ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WE Knives Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2022
WE a civivi se liší pouze ocelí a materiály? Kvalita zpracování je stejná, ve stejných továrnách.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Rozhodně bych neřekl stejná, WE je samozřejmě dál. Ale Civivi jsou zpracované parádně, hlídají si ty důležité věci (centr, chod, výbrusy).
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Z mojej skúsenosti, čo sa týka samotného zloženia noža vo fabrike, tak Civivi je na tom lepšie, než WE.
U WEčiek je výskyt offcentra častejší, než u Civivi, kde sa prakticky nevyskytuje.
U WE občas skrutky vyzerali jak použité, ani toto som u Civivi nevidel.
Komplikovaný výbrus u modelu WE Thug tiež moc nezvládli, pravá ľavá strana mimo.

Toto nemá celkom súvis s kvalitou noža ako takého, ale pri skladaní noža si asi väčší pozor dávajú pracovníci linky Civivi.

Tak ako som to teraz napísal, to možno vyzerá horšie, než to v skutočnosti je, netreba panikáriť a prestať kupovať WE, takto som to určite nemyslel, kvalita vs cena je u tejto značky v tom najlepšom pomere a ťažko sa dá kúpiť za danú sumu lepší výrobok.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Ked pozerám ceny na Thug XL už to pomaly prestáva dávať zmysel kúpiť cinu o cca 100€ drahšiu ako trebárs ZT.

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Samozřejmě že mají hodně drahé modely. U WE/Civivi je ale aspoň zaručený kvalitní tepelný zpracování oceli, a tedy solidní využití jejího potenciálu (viz novej pevňák od ZT, jehož udávané HRC u CPM-3V začínají na 59).

Že je to Čína je jen o pocitu, kterej je ryze individuální a fakticky nemá s kvalitou těch nožů nic společnýho.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Áno súhlas ja mám cinu rad - vedia to robiť kvalitne keď sú pod dohľadom Grin - len mám pocit že tie drahé modely sú príliš drahé.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Když vezmu třeba ZT 0562CF a ceny z Blade HQ, tak je tam rozdíl 50 babek v neprospěch Thug XL, ale za to dostaneš 3D klip z titanu, keramická ložiska i detent a lepší chod. Tepelné zpracování je otázka. Za mě je to prostě lepší kudla za trochu víc peněz. Jestli je to z USA nebo PRC dneska fakt už neřeším.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
WE už lacnejšie nebude. Nastrelia cenu a dajú to v limitke. Na Civivi zvyšili ceny tiež. Stačí sa len pozrieť koľko bude stáť Elementum 2. Na budget si nechajú Sencut. Pokryjú celé cenové spektrum a každý si môže vybrať. Za mňa škoda, že WE nerobí viacej satin čepelí.

wirehead vložil tyto přílohy:
5EBC6DE7_5827_4498_A243_D825AE3048A7.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Satin se mi taky líbil, ale už ho moc nepreferuju. Je na tom vidět každý otisk a škrábneš to snad i o chleba Neutral
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Laurin: jako tech 50$ co na vetsinu nozu v posledni dobe prirazili uz je dost,zaroven kvalitativne jsou dle meho na urovni Reate (a jejich OEM naporcovani trhu tomu imho odpovida), a dokazu pochopit navyseni ceny v dobe, kdy rostou vstupni naklady i v Cine..spis jak zminujes ZT- divny, ze vetsina v USA vyrabejicich firem.dela.obdobne noze kolem 500$, a ZT je s prumernou MOC takrka niz nez Cinani..a zaroven ma Kershaw v Cine fabriku Laugh

jinak ZTcka mam rad, ale zaroven je pro me u vetsiny nejake "ale", casto je to hlinikovy spacer,jako ze u 300$ noze nezbylo na obrobeni 3cm titanu...u WE je standardem keramicky detent a loziska, titanovy klip, titanovy spacer/standoffy (a casto srouby), pivot collar...

Mico1300: nemas nahodou fotku toho Thuga? ja snad nikdy nevidel WEcko s asymetrickym vybrusem, na mym Thugu taky super..

AdamFF vložil tyto přílohy:
IMG_20230110_161012_03.jpeg.jpg
IMG_20230110_161109_01.jpeg.jpg

CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
[quote=Tyler]Samozřejmě že mají hodně drahé modely. U WE/Civivi je ale aspoň zaručený kvalitní tepelný zpracování oceli, a tedy solidní využití jejího potenciálu (viz novej pevňák od ZT, jehož udávané HRC u CPM-3V začínají na 59).

Tepelné zpracování CPM -3V na 59- 61 je podle Tebe OK nebo ne?...kontext je trochu dvojstranný, tak se ptám pro upřesnění
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Tyler napsal:
...viz novej pevňák od ZT, jehož udávané HRC u CPM-3V začínají na 59).

primo od Crucible je doporucena tvrdost 58-60 HrC, v cem je problem?
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
http://zknives.com/knives/steels/cpm_3v.shtml

Tady píší 62-64 HRC, ovšem u menších čepelí zavíráků. Na pevný je asi lepší menší tvrdost a vyšší houževnatost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
AdamFF napsal:

Jo, měl jsem zafixovaný vyšší čísla, díky za opravu Ok.

Jak psal předřečník, sice trochu klesne houževnatost (pořád zůstane velmi nadprůměrná), ale viděl jsem pevňáky na těch 61-62 HRC, kdy naopak držení ostří jde nahoru. Oproti 59 HRC je to už pak rozdíl. Asi mi to uvázlo takhle. Ale ano, doporučované rozmezí je 58-60 HRC, podle všeho i takový Bark River cílí na tyhle HRCy.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Tyler napsal:
AdamFF napsal:

Jo, měl jsem zafixovaný vyšší čísla, díky za opravu Ok.

Jak psal předřečník, sice trochu klesne houževnatost (pořád zůstane velmi nadprůměrná), ale viděl jsem pevňáky na těch 61-62 HRC, kdy naopak držení ostří jde nahoru. Oproti 59 HRC je to už pak rozdíl. Asi mi to uvázlo takhle. Ale ano, doporučované rozmezí je 58-60 HRC, podle všeho i takový Bark River cílí na tyhle HRCy.

Benchmade 200 Puukko kritizovali, že ho kalia na 57-59 HRC, tak som si dal môj premerať a evidentne som mal šťastnejšiu várku. Od cca 2021 ho už kalia na 60-62, ale predpokladám, že aj tak skôr bližšie k 60.

Každopádne, 3V nemá veľmi zmysel na čepeliach pod 10 cm. Na to sú vhodnejšie ocele...

“3V loses 1/3 of the toughness going from 58hrc to 60 hrc (still 1/3 above A2 at 60 hrc, and A2 is indestructible… almost). Both 4V and Cruware start to shine around 60-62 Hrc… so, 3V for choppers, 4V or Cruware for slicers, Cruware having best corrosion resistance ( trait appreciated by soldiers & foresters)”

kamzik vložil tyto přílohy:
IMG_20200208_WA0007.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Předvánoční nákup, který dorazil až letos Happy - (letos nic nekupuju - mám předsevzetí)Neutral

Ač mám doma 70% věcí z číny (myšleno všeobecně - nože jenom dva), tak musím opět říct, že dobrý .... nemyslím za tři, ale jako, že fakt dobrý Grin

janm vložil tyto přílohy:
IMG_7550.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Jsem spíše na emerický kudly, ale tato je na první i druhý pohled také velmi povedená, nemluvě o zpracování Ok

Vogysan vložil tyto přílohy:
20230112_221920.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Vypadá ještě líp, než na fotkách. Byl jsem rozhodnutý pro mikartu, ale teď fakt nevím. Odkud ho máš? BTW Civivi tu má vlákno, tak bych to dal spíš tam.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Sakryš, to se omlouvámred face Zítra hodím i nějaký obrázek, popř. info, do Civivi vlákna, tady už to nejde vymazat.
Každopádně, kdyby kudla mělo logo WE, věřil bych tomu všemi deseti. Další trefa do černého Ok Myslím, že ani s mikartou neuděláš chybu. Mám ji z Prémiových nožů, měli by brzy naskladnit všechny 3 varianty.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/5/2015
Krásna g10. Už len to vybranie pre klip si mohli odpustiť.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum