ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Obchodnické reference místních uživatelů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/19/2011
wojtech napsal:
Chloupek napsal:
WOJTECH

Dřív jsme si psali, vše ok, proto když jsem uviděl inzerát na FOX PREDATOR II, vzal jsem ho za první uvedenou cenu. Hned poté, co jsme se dohodli, inzerát zmizel, neřešil jsem to, proč taky? Nůž přišel v úterý. Po rozbalení – na čepeli škrábance, na fotkách to zřetelně vidět nebylo, ale to bych ještě rozdýchal. Šok pro mě byly armádně olivové střenky, když na fotkách v inzerátu byly světlé … i když nebyly úplně typicky pískové, zcela určitě nebyly olivově zelené, a protože v nabídce je i pískový model, neměl jsem důvod před koupí se na to ptát. I napsal jsem Wojtechovi, že na rozdíl od fotek, kde byly střenky světlé / pískové, mi přišel nůž se střenkami zelenými, že takový nůž bych si nikdy nekoupil (protože tuhle barvu prostě nesnáším), a že proto navrhuji všechno vrátit.

Nebudu detailně a v přesných krocích vypisovat vše, co přišlo z druhé strany, zatím to stále beru jako korespondenci mezi námi, nicméně pokud by se do ní chtěl admin podívat, je samozřejmě k dispozici, stejně jako fotky z inzerátu, které mi Wojtech sám zaslal.

Následoval několikakolový sled vytáček, jejichž podstatou bylo, že se nejedná o pískovou barvu, že Wojtech za to nemůže, že když v tom nevidím zelenou a nejsem schopný přiznat, že to není písková, je to můj problém … následovala nejprve nabídka 300,- jako „kompenzace škrábanců“, finální nabídka byla, že já zašlu nůž a Wojtech mi pošle 1.500,- a tím to bude vyrovnané. Chvíli jsem si myslel, že si dělá srandu, ale pak jsem znejistěl.

Nabídku na vrácení jsem několikrát zopakoval, s tím, že prodávající odpovídá za to, že to, co prodává, prezentuje realisticky, jinak je to nekorektní postup (tomu odpovídá i požadavek pravidel na alespoň jednu fotku odpovídající skutečnému stavu nože). Jinými slovy, dokonce i to, že světlo zkresluje, by prodávající měl brát v úvahu. Tady šlo o nekvalitní fotky podstatným způsobem zkreslující skutečný vzhled. Není to o tom, jaká barva to je (písková, šedobéžová, ,,,), ale jaká barva to není - a barva na W. fotkách očividně není zelená, natož pak na střenkách prodávaného nože. Na základě těchto fotek jsem koupil něco, co bych se znalostí reality nekoupil. TO je podstata věci – ne to, co já mám nebo nemám rád. Závěr byl, ať teda z Wojtecha udělám kriminálníka.

Věcně jde „jen“ o to, že nejspíš za nůž, který bych jinak nekoupil, nedostanu původní cenu, a že tomu budu muset věnovat čas … to mě štve víc, ale pořád to jsou prkotiny. Naprosto mě ale znechutil tenhle přístup (záměrně se vyhýbám adjektivům, nenapadá mě žádné aspoň neutrální), čeština má pro člověka s tímto způsobem jednání jedno šťavnaté a výstižné čtyřpísmenkové slovo. S tímhle člověkem už určitě žádný obchod neuzavřu, i kdyby to nabízel zadarmo.

Pro ilustraci přikládám dvě fotky Wojtecha z inzerátu (červený podklad) a dvě fotky moje z dnešního dne.

Tak kdyby se do toho blam nedal, snad ani nereaguji, protoze to Chloupek sesumiroval zhruba dle skutecnosti. Snad jen ze jsem vinu vnimani barev bral jako chybu pbou a snazil jsem se najit spolecnou rec, ale Vlada ano trikrat odmitl jakykoliv navhr (bylo jich vicero) a vzdy trval na celkovem stornu.
Tak ci onak me vysledek mrzi, protoze jsem se snazil vec resit lidsky, protoze si casu lidi kolem sebe vazim stejne jako svuj, ktery neni levny.
S cim urcite nesouhlasim je vyrok "vytacky", ktere skutecne nenastali.
Chvíli mi trvalo, než jsem si to přeložil do češtiny, přesto meritum věci je asi vzájemné, tak bych asi vrátil plnou platbu, přijal kudlu zpět a více bych se zde neztrapňoval...Wink
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Ano, přesně tohle řešení jsem navrhoval, dokonce ještě ráno před napsáním - reakce "tak to klidně rozjeď" ... a je pravda že to nebyly vytáčky, byly to lítostivé vytáčky Grin . Jak jsem psal, ztráta peněz a času není to hlavní, hlavní je postoj a přístup Wojtecha. Chtěl jsem to původně nechat plavat a nepatlat se s něčím takovým, ale tyhle typy je dobré znát a počítat s tím, Blam to nakonec potvrdil ze své zkušenosti. Tak teď už jen vyvětrat Happy .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
Dareb ... díky za obchod
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Ses proste hotovej dobrodej. Ja uz Ti davno odpustil a zapomnel na to. Ale nejde tu snad ani o to jak to bylo s kudlama, ale s jednanim po prodeji jako takovym. Urcite se k problemum nestavis primo jako chlap a nemas lautr zadnou snahu problem co je resit. Jsem rad, ze to tu je a lidi si daji na obchody s tebou majzla.

wojtech napsal:
blam napsal:
Vlado mam podobnou zkusenost. Asi pred trictvrte rokem jsem od nej bral pro kamose kudlu od We knives a chybel backspacer. Po upozorneni vytacky a nakonec blokace na FB. Tim u me skoncil. Navrh na jakekoliv vyporadani nepripadal v uvahu a vse prej bylo nafoceno apod. Nastesti poslali z We vse nove za par baku. Za me to je vychcan a potreboval by namopat.

Chloupek napsal:
WOJTECH

Dřív jsme si psali, vše ok, proto když jsem uviděl inzerát na FOX PREDATOR II, vzal jsem ho za první uvedenou cenu. Hned poté, co jsme se dohodli, inzerát zmizel, neřešil jsem to, proč taky? Nůž přišel v úterý. Po rozbalení – na čepeli škrábance, na fotkách to zřetelně vidět nebylo, ale to bych ještě rozdýchal. Šok pro mě byly armádně olivové střenky, když na fotkách v inzerátu byly světlé … i když nebyly úplně typicky pískové, zcela určitě nebyly olivově zelené, a protože v nabídce je i pískový model, neměl jsem důvod před koupí se na to ptát. I napsal jsem Wojtechovi, že na rozdíl od fotek, kde byly střenky světlé / pískové, mi přišel nůž se střenkami zelenými, že takový nůž bych si nikdy nekoupil (protože tuhle barvu prostě nesnáším), a že proto navrhuji všechno vrátit.

Nebudu detailně a v přesných krocích vypisovat vše, co přišlo z druhé strany, zatím to stále beru jako korespondenci mezi námi, nicméně pokud by se do ní chtěl admin podívat, je samozřejmě k dispozici, stejně jako fotky z inzerátu, které mi Wojtech sám zaslal.

Následoval několikakolový sled vytáček, jejichž podstatou bylo, že se nejedná o pískovou barvu, že Wojtech za to nemůže, že když v tom nevidím zelenou a nejsem schopný přiznat, že to není písková, je to můj problém … následovala nejprve nabídka 300,- jako „kompenzace škrábanců“, finální nabídka byla, že já zašlu nůž a Wojtech mi pošle 1.500,- a tím to bude vyrovnané. Chvíli jsem si myslel, že si dělá srandu, ale pak jsem znejistěl.

Nabídku na vrácení jsem několikrát zopakoval, s tím, že prodávající odpovídá za to, že to, co prodává, prezentuje realisticky, jinak je to nekorektní postup (tomu odpovídá i požadavek pravidel na alespoň jednu fotku odpovídající skutečnému stavu nože). Jinými slovy, dokonce i to, že světlo zkresluje, by prodávající měl brát v úvahu. Tady šlo o nekvalitní fotky podstatným způsobem zkreslující skutečný vzhled. Není to o tom, jaká barva to je (písková, šedobéžová, ,,,), ale jaká barva to není - a barva na W. fotkách očividně není zelená, natož pak na střenkách prodávaného nože. Na základě těchto fotek jsem koupil něco, co bych se znalostí reality nekoupil. TO je podstata věci – ne to, co já mám nebo nemám rád. Závěr byl, ať teda z Wojtecha udělám kriminálníka.

Věcně jde „jen“ o to, že nejspíš za nůž, který bych jinak nekoupil, nedostanu původní cenu, a že tomu budu muset věnovat čas … to mě štve víc, ale pořád to jsou prkotiny. Naprosto mě ale znechutil tenhle přístup (záměrně se vyhýbám adjektivům, nenapadá mě žádné aspoň neutrální), čeština má pro člověka s tímto způsobem jednání jedno šťavnaté a výstižné čtyřpísmenkové slovo. S tímhle člověkem už určitě žádný obchod neuzavřu, i kdyby to nabízel zadarmo.

Pro ilustraci přikládám dvě fotky Wojtecha z inzerátu (červený podklad) a dvě fotky moje z dnešního dne.

Blam je ale uplne jina vec: ten zde zapomnel upozornit na radu vecnych aspektu obchodu, vc.toho ze u inzeratu bylo v popisu oznameno ze jde o custom verzi a ze jsem ji tim odlehcil.
Co je vsak pro mne fakt uz do nebe volajici, ze cloveku vyjdu vztric, za hromadny nakup dostane nemalo snizenou cenu, muzu se roztrhnout aby si noze mohl vyzvednou ve svem meste bez dopravy a navic mu vyjdu vztric a zdarma dle jeho prosby mu venuji tri klipy pro levaka..
Tak jen abychom si nalili zcela cisteho vina

Timto tuto kapitolu za sebe uzaviram, kdo uzna muze to dal rozebirat dle uvazeni

knifepanic
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/27/2017
Uživatel Zdenki
Opět super obchod ,dohoda a pokec, děkuji..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/27/2012
Děkuji uživateli Komanč za bezproblémový obchod, okamžité zaslání a taky fajn pokec Ok
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/1/2009
Mico1300: Komunikace, zabalení, rychlost dodání, shoda s popisem - vše na jedničku s hvězdičkou Happy. Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
pajah

děkuji a doporučuji.... po několikáté
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
zdenki napsal:
Příjemné obchodování a skvělá komunikace s virtual1jk Applause
Díky Jirko Happy

Trochu opožděně red face
Též díky Ok
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Greywolf napsal:
Mico1300: Komunikace, zabalení, rychlost dodání, shoda s popisem - vše na jedničku s hvězdičkou Happy. Díky.

Tak tu je to istota...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Delewar napsal:
Greywolf napsal:

Tak tu je to istota...

Deleware jsi fakt tak nemocný grafoman, že tohle musíš dělat ?
Vsadil bych levou kouli, žes od Mica v životě nekoupil ani rybičku...Wink
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2009
WuDan napsal:
pajah

děkuji a doporučuji.... po několikáté

WuDan - nápodobně, opět Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/12/2013
Děkuji Romanovi, alias R19, za rychlý a bezproblémový obchod Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/5/2018
chup - děkuji za super obchod 🤝👍
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
marin996 napsal:

Aj ja ďakujem za obchod, a hlavne za trpezlivosť so zasielkovňou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/5/2018
chup napsal:
marin996 napsal:

Aj ja ďakujem za obchod, a hlavne za trpezlivosť so zasielkovňou.

No trošku oříšek to s těmi šulíny ze Zásilkovny byl, to by bylo nejspíš na delší příspěvek do Blacklistu 😉🙋‍♂️
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/10/2015
Poděkování členům Machal a Larsen,bezproblémový obchod.
Pánové díky.🤠👍
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/16/2010
Díky Kormendy za skvělou komunikaci a rychlý obchod. Applause
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/13/2023
Díky ježour01 za bezproblémový obchod Ok
Posláno: