ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,336
Richardos napsal:
Muscatel napsal:
O čtrnáct dnů později,ale václavky už jsou i u nás.
Kousek mangalice a kmín. Nic víc není třeba…

Edit : Zbytek v hádance… mrGreen


Ahojky, zítra mám cestu přes Studénku, tož sa asi stavím Happy
Páč sem skromný převelice, Mangalica mi bude stačiť Ok Laugh


Stav se,ogare… Bečvany si jeden musi hyčkať…. Happy Ok
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
Zraje mi koření, jídlo a potěšení...


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4682.JPG.jpg
IMG_4685.JPG.jpg
IMG_4686.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2010
Příspěvky: 2,206
To první červené vypadá jako moruga, zelené v pravém horním rohu mohou být jalapeňos (pro děti, ty skoro nepálej). Ostatní neznám, nakonec, nejsem žádnej znalec, jen co se dá běžně koupit. Mě teď zrajou cayenne a sem tam nějaké red habanero.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
Kabík napsal:
To první červené vypadá jako moruga, zelené v pravém horním rohu mohou být jalapeňos (pro děti, ty skoro nepálej). Ostatní neznám, nakonec, nejsem žádnej znalec, jen co se dá běžně koupit. Mě teď zrajou cayenne a sem tam nějaké red habanero.


Kdepak to první červené je JxPxR což jeh ybrid: Jays x Pink Tiger x Reaper, pálovost přes milion shu, chut velmi zajímavá a plodnost neueřitelná.
Ano, v pravém rohu jsou Jala, ale zrovna tyto mají pálovst docela velikou.

Haba mám letos tradičně Neon, pro plodnost, barvu a chut a také chocolade. Zajímavá chuť.
Cayene mám moc rád, pěstuji každoročne, hod nejaké fotky.
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2010
Příspěvky: 2,206
Zralé kajenky jsem už sežral, teď tam jsou převážně zelené. Mám jen 2 rostliny cayenne a 2 habanero, nejsem žádnej velkopěstitel.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
Tak výroba "Hadího jedu". Vlastní receptura...


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4713.JPG.jpg
IMG_4715.JPG.jpg
IMG_4717.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
Další kolo sklizně.
Sušení jednodruhových, JPR, Choco Ghost Jami a dva plody Lemon Jays.


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4719.JPG.jpg
IMG_4720.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,263
Zdeník napsal:
Tak výroba "Hadího jedu". Vlastní receptura...

podělíš se o recept ?
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,263
fafole


tolokan vložil tyto přílohy:
20221022_113353.jpg.jpg
20221022_114418.jpg.jpg
20221022_115019.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2011
Příspěvky: 585
Ok


palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20221022_090451.jpg.jpg
IMG_20221022_130700.jpg.jpg
IMG_20221022_142329.jpg.jpg


lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
tolokan napsal:
Zdeník napsal:
Tak výroba "Hadího jedu". Vlastní receptura...

podělíš se o recept ?


Ale klidně.

Totálně rozmixované papričky bez semínek, rychlostí aspon 40 tis. otáček za minutu, malinko vody a kvalitní sůl. Salinita aspon 20 % aby se to nekazilo. Pak si papričky zachovají svou vůni a chut.
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/20/2021
Příspěvky: 26
Chlopek se mi po týdnu vrátil ze špitálu a chtělo to nějaký pořádný žvanec. Dnešní radostné menu:
předkrm: chlebík s kmínem a špetkou pískavice se škvarkovou pomazánkou
polévka: kuřecí vývar s nudlemi
hl. chod: poctivě naložený a přes noc tažený kus flákoty s bramborovou kaší, výpek a kyselinky
Dalo by se to i natrhat a nasázet do hambhousky, ale to asi zítra Happy Nestihla jsem vyfotit všechno, mizelo mi to pod rukama Grin


Brooklet vložil tyto přílohy:
20221024_093130.jpg.jpg
20221024_084628.jpg.jpg
20221024_135923.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
Kdopak to pozná?


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4730.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/8/2007
Příspěvky: 717
Brooklet napsal:
: poctivě naložený a přes noc tažený kus flákoty s bramborovou kaší, výpek a kyselinky
:

Můžeš prozradit recept?
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/20/2021
Příspěvky: 26
cb058374 napsal:
Brooklet napsal:
: poctivě naložený a přes noc tažený kus flákoty s bramborovou kaší, výpek a kyselinky
:

Můžeš prozradit recept?


Já jsem pekla krkovici, ale někdy dělám i plecko nebo by šel třeba hovězí karabáček apod. Nakládala jsem do rychlosoli, na kilo masa cca 15g a do marinády koření dle chuti a nechat pěkně odpočívat v lednici alespoň celý den, nebo zavakuovat a nechat klidně několik dní. Já jsem do marinády přidala hrubozrnou hořčici, trošku sojovky a tekutý kouř + bylinky, pepř a zbytek bbq omáčky co zavázel v lednici Grin Pak dát do pekáčku podlít vývarem/pivem/vínem prostě co kdo rád, přikrýt a na 120°C péct do změknutí. Já podlila deckou vývaru a deckou červeného vína, přidala bobek a nové koření a pekla nějakých 7-8 hodin. Jinak by to určitě sneslo třeba i kousek kořenové zeleniny apod. dle fantazie a chuti každého. Ještě nám doma zbylo na zítra a vůbec nám to nevadí Grin
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/20/2021
Příspěvky: 26
Den třetí chtěl trochu změnu, takže stejné masíčko, ale v domácích houskách Happy


Brooklet vložil tyto přílohy:
20221026_150826.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,336
Kousek květové špičky s červeným kampotským pepřem a uzenou maldonskou solí.
K tomu par domácích hranolů pečených v troubě.


Muscatel vložil tyto přílohy:
73AFA7EF_2300_4F2B_BCD9_B36DC0EC1885.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/25/2015
Příspěvky: 930
Pěkný víkend všem 🙂


flug11 vložil tyto přílohy:
20221028_121321.jpg.jpg
20221028_121847.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,336
Hmmm…
Moc pěkné. Dutch oven je parádička.

U nás dnes taky kuřátko,ale klasika na paprice.


Muscatel vložil tyto přílohy:
BCCEEB75_B7DF_4340_ABB4_6E0D0201E9FD.jpeg.jpg
8E9E5EE9_A69E_4A68_AD70_C2C159DB3274.jpeg.jpg
0F7B6CDC_FB1A_4273_9530_5A7BAF5F1344.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 595
Další sklizeň, plus zbylo i na večeři a výrobu chunan pasty.


Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_4781.JPG.jpg
IMG_4782.JPG.jpg
IMG_4784.JPG.jpg
IMG_4786.JPG.jpg
IMG_4788.JPG.jpg
IMG_4790.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Uživatelé v tomto tématu
Guest, maško

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris