ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/25/2004
Velmi ma zaujali noze od firmy ka-bar a jednen by som si chcel objednat. Ide o novsiu verziu slavneho vojenskeho noza ka-bar - D2 extreme fighting/utility knife. Ak s nim mate niekto nejake skusenosti, prosim vas, poradte mi. Ake ma vyhody, nedostatky, ... . Za vsetky odpovede vam vopred dakujem.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/1/2004
Nůž KA-BAR D2 FIGHTING UTILITY KNIFE jsem měl možnost vidět a držet jej v ruce v Parfilexu a dle mého názoru je to výborný nůž de extrémních podmínek. Má zajímavý a neotřelý design (černou čepel a rukojeť, záštita a hlavice jsou šedě pískovány). Co se týče použité oceli, jedná se o jednu z nejlepších pro vykonávání tvrdé práce, skvěle drží ostří, je tvrdá a extrémně houževnatá, jediným nedostatkem je, že pro nabroušení D2 je třeba diamantový brousek. Rukojeť je z materiálu KRATON G a je žlábkovaná pro zamezení skluzu ruky, je to trvanlivý a téměř nezničitelný materiál, výhodou je, že trn čepele prochází celou rukojetí a na jejím konci je zakončena kvalitní hlavicí, která se v nouzi dá použít i jako kladivo, ovšem tomuto úkonu bych se osobně vyvaroval. Čepel je kvalitně nabroušena a má velmi kvalitně nabroušené zuby, které jsou vybroušeny z pravé strany (ten co jsem měl v ruce je tak nabroušené měl). K noži se dodává kvalitní kydexové pouzdro nebo nylonové pouzdro s kapsou na brousek (osobně bych volil nylonové pouzdro). Celkově se jedná o kvalitní, ale poměrně drahý nůž, který je určen opravdu do extrému a extrémní je také jeho cena.
Posláno:
Začátečník
V ČR je cena dost vysoka. Aspon tak som to videl na nejakej stranke. Stal tam okolo 13 500 Kč. To je naozaj dost. Ale ja mam nastastie kamarata v USA, ktory mi ho moze priniest tuto zimu, ked sa vrati na Slovensko. najlepsiu cenu ponuka tomarskabars.com . Tam pytaju za tento noz s puzdrom Eagle sheat (nylonove) iba 105 dolarov. V prepocte na maju menu to je len okolo 3500 Sk. A to sa mi nezda vela za taky noz. A pozeral som uz aj nejake brusne systemy od DMT. Pozdava sa mi DMT Deluxe Aligner Diamond Sharpening Kit, ktory obsahuje 4 kamene, dokonca aj extra jemny pre dosiahnutie dokonaleho ostria. Co ty na to? Ale pocul som, ze DMT drziaky su vraj nevhodne pre hrubsie cepele. Ka-bar ma hrubku cepele 4,2 mm, ak sa nemylim. Je to vela pre tento drziak od DMT?
Posláno:
Začátečník
store.knifecenter.com/pgi-Product%20Spec?dmtAKEFCX,
- tu je ten brusny system od DMT.tomarskabars.com/D2ExtremeFighters.html
- a tu je ON za obycajnych Happy 105 dolarov. Vsak je krasny? Wink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/1/2004
Tvrdosť 60HRC,ocel D2, montaž na trni -bude to držať ostrie ale nebude to moc krehké?
Posláno:
Začátečník
Neviem, ci je to az tak velmi krehke? Ked som cital, na co vsetko pouzivali ten noz americki vojaci (tusim ze vo Vietname), zasol som nad tym. Okrem beznych prac ho puzivali na otvaranie konzerv a dokonca aj na vykopanie zakopov (nie zeby som ho chcel pouzivat na kopanie zakopov Happy).
A to pisali o tom povodnom nozi z 1095-ky. Myslim, ze D2 je o nieco kvalitnejsia a zrejme nie je az taka krehka, aby sa ten noz zlomil aj pri natierani masla na chlieb Wink.
Co ty na to?
Posláno:
Začátečník
Inac, ten trn prechadza celou rukovatou z Kratonu G, takze je pevnejsi ako nejaky polovicny trn.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/6/2004
Tak na toto som narazil v Nitre a valil som "bulvy"...
Posláno:
Začátečník
Mali ta aj nejakych bratov...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/13/2003
jeden originál z mojej zbierky
Posláno:
Začátečník
Zdar, ako dlho máš ten nôž? Ako sa správa ten povlak v reálnom nasadení?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/13/2003
saboter napsal:
Mám ho cca 5 rokov, kúpil som ho na burze a je to originál KaBar starý možno 25-30 rokov. Podla kože na rúčke vyzerá dosť používaný, podla kožennej pošvy často nosený, možno zažil aj nejakú tú americkú mierovú misiu. Ja ho nepoužívam vôbec, je vo vitríne, no povlak na čepeli je vo velmi dobrom stave, takže si myslím, že v praxi sa určite osvedčuje, nakolko nie je vôbec doškriabaný.
Posláno:
Začátečník
Tak je fakt raritka, čo to bolo za burzu? Ten povlak teda fakt vyzera odolný.... Alebo predchádzajúci majitelia vedeli ako sa správať k nožom...

carnevall napsal:
saboter napsal:
Mám ho cca 5 rokov, kúpil som ho na burze a je to originál KaBar starý možno 25-30 rokov. Podla kože na rúčke vyzerá dosť používaný, podla kožennej pošvy často nosený, možno zažil aj nejakú tú americkú mierovú misiu. Ja ho nepoužívam vôbec, je vo vitríne, no povlak na čepeli je vo velmi dobrom stave, takže si myslím, že v praxi sa určite osvedčuje, nakolko nie je vôbec doškriabaný.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/11/2004
Caute chlapi. Nema niekto z vas zajem o Fallkniven A1 s kydexovym puzdrom???
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
CooL napsal:
Caute chlapi. Nema niekto z vas zajem o Fallkniven A1 s kydexovym puzdrom???
Zájem by byl - a za kolik?
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Já to věděl ... Laugh
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Petr Dohnal napsal:
Já to věděl ... Laugh
Ty holt mě máš přečtenýho...Laugh
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Sem se to snad hodí.Pár fotek mého oblíbence,předesílam že na focení nejsem žádnej expert,tak to podle toho vypadá.

Gero vložil tyto přílohy:
P1270025.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
2.

Gero vložil tyto přílohy:
P1270016.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast