ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/13/2008
Příspěvky: 66
tečou mi slinýýý ňam
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2008
Příspěvky: 376
http://bbarret.rajce.idnes.cz/Klobasy/

http://bbarret.rajce.idnes.cz/Uzene/


Taky dělám dobroty.
Kde je vůle,tam je i cesta.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/25/2008
Příspěvky: 193
BBarret napsal:
http://bbarret.rajce.idnes.cz/Klobasy/

http://bbarret.rajce.idnes.cz/Uzene/


Taky dělám dobroty.


Shocked No jo, tak to můžu.Laugh

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/13/2008
Příspěvky: 540
BBarret napsal:
http://bbarret.rajce.idnes.cz/Klobasy/

http://bbarret.rajce.idnes.cz/Uzene/


Taky dělám dobroty.
A dcerka si vymyslí nudle z makemGrin
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
BBarret napsal:

Taky dělám dobroty.

hnus vždyť je to samý maso mrGreen Razz Wink
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Příspěvky: 4,771
Ahoj všem.
Celkem jsme si oblíbili chodit na Čínu (nebo na VietnammrGreen ).
Co mě zajímá.
K jídlu tam podávají hnědou "omáčku". Někdy je trochu "mrmlovitá" (zřejmě jde o nějaký koncentrát). Přijde mi to jako hóódně silný masový vývar, který se následně trochu ředí a dochucuje.
Když jsem pátral tak jsem našel toto:
Nuoc Cham: pálivá směs koření, česnek, cibule, ocet - ta skoro jistě nebude ono páč krom chilli papriček mi to nijak nepřipomíná.
Nuoc Mam: slaná omáčka nelibé vůně vyráběná z fermentovaných ryb - to by skoro mohlo být ono až na tu nelibou vůni.
Víte někdo o co přesně jde?
Kde to koupit?
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/4/2009
Příspěvky: 78
hmm same gulasiky :) .... co poviete na toto?
proste sa kukurica bud hodi ako zemiaky na chvilku do pahreby alebo sa takto opecie na razni musi vsak byt vzdy este v listoch... je to super aspom podla mna :)


Milan.svk vložil tyto přílohy:
Obrázok_383.JPG.jpg
Obrázok_387.JPG.jpg


Az v ciely zistis ci cesta mala zmysel
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/21/2009
Příspěvky: 79
to nevyzera zle..iked na moj vkus je tam nizky obsah mäsaRazz
Quote:
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/4/2007
Příspěvky: 30
Kukurička môže byť.... ale ja ju opekám klasicky, na nejakej palici nad ohňom ako nejaký buřt Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2008
Příspěvky: 474
kluci nebyl by prosím recepis na ty Želvou slibovaný "nakládané hřiby s chilli".....???

....knives don't run out of ammo...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/19/2008
Příspěvky: 1,499
Príprava novoročnej kapustnice Wink


lacike vložil tyto přílohy:
foto_632.jpg.jpg
foto_633.jpg.jpg
foto_635.jpg.jpg
foto_639.jpg.jpg
foto_642.jpg.jpg
foto_644.jpg.jpg
foto_656.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/12/2007
Příspěvky: 1,510
A co recept ten nebude?? Že by jsme si v Praze udělali Slovensko!!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/19/2008
Příspěvky: 1,499
Luboš napsal:
A co recept ten nebude?? Že by jsme si v Praze udělali Slovensko!!!!


Mám ho napísať sem ??
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
no jistě, že sem
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/19/2008
Příspěvky: 1,499
OK tak idem na to Grin
Potrebujeme:2-3stredne veľké cibule,80dkg-1kg bravč.pliecka,údené rebierka 50-60dkg,50-60dkg klobásy na varenie,1,5-2kg kyslej kapusty.
Postup:
Toto sú suroviny asi na cca 5-6litrový hrniec.
Cibule pokrájame na kocky a podusíme na oleji,pridáme mletú červenú papriku sladkú 2-3 kávov lyžice,potom pridáme cca 80dkg-1kg bravč.pliecka pokrájaného na kocky ,zalejeme vodou ,aby bolo mäso zaliate,pridáme korenie: mleté čierrne korenie,soľ,čierne korenie celé,tiež podusíme asi 30min,aby mäso trošku zmäklo.
Potom pridávame kyslú kapustu.Znovu celé podlejeme vodou,aby sa celé stratilo pod vodou,pridáme znovu korenie čierne-mleté aj celé+rasca(kmín)celá,bobkový list 3-4ks.Pridáme údené rebierka cca50-60dkg a cca 50-60dkg klobásy na varenie(nesmie byť veľmi suchá).Celá kapustnica sa potom ešte varí asi 1 hodinu.Môžete si ju dochutiť vegetou a aj koreniny pridávajte podľa vlastnej chuti.Pri podávaní si na vrch kapustnice pridávame kýslú smotanu pomiešanú so smotanou na šľahanie. Dobrú chuť Wink

Ešťe jedna vec, pred tým ako dáte kapustu do hrnca tak z nej treba vytlačiť šťavu !!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 2,168
No bomba, rád zkusím... pro ty co nebyli na Slovensku na vojně, čierne korenie je pepřHappy
Jinak díky moc za recept.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/6/2009
Příspěvky: 54
Dixie napsal:
No bomba, rád zkusím... pro ty co nebyli na Slovensku na vojně, čierne korenie je pepřHappy
Jinak díky moc za recept.


Ještě doplním pro mladší ročníky kapusta=zelí.Také to prubnu,vypadá velice jedle.Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2008
Příspěvky: 259
recept na kapustnicu si máma kdysi přivezla z rekreace. Když to poprvé uvařila tak to bylo samá chuť, ostrý jak... no síla. Dostali jsme s bráchou vynadáno. Ptáte se proč? Dala do toho naše home made klobásy které prý "jsou hrozně nakořeněný a pamatujte na mý slova, jednou vám z nich bude zle". No a pak jsme zjistili že omylem vzala pálivou papriku místo sladké takže naše klobásy v tom byly nevinně.
Zadus se chladnou ocelí, rypáku!
ljp
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2008
Příspěvky: 1,457
Júúúúúúú, taťkova zelňačka. Tak to ozkouším. Lacike, co takhle koložváské zelí, neznáš recept? Takové zelí s klobásou, kdysi mne málem stálo kalhoty...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Příspěvky: 4,360
lacike napsal:
Príprava novoročnej kapustnice Wink

Ty nemáš srdce........................ všechno mám, jen to zelé neeSad KO
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris