy ,na kocky nakrajane a osolene bravcove meso a to dobre premiesam a potom tuto zmes pomeliem na10-12mmsajbe azase dobre naozaj dobre premiesam (aby sa to vsetko dobre spojilo ) a necham to odstat na chladnom (nie mraz) mieste Na druhy den do criev (ja pouzivam kalibrovane su drachsie aleOk Ok Ok ) a potom vyudit v zasade len bukom drvo+piliny
Dobru chut!!!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 2,793
motorkar ďakujem!
recept je podobný, jak unás na Východe, akurát tej papriky tam máte viac
no a divina je trošku problém, ale riešim to slušnou hovädzinou
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
Příspěvky: 3,312
St.Nicolaus napsal:
...no a divina je trošku problém, ale riešim to slušnou hovädzinou


motorkar pise tmave maso a s tym by na uzemi byvaleho ceskoslovenska a hlavne teda na vychodnom slovensku problem nemal byt len si clovek musi zvyknut ze je tak trochu kanibal Laugh Laugh Laugh
aj som chvilu premyslal ci to sem postnem ale nakoniec mi to nedalo Cool
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris