ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WE Knives Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021

Posláno:
Štamgast
Legenda co nezdržuje Cool
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Tyler napsal:
Ale pomůže, klasickej stonewash (ideálně podleštěnej) jako třeba na Sebenze nebo Kizerech tohle nedělá.

Jo, s tím hrubým stonewashem, případně bead blastem mam na WE/Civivi taky problém. Opotřebení povrchovky jsem si na Espritu a Sokoke všiml poměrně rychle. Navíc ta povrchovka v řezu poměrně drhne a kudlu brzdí, protože je prostě hrubá. Satin je krásný, ale poškrábeš ho i o rajče. Super je podleštěný SW na novém Synergy2v2. Krásně hladký a opotřebovávat by se nemusel...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20221112_113608__1_.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
Martin Morávek napsal:
Řekl bych, že porovnáváte neporovnatelné. Nedávno se někdo ptal, co je na té Sebenze tak super, tak budu citovat sám sebe:

Ta kudla je vyrobená velmi přesně, což se projevuje při skládání, centru, chodu a vůbec celkovému pocitu z té kudly, který je prostě unikátní a nezaměnitelný (dodnes si přesně pamatuju, jak jsem držel Sebenzu v ruce poprvé). Bushing v kombinaci s velkými podložkami dává kudle pevnost a ten legendární máslový/hydraulický chod, přitom si nemusíš hrát s dotažením čepu atd. Díky bushingu to prostě složíš a centr i chod je perfektní. Celou tu kudlu rozhodíš jedním inbusem, nerezové šrouby s kuželovým zapuštěním se do titanu kousnou, takže se nepovolují a není potřeba je lepit, ale zase není problém kudlu rozebrat. Dál použitý dutý výbrus, který je udělaný tak, že na fazetě je o něco tlustší, než dál od ostří, takže i když z čepele odbrousíš 3 mm, kudla bude pořád dobře řezat bez nutnosti předělávat výbrus, takže ti ta kudla může bez problémů vydržet celý život Happy.To se třeba o oblíbeném full flatu říct nedá. Celá konstrukce je maximálně jednoduchá s minimem dílů, o moc jednodušeji už to nejde. Velikost je ideální, aby se s ní dalo pracovat, přitom v kapse nepřekáží, ale není zase přehnaně plochá. Ručka je jednoduchá bez nějakých zbytečných prolisů a hran, takže sedne do (skoro) každé ruky. A použitý drop point je asi to nejuniverzalnější, co se dá na zavírák použít. Ocel z třídy S3XXX má pěkně vyvážené vlastnosti, prostě žádný extrém, který by se třeba blbě brousil nebo zbytečně reznul. Dál dostupnost náhradních dílů a servis. Není problém sehnat šroubky, klip, standoff nebo třeba poslat kudlu na výměnu zlomené čepele, přepískování odřené ručky, centrování, broušení atd. Spyderco, BM nebo ZT tě dneska pošlou do řitě. A vyrábí se v USA, takže neposíláš prachy do Číny, která nás za chvíli ale beztak všechny sežere. A je tu s námi s minimálními změnami už několik dekád a pořád se dobře prodává. Vypadá nenápadně, obyčejně, ale zdání klame. Je to ikona, legenda…já žádnou jinou podobnou kudlu teda neznám. Je to etalon, který by měl mít doma každý knifenut Happy.

Takže za mě asi tak. Jinak WE mě baví a když se mi nějaké líbí, tak si ho klidně koupím, ponosím a pak klidně zase střelím. Dneska jsem na výstavě koukal na model Merata a Ziffius a je to teda velká pecka.

Já můžu říct, že když Sebenza přišla, tak se žádný pocit radosti nad špičkovým nožem nedostavil. Divně drsné střenky, obyčejný klip (ne deep carry) a trochu blbě se otevírá kolíčkem (a to jsem ji rozebral a promazal). Mezikus, na kterém byl originální pletený provázek, chrastí. Takže jsem ji nosil krátce a asi tak 95 % času je v krabici. Oproti tomu Elementum je v pohodě a už bydlí v kapse.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Martin Morávek napsal:
Řekl bych, že porovnáváte neporovnatelné. Nedávno se někdo ptal, co je na té Sebenze tak super, tak budu citovat sám sebe:

Ta kudla je vyrobená velmi přesně, což se projevuje při skládání, centru, chodu a vůbec celkovému pocitu z té kudly, který je prostě unikátní a nezaměnitelný (dodnes si přesně pamatuju, jak jsem držel Sebenzu v ruce poprvé). Bushing v kombinaci s velkými podložkami dává kudle pevnost a ten legendární máslový/hydraulický chod, přitom si nemusíš hrát s dotažením čepu atd. Díky bushingu to prostě složíš a centr i chod je perfektní. Celou tu kudlu rozhodíš jedním inbusem, nerezové šrouby s kuželovým zapuštěním se do titanu kousnou, takže se nepovolují a není potřeba je lepit, ale zase není problém kudlu rozebrat. Dál použitý dutý výbrus, který je udělaný tak, že na fazetě je o něco tlustší, než dál od ostří, takže i když z čepele odbrousíš 3 mm, kudla bude pořád dobře řezat bez nutnosti předělávat výbrus, takže ti ta kudla může bez problémů vydržet celý život Happy.To se třeba o oblíbeném full flatu říct nedá. Celá konstrukce je maximálně jednoduchá s minimem dílů, o moc jednodušeji už to nejde. Velikost je ideální, aby se s ní dalo pracovat, přitom v kapse nepřekáží, ale není zase přehnaně plochá. Ručka je jednoduchá bez nějakých zbytečných prolisů a hran, takže sedne do (skoro) každé ruky. A použitý drop point je asi to nejuniverzalnější, co se dá na zavírák použít. Ocel z třídy S3XXX má pěkně vyvážené vlastnosti, prostě žádný extrém, který by se třeba blbě brousil nebo zbytečně reznul. Dál dostupnost náhradních dílů a servis. Není problém sehnat šroubky, klip, standoff nebo třeba poslat kudlu na výměnu zlomené čepele, přepískování odřené ručky, centrování, broušení atd. Spyderco, BM nebo ZT tě dneska pošlou do řitě. A vyrábí se v USA, takže neposíláš prachy do Číny, která nás za chvíli ale beztak všechny sežere. A je tu s námi s minimálními změnami už několik dekád a pořád se dobře prodává. Vypadá nenápadně, obyčejně, ale zdání klame. Je to ikona, legenda…já žádnou jinou podobnou kudlu teda neznám. Je to etalon, který by měl mít doma každý knifenut Happy.

Takže za mě asi tak. Jinak WE mě baví a když se mi nějaké líbí, tak si ho klidně koupím, ponosím a pak klidně zase střelím. Dneska jsem na výstavě koukal na model Merata a Ziffius a je to teda velká pecka.

AMEN, TESAT DO KAMENE Ok
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Magnetron - WE
Navo - Ostap Hel
Riff-Raff - Matthew Christensen

Rahmed vložil tyto přílohy:
we_knife_magnetron.jpg.jpg
we_knife_navo_flipper_2.jpg.jpg
we_knife_riff_raff_3.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Shuddan, sériová verze Rafalova modelu Shudder...za mě naprosto epický nůž, takový Slysz Bowie na výrobně-technologických steroidech. Nejvíc mě dostává show side střenka s vyfrézovanými komínky pro šrouby (toho odpadu 🙈), díky který jsou střenky spojeny jen pivotem a dvěma šrouby, takže "reprezentativní" strana je krásně čistá bez šroubů.

AdamFF vložil tyto přílohy:
IMG_20230427_090734_edit_26478835752084_01.jpeg.jpg
IMG_20230427_090746_edit_26444894117774_01.jpeg.jpg
IMG_20230426_154738_01.jpeg.jpg

CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
WEKNIFE Diatomic

To je hukot!! Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
we_knife_diatomic_5.jpg.jpg
we_knife_diatomic_1_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Jako jo, paráda, taky mi nejdřív spadla čelist, když jsem tenhle nůž viděl poprvé.

Jenže... Ještě bych překousnul, že klip je rovnou dvojitej na obě strany kvůli dodržení symetrie, na to bych si zvyknul... ALE proč jen tip-down??? Zvlášť když tenhle typ nože si o tip-up nošení v kapse přímo říká, protože ta záštita by pak fungovala i jako wave.

Přitom tak krásnej design... nechápu upřímně Shocked.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
krtenek napsal:

Já můžu říct, že když Sebenza přišla, tak se žádný pocit radosti nad špičkovým nožem nedostavil. Divně drsné střenky, obyčejný klip (ne deep carry) a trochu blbě se otevírá kolíčkem (a to jsem ji rozebral a promazal). Mezikus, na kterém byl originální pletený provázek, chrastí. Takže jsem ji nosil krátce a asi tak 95 % času je v krabici. Oproti tomu Elementum je v pohodě a už bydlí v kapse.

No vidíš já to mám zase naopak. Prošlo mi rukami mnoho kudel a sebenza se do ní vždycky vrátí a ostatní kudly letí do světa. Když ji mám v ruce mám zni pocit pevného a dobře udělaného nástroje. Většina ostatních kudel mi připadají víc jako hračky než nástroje.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/10/2011
Tyler napsal:
Jako jo, paráda, taky mi nejdřív spadla čelist, když jsem tenhle nůž viděl poprvé.

Jenže... Ještě bych překousnul, že klip je rovnou dvojitej na obě strany kvůli dodržení symetrie, na to bych si zvyknul... ALE proč jen tip-down??? Zvlášť když tenhle typ nože si o tip-up nošení v kapse přímo říká, protože ta záštita by pak fungovala i jako wave.

Přitom tak krásnej design... nechápu upřímně Shocked.

na Tvém příspěvku je krásně vidět, jak se ta naše řeč kur...Laugh
Ale jinak s Tebou souhlasím, když jsem ho viděl poprvé - zajímavý, potom to člověk začne zkoumat a ty dva klipy jsou pro mě nepřijatelný.
tady by mělo být uvedeno asi nějaké moudro, ale nic mě nenapadá ...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/10/2011
Nový a zároveň první počin s návrhářem Tashi Bharucha, který spíše děla pro REATE Knives.
Speedliner.
Za mě Ok

klokan vložil tyto přílohy:
Clipboard03.jpg
Clipboard02.jpg
Clipboard01.jpg

tady by mělo být uvedeno asi nějaké moudro, ale nic mě nenapadá ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Vypadá hodně zajímavěOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
asi první WE, který bych koupil 😍. Jen dělají vše bez možnosti přehození klipu, což je lame.
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Velmi povedený kousek!👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
WE Exciton, krásna kudla, konečne zas niečo väčšie, nádherný cvak pri zatvorení.
Ale to tlačítko je neskutočne lacné, neladí s nožom za cca 400€, rovnaké je na Civivi a Sencute.

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230618_140345.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
a drží to aspoň jako pojistka?

v otevřném stavu jsem viděl nějaká videa, kde si na to recenzenti stěžovali, že je taková, no chatrná, poklepnutí hřbetem a nic moc. Protech to má na Malibu v cajku, ti byli snad první a odvedli to precizně (jako vždy) ale civ a we, ad china prý sem tam chyby
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Ja s nožmi proti poistke zásadne neklepem, takže asi sa nikdy nedozviem, či to drží, ale na skúšku bežného vaklu v ruke je nôž pevný, mne viac neni treba.Happy
Posláno:
Štamgast
chápu, myslím, že to není nic extra k řešení pro bfu jako jsme my. Stejně ty nože spíše mazlíme, než používáme Grin
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/25/2021

Exbiker vložil tyto přílohy:
IMG_20230702_202229.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum