ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,607
Čína


tolokan vložil tyto přílohy:
_ína_1.jpg.jpg
_ína.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 650
Burger


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
4A115733_3CBF_4D9A_A8C5_3E909A8AB56A.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 860
Tak jedna rychlokvašná zeleninka - pickles a druhá krátkodobě kvašená...


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4538.JPG.jpg
IMG_4540.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Příspěvky: 1,316
Je malej, ale šikovnejOk


Kapol vložil tyto přílohy:
IMG_20220926_WA0084.jpeg.jpg
IMG20220926154856.jpg.jpg
IMG20220926154826.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 860
Začínám sklízet...


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4559.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 313
Tatarák k večeři 👌


Pavel76 vložil tyto přílohy:
DSC_1188.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/20/2021
Příspěvky: 58
V této roční době zcela nečekaně houbičky Grin ryzce a nějaký ten praváček na másle a když chcípl kvásek, tak rychlé placičky Happy vychází mi 9ks placek cca po 50g
těsto: 110g jogurtu/tvarohu, 100g vody, 240g hladké mouky, půl lžičky soli, lžička prdopeče, bylinky dle chuti a šup nasucho na pánev. Závěrem možno potřít rozpuštěným máslem/oliváčem s česnekem či bylinkami, kdo má početnější smečku doporučuji dvojitou dávku Happy


Brooklet vložil tyto přílohy:
20220928_193032.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,607
Focaccia


tolokan vložil tyto přílohy:
20220929_141448__1_.jpg.jpg
20220929_144808.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 860
To nejlepší teprve zpracovávám...


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4568.JPG.jpg
IMG_4569.JPG.jpg
IMG_4572.JPG.jpg
IMG_4574.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,526
Zdeník napsal:
To nejlepší teprve zpracovávám...



“Samé hříííbky,viď. U Sovího potoka,nebo U tří olší? Čáry Maggi houbeles,na to,že je Lesněnka,zapomene ještě dnes…” Laugh Laugh Laugh

To bude asi mazání na reuma… Ok Ok Ok



Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,499
Dobré ráno, mám obojí - reuma i za chatou plno těch jedůvek. Dá někdo blžší info o přípravě medžik lektvaru ?
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2018
Příspěvky: 308
Ježour napsal:
Dobré ráno, mám obojí - reuma i za chatou plno těch jedůvek. Dá někdo blžší info o přípravě medžik lektvaru ?


Dobré ráno, žádná věda Happy
Muchomurka červená na plátky krájená, všestrannou Alpou doplna zalitá, třeba i měsíc či 2 svému osudu nechaná. Pak scezená, do lahviček plněná a v případě potřeby na reuma mazaná Grin
Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/27/2009
Příspěvky: 793
Dát bacha aby pes čí kočka neolizovaly namazaná místa.
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 860
Ježour napsal:
Dobré ráno, mám obojí - reuma i za chatou plno těch jedůvek. Dá někdo blžší info o přípravě medžik lektvaru ?


Určitě rád dám, dělám to už mnoho let.

Je důležité, aby muchomůrky měly co nejvíce bílých teček. Sbírat spíše mladší plodnice.
Rozřezat na menší kousky a zalít ne Alpou (ta už obsahuje mnoho bylin, které se uplně nesnesou a neladí s muchomůrkou), ale lépe jakýmkoliv jiným alkoholem nad 40 %, já používám líh na lihovou kosmetiku, mám přes 90 %, ředím ho na 70-75 %, jak se povede.
Vyluhovat na okně, čím déle tím lépe. Po cca 2 měsicích přecedit a pak už to mám ve tmě ve sklepě. Ok

Ať slouží. Happy
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 860
Dnes další sklizeň z balkonu....

Barvičky, jen to hraje. Něco je ještě na keřích...


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4577.JPG.jpg
IMG_4580.JPG.jpg
IMG_4582.JPG.jpg
IMG_4583.JPG.jpg
IMG_4586.JPG.jpg
IMG_4593.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2021
Příspěvky: 207
Huba mě pálí,jen nato koukám, hezká úroda .
Koupil bych od každého druhu jeden kousek na semínka, něco z toho mám,ale semínek není nikdy dost . Můžu nabídnout černou perlu,to tady nevidím.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 650
Dneska jsem byl sólo, takže zobačka k dlouho odkládaným domácím úkolům/povinnostem.


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
BE88DBD3_0AB6_4ABF_84A2_6951A64ED6E0.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2018
Příspěvky: 308
Zdeník napsal:
Dnes další sklizeň z balkonu....

Barvičky, jen to hraje. Něco je ještě na keřích...



Chlapi, japa to zpracováváme?
Mě se docela taky urodilo, spousta Habaneros, Jalapenos apod. a hledám inspiraci.
Parafrázoval bych Nerudu a tak: "kam s nima?"
Díky moc Happy

Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 860
Jalapenos dávám jako kalnáky, takže do nálevu sladkokyselého, recept treba tady..

https://www.seminka-chilli.cz/nakladane-jalapeno-chilli-papricky/

Středně pálivé, z toho dělám Chunanskou pastu, výhodou je, že je lehce kvašená, takže, žádné vaření nebo jiná konzervace...
recept co používám roky a vyladil jsem zde:

Takže recept na Chunan pastu, neboli Duo Jiao!


300 g chili papriček (druh nechám na Vás, ale důležité je se semínky). Pokud tam dáte hodně pálivé, nevychutnáte si to, nejlepe cayene, ebay, naprosto vynikající aromatické Fatalky apod)
50 g česneku čínský tolik nepálí, když použijete kvalitní český, dejte max 30 g.
50 g čerstvého zázvoru.
50 g cukru, nejlépe hnědy, kokosový, třtinový atd.. můžete i více ale max 80 g na to množství.
50 - 80 ml kvalitního vína, nejlepe rýžové alias saké (kvuli kvašení a batkeriím, dá se koupit už i v supermarketech, zdravé výživě... vynikající je kvalitní suché červené, nic silného jinak by to nekvasilo)
20 g soli, nejlépe kvalitní růžová himalájská, ne z obchodu kde je to samé nezdravé E... (díky EU není v tomto pripade uvedeno na obalu, takže kuchynská ne... špatně by to kvasilo!)

Postup, je velmi důležité co jak děláte, pokud to uděláte opačně, tak mi pak budete psát maily, proč to nekvasí, proč to chutná jinak atd... :guns:

Vše kromě papriček rozmixujte najemno!!!
Papričky nahrubo, musí tam být struktura která je na fotkách.

Hodně pálivé, většinou suším a pridávám do mastí a tinktur.

Jalapenost jsou vynikající také jako rozpečené a naplněné syrem....


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,607
Taky bych koupil nějaký semínka .Teda jestli máš , líbí se mi ta první fotka ty žluté .A nebo odkaz co to vlastně pěstuješ .
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris