ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,014
abyrlev napsal:
....drškajda s čerstvém chlebsonem....co víc mě potěší....
snad jen nový Shiro....🙈👨‍🍳...ale to je zatím v nedohlednu...,tak aspoň tu drškajdu...


Vypadá to opravdu na hovězí, gratulace.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,282
Držkajdu by sem se dal...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,282
Po pár pokusech (jedlé byly všechny) se zdá,že mám proces vychytaný.
A když ještě trochu praskne... Radost převeliká. Happy
Česnekový kváskový chlebík s vlašskými ořechy a slunečnicí.


Muscatel vložil tyto přílohy:
8B2752FF_144A_41CD_B2C1_C7CDB7189E91.jpeg.jpg
7F086956_8898_4CB3_A0F1_E13CF0D6264B.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,802
Muscatel napsal:
Po pár pokusech (jedlé byly všechny) se zdá,že mám proces vychytaný.
A když ještě trochu praskne... Radost převeliká. Happy
Česnekový kváskový chlebík s vlašskými ořechy a slunečnicí.


Mohl bych poprosit o technologický postup? Děkuji předem převelice! Wink Applause

Zdenek
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,282
Sidney napsal:
Muscatel napsal:
Po pár pokusech (jedlé byly všechny) se zdá,že mám proces vychytaný.
A když ještě trochu praskne... Radost převeliká. Happy
Česnekový kváskový chlebík s vlašskými ořechy a slunečnicí.


Mohl bych poprosit o technologický postup? Děkuji předem převelice! Wink Applause

Zdenek


Tady to máš:

Kváskový chleba bez hnětení

Základ je mít kvásek.
Na netu najdeš kváskovou mapu,a někdo v okolí Ti kvásek za úsměv podaruje.

Večer si připravím “rozkvas”.
Do větší mísy si dám kvásek,100g celozrnné žitné mouky a 140ml vody. Rozmíchám a nechám přes noc v teple kvasit. Třeba v troubě s rozsvícenou žárovkou.
(Ve skleničce si nechám cca lžíci kvásku který “přikrmím” lžící celozrnné žitné mouky a lžící vody. A dám do ledničky na příště.)
Ráno si zadělám těsto.
Do rozkvasu přidám 500g mouky a 400ml vody.
(S moukami se dá různě experimentovat. Do tohoto jsem dal 100g žitné celozrnné,100g žitné chlebové,150g pšeničné tmavé a 150g pšeničné světlé.)
12g soli
4g celého kmínu
15g sušeného česneku
hrst nahrubo sekaných vlašáků
V míse vidličkou rozmíchám těsto,přiklopím poklicí a nechám 4 hodiny v teple kynout.
Tento chleba se peče ve formě,skleněném pekáči nebo hrubostěnném hrnci s poklicí.
Troubu rozpálím včetně formy (hrnce) na 235*C. Když je nahřáto,vytáhnu formu z trouby a rychle přemístím těsto do horké formy. Trochu to zasyčí. Lehce urovnám těsto,posypu semínky,přiklopím poklicí a vrazím zpět do trouby. Peču s poklicí 35 minut,poté sejmu poklici a dopékám dalších 15 minut. Chleba hned vyklopím na mřížku a nechám hodinku vychladnout. Pak je ještě příjemně teplý na degustaci a už se nelepí na nůž.
Dobrou chuť!
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,802
Děkuji Ti, dobrá vílo! Admire Admire Admire
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 1,645
Žádná velká kulinařina, Budapešťská pomazánka, tvaroh, trochu másla, sůl, pepř, kmín, sladká paprika, cibule, malinko píva a jedna malá Jalapeňo paprička, všechno promíchat a nechat alespoň hoďku odležetOk . Moc dobrý to je, a zbytkem pivíčka pěkně zapíjetOk Happy .


wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20210323_172627_2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,145
škvarkové placky tak aby chutnaly i dětem


tolokan vložil tyto přílohy:
20210321_171048.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 203
tolokane.....já snad začnu hlady taky péctAdmire Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 518
Dnes ruská klasika - pelmeně

Zase se ty fotky otáčijó, jak se jim chce...


brumik vložil tyto přílohy:
20210325_113838.jpg.jpg
20210325_115304.jpg.jpg
20210325_123052.jpg.jpg


mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 203
pelmeně..Ok
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,429


Ježour vložil tyto přílohy:
IMG_20210325_WA0001.jpg.jpg


PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/19/2020
Příspěvky: 203
Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2008
Příspěvky: 794
... si budu trapnej, ale dneska jsem dostal živočišnej apetit na zelňačku...
jsem prostě polívkovej....
moje zelí, maďarská klobása,můj bobkáč,domácí smetana i erteple...
... jo a paprika já taky z Hungary...


abyrlev vložil tyto přílohy:
F3D4C255_0B18_4518_957C_7BD75C5DB3AA.jpeg.jpg
1B61EB99_6876_4A12_90CF_AEA4E223F8CB.jpeg.jpg
F3B6C00E_DDDD_400C_9D38_DABF7A7B3121.jpeg.jpg


„„ Rád se dívám potížím do očí………… život je tak snazší.“ Phil Marlowe
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 242
Zelňačka je super Ok , mě zase přepadla chuť na rybí polévku


Pavel76 vložil tyto přílohy:
IMG_20210324_184641.jpg.jpg
IMG_20210324_201635.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,282
Pavel76 napsal:
Zelňačka je super Ok , mě zase přepadla chuť na rybí polévku


Variace na Bouillabaisse? Pěkné... Ok Ok Ok
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 242
Variace na Bouillabaisse? Pěkné... Ok Ok Ok [/quote]

Tak nějak, doma to má velký úspěchHappy
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/6/2015
Příspěvky: 84
Na přáni syna. Jelení hamburger, domácí omáčky pepřová a bbq. Jako překvápko mezi tradičními hranolky, smažené plantainy.


Rudovous vložil tyto přílohy:
IMG_20210313_124503.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Příspěvky: 785
Než vyrazím do práce ženušce a dcerušce pro krásné ráno Happy


Kapol vložil tyto přílohy:
stará.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 1,645
Pikantní vepřová jatýrkaRazz Ok Happy . Kdyby chtěl někdo zkusit, je to jednoduchý a děsně dobrýOk .
1/2cibule
Játra
Menší cuketka
1/2 pórku
1x červená kapie
3ks žampionů
4ks cherry rajčátek
1x feferonka (dávám Jalapeňo)

Orestovat cibulku, přidat játra a společně orestovat , malilinko podlejt vodou přidat všechnu zeleninu a houby na stejně velké kousky, dusit cca 15 minut, pak přidat sladký a pálivý kečup, který to dochutí a zahustí na správnou konzistenci. Kečup dávám 2 lžíce od každého, záleží jak moc to má pálit. Jediné koření je sůl a pepř na dochucení, nic víc není potřeba.
Dobrou chuťOk Happy


wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20210326_122128_2.jpg.jpg
IMG_20210326_103541_2.jpg.jpg
IMG_20210326_113555_2.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris