ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 804
Kapol

Bulharská Princezna dobrý snídaňooběd Happy

Dobry den mohl bych poprosit o recept a mam prozbu hodne jidel tu vypada vazne moc dobre nemohli byste knim dat but odkaz na recept a nebo napsat dekuji a hezky den

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/26/2007
Příspěvky: 1,306
Georgi napsal:
Klasika v Bulharsku. Horký sendvič "Princezna". Velmi rychlý recept na snídani, oběd nebo večeři - trvá doslova 20 minut.
Produkty:
250 gramů mletého masa
100 ml mléka
asi 100 gramů žlutého sýra - drcené
Koření - černý pepř, kmín, horká červená paprika, Saturejka, oregano ... cokoli si vyberete.
To vše promíchejte v misce, potřete plátky chleba a pečte v troubě.
Užívat si!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,449
Dnes rostlinky...
Zelí,cibule,česnek,petrželka,kmín,pšenice,ječmen,chmel....
A něco málo k tomu. Grin


Muscatel vložil tyto přílohy:
A633D87D_0CBF_47D2_85F9_D2A668C1FC22.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,687
Muscatel napsal:
Dnes rostlinky...
Zelí,cibule,česnek,petrželka,kmín,pšenice,ječmen,chmel....
A něco málo k tomu. Grin
Mam pocit ze ti tam chyba napisana kukurica ...nakolko som si isty ze to pecene prasaRazz malo aj kukuricu ,okrem spominanych rastlinLaugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,449
Motorkar napsal:
Muscatel napsal:
Dnes rostlinky...
Zelí,cibule,česnek,petrželka,kmín,pšenice,ječmen,chmel....
A něco málo k tomu. Grin
Mam pocit ze ti tam chyba napisana kukurica ...nakolko som si isty ze to pecene prasaRazz malo aj kukuricu ,okrem spominanych rastlinLaugh Laugh Laugh


Milanko neděs mě... Laugh
Ošípané je všežravec...
Tož mi v těch rostlinkách možná chybí i to,co sežralo zvířátko,které sežralo to ošípané... Oh No Beating
mrGreen mrGreen mrGreen

I tak chutnalo... Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,449
sodekcz napsal:
Muscateli, tvůj "food style" se mi dlouhodobě líbí Wink Jen bych nemoh takové množství, neživím tasemniciLaugh


Pár lidí už ty mé porce kometovalo.
Tak se snažím to napravit,abych nebyl za “obžeru”. Grin
Dnešní jídlo bylo o mnoho dietnější než dříve. Hlavně rostlinky!!! Ok
Knedlíky jsem nakrájel hrubší,ať jich není tolik. “Výpečky” jsem si dal jen tři! Shocked
Tak snad už to vypadá normálněji
A dneska si už nic nedám... Abych byl šik!
Laugh Laugh Laugh
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,109
Muscatel napsal:
Dnes rostlinky...
Zelí,cibule,česnek,petrželka,kmín,pšenice,ječmen,chmel....
A něco málo k tomu. Grin


Jak říkal známý v Chorvatsku, Chobotnice v kedlubnovým zelí se šesti.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,109
Příprava svačinky na příští víkend. Hermoš pod blatouchy u semaforu.


dagger vložil tyto přílohy:
IMG_1494.JPG.jpg
IMG_1493.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,449
dagger napsal:
Příprava svačinky na příští víkend. Hermoš pod blatouchy u semaforu.


Ty “blatouchy” jsou lichořeřišnice? I ten vavřín máš krásně zelený...Ok
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,425
máš to pěkně barevný, Zkus napsat recept kolik ingrediencí na takovou sklenici. Děkuji . Já když nakládám hermelín podle netu tak mi vždycky nějak zkysne . A to používám pravej Hermelín .
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,109
tolokan napsal:
máš to pěkně barevný, Zkus napsat recept kolik ingrediencí na takovou sklenici. Děkuji . Já když nakládám hermelín podle netu tak mi vždycky nějak zkysne . A to používám pravej Hermelín .


Jo, lichořeštnice (ještě nekvete, bylo by to hezčí). Bobek, tymián, oregano, majoránka vše čerstvé z vlastního chovu. Sedmikrásky zatím nejsou, fialky odkvetly tak mám peška v barevné výzdobě. Papričky španělské z blídlu, taktéž i červená cibule novozélandská na proložení vrstev a zalito trochou oliváče a dolito slunečnicovým. Hermoš na řezných stranách má otisk v koření na divočinu (pepř,kmín,jalovec,nové koření,česnek). Naloženo ve sklenici předem vypařené vřící vodou a prohozeno špetkou soli (potom to nezkysne).
Množství ingrediencí řeším stylem Babica/Retigová (když nemáš tak/vraž do toho).
Takže podle chuti (Jarda Štercl říkal: někdo holky, někdo vdolky, někdo zase párky horký).

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2018
Příspěvky: 350
Se zelenými listy do nakládaných pokrmů opatrně - nevím co umí lichořeřišnice, třeba vinič podporuje kvašení. A cibule se taky umí zvrhnout. (ale spíš třeba v pečeném zavařeném mase)
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,109
sodekcz napsal:
Se zelenými listy do nakládaných pokrmů opatrně - nevím co umí lichořeřišnice, třeba vinič podporuje kvašení. A cibule se taky umí zvrhnout. (ale spíš třeba v pečeném zavařeném mase)


Co umí ?:
Cibule - antibiotické účinky a posílení imunity
Lichořešetnice - na virózy, záněty (v mem připadku zabírá na dnu)
Bobek - antimikrobiální účinky
Tymián - antiseptikum
Oregáno - protiplísňové účinky
Feferonky - antioxidant

Shrnuto: člověk si šmákne a nevědomky do sebe nacpe 1/2 apatyky na úkor farmaceutických koncernů.
Jura

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2018
Příspěvky: 350
Co umí? Nejsem špeciálista, už mi nezávisle na sobě potvrdilo několik lidí, že jim zkvasila třeba v pečeném zavařeném masu. Takže pokud to vyrábí cíleně, raději pečou bez cibule. Jinak o účincích jako takových nelze pochybovat, to jsou jen ty nejlepšíWink
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,109
sodekcz napsal:
Co umí? Nejsem špeciálista, už mi nezávisle na sobě potvrdilo několik lidí, že jim zkvasila třeba v pečeném zavařeném masu. Takže pokud to vyrábí cíleně, raději pečou bez cibule. Jinak o účincích jako takových nelze pochybovat, to jsou jen ty nejlepšíWink


Souhlas, pečením cibule ztrácí své účinky a vzniklé "bláto" podporuje kazivost masa. Bůček podložený kůží, jen osolený, pokmínovaný vražený do skla po dvojitém zavaření vydrží v pokojové teplotě hafo let. Botulin tam nikdy nebyl, jinak bych tu také nebyl. Jinak lahůdka, masíčko, sádlíčko a třeplavý "sopílek". Probatum est.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/15/2007
Příspěvky: 877
Gofiho „Čerešniaky“ (sírovec) s bravčovým a kuracím.
Sterilizovaný sírovec, pokrájaný na kocky v slanom náleve som dostal od Gofiho pri jeho poslednej návšteve u mňa.
Pred mesiacom som túto dobrotu použil pri varení a musím povedať – paráda!
Gofi, díky, môžeš aj nabudúce! Happy Ok


cykloturista vložil tyto přílohy:
Gofiho_ceresniaky_s_bravcovym_a_kuracim__1_.jpg.jpg
Gofiho_ceresniaky_s_bravcovym_a_kuracim__2_.jpg.jpg
Gofiho_ceresniaky_s_bravcovym_a_kuracim__3_.jpg.jpg
Gofiho_ceresniaky_s_bravcovym_a_kuracim__4_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2008
Příspěvky: 3,013
Zajtra sa chystám zas, tak bude čosi aj pre teba.
Happy
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,425
tak jsem to taky zkusil ,bylinky domácí


tolokan vložil tyto přílohy:
utop_1.jpg.jpg
utop.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,449
Pěkně...
Chlapi,jak pěstujete ten bobekvavřín? Že bych to taky zkusil...
Doma/venku,mráz...?
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,992
Muscatel napsal:
.........Doma/venku,mráz...?


Pět let jsem ho měl na záhoně a stříhal ho dvakrát do roka. Na zimu jsem ho vždycky zabalil do dřevité vlny a omotal kartonem a přežil i mrazy pod dvacet, když mrzlo bez sněhu. Až letos v zimě mi zaschnul. Zachránil jsem z něj jednu živou větvičku, která zatím víc živoří než žije. Když jsem vytáhl ten zbytek z hlíny, zjistil jsem, že má překousané kořeny. Asi hryzec, mizera jeden! Takže holt sázet do košíku z králičího pletiva. Pro sichr.

Květináč je jistota. Na jaře ho vyndáš ven, před prvními podzimními mrazy ho dáš do studené místnosti někam k oknu, aby měl dost světla. V zimě zalévej jen velice mírně. Na jaře ho zas vyndáš a tak furt dokola. Je dobrý ho každý dva roky přesadit do větší nádoby, ať má prostor. I v květináči z něj můžeš mít slušně velký keřík. Happy

Zdenek
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris