ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/25/2015
Příspěvky: 1,019


flug11 vložil tyto přílohy:
20230211_122652.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 497
Bryndzové halušky. Pekný deň prajem.


Rumunec vložil tyto přílohy:
Resize_20230214_202248_8898.jpg.jpg
Resize_20230214_202250_0099.jpg.jpg


Cesta je cieľ.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 174
Žiadne rýpanie ale bryndzové halušky ? A že seriózne ? Grin
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/12/2013
Příspěvky: 1,231
Tenhle foodstyling mě baví Applause Grin
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 497
maško napsal:
Žiadne rýpanie ale bryndzové halušky ? A že seriózne ? Grin


Priznávam sa ze ozaj nerozumiem kam otázka smeruje Neutral Grin
Obyčajné zemiakové halušky so špaldovou múkou a 100% ovčov bryndzou.

Mydlifous:Ďakujem
Cesta je cieľ.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 174
Nazdar to nebola otázka len vizuálne by som to odhadol na škvarkovú pomazánku na halušky ani omylom to konštatujem ako chalan z Liptova účastník niekoľkých súťaži vo varení halušiek ale O.K beriem to ako tvoju variáciu na halušky Grin
G36
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/26/2013
Příspěvky: 507
Alebo len "nesadli"mrGreen
Ale obal je peknýOk
Je mi u "řiti" aký dlhý život budem mať,keď mi stále niekto diktuje ako ho mám žiť!-JA
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 497
Aha, tak to chápem to je pravda.
Nesadli... mrGreen
Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/17/2013
Příspěvky: 6,820
Tam ide o tú prezentáciu.
Že to naozaj vyzerá ako Kulinársky kútik, nielen fotky z kuchyne.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2013
Příspěvky: 1,940
Už to začíná


Roman5 vložil tyto přílohy:
IMG_20230217_052527.jpg.jpg
IMG_20230217_051655.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2013
Příspěvky: 1,940


Roman5 vložil tyto přílohy:
IMG_20230217_061247.jpg.jpg
IMG_20230217_064323.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,219
Pokrájené maso na Psí jazyky a hotová minulá várka. Happy


Dixie vložil tyto přílohy:
P1030100.JPG.jpg
P1030101.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/16/2015
Příspěvky: 609
Byl by recepísek? Wink
Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní......
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 497
Chilli con fazuľa s basmati ryžou a jeden z vynikajúcich nástrojov od Ihor Hudyma ktorých som zopár šťastným vlastníkom Applause


Rumunec vložil tyto přílohy:
Resize_20230216_195457_7119.jpg.jpg
Resize_20230216_195358_8563.jpg.jpg


Cesta je cieľ.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2011
Příspěvky: 1,128
Pro Rumunec
Applause hezké fotky, jídla bych ochutnal pokaždé, když něco pošleš a super nožeOk Ok Ok
DíkyHappy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,219
Psí jazyky:

1kg vepřové krkovice
22g Praganda
5g drcený černý pepř
3g drcený kmín
3g sušený česnek
0,25g starter (LD 20, Flora Italia)
Kolagen. střevo na salám

Do trochy převařené, vychladlé vody rozmícháme starter a dáme na tři hoďky do lednice.
Podchlazené maso nakrájíme na malé kostky. Přidáme dvě kostky rozdrceného ledu, Pragandu, koření a starter. Mícháme rukou (v rukavici, dbát na hygienu) nebo robotem. Teplota při míchání nesmí překročit 10 stupňů. Ladíme ledovou tříští. Maso musí pustit bílkovinu, ne tuk. Dílo dostane lepivou konzistenci a když drží placička na rukavici, je vymíchánoHappy
Připravíme si salámové obaly (cca 20 minut namočené ve vlažné vodě) a naplníme je vymíchaným dílem. (Stačí na to uříznutá PETka se širším hrdlem...) Dá se to plnit přes mlýnek na maso, pokud k němu jsou nástavce na klobásy. Naplněné salámy zavážeme, propícháme sterilní jehlou (opálenou nad sporákemGrin ) aby odešel vzduch. Hledáme a bodáme do bublin. Pak je nutno splacatit, (válečkem), to znamená nechat si prostor při zavazování obalu. Já to potom stáhnu mezi dvě nerezové mřížky ze sušičky a pověsím v kuchyni. V pokojové teplotě necháme 72 hodin viset. Pak sundám mřížku a přemístím do chladného sklepa, kde koluje vzduch. Dá se sušit i v lednici, pověšené, nebo na mřížce. V tom případě nezapomenout otáčet. No a to je vše... Hotovo je při úbytku cca 35 - 40 procent hmotnosti salámu při naplnění. Pak to stejně ještě na pár týdnů nechávám dozrát ve vakuu. Srovná se vlhkost mezi povrchem a středem salámu a zlepší se i chuť.
Toť asi vše. Happy

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 2,461
Z trouby právě vyvážené, pivní rohlíky Ok Happy.


wrafan vložil tyto přílohy:
20230219_183810_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Příspěvky: 2,461
Už jdou na paškál Ok Ok dobrotaHappy .


wrafan vložil tyto přílohy:
20230219_192511_01.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2013
Příspěvky: 1,940
Snídaně šampionů🙈🤷‍♂️🙋‍♂️


Roman5 vložil tyto přílohy:
IMG_20230220_055647.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 497
Gyrl : Ďakujem za lichotivé slová, vážim si ich a pozitívne ma motivujú. A radšej by som sa podelil s jedlom ako s fotkami ale čo už Grin
Cesta je cieľ.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris