ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WE Knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Mně se ten Evoke docela líbí, ale nejlepší WE je pro mě pořád Esprit a za ten bych ho nevyměnil Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Škoda, že už skončili Bořiči Mýtov, tí by určite zostrojili simulátor opotrebia vrecka a výsledok by bol nespochybniteľný, nôž by som im rád poskytol.. Laugh
Nie, kecám.
Ale podľa mňa sú hrany dostatočne zrazené.

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20221218_090643.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Ten Evoke je (subjektivne) nadherny. Po skúsenostiach, ked som kupoval noze ako ponozky a popalil sa x-krat (mea culpa), tu by ma zaujimalo, ci ma ten Evoke v dlani dobry uchop na konci rucky. Pre mna je koniec rucky v zuzujucej podobe varovnym znamenim, ze mi to bude lietat v ruke.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Za mna medzi top we patrí Chimera.

laurin vložil tyto přílohy:
4454F3E6_3E84_4BF0_AA8F_4E918514C249.jpeg.jpg

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Včera jsem krom blbnutí se Skramou porovnával řezivost Saakshi a Brazenu na dřevu. Saakshi do něj šlo líp, dokonce v mojí malý ruce drobnější (ale zase neutrálněji tvarovaná) rukojeť seděla pohodlněji, což jsem upřímně nečekal. Překvapením bylo i to, že jsem u Saakshi neměl pocit "vyjíždění" čepele z řezu vzhledem ke krátké rovné části ostří jako u jiných nožů v minulosti, ta kudla se prostě zakusovala a zakusovala.

Doma jsem musel Brazena trochu přelíznout na kůži, ostří už nebylo tak jedovaté. Saakshi působilo, jako kdybych s ním nic nedělal, papírový rozdíl 20CV vs 14C28N se potvrzuje i v praxi.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20221225_175912.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
Malá troška slovenského dizajnu Wink

kilosunky vložil tyto přílohy:
IMG_20221221_112321_01.jpeg.jpg

In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2019
👍

Tonyto73 vložil tyto přílohy:
IMG20221225105603.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2008
Tyler napsal:
Včera jsem krom blbnutí se Skramou porovnával řezivost Saakshi a Brazenu na dřevu.

Ahoj Vláďo, jak si Saakshi stojí ve srovnání s Espritem?
Posláno:

Štamgast
Míro, hodně těžká odpověď. Karbonovej Esprit je strašně hezkej nůž, Saakshi v G10 na něj v tomhle ohledu rozhodně ztrácí. Myslím ale že i CF Saakshi - Esprit je framelock, máš v ruce i kus titanu, na kterým je vidět, že je to titan. Saakshi má titan "schovanej". Čili hodnotnějším dojmem v ruce určitě působí Esprit.

Řezivost velmi velmi blízká - přeloženo, oba nože patří v tomhle ohledu k tomu suverénně nejlepšímu, co jsem měl v ruce. Saakshi je vytažený taky dotenka. Pro mě asi rozhodnul primárně způsob otevírání. Jsem víc flipprovej, a i když kolíček u Espritu je návykovej, například problém nastal, když jsem si trošku "odtrhnul" nehet od bříška palce, to bylo citlivý dost, a spolehlivost cvrknutí čepele najednou klesla. To se mi s flipperem u Saakshi nestane, a pro mě je prostě důležitý, otevřít kudlu, aniž bych na to musel zapojit víc jak dvě mozkový buňky Happy.

Řeknu to jednoduše i složitě. Na denní nošení a používání Saakshi. Pokud chceš i o něco silnější dojem estetična a hodnoty, pak Esprit. Upřímně, Saakshi mi poráží i Brazena. Vytlačuje ho z kapsy. Ale příští rok budu mít 40, a jedním z horkých kandidátů na dárek je pro mě právě Esprit. Ne jako náhrada Saakshi ale jako jeho doplnění.

Asi je to hlavně o oku. Oba nože umí defacto to samý. Saakshi je pro mě víc "workhorse" (zejména G10 verze), Esprit je víc "looks meets function" (Laconico prostě umí a Esprit je jeden z jeho nejpovedenějších nožů podle mě).
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2008
Díky moc za pěkné shrnutí. Měj se fajn a ať se ti v příštím roce vše daří. M.
Posláno:

Štamgast
Míro, děkuju, tobě taky 👍

Jinak Saakshi je taky moc pěknej nůž, aby to z mýho příspěvku nevyznělo špatně 😉

IMG_20221227_094302.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Ty kudly jsou hodně podobné. Největší rozdíl frame/liner a způsob otvírání. Flipper pořád považuju za nejintuitivnější otvírání, ale nevýhodou je, že se nedá ruka nacpat až k ostří, viz výše. A to si u Espritu hrozně užívám. Na kolík jsem si zvykl rychle, dá se otevřít v podstatě 4 způsoby (thumb flick, reverse flick, a za front flipper palcem i ukazováčkem), ale u kudly, co má jenom flipper, to může být za chvíli nuda Happy. Jinak jak psal Tyler, Esprit v karbonu je takový hodnotnější. Osobně bych u Saakshi nepřekousl ten klip s dírami, působí na mě hrozně levně a tržnicově. Esprit pořád povazuju za nejlepší WEčko, hodně přemýšlím i o nové full titan verzi...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Screenshot_20221227_105530_Chrome.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Přesně nad touhle verzí přemýšlím k narozeninám. Navíc fulltitan má úplně skvělej zvuk při otevření čepele.

Prostě Esprit, pokud sedne velikostí a vzhledem, plní všechno najednou - fantastickou funkčnost, materiály, pocit hodnoty, estetická stránka.

Jinak Saakshi jde otevřít v klidu i přes fuller, palcem i prostředníkem. Ale musím uznat, že Esprit má asi nejvyladěnější "thumb flick action", co jsem na zavíráku zažil.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Nájdi nôž Laugh

laurin vložil tyto přílohy:
FBF39A75_DD72_41AA_A138_3220538FBE4D.jpeg.jpg
B83C501F_518A_43CD_ADC4_F328789627D6.jpeg.jpg

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/10/2021
laurin napsal:
Nájdi nôž Laugh

Tak to je krasavec. 👏
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
Jednou před 30 lety jsem šel s tátou na ryby a na našem místě jsem si všimnul ve výšce mých očí zabodnutý pevný Mikov přesně do takového stromu. Nějaký rybář jej tam nechal. Byl dobrý, sloužil mi dlouho, byl jeden z nejdražších tehdá víc jak 100Kč. Ta Chyméra by také potěšila
Posláno:

Štamgast
Pořád mi hlodá v hlavě, že bych na Saakshi nabarvil střenky. Ale asi to nechám, černých nožů jsem měl už hodně Happy.

Ale nutno uznat, že to vypadá dost dobře, hezky vyniknou "letokruhy".

IMG_20230107_122816.jpg.jpg
IMG_20221217_213805.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Mně se to teda líbí, vypadá to líp, než ta světlá.
Posláno:

Štamgast
Mně právě taky. Možná se do toho jednou pustím. Zatím mi ta jade G10 ale přijde jako fajn osvěžení. A v černý mám Brazena.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2014
Tyler napsal:
Pořád mi hlodá v hlavě, že bych na Saakshi nabarvil střenky. Ale asi to nechám, černých nožů jsem měl už hodně Happy.

Ale nutno uznat, že to vypadá dost dobře, hezky vyniknou "letokruhy".

Vlado....."letokruhy" na jade.....Laugh
Ja viem ze si to myslel obrazneOk
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum