ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/25/2009
Příspěvky: 352
chlapi,dobrej guláš po kerém řádně tahne jedině hovězí kližka,ale co segedýn,to se pochlapte receptem,
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/25/2009
Příspěvky: 352
Dneska sem dělál pravé moravské,zrovna jich budu táhat z udírny


franz vložil tyto přílohy:
IMG_1300.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/13/2008
Příspěvky: 540
Zdravím, gdo má rád vařenou kukuřici-rychlopříprava:4mléčné klasy,mikrotenový sáček, mikrovlná trouba. Klasy dám do sáčku,kápnu trochu vody,zamotám a dám do mikrovlnky na 8minut,podle chuti namazat sádlem,osolit a...kurňa du si dat ešťe jednu
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,214
franz napsal:
Ale co segedýn,to se pochlapte receptem,

Za ty fotky klobásek, u kterých jsem polykal jak Pavlovův pes jeden receptík...
Je to výborný a dá se to vařit i na vandruGrin .
4 uzený kuřecí stehna,(docela vydržej, i v létě)
3x cibule,1 lžíce kmínu(asi), 3 lžíce sladký papriky(ano, mletý), voda(necelý půllitr), kysané zelí(půlkilový balíček, lehce užrat, nebo plechovka z Lidlu, pořádně užrat), šlehačka( v krabičce, ne ve spreji!) sádlo, nebo olej - takže sádloLaugh .
Na sádle ojet drobně krájenou cibuli(nejlíp Rukusem)do zlatova s kmínem, přidat papriku a nechat za stálýho míchání zpěnit. Přidat pokrájený maso(bacha, bez kostí!)
promíchat a zalít nejlíp horkou vodou. Přidat pokrájený zelí, sůl, pepř a vařit na mírným ohni 20-30 minut. Na závěr přidat smetanu, promíchat a krátce povařit. Papat s knedlíčkem, chlebíčkem, rohlíčkem.........Razz Razz
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2007
Příspěvky: 21
Zdravím nožomily & kulináře,
mám dotaz, který se týká chilli s názvem Naga, resp. přesně Dorset Naga. Naga je snad nejpálivější chilli vůbec - kolega přirovnával požití výbuchu nukleární bomby v ústechHappy. Podařilo se mi získat semínka (varují na sáčku, že je třeba brát jedině v rukavicích) a zajímalo by mě, zda by se tu někdo nepodělil s případnými zkušenostmi z pěstování (?Želva?), jestli mám vysévat hned nebo čekat do jara?
Haďák
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/15/2007
Příspěvky: 881
Pamätám si, že tie semienka mal Janstanek, ten by Ti určite vedel poradiť
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 2,874
Tak, už jsem to potřeboval, takový malinkatý hody: kachnička 2,40, zelíčko, knedlíček, no myslím doobrýý...
Co Romane ???


St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
papaničko_013.jpg.jpg
papaničko_014.jpg.jpg
papaničko_016.jpg.jpg

ljp
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2008
Příspěvky: 1,458
St.Nicolaus napsal:
Tak, už jsem to potřeboval, takový malinkatý hody: kachnička 2,40, zelíčko, knedlíček, no myslím doobrýý...
Co Romane ???


A nechal vám Cipís něco Laugh
Tak ty pořádáš lukulské hody a já se týrám o chlebu a paprikáši Sad
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 2,874
Cipis a Cony měly kostičky a ja s Romanem ještě Holbu Šeráka Wink
Dobrej paprikáš ještě nikomu neuškodil Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,609
St.Nicolaus napsal:
Tak, už jsem to potřeboval, takový malinkatý hody: kachnička 2,40, zelíčko, knedlíček, no myslím doobrýý...
Co Romane ???
Laugh Prd kachnička-malá labuť to byla.Laugh Wink (Kde takový rostou)
K tomu vyvařování na vandrech.Většinou na to nemám čas-každej vandrování pojímá jinak.Já se ráno proberu lehce se nasnídám něčeho výživného a pak celej den s menšíma přestávkama kdy se třeba pasu na dostupném přírodním bohatství,případdně kafčo, šlapu celej den a jím až když mám zajištěný flek na přespání,nachystaný dřevo, zajištěnou vodu a podobný drobnosti abych se ráno zas jen nasnídal a šlapal dál.Po cca 20 km večer už na nějaký extravyváření nemám moc náladu ani energii.Dokonce se mi už stalo že jsem usnul za chůze(několikrát)většinou prý jdu kus rovně a pak se svezu do pravého příkopu nebo zaparkuju do stromu.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/21/2009
Příspěvky: 79
Úplnou náhodou sme na tábore prišli na veľmi zaujímavý recept.Dali sme sa aj s kamarátom do prípravy živánskej(ražniči)na večeru asi pre 15 vyhladovaných skautov(15-25rokov).Pahreba už bola pripravená tak sme len očistili a nakrájali zemiaky,cibuľu,kuracie prsia,slaninu,....to sme zmiešali na veľkom pekáči ,dochutili korením na živánsku,sladkou paprikou,bazalkou a soľou .....ale potom začalo pršať tak sme nemali chuť riskovať stratu jedla...nechali sme to na pekáči,omastili sme to bravčovou masťou a podliali vodou......nebolo toho veľa a každému sa ušlo sotva po naberačke......ale bolo to extremne sýte a extrémne chutné....(hlad je najlepší kuchár).......
Quote:
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 2,874
A co takhle na noc hovězí gulášek z kližky? ...
Normálně dávám hodně víc cibule, ale nebylo Sad


St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
papaničko_007.jpg.jpg
papaničko_008.jpg.jpg
papaničko_009.jpg.jpg
papaničko_010.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2008
Příspěvky: 227
Kurnik, téma přímo pro mě, konečně se nikdo nebude smát, že vařím a že to dělám moc rád.

HOVĚZÍ PLÁTKY SE SLANINOU A ŠVESTKAMI DLE CHIPA
ingredience:
hovězí kýta
cibule
anglická slanina
švestky (nejlépe z vlastní zahrádky)
máslo
sýr
likér - magistr
pepř,sůl, provensálské koření, maďarské koření

Postup:
připravíme si pekáček, na dno nakrajíme cibuli, takovou aby dno jemně zakryla, lehce podlijeme vodou, na cibuli položíme naklepané plátky kýty, posolíme, opepříme, nakořeníme, není důležité dát přesně koření, které jsem použil já, každému dle jeho chuti, snad jen pro tohle jídlo nedoporučuji chilli, na každy plátek kýty dáme kostičku másla, na plátky dále poklademe vypeckované švestky rozkrojené na půl, pokryjeme důkladně celý pekáček, anglickou slaninou vše zakryjeme, můžeme klidně ve dvou vrstvách. Jemně zalijeme likérem, vhodný je třeba Magistr, Pekáček přiklopíme deklem.
Pečeme v troubě při 180-190 stupních hodinu, po té sundáme dekl a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dalších 15-20 minut.
Podáváme s chlebem, hranolkami, opékanými bramborami. Nezapomeneme porci důkladně polít vypečenou šťávou.

Dobrou chuť
ljp
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2008
Příspěvky: 1,458
St.Nicolaus napsal:
A co takhle na noc hovězí gulášek z kližky? ...
Normálně dávám hodně víc cibule, ale nebylo Sad


Ty jeden hnusáku :) nestydíš se, takhle tejrat pracující lid? Kdy uděláš ochutnávku!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2009
Příspěvky: 2,827
St.Nicolaus napsal:
Tak, už jsem to potřeboval, takový malinkatý hody: kachnička 2,40, zelíčko, knedlíček, no myslím doobrýý...
Co Romane ???


Bacha, jde ti to sezrat vlk!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/23/2008
Příspěvky: 1,321
Dobré jedlo na čunder. Základ cibula, trochu slaniny nech pustí šťavu do toho hríbov najlepšie suchohríby podliať troškou vody a pridať čo kto má v batohu klobása saláma a pod. Ale aj bez masa to chutí dobre. A poriadne podusiť nech huby pustia šťavu. Mňam


venco vložil tyto přílohy:
IMG_4044.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/9/2006
Příspěvky: 1,604
Quote:

Tak, už jsem to potřeboval, takový malinkatý hody: kachnička 2,40, zelíčko, knedlíček, no myslím doobrýý...
Co Romane ???

No naprali jsme si panděra parádně, taky jsem to už potřebovalLaugh . Usilovně makám na změně své "dachau image"Cool

Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2008
Příspěvky: 259
jen taková zajímavost, kolega tuhle donesl do práce hromadu hub a že ať udělám houbový guláš k svačině. Hub bylo dost i k obědu a tak jsem to rozjel ve dvou hrncích. v jednom na hotovo a v druhém jen houby se solí a kmínem, že to pak před obědem jen rychle dodělám. Po svačině mi to pak chválili a kdosi povídá že ten druhej guláš je takovej jemnější ale taky moc dobrej. Já na to "jakej druhej guláš? tam žádnej druhej není." a jdu se podívat dozadu do hrnců. Oni sežrali kromě hotového guláše taky půl hrnce toho polotovaru. Z toho vyplývá že houby jsou dobré v jakékoliv úpravě, obzvlášť když strávníci netuší že to má správně vypadat úplně jinak.
Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/29/2007
Příspěvky: 527
Tož taky přidam svuj oblibenej gulašovej recept ( je bezpracnej a bez dozoru Laugh , ano Blackova technologie "ŽAVES" ) .

Suroviny :

1-1,5kg masa dle chuti, nejraději hovězina ( kližka , ale jde i svíčková... )
100g Slaniny nebo špeku ( v nouzi stači polovični množstvi sadla )
0,75 - 1,5 kg cibule
voda ( množstí dle nádoby)
1 palice česneku
pepř celej v množství dle chuti
4-5 lžic uzené papriky
2-10 lžic Karí ( nebo i více , dle stupně kariholismu )
čili dle počtu chuťových pohárků

Postup:

Nakrajime maso a cibulu , promichame s ostatnima ingrediencema , narvem do pekáča/kotla, zalejem po kraj nádoby vodou a přiklopime druhym pekacem/vickem. Předehřejem troubo co to de ( cca 250°C) na 30-40 minut ,pak stahnem na 200°C a cca 1,5 hodky pečeme na 200°C ( čas pro hovězi kližku). Jde realizovat i v polních podmínkách , stači jama a dřevěný uhli z ohništa.
Následuje žranice Laugh .

PS: Duležity je tu nadobu během vyroby neotvírat - a když už tak dolit vodu ( teplou)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/15/2007
Příspěvky: 881
.....teda... ten recept od Milana-Chipa je výborný.
Varím často - a rád....tá kombinácia so slivkami ma hneď zaujala. V mrazáku som hovädzie nenašiel, tak som ho nahradil kuracími prsiami.
Likér som dal mandľový.
...a ešte taký stručný postup......ale v obrázkoch....


cykloturista vložil tyto přílohy:
kuracie_prsia_na_slivkach__0_.jpg.jpg
kuracie_prsia_na_slivkach__1_.jpg.jpg
kuracie_prsia_na_slivkach__2_.jpg.jpg
kuracie_prsia_na_slivkach__3_.jpg.jpg
kuracie_prsia_na_slivkach__4_.jpg.jpg
kuracie_prsia_na_slivkach__5_.jpg.jpg
kuracie_prsia_na_slivkach__6_.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris