ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/24/2004
Příspěvky: 953
[quote=Dominik]Děte do prdele! Jsem na dietě, žeru suchary a piju hořkej čaj a k tomu si mám číst todle??? Proč??? Angry Doktoři mi zakázaly mastný, kořeněný, všechen alkohol, cigára a všechno co mám rád... ... Nože si můžu prej nechat...

ty vole,to bych asi chcipnulLaugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/24/2004
Příspěvky: 953
nezkousel jsem,ale vypada to zajimave

ZAPEČENÁ „BOMBA“:
4 velká jablka, 100 g tvarůžků, 8 plátků šunky. Jablka rozkrojíme na poloviny, jádřince vykrojíme. Do prohlubní dáme nakrájené tvarůžky, zakryjeme plátky šunky. Jablka naskládáme do silně máslem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/25/2007
Příspěvky: 1,859
Jirko díky za vlákno Happy asi tak 14 dní pospátku jsem uvažoval že zde chybí něco v tomto podání Bombadůr ozkouším Razz

Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,215
FALEŠNÁ HRUBOZRNNÁ JÁTROVÁ PAŠTIČKA.
2 cibule,1 palička pokud možno českého česneku,1 vepřová konzerva,(lepší,ne se strojově odděleným drůbežím sajrajtem) 20dkg šunkovýho salámu v celku,15 až 20 dkg anglický slaniny(hezký plátky,ne šrot z kráječe),2 Májky,(velký,hranatý, Veselá pastýřka),několik na plátky krájených osmahnutých vydušených žampiónů(nemusí být),snítka rozmarýnu,pepř dle chuti,3x bobkový list,oregano(nebo majoránka),trocha drceného kmínu.
Na sádle a rosůlku z vepřovky nechám v hluboký pánvi zesklovatět na drobno krájenou cibuli,přidám česnek na drobno krájenej a šunkáč(na malý kostičky).Nechám osmahnout,přidám vepřovku a míchám,míchám,přihodím houby,míchám,přihodím bobkův list a rozmarýn,míchám,přidám obě paštiky,míchám,ochutnám,okořením pepřem,kmínem a oreganem,podle chuti a míchám,až se vydusí voda.Odstavím,vyndám bobkový listí a větev od rozmarýnu,formu na srnčí hřbet(takovej ten obdélník)vyložím anglickou slaninkou,napěchuju voňavou hmotou z pánve a dám tak na čtvrt hoďky do předehřátý trouby zapíct.Vyndám,vychladím,vyklopím a můžu vydávat za přímej dovoz z BelgieHappy .
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Příspěvky: 4,922
Nakládaný hermelín.

6 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého chilli, 1/2 lžičky mletého zázvoru,
1 lžička kari, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky mleté sladké papriky,
sůl, nové koření, bobkový list, pepř celý, olej (nejlépe olivový).

Česnek utřít, smíchat s kořením a solí - vyvtvořit pastu.
Rozkrájet hermelíny ( 4-6 ks ) a vnitřek potřít pastou a zaklapnout.
Naskládat hermelíny do skla, mezi dát bobkový list, nové koření a pepř celý.
Zalít olejem a čekat... .Happy

Hermelíny jsou vhodnější trochu starší - ne ty čerstvé "tvarohovité".


Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/18/2006
Příspěvky: 188
Dominik napsal:
Děte do prdele! Jsem na dietě, žeru suchary a piju hořkej čaj a k tomu si mám číst todle??? Proč??? Angry Doktoři mi zakázaly mastný, kořeněný, všechen alkohol, cigára a všechno co mám rád... ... Nože si můžu prej nechat...

No ale jinak Želvo dobrej nápad, až mi bude zase líp, tak se sem vrátím a všechno co tu bude sežeru!!! Happy

To jsi řádně zapil dceru.Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 2,656
Dominik napsal:
Děte do prdele! Jsem na dietě, žeru suchary a piju hořkej čaj a k tomu si mám číst todle??? Proč??? Angry Doktoři mi zakázaly mastný, kořeněný, všechen alkohol, cigára a všechno co mám rád... ... Nože si můžu prej nechat...
No ale jinak Želvo dobrej nápad, až mi bude zase líp, tak se sem vrátím a všechno co tu bude sežeru!!! Happy


Dominiku, jestli nekecáš, tak s Tebou opravdu velmi cítím,.....
Můj psycholog mi říká, že je pravda "všechno špatný je k něčemu dobrý", problém jedince většinou nastává, když v těch "srážkách" má to dobré najít.
ZKOUŠEJ TO POŘÁD A POŘÁD, JEDNOU SE TO PODAŘÍ A TO DOBRÉ NAJDEŠ.
Dobrou kudlou se dá krájet i suchý chleba.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2008
Příspěvky: 259
tak tohle je moje téma Happy takže taky něco přidám. Takovou maličkost pro situace kdy zůstaneme bez dozoru, nikdo nás neopatruje a my strávíme celý den v dílně, v garáži nebo prostě někde. Přijdeme domů hladoví, nikdo nenakoupil ale my nejsme debilové primitivní abysme si vařili vajíčko v mikrovlnce jak v reklamě na dluhy.
Název to nemá, ale dejme tomu budem tomu říkat zelí.
Tím máme danou jednu ze surovin, kysané zelí. Teď je jeho sezóna, právě dokvasilo.
Prohledáme ledničku, no to je bída. Pár oschlých koleček salámu, jeden přebytečný páreček, kousek špeku, nějaký zbytek masa od předvčerejšího oběda.
Naštěstí cibule je, česnek tóže a olej nebo sádlo taky. Nějaké to koření samozřejmě nechybí.
Takže cibuli na pánev a smažíme. Já ji krájím hruběji, na proužky aby v tom byla poznat a trochu nechám syrovou na konec do hotového. Česnek stačí jen tak rozmáčknout nožem a trochu posekat.
Když cíba zezlátne tak přihodím ten sběr z ledničky, pokrájený dle vkusu každého soudruha.
Když bude nějaká zeleninka, paprička, feferončička tak rozhodně neuškodí.
Kořeníme dle vlastních zvyklostí a schopností.
Když se nám to krásně osmahne tak přihodíme hromádku kysaného zelí, promícháme a necháme krátce prohřát.
Začne to vonět přímo vražedně a máme hotovo. Kochálisti to můžou doplnit nějakou tou zelenou výzdobou, pažitkou, petrželkou. Jako příloha je ideální dobrý chleba. No jo ale nikdo nenakoupil, takže je předvčerejší. Nevadí, uděláme topinku, nalijeme pivečko a můžeme večeřet.
Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Příspěvky: 4,922
PepaSFI: Podobné věci se říká "odborně" Siláž.Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 532
Vážení nožomilové,
i mému srdci je kulinářské téma velmi blízké. Právě dojídám řízek s kyselými okurčičkami
a přispěji Vám tímto :

Zvěřinová paštika ( podle Brumika )

Asi 1,5 kg žeber z daňka ( jelena, muflona, srnčího.... )
Asi 1 kg vepřového bůčku
asi 0,5 kg vepřových jater
0,15 - 0,20 kg slaniny
0,5 kg slaniny nakrájené na pěkné tenké plátky
2 - 3 vejce
1 - 2 paličky česneku
sůl
mletý pepř
šalvěj
majoránka
tymián

Žebra a bůček důkladně potřeme pastou z česneku, utřeného se solí a upečeme do měkka.
Necháme vychladnout,žebra obereme, část masa nameleme spolu s játry a část nakrájíme na tak hrubo, jakou chceme mít v paštice mozaiku. Nakrájíme také kousek slaniny. Přidáme vejce, pokud je konzistence příliš řídká, přidáme trošku strouhanky, pokud je moc hustá, zředíme mlékem. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme špetku až dvě majoránky a šalvěje a 3 - 4 kávové lžičky tymiánu ( pokud je čerstvý, stačí méně )
Všechno důkladně promícháme. Formu " srnčí hřbet " vyložíme plátky slaniny, tak aby přečnívaly přes okraj, vyklopíme do ní namíchanou hmotu a urovnáme. Přečnívající plátky slaniny přehneme přes paštiku. Zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni asi 2 hodiny při 150 stupních celzia.
Necháme vychladnout ( nejlépe v ledničce do druhého dne ), potom vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Dorou chuť přeje
Brumik ( šéfkuchař grandhotelu Stoh - jak říkával můj tatínek )

mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2007
Příspěvky: 2,976
tož recept co vyšel z nouze,když jsme jeli na týden na ryby k Žatci a zapomněli jsme doma koření.Měli jsme sebou jen pepř a sůl(to by stačilo ale je to fádníWink )
Tento problém nastal po ulovení čtvrté parmy kdy jsme dostali hlad,tak se vysypali bágly a začli se probíratHappy
Já jako vandrák jsem byl zvyklý mít vždy v báglu alespoň instantní polévkyRazz a tak se tam
oběvila instantní gulášovka
no ryby se opucovaly pak se nasolili posypali gulášovkou a zabalili do alobalu,potom se dali péct na uhlíky v ohništi asi po hodince jsme nevěřili jaká to byla lahůdka (málem jsme sežrali i ten alobal)
tento recept se dá aplikovat na jakou koli sladkovodní rybku (mořské jsem nezkoušel ,bo jich nežeru)
mmmmmmmmmmmmmmlaskWink Laugh Razz
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,766
"Řízky úplně jinak"
Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....
Výborné s bramborovou kaší.
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Příspěvky: 21
Uzenářský večerní brambory
Když mě večer dožene mlsná. Základní surovina jsou brambory, většinou to bývají již čtvrtý den v ledničce ležící, nevábně vypadající a všechny "vůně" pochytavší vařené brambory. Na rozškvařené slanině se osmahne cibule hezky dozlatova, přidá se libovolná zbytková uzenina, ideální je pár polousušených zapomenutých špekáčků. Celé se to opéká a přidá se nahrubo mletý pepř, česnek v množství větším než malém a jen se to zapění aby česnek začal vonět. Do toho se nasypou ty brambory, špetka tymiánu, malinko se to podleje, dosolí a nechá dusit. Stačí jen krátce, aby se brambory prohřály a natáhly chutě a vůně. Pro zvýšení kalorické hodnoty lze do toho vrazit pár vajec. Jídlo je to dietní, pekelná vůně přiláká totiž celou rodinu, spřátelené sousedy a jiné medvědy, takže na každého zbude porcička ze které by i docent Rajko Doleček měl radost.

Rootbeer je pěknej hnus, kdo neochutnal, neuvěří.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
plesnivé bambory
150g nivy
150g eidamu
česneku co sneseš
sůl
1 ks smetana na šlehání
krátce povaříme (asi polovinu času) cca 1,5 kg brambor nakrájených na kostičky (nebo jen od oka na kousky), mezitím si připravíme "plpu"
Sýry nastrouháme, přidáme utřený česnek ze solí zalijeme šlehačkou a promícháme,
na závěr přidáme brambory, vše smícháme a přemístíme do vymazaného (ramou či máslem) brutvanu či zapékací mísy cca 20 min. zapečeme v troubě rozehřáté na 200-220°C po vytažení neodoláme vrhneme se na to a sežereme skoro všechno, abychom posléze zjistili, že vychladlé je to ještě lepší Laugh vhodné i jako příloha Wink
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,215
Ježiš,to musí bejt dobrýRazz Razz ...
Jinak vůbec,hezky se to tu rozjíždí,paráda,jen houšť,ať je co vařitHappy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2007
Příspěvky: 587
Sic to není k jídlu ale vzhledem k podzimnímu sychravému nečasu velmi vhodný nápoj. Vyčetl jsem to předloni na netu a mohu vřele doporučit mám to odzkoušeno a funguje to. V případě nachlazení cest dýchacích (jak by řekli odborníci) vřele doporučuji a opravdu se mi ulevilo.
Nechat zavařit asi jeden hrnek mléka (chce to pohlídat), nechat vylouhovat pytlík černého čaje, v tom mlékočaji, či jak se to dá nazvat, rozpustit lžíci (ale velkou) medu a nalít štamprli slivovice (i kalvados je vhodný švestek letos hodně popadalo). No pak vybumbat a ať zdravíčko slouží.

PS.: na dětech jsem to ještě nezkoušel, tam bude lepe použít lékařem doporučené medikamenty, i když .....Wink

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
to patrio no už tam chybí jen stroužek česneku Laugh ale rozhodně vyzkoušim Wink
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2007
Příspěvky: 587
bigdragon napsal:
to patrio no už tam chybí jen stroužek česneku Laugh ale rozhodně vyzkoušim Wink


no česnekem nic nezkazíšLaugh ale všeho s Mírou no a já tady zrovna žádného nemám...Razz

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/19/2008
Příspěvky: 1,235
Přesto,že vůbec nevařím při pročítání tohoto krásného vlákna mám obrovskou chuť něco z Vašich receptů vyzkoušet./Třeba ty paštičky ,nebo Jirkovi řízečky s bujónkem,mňam./ Shocked Razz Jenom doufám,že někdo nezaloží vlákno o praní , nebo o nedělním úkliduLaugh Laugh Laugh
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Příspěvky: 4,922
[quote=Seržant... Jenom doufám,že někdo nezaloží vlákno o praní , nebo o nedělním úkliduLaugh Laugh Laugh [/quote]
To už nebude vlákno, nýbrž pranýř.Laugh
Carpe diem quam minimum credula postero
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris