ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/20/2006
Příspěvky: 308
želva napsal:
osidlování severní Ameriky není touto dobou?Happy


OK, máš recht, harcovníci se to domákli od moravských bratří.
jirikostinek.cz
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/20/2006
Příspěvky: 308
Teďka můj speciální receptík, na kterej jsem přišel čistě z lenosti, jak už to tak u vynálezů bývá.
Je třeba jen kotlík s poklicí, nejlépe asi třiltrový hliníkáč a váš oblíbený takticko bojový buškraft nůž.
Do kotlíku se nakrájí maso, na větší kostky, vepřík, kuřátko, rybka, to je asi jedno.
Dále slanina, plátky nebo kostičky, nejlepší je domácí hodně prosolená.
Potom brambory, buď malý celý i sešlupkou, nebo velký na čtvrtky.
Chuťovou paletu rozšíříme cibulí na hrubo, celými stroužky česneku, nahrubo nakrájenou papriku.(možno vše, nebo jen něco)
Kořeníme solí, pepřem, paprikou, chili, kari, oregano.... kdo co rád.
V kotlíku promícháme, zakrejeme poklicí a vrazíme na dvacet minut až půl hoďky do kupy žhavých uhlíku. Nejlépe je zahrabat úplně celý kotlík. Po vyjmutí konzumujeme.
jirikostinek.cz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/14/2006
Příspěvky: 956
[quote=Introvert]Úplně jednoduchý a rychlý na doma i na ven:
fazole v tomatové omáčce...zkusili jste někdy použít celou cibuli ve slupce (samozřejmě omytou) dát do fazolí, když se vaří? Když nepoužíváte konzervy...rozhodně doporučuji!!!
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/19/2008
Příspěvky: 1,235
Jirko ,
ten flip pijeme na Westernovém městečku, vypalují to značkovacím železem, máš pravdu, že tak jeden hrníček, pro otrlejší dva a máš dost. Ale celou noc je Ti krásně teploučkoHappy
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,766
frog napsal:
želva napsal:
osidlování severní Ameriky není touto dobou?Happy


OK, máš recht, harcovníci se to domákli od moravských bratří.


no od těch myslím ne..ale dobrodruhů zatouživších po dobrodružství na novém kontinentě bylo dost..třeba od Augustina Heřmana ze Mšena a jeho "spoludobrodruhů" některé jeho deníky jsou majetkem Náprstkova muzea a Národního památníku písemnictví, stejně jako třeba Fričovy..Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/29/2006
Příspěvky: 536
patrio napsal:
"MEDicínka"
"Námořnický grog"

Tuto dobrůtku bumbáme na zahřátíWink (mladším stačí tělesné teplo)Laugh .
Rum a víno ve sklenici či hrnku zalijeme horkou vodou cca 1dcl....


my to na vodě dělali jednodušec.
to se vezme půlčik rumu, a do kotle se dá hřát voda.
když je voda teplá tak akorát že v ní ještě udržíš prst, naliješ ji do lavóru.
do něj pak strčíš nohy a zapíjíš rumem.

taky bezvadně prohřeje. Happy

jinak na nachlazení piju anglický čaj "přiměřeně" zakápnutý slivovicí a dochucený lžící medu. bezvadně to ničí bacily.
Open mind for a different view.
And nothing else matters ...
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2008
Příspěvky: 259
jak vidím tak variací na téma alkohol za tepla je mnoho. Modifikace grogu jde udělat z čehokoliv, třeba z Absintu to má své hodnoty nebo Fernet vydává přímo vražedné vůně. Ale můj oblíbený recept na grog je takovýto: Ruméček v množství větším než malém, trocha červeného vína, med nebo hnědý cukr, citron. Navíc přidáme kousek skořice, hřebíček a pár kuliček celého pepře. Nejlepší je to koření nechat trošku přejít varem v tom víně jako když se dělá svařák, pak přilít ruméček lékařský a dle chuti dolít horkou vodou, osladit a přikápnout citron. A navrch, jak už tady bylo zmíněno kousíček másla. Krásně se to zjemní a vrstvička na hladině zmenší odpařování alkoholu.
Taky jsme jednou v krizové situaci vymysleli hodnotný zahřívák který dostal jméno Fernoláda. Vyrábí se tak že se z nápojového syntezátoru někde v chodbě na nádraží vylosuje horká čokoláda a zesílí se Fernetem.
Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2007
Příspěvky: 2,976
Tak dámy a pánové,přišel mi meilem recept na rychlé rumové pralinky .Odzkoušel jsem ho a můžu jen doporučitLaugh
Rumové pralinky


Vezmeš dutou čokoládovou figurku, > ukousneš jí hlavu a doliješ rumem.

A je to!!

> Pripraveno ke konzumaci (rychlé)!!

A pak, že pečení na vánoce > zabere hodně času.....Happy))) L,
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/22/2007
Příspěvky: 314
Mě to přišlo i s P.S.:

Ve výrodeji mi prosím nakupte ty velké půlmetrové figurky.

Děkuji.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/14/2008
Příspěvky: 22
Nazdárek dámy a pánové,
pročetl jsem si toto vlákno a slintám jako mimino... Ještěže se blíží čas oběda. Nedá mi, než přispět jednoduchým receptem.
Jelikož nesnáším umývání nádobí (kdo taky ano, že jo Laugh), stačí k přípravě pořádná (myslím velikost) zapékací mísa. Na její dno nandáme pořádnou vrstvu kysaného zelí, pokud možno i s nálevem (nemusíme již podlévat vodou). Na zelí položíme plátky slaniny, cibuli na měšíčky a nahrubo nasekaný česnek (množství a poměr záleží na chuti každého). Dále dáme doprostřed kuřecí stehýnka pouze zlehka osolená a okořeněná kmínem a popř. trochou grilovacího koření či papriky. Kolem stehýnek naklademe čtvrtky brambor ve slupce, co se jich tam vejde. Přikryjeme víkem či alobalem a dáme na cca 30 minut do vyhřáté trouby na 180-200 st.C, poté odklopíme a necháme krásně zhnědnout... Slanina, cibule a česnek nádherně provoní zelí i kuřátko. No prostě chro, chro... Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2008
Příspěvky: 3,044
Ja varievam v zime na vandroch grog. Nechám skaramelizovať cukor, zalejem vodou a keď sa karamel rozpustí nalejem do horúcej vody rum "Přimněřeně"Laugh Na prehriatie je vynikajúci aj čaj z Ďumbiera (Zázvor) Čerstvý Ďumbier nastrúhame a varíme 5 min. Osladíme dáme citrón a šup do seba. Je to silný čaj ale vinikajúci, nieje problém aj nejaká "lihovina"Happy
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 4/19/2008
Příspěvky: 114
Příjemný adventní večer,

první příspěvek a hned o jídle, co se dá dělat, když to tak vyšlo, ale bude trochu "nožomilský". Jedna dobrota, kterou ohromíte nejen kamarády, ale i drahou polovičku, rozhodně platí i na většinu tchýní. V podvědomí je většinou jako doména kuchařských mistrů, ale ukážu Vám, že to jde doma, snadno a každému. V neposlední řadě si parádně užije nejméně jeden z Vašich ocelových oblíbenců. Jde se na to!

Roláda z kachny aneb "není kachnička jako kachnička":

použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba krocana. Mrtvolku omyjeme a vykostíme. Začínám od stehen, viz obr. zaciname, celanoha a druhanoha. Dlouhým tenkým nožem se držíme co nejblíže u kostí, ale NEmusíme se bát, když nám někde trochu masa uteče, ani proříznutí kůže NEní žádná tragédie, jak uvidíme dále. V tom je ta jednoduchost krása. Dále se vrhneme na křídla, můžeme odstranit celá, já řežu na prvním kloubu, v tom případě je otřeba odstranit kost, tady doporučuju pracovat nožem více v ptákovi viz obr. kridlo. Je to náročnější, než odebrat celé křídlo, ale získáme
celistvější plát na rolování.

Tím máme pořešeny končetiny a jdeme na vlastní trup, já začínám na prsou, viz obr. prsa, ale viděl jsem to i obráceně. A jedem dal obr. stalepodlekosti, po dokončení půlky spácháme totéž s druhou až nám zbyde obr. vykosteno. Teď postupně roztáhneme maso z prsou a stehen na prázdná místa - tady se hodí širší a větší šéfkuchařský nůž, pokud nám zbylo na kostře nějaké výrazné maso, můžeme ho ořezat a dodat, ze zarovnání plátu po okrajích nám zbyde určitě kůže z krku a okrajů, tou můžeme záplatovat případné prořezy, stačí jenom položit na plát, dostaneme obr. rozlozeno Tady v pohodě doženeme případné chybky, které přijdou, než tohle jídlo dostaneme pořádně do ruky - na výsledku nikdo nic nepozná Happy Naklepeme, stačí pěstí, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme.

Nádivka:
tady se můžete vyřádit, jako P.D. na damašku. Já jsem zvolil klasiku, starou housku (nemáčím v mléce, ale vy vývaru z kostí, které průběžně doplňuji tak, jak ubývají v ptákovi, vajíčko, kudrnka. Jeden trik, aby se to nepatlalo - vyjíčka srazíme na pánvi a až potom smícháme se zbytkem surovin. Kachna přišla nečekaně, tak mozaiku vylepším, tím co dům dal, párek a okurka stačí, viz obr. pripraveno. Zarolujeme, zavážeme - konopný, bavlněný nebo lněný motouz, niť raději ne, mohlo by se to během pečení samo nakrájet.
Taky se dá sešpendlit jehlama, já vážu, viz obr. hotovo. Opepříme, osolíme, okmínujeme. Podlijeme, pečeme, nedříve přikryté, potom do barvy,
viz obr. povedlose. Necháme odležet zatáhnout, nakrájet.

Jak podávat? Klasika, knedlík a zelí. Netradičně, třeba s kuskusem. Tahle půjde studená. Hlavně dodržovat pitný režim, nejlépe plzničkou Razz
Tahleta paráda určitě přesvědčí nejednu hospodyňku, že další kuchyňáky jsou NAPROSTO nezbytné. Sem neřek, že ty nože měly být ostré, ale to je ale na tomhle fóru asi zbytečné Laugh




mmoobbyy vložil tyto přílohy:
zaciname.jpg
celanoha.jpg
druhanoha.jpg
kridlo.jpg
prasa.jpg
stalepodlekosti.jpg
vykosteno.jpg
rozlozeno.jpg
pripraveno.jpg
hotovo.jpg
povedlose.jpg


Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/30/2005
Příspěvky: 2,688
Taky jeden přihodím, před časem mi ho kámoš poslal mailem, ale ještě jsem nenašel odvahu to vyzkoušetHappy

Krocan na whisky pro svátecní tabuli:

Koupíme petikilového krocana (pro šest osob) a
láhev whisky. K tomu sul, pepr, olivový olej a
proužky špeku. Krocana poklademe špekem,
zavážeme, osolíme, opepríme a potreme olivovým
olejem. Predehrejeme troubu na 200 °C. Nalejeme
si sklenku whisky a pripijeme na úspech díla.
Poté uložíme krocana na pekác a vložíme do
trouby.
Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a
pripijeme opet na úspech díla. Po dvaceti
minutách nastavíme termostat na 250 °C, at
trouba porádne brucí. Dame si další tri whisky.
Po pul hodine ptáka otocíme a nadále bedlive
hlídáme. Obcas se chopíme flašky ffiskie a
nalejem si do repy. Po další bulhodince se
uopatrne vydáme k lince a krocanou prodocíme.
Pridom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty
pojebaný dvére vod trouby. Si dalších peét nebo
zedm fixki vevnitr sklenice si a pak a tak.
Kruvacana pecem další dri hodinkýý (ale je to
vcelku fuk) a každých deset minud dem cúrat.
Je-li to aáspon drožku možný, dolezem ke
sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofrejem si
ježde jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu
dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé
zemeéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme
uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamašttenýým
liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid,
szskuszszsímesze zsznoúúa póószszsdááuitna
nohýýýáááaúú uonojetostejnejedno !!!!!! Trošku
se prospíme
Príští den sníme krocana studenýho s majonézou
a s aspirínem.


"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2007
Příspěvky: 587
[quote=mmoobbyy]Příjemný adventní večer,

první příspěvek a hned o jídle....


Jo to já můžu, takové komixy já mám rádLaugh. Vytrhl jsi mi trn z paty, už vím co s tím mrtvým ptákem v mrazákuWink díky za inspiraci.

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 4/19/2008
Příspěvky: 114
Kolegové my nadělili mraženou kachnu, ale než jsem jí dostal domů, tak rozmrzla, tak jsem s ní provedl tohle a zítra jim to donesu k sežrání Laugh Zítra dodám fotku po nakrájení.

Nevím, odkud mě Galil sleduje Shocked ale pil jsem při tom Johnnieho Walkera Razz Vlastně v tom ještě trochu pokračuju Wink Naštěstí kachny netrvá tak dlouho, tak jsem jí stihnul Laugh
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Příspěvky: 5,623
...páč alespoň mezi známými vytvařejí bramborovej salát většinou chlapi tak si dovolím něco k tomu plknout.Pokud se vám bude zdát že to pořád "není vono" může za to většinou hořčice a okurky,okurky je dobrý ochutnat nebo jít do vyzkoušenejch popř. domácích a páč starádobrá plnotučná hořčice v modrobílým balení není nikde k dostání a ty současný napodobeníny jsou všechny hořký doporučuju použít "staročeskou hořčici" ve sklenici se zeleným víčkem na etiketě bába v šátku...ta je ty klasice asi nejpodobnější.Taky je výborný místo citronu použít limetky...já už mám uděláno Wink
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/19/2008
Příspěvky: 1,235
EM napsal:
...páč alespoň mezi známými vytvařejí bramborovej salát většinou chlapi


Ještě,že Knife forum nečte moje žena.Laugh Laugh Laugh
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
Příspěvky: 5,623
[

Ještě,že Knife forum nečte moje žena.Laugh Laugh Laugh [/quote]

Laugh ...no pořád lepší hodinu krájet než se srát s trojobalem. Ale rozumím tomu tak,že to máš vošéfovaný na všech frontách...mám takovýho kamaráda a ten říká že vaří jedinou věc na vánoce a to je led do koktejlů Wink


"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2004
Příspěvky: 497
Trochu z Vianočných receptov...

Rychlé rumové pralinky.

Vezmeš dutou čokoládovou figurku, ukousneš jí hlavu a doliješ rumem.
A je to připraveno ke konzumaci (rychlé)!!

A pak že pečení na vánoce zabere hodně času...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/26/2008
Příspěvky: 667
To já vařím ještě punčWink
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris