ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Obchodnické reference místních uživatelů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/5/2012
Děkuji za bezproblémový obchod a skvělou komunikaci uzivateli PavelS112
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/10/2018
j.nik napsal:
Osobni zkusenost s uzivatelem Herodes. Odpovedel jsem na inzerat na Sebenzu Regular. Uzivatel mi potvrdil ze jsem prvni a ze bude fer prodat nuz me pozadal o udaje k odeslani. Presto ze mu vice lidi nabizelo vice penez. Ja osobne jsem taky nabidl vetsi castku. A dale jsem chtel castku zvysovat. Potom se pod inzeratem zacalo mnozit jaka to je dobra cena. Nasledne byl uzivatelem Herodes inzerat smazan. Psal jsem vice mailu a reakce prisla druhy den. S tim ze pominula financni nouze uzivatele a ze si nuz ponecha. Nevim co je na tom pravdy. Jen tim chci rici ze osobni zkusenost s uzivatelem Herodes neni ferove jednani. Diky

Tohle jsou jenom bláboly zhrzeného potencionálního kupujícího. V téhle "knife tržnici" bez vymahatelných pravidel nemáš nárok vůbec na nic. Vše je pouze na prodávajícím, neb je to jeho majetek a může s ním naložit dle svého uvážení. Prudit můžeš až po koupi, když se ti nedostane toho co si koupil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012

j.nik napsal:
Osobni zkusenost s uzivatelem Herodes. Odpovedel jsem na inzerat na Sebenzu Regular. Uzivatel mi potvrdil ze jsem prvni a ze bude fer prodat nuz me pozadal o udaje k odeslani. Presto ze mu vice lidi nabizelo vice penez. Ja osobne jsem taky nabidl vetsi castku. A dale jsem chtel castku zvysovat. Potom se pod inzeratem zacalo mnozit jaka to je dobra cena. Nasledne byl uzivatelem Herodes inzerat smazan. Psal jsem vice mailu a reakce prisla druhy den. S tim ze pominula financni nouze uzivatele a ze si nuz ponecha. Nevim co je na tom pravdy. Jen tim chci rici ze osobni zkusenost s uzivatelem Herodes neni ferove jednani. Diky

Mily Jeniku,

pokusim se nastavit zrcadlo at si kazdy udela svuj obrazek. Herodese znam uz radu let. Obchodoval jsem s nim vicekrat viz nekolik desitek mailu ohledne naseho spolecneho postižení ohledne kudel. Plus kladne recenze tu na fotu. Za me to je vzor obchodnika jak se slusi a patri. Urcite to neni nic nekaleho jak pises. Dovol abych Ti pripomnel, ze zbozi ja v dobe prodeje porad prodavajiciho a muze ho prodat komu chce. Na toto neplati zadne pravidlo. Tvuj nick jsem si vyhledal v mailech a nejspis Ty nepatřis mezi Ty ferove kdyz tu mas min nekolikrat mesicne poptavku na CRK a snazis se ho dostat za nesmyslene ceny a smlouvat az to boli. Doporucuji si zamest pred vlastnim prahem. A ted uz jdu sledovat Cechy vs Portugalsko. Bude to vetsi zabava nez cist Tvoje radky.

Nozum Zdar.

knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/21/2008
j,nik

......cos čekal ??? uživatel Herodes evidentně nevěděl , co má a co prodává Laugh Laugh Laugh
až mu místní vše vysvětlili , tak se mu rozsvítilo a opadly finanční těžkosti.....zastropováno...Laugh
no ale todlenc je prasecký jednání
„„ Rád se dívám potížím do očí………… život je tak snazší.“ Phil Marlowe
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
j.nik napsal:

Taky bych bral fungl Regularku za 9200 a ne třeba 900 USD... Ceny letěly v posledních cca čtyřech pěti letech strmě nahoru, a půjdou výš i dál. Ne každej to sleduje a cena mezi 9-10 tis. tu bývala za Sebenzy poměrně standard.

Majitel nože je Herodes, ne obecné mínění. Pokud bych byl na jeho místě a dozvěděl se, že prodávám obtížně sehnatelnou kudlu, která má nezpochybnitelný investiční potenciál, za polovinu a spíš míň aktuální tržní ceny, tak ji okamžitě stáhnu taky. Nikdo nikomu neposlal platbu evidentně, žádnej obchod tím pádem nezačal probíhat, takže kudla zůstala u svého (nyní znalejšího) majitele.

Když to tak čtu, a vidím v tuhle chvíli první plusko u tvýho příspěvku, jsem rád, že jsem tehdy ohledně ceny v inzerátu komentoval a nepřímo tak Herodese upozornil, protože tohle fňukání je trapný.

edit: Původně sepsáno do vlákna Jaký nůž máte u sebe, kde j.nik sepsal zkrácenou verzi svého příspěvku.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/27/2007
Prispevek jsem smazal nema to tady cenu. Vim ze to bylo jeho pravo at si to proda komu chce. Jen proste kdyz mi napsal mail byl jsi prvni prodavam ho tobe je to fer a potom zase neprodava. A upozornuji ze jsem nechtel kupovat pod cenou a nabizel jsem ze jsem ochotny jednat o daleko lepsi cene. Rozhodl se neprodat ok jen pisi sve osobni zkusenost. Vim ze nemam na nic narok. Stacilo napsat chci vice. Me slo o nuz ne o cenu. Jen pisu osobni zkusenost. Platba neprobehla obchod nezacal jen jsme si psali.
Posláno:

Štamgast
Nůž byl nabídnut... Neprobíhal prodej. Vyměnili jste si dodací údaje, poslal jsi platbu? Jestli ne, tak jen brečíš, že ti uteklo něco, cos chtěl. Nic jinýho to není. K tomu nemusím nic dohledávat.
"Thin is sharp."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Chlap si neoveril cenu za koľko sa momentálne ten nôž predáva keď to zistil tak inzerát zmazal takže sa vlastne iba sťažuješ že si nezarobil na jeho nevedomosti.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/27/2007
Opakuji nabizel jsem ze dam vice at napise svoji novou cenu. Vsem se omlouvam ze jsem to vubec psal. Hezky vecer. A dekuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
podle mne ne fer jednání . Herodes měl napsat kupujícímu že neprodá a tím by tahle debata nevznikla .Jak by to asi vypadalo v inzerci kdyby tam každý psal příspěvky typu "za tohle to neprodávej to má větší cenu, ale já to nechci".
Posláno:

Štamgast
To já jsem Herodese upozornil, že prodává pod cenou. Ale ne tímhle stylem, zcela nepřímo. A upřímně, bylo mi v tu chvíli jedno, jak se to vyvine, neupozornil jsem vědomě právě v tom stylu, o kterým píšeš. Šlo vlastně o vyjádření údivu.

Psal jsem něco jako V inzerátech se o cenách nediskutuje, ale wow, tohle je nabídka roku. V USA Regularky chodí za 700-800 USD a víc. Gratuluju nejrychlejšímu.

Že se Herodes asi na základě toho (a evidentně nabídek na odkup za víc) rozhodl nůž neprodat za těch 9200, je už jeho věc. A měl na to PLNÝ právo.

........

Jen pro zajímavost... Herodes nabízel svoji nepoužívanou Large Regular s S30V, tuším z roku 2005, za 9200 Kč.

V rychlosti jsem kouknul na BladeForums a tenhle měsíc se tam hned prodala levoruká Small Regular S30V z 2003 po lázních za 1000USD a jedna trezorová Large Regular S30V z 2003 za 1200 USD.

Tudíž šly za 25000 respektive 30000 CZK.

To jen aby byla perspektiva, o jakým případným prodělku se bavíme. Někdo teď možná brečí, já mám vlastně dobrej pocit, že jsem letitýmu členovi, co tu vždy jinak prodával za férový ceny zajímavý nože v super stavu, v podstatě pomohl zachránit poměrně solidní sumu.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Dovolil bych si jako zde několikrát jmenovaný také něco říct k velice rozbujelé debatě.
Předně bych chtěl poděkovat Tylerovi a to nejenom za jeho střízlivý názor na tuto
hysterii, ale také za usměrnění některých kupujících v inzerátu. Také zdejšímu uživateli
Blam.U ostatních, čtu si vaše názory, ale tak nějak si myslím, že hodnotíte něco, o čem
nevíte vůbec nic.Také mám spoustu chyb, jako možná někteří z vás, ale jedmu zásadu,
když o tom nic nevím tak se k tomu snažím nevyjadřovat. Takže teď stručně. Během
45-ti minut jsem měl dvacet devět emailů od zájemců. Mezi nimi i pár spekulantů
z tohoto fóra. Potom jich ještě přibylo. Zhrzený uživatel J.Nik mi psal pravděpodobně
asi šestkrát, což nebudu komentovat, ale o něčem to svědčí. Já jsem se nějak rozhodnul,
J.Nikovi jsem se to snažil vysvětlit, slušně se omluvil a věc jsem považoval za vyřízenou
Jak ale vidím, tak jsem se spletl. Takže mi zdejší mravokárci udělí nějaký trest?
Také by mě zajímalo, zda zhrzený kujícící takhle reaguje proto,že se po tom noži tak toužil,
anebo proto, že na něm chtěl následně bezpracně hodně vydělat. Na to mi umíte odpovědět?
Za sebe tuto záležitost považuji za uzavřenou, neboť se mi jeví nedůstojné v tom dále
pokračovat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2012
Díky za pohodový obchod uživateli Piroha5 Happy Ok
“We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.”
---> Knife is life
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Děkuji zdejšímu matadorovi 😁 laurin za příkladnou spolupráci.
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Ďakujem užívateľovi Raldo za bezproblémový obchod a parádny nôž Ok Happy. Dúfam, že ešte niekedy nabudúce Ok.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Jezevec - chválim dvojnásobný hladký obchod presne podľa dohody.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
patuloz: díky za bleskový a bezproblémový obchod. 👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

sfsk Ok

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/11/2020
Díky za dnešní obchod s Piroha5...

Vlastně už několikátý... Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Rychlý a dobrý obchod. Díky, Dixie👍
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum