ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/28/2007
Ještě mě napadlo, že prý se nějak lišili hlavice u jednotlivých typů(přesněji uchycení). Tak i o tomto kdo něco ví, tak prosím sem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
zdravim tak kabar D2 se u nas da sehnat krasne kolem 5 tisic s kozenym pouzdrem uz za 4
http://www.highlife.cz/?m=cat1&grp=4&mrk=20¨
vrele doporucuju podle me co se tyce designu naprosto bezchybne noze jen si nejsem jisty tou D2 u takhle dlouheho noze a jeste v takoveto tvrdosti tenhle material bych videl spise na zaviraky... ale je to jen o pouzivani noze jeste k brouseni, tak da se to v klidu i na carborundu a protoze se ostri tolik nevytrhava neni problem vytvorit ziletku..
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Hamon:Co se použití D2 na velké nože týče nemůžu s tebou až tak úplně souhlasit.Jak mi prokázal test nože při kvalitním tepelném zpracování snese dost i při 60HRC a koukni na test Jehlíkovic Moda,ten taky přestál bez větších šrámů.Pravdu ale máš v tom,že na velký nože jsou spíš typičtější(používanější)jiný materiály,ale je jich jen málo který by byly tak odolný proti opotřebení(držení ostří) a dostatečně rezistentní vůči korozi. Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Tak jak jsem včera slíbil,dám sem pár fotek z malého testu Ka-Bara.Byla to zatim jen taková rychlovka,cca. 40 min,do těla dostane,až bude víc času.Takže v rychlosti,sekání,štípání(za pomoci dř.bucharu i bez) a malá zkouška hrotu,lehký páčení.Tak a dojmy-rukojeť super,pohodlná,dobře sedí v ruce a při práci netlačí.Sekání a štípání taky v pohodě,díky váze nože to vypadá,že to jde skoro samo.Černění drží dobře,jen pár sotva znatelných škrábanců a na hřbetě, kam byli vedeny údery bucharem,vůbec nic.Továrně nabroušen holil,po testíku skoro neholí,ale stále přeřízne A4 jednim tahem.Když to shrnu,tak zatim veliká spokojenost,když vezmem v úvahu jeho cenu,tak si myslim,že je to velmi dobrej,nůž do přírody,vhodnej na hrubší,ale i jemnější práceWink.

Gero vložil tyto přílohy:
P2030001.JPG.jpg
P2030002.JPG.jpg
P2030003.JPG.jpg
P2030005.JPG.jpg
P2030006.JPG.jpg
P2030007.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Hmmm. Tak to vypadá na pohodovou kudlu. Ten devítipalcovej bude asi ještě o poznání větší bestie. Dík za info, pěkný fotky.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
No,určitě jo,ten už bude spíš taková malá mačetaHappy.Jinak ještě pár postřehu,tak pro zajímavost.Materiál použitej na rukojeť "Heavyho"(Kraton G),je o poznání tvrdší než stejnej matroš na USMC ten je naopak přilnavějíší a míń klouže v mokrý ruce.Díky polovičnímu choilu,nebo spíš jeho náznaku a absenci záštity(ta je spíš jakoby vytažená do boků),se dá nůž skvěle držet hned za ostřím a pohodlně tak zvládá i drobnějíší práci.Naopak škoda je že těch 6mm je při pohledu zhora jen asi do jedný třetiny ostří,pak se plynule zůžuje ke špici.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Kabar bowie vyzera v poho, myslim ze tu mame dalsi slusny nozik, chcelo by to mozno porovnat z BK7...., ak tak skus napisat recenziu...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Kebbster napsal:
Mohl byste mi prosim nekdo poradit, jak přesně poznám že ka-bar co chci koupit je z druhy svetovy valky a ne z nejaky pozdejsi produkce. Diky moc.

Pokud pošleš detailní fotku značení, tak ti mohu napsat, zda se jedná o nůž U.S.N. Mk 2 z období WWII.
KA-BAR byl jen jedním z několika výrobců tohohle nože... Wink

Čepele byly fosfátované, černěné i leštěné. Happy
Posláno:

Štamgast
golem84 napsal:
Kabar bowie vyzera v poho, myslim ze tu mame dalsi slusny nozik, chcelo by to mozno porovnat z BK7...., ak tak skus napisat recenziu...
Recenze na Knife mají převážně velmi dobrou úroveń a osobně nejsem přesvědšen o svém přínosu v téhle oblastiLaugh Laugh Laugh,prostě se na to necejtim.Srovnávací test s BK-7 by byl bezesporu určitě velmi zajímavej,ale má to chybu,BK-7 zatim nevlastnim.Ale napadla mě jedna věc Shocked,kdyby měl někdo z vlastníků sedmičky zájem o to tyhle dva "prcky"trochu blíž porovnat v akci,určitě by nebyl problém se domluvit a Ka-Bara bych k tomuto účelu rád poskytnul.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Pred chvilou som ten noz drzal v ruke a musim uznat, ze chlapcom z KA-BARu sa velmi podaril.
Mohutny, dobre vyvazeny a pritom lahky.
Kus ocele.
A rukovat chvalim tiez, mam velke ruky a toto bolo pre ne to orechove.
No, idem sa pozriet, kde ho zozeniem najlacnejsie Happy
Posláno:

Štamgast
Je to nůž,kterej svým vzhledem na první pohled nějak výrazně nezaujme,ale až když ho vezmeš do ruky tak teprve oceníš ty jeho tvary.Zítra jdu pomáhat kámošovi porcovat prase na jeho narozky,tak chci zkusit jak mu to pujde v řeznickým oboruWink.
Posláno:

Štamgast
Zase jeden krásnej den,tak jsem vyrazil opět trochu provětrat Heavyho.Chtěl jsem hlavně vyzkoušet jak na tom budou ruce po delším,nepřetržitém používání.Takže pro ty které to zajímá, přesekávání a odvětvování vyvrácených stromků,kmínky přibližně 15 až 20cm v průměru.Tahle práce mu jde velmi dobře jak už jsem psal ale co nejvíc člověk ocení je ergonomie rukojeti.Ani po delším nepřerušovaným sekání rukojeť netlačí a na rukou ani náznak po nějakých otlacích.Dalo by se říc že poskytuje nadstandardní úchop,opravdu vyvedená.Nemalej podíl na tom má zvolenej materiál, velmi příjemnej do ruky.Přesekal jsem asi šest sromků,každej minimálně na dvakrát plus odvětvení,vše syrovej smrk,nějaké silnějíší uražené větve buku a nůž stále snadno přeřízne A4.Takže ostří drží taky celkem slušně.Udělal jsem ještě pár fotek,snad to nebude vadit.

P2180002.JPG.jpg
P2180006.JPG.jpg
P2180009.JPG.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Tedy jak jsem se zařekl, že si v nejbližší době žádný nový nůž nebudu pořizovat - s těmi testy a fotkami mě začínáš zviklávat! Wink
Moc pěkné, jen tak dál! Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
hmm skvělá práce další testy,další fotky,těch není nikdy dost Happy jentak dál Wink o tomhle noži možná taky začnu přemýšlet Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005

mr.karno vložil tyto přílohy:
kbar_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Super vohozy pro Ka-Bary,něco takovýho jsem si k němu představovalWink.Každopádně to jako celek vypadá hned líp.Dobrá inspirace.
P.
Posláno:

Štamgast
Jo, ta pouzdra vypadají dost dobře! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Hezký, je tam dost zřetelná inspirace pouzdry, co dává k nožům Randall, bych řekl.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Tak a další Ka-Bar,no spíš Ka-BárekHappy,je levnej ale super,takovej prcek akorát do kapsy.

P3150002.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004
tak som si kupil prveho Ka-bara a hned toho najvacsieho / ak nepocitam macety/ Black Fighter 1271.
Zatial som nemal cas ho vyskusat v terene, ale aspom prve dojmy. Noz je dost robustny a hned na prvy pohlad pomerne plochy /co mne vyhovuje/. Hrubka asi 4 mm je naozaj len v strede cepele nakolko ma velke falosne horne ostrie. Uchop je vyborny hlavne pre vacsie laby. Predtym mi na tychto kabaroch vadila ta gulata rucka teraz som nazor zmenil aj ked nadalej sa mi pacia ploche.Happy
Noz som trocha prebrusil skor zo zvyku /mam stale pocit, ze vsetko moze byt ostrejsie/ reze sa s nim dobre aj vdaka tej plochej cepeli a prekvapila ma aj pilka. Ta reze ako das. Noz je vyrobeny v Olean N.Y. a puzdro na Taiwane, je vsak celkom pekne kombinacia koze a nylonu.
Este rozmery: cepel-20,32 cm
cely noz-32,70 cm
a ak si dobre pamatam vazi asi 360g.
Este co sa tyka nosenia skusal som ho provizorne spustit trocha nizsie a je to pohodlnejsie nakolko neprekryva ziadny klb a lahsie sa vybera. Mozete mi poradit ako to vyriesit na stalo co pouzit miesto tych snurok. Mate skusensti s takymto sposobom nosenia?
Supnem nejake fotky.

bandy7 vložil tyto přílohy:
DSCN0524.JPG.jpg
DSCN0535.JPG.jpg
DSCN0526.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum