ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
A č.4

Gero vložil tyto přílohy:
P1270026.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak a už posledníWink

P1270021.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
nedělá se ten Ka-Bar v tý D2 bez zubů?Nemám rád zuby na čepeli přijdou mi tak trochu na nic Razz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Nedělá... škoda, taky by se mi líbil bezzubý....:o))
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:
Pokročilý
zuby vidim jako dobrý na lana..ale kolikrat potřebuju přeřezat lana?! skoro nikdy a když už tak to jde v poho bezzubů..
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2003
Zdarec chlapi, D-2 mám rovněž a max spokojenost. Mám pár fotek, jak jsem ho testoval, ale za prase nejsem schopen se dokopat tu recenzi napsat, tak jen na rychlo. Ostří drží perfektně, ale pokud ho už ztupíš, tak bez diamantu ti z toho hrábne.Při sekání se mi nejlíp držel v rukavici, ale i v holé ruce prfekt. Ta Kratonová rukojeť opravdu vychytá děsně moc.Mokrá ruka pohoda, ruka od oleje (ne olejový film, ale lázeň) zpočátku klouzala (protáčela se) , ale po cca 1 min se olej vytlačil do drážek na rukojeti a od té doby zase poho. Hrot vydržel všechno, to dubové prkno pod nímuž ne. Potah čepele se při sekání trochu ušmudlal, ale šlo to lehce umýt. Jen při řezání krabice z vlnitého papíru (tuším od kola) se poškrábal, čož trochu zamrzelo, ale mám ho na práci, tak co.V kapsičce Eagle pouzdra mám Leatherman Wave black a diodovou lampičku. Koupil jsem ho v Bosně za 135 USD a Kydx pouzdro za dalších asi 15, takže za tu cenu je zlatý. Víc až se dokopu sepsat recenzi.
Posláno:
Pokročilý
recenzi na ten Ka-Bar bych uvítal a jsem přesvědčen že né jenom já tak se prosím snaž Razz Razz
Posláno:
Pokročilý
ten D2 Ka-Ba se mi hrozně líbí..si ho asi koupim, chci se zeptat těch co tento nůž vlastní jak je velka ta kapsička? vešel by se mi tam Leatherman Charge Ti,Zippo zapalovač a jestě nějaká maličkost jako třeba DMT Mini Sharp?
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Něco trošku jinýho, ale KA-BAR to jeWink. Snad nevadí, že jsem to na Knife už dával.

jak vložil tyto přílohy:
PC290006.jpg.jpg

„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:
Pokročilý
to kožený pouzdro je fakt pěkný a učitě i praktický Razz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2003
Leatherman Wave a DMT se ti tam určitě vejdou, ale to Zippo už určitě ne.Kapsička má velikost asi tak jako pouzdro na zásobník.
Posláno:

Štamgast
Ka-Bar D2 je určitě velmi dobrej nůž,vzhledem k použitým materiálum.Ale po zveřejnění gorshiho testu(za něj moc dík),s přihlédnutím na to jak z něho vyšel gespův Ka-Bar i když ne D2, jsem se rozhodl přejít na trochu jinou(odolnějíší) konstukci nože.I když stále zůstávám částečně u této značky.I klasickej USMC je dobrej nůž,ale mam ho rád tak ho nechci při hrubším zacházení,kterýmu se občas nevyhnu,zničit.
Posláno:

Štamgast
Nedá mě to abych se trochu nepochlubil.Dneska mě dorazil jeden objednanej drobek,pro kterej jsem se rozhodl po shlédnutí knifetestu(Prasácké testy nožů) ve kterém,si myslim celkem obstál.Ka-Bar Heavy Bowies 7,38.Je ho celkem kus,největší tloušťka čepele 6mm váha 386g,rukojeť celkem slušně tvarovaná,dobře sedne do ruky.Tak uvidíme,jakej to je pracant,zejtra mam v plánu trochu ho testnout,sekání,štípání atd.Podrobnějíším testem ho podrobim až na jařeWink

P2020001.JPG.jpg
P2020003.JPG.jpg
P2020004.JPG.jpg
P2020007.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
No super! Heavy Bowie vypadá fakt "heavy". Tak gratuluju k novému přírůstku. Fotky z akce určitě dej, budu se těšit .Happy
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
No to ti gratuluju, vypadá super a jestli má 6mm, tak to bude to pravé ořechové, kdyby to tam neměl napsaný, neřek bych, že je to Ka-Bar, úplně jinej styl, no dej mu, co se do něj vejde
Honza
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/28/2007
Mohl byste mi prosim nekdo poradit, jak přesně poznám že ka-bar co chci koupit je z druhy svetovy valky a ne z nejaky pozdejsi produkce. Diky moc.
Posláno:

Štamgast
Určitě z "akce" něco cvaknu,v rámci svých schopností.Sám jsem na něj moc zvědavej!Wink
Posláno:
Pozorovatel
Ještě by mě zajímalo, zda měli původní válečné nože nějakou povrchovou úpravu čepele, nebo jestli byli jenom leštěné. Díky za odpovědi.
Posláno:

Štamgast
Mrkni na vlákno,Ka-Bar-USMC Fighting/Utiliti Knife.Informací tam je mam dojem dost,a i nějaký pěkný fotky.
Posláno:
Pozorovatel
No, tak sem to cely vlakno prošel, ale stejně jsem se nikde nedozvěděl, jestli ty původní měly nějakou povrchovou úpravu čepele. Tak prosím, kdo ví ať odpoví.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum