ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WE Knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Pokud to má CKF od KJ, a ne naopak, pak ok. Jinak na Ali koupíš plno PRC značek, což je logické.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Je zajímavé, jak funguje marketing a firemní politika.
Je nás tu dost a strašně me baví, jak ta Čína rezonuje a dělí lidi.
Já skousnu čínu, baví mě Real Steel, beru co dělají a jakým způsobem. Vidím v tom pointu, směr, účel.
WE je mimo mé pole chápání. Nedal bych za to ani litr (1000 czk).
V mých očích není v nožovém světě nic více bezpohlavního a méně charizmatického.
Jako bonus je vždy ten cirkusový model s Damasteelem 😂
Není to hejt, jestli někomu WE wekuzlí úsměv na tváři, super a dobře že tak. Přeji radost.
Jen popisuji jak to mám nastaveno já osobně (což může být špatně).
Posláno:

Štamgast
Vidíš, a pro mě je WE Esprit v současnosti nejlepší tovární folder, co se dá koupit...ale chápu, co myslíš a proč někdo PRC kudly z principu nekupuje. Já vůbec neřeším, kde a kdo kudlu vyrobil, ale jak a z čeho. A pokud WE udělá kudlu, co mě zaujme, tak si ji koupím. Stejně jako kudlu třeba od Spyderca atd...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Martin Morávek napsal:
Já vůbec neřeším, kde a kdo kudlu vyrobil, ale jak a z čeho.

Teď si trochu protiřečíš: "Já bych z principu kudlu od značky, co dělá i fejky, nikdy nekoupil" Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
A víš co, já věřím, že docela dobře může být.
Jen u mě má dveře zavřené - pro můj subjektivní despekt k WE.
Nemá to žádnou logiku, jen se mi ten brand totálně zhnusil tím, jak funguje.
A netvrdím, že můj názor a pocit je správný.
Prostě takový je.
A pokud to máš ty / kdokoliv jiný nastaveno jinak, beru to. Ani tovární kvalitu nezpochybňuji.
Jen je zajímavé, jaké emoce vytváří.
Posláno:

Štamgast
Knifelover napsal:
Martin Morávek napsal:
Já vůbec neřeším, kde a kdo kudlu vyrobil, ale jak a z čeho.

Teď si trochu protiřečíš: "Já bych z principu kudlu od značky, co dělá i fejky, nikdy nekoupil" Happy

Jak znamená i kde vzal design a prostředky na výrobu. A pokud prostředky získává prodejem fejklých designů, jako třeba Ganzo...jsem se z toho hezky vykecal, což Happy.
Posláno:
Pokročilý
Design a konstrukce u Daboii byly vlastní. Kde vzal na výrobu je mi jedno. Udělal super kudlu, kterou vzalo i CKF, a to je celkem pocta(možná spíš marketing). Ale jinak se umíš vykrucovat excelentně Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
KJ vyraba CKF vsetky noze ak sa nemylim. Ci ma niekto ine info?
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pokročilý
Tak to nevím, ale nedivil bych se. Od něj je to opravdu kvalita.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Myslel jsem, že je zde vlákno WE knives, ale asi jsem se spletl. Řeší se tu všechno možné
od pocitů, přes politiku a ne nože We knives. Nevím kam se to ubírá. U nože řeším kvalitu
materiálu, kvalitu zpracování,design a cenu. Měl jsem spoustu nožů made in USA, no a dnes
se jich stejně většina v USA nevyrábí. Dovedu ocenit kvalitu. A ať se to někomu líbí nebo ne,
moje zkušenost je, že v Číně umí vyrobit velice kvalitní i designově zdařilé nože. Od WE knives
mám model WE Knive Seer. Za mě jeden z nejhezčích nožů, kvalitou si spoustu konkurentů
od Made in USA strčí do kapsy. A to mám americké nože rád.

Herodes vložil tyto přílohy:
IMG_4747.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
laurin napsal:
Další we knife ktorý budem potrebovať. Attor - dizajn Dalibor Bergam. Titanovy integral.

Attor vypadá velmi dobře!Ok
Vzrušující design, integrál, externí stop piny...Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20240220_075655_2.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Vypadá fakt dobře. Mám trochu problém s tím zvláštním choilem, který dost zkracuje ostří a s tím lomeným ostřím (tantem, nebo co to je), které komplikuje broušení. Ale je to krásná kudla.

Herodes: V podstatě souhlasím. V Číně se dneska vyrábí top kudly, to už snad nikoho ani nepřekvapí. Nicméně v USA se toho dělá plno (ZT, BM, některá Spyderca, CRK, Protech, Microtech, Hogue, Medford, Hinderer, Brous Blades, Tactile,...)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Tvl ten choil, to je úlet Shocked. Proč nezačíná/nekončí(záleží odkud se jde) na spodní hraně/bodu ricassa? (na prusečíku spodku ricassa a přechodu výbrusu)
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
je to prototyp, takže bych nepanikařil, snad to změněj... spíš na to špačkujte na sockách WEčka, než tady 😁
edit:zaroven koukam na Daliboruv Phobos,a ma ho tam uplně stejně,dpč 🙈
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
No máš recht... takže trademark...

Rahmed vložil tyto přílohy:
Phobos______________Dalibor_Bergam_______________.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Totoro napsal:

Tak tady s Totorem souhlasím Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Takhle debilně ten choil vypadá samozřejmě proto, protože stop-piny neslouží i pro opření čepele v zavřeném stavu, je tam vidět mezera. Tudíž uvnitř toho integrálu musí být schovaný dosedací kolík.

Choilík bude opravdu "pro snažší broušení", v zavřeném stavu podle proměření čepel dosedá na vnitřní kolíček až částí, která je kousek za choilíkem. Pokud by se choilík posunul v otevřeném stavu víc k rukojeti, mohl by se dostat do místa, kde je potřeba mít dorazovou/kontaktní plochu pro zavřený stav - a to by byl problém možná už od začátku ale rozhodně po nějaké době, kdy by mohlo dojít zbroušením čepele k omezení dosedací plochy, a ve výsledku ke kontaktu ostří s vnitřkem rukojeti. Respektive vzniku vůle v zavřeném stavu, protože by čepel víceméně držela jen na kuličce detentu. Proto tedy tohle řešení.

Pohledal jsem fotky a voilá:

Tyler vložil tyto přílohy:
zirconium_insert_orange_peel_finish.f74a76e3.jpg.jpg
frame_lock_of_the_dalibor_bergam_phobos_knife.f74a76e3.jpg.jpg
Dalibor_Bergam.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Knifelover napsal:
Totoro napsal:

Tak tady s Totorem souhlasím Confused

Tohle není Wéčko, ale origo customCool

To se takhle dva hledají... až se najdou Laugh

Ale jinak, že má WE damasteel kurevsky přepálený, je fakt.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Tyler napsal:
Takhle debilně ten choil vypadá samozřejmě proto, protože stop-piny neslouží i pro opření čepele v zavřeném stavu, je tam vidět mezera. Tudíž uvnitř toho integrálu musí být schovaný dosedací kolík.

tak jakoby určitě, akorát že ne. pokud teda WEčko nevymyslelo skřítky,co vlezou dovnitř,vyvrtaj tam díry,a nějakym kouzlem tam narvou kolík širší,než je ve střence drážka pro čepel 😎

Rahmed: cenovy rozdil je cca 350 USD...když srovnam náklady na materiál za damasteel vs cpm 20cv a časovou náročnost finiše,tak bych to kurevskym přepalem úplně nenazýval 🤷🏼‍♂️

AdamFF vložil tyto přílohy:
Screenshot_20240221_205005.jpg
Screenshot_20240221_205104.jpg.jpg

CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Damasteel je určite prepálený, ale lepšie finish damachu som na produkčnej kudle ešte nevidel :) fakt neporovnatelné s civivi, kizerom, foxom a pod. ostré linky a krásny kontrast

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
IMG_6502.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum