ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/6/2007
...Sákriš, tak to mě teda...tento...uniklo! Hm...(7:- /)

Na první pohled je to moc pěkná věcička, taková milá, drobná, elegantní. Navíc jsem tu slyšel na Dozierovu D2 mocnou chválu a na netu ten nůž bývá k mání za rozumnou cenu. Ale nerad kupuju zajíce v pytli. Tak jsem myslel...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
LukasV napsal:
...Můžu se zeptat, co to je za nožík nad tím KA-BARem? Myslím ten s velkým otvorem. Díky

myslíš tento http://lidovky.aukro.cz/item181618092_nuz_pro_boj_s_tygrem_zblizka_sleva_.html
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/19/2005
LukasV napsal:

Můžu se zeptat, co to je za nožík nad tím KA-BARem? Myslím ten s velkým otvorem. Díky

Jo je to přesně ten z toho odkazu nahoře...
Koupil jsem ho asi za 200,- kč na pumpě za prahou Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Prcek4 napsal:
LukasV napsal:

Můžu se zeptat, co to je za nožík nad tím KA-BARem? Myslím ten s velkým otvorem. Díky

Jo je to přesně ten z toho odkazu nahoře...
Koupil jsem ho asi za 200,- kč na pumpě za prahou Wink

Lóni ho prodávali na výstavě v Příbrami, cena příznivá - jen pro ty, kteří ho vlastní - to co se tváří jako plastové "nýty", které drží pohromadě pouzdro ve skutečnosti nýty nejsou /trochu odborných informací - jedná se o trubičku+čudlík, oba mají na jednom konci čepičku a tou druhou jsou do sebe zasunutí/, jdou u některých nožíků rozebrat při použití minimální síly - a je to ptákovina, co se dá opravit vteřinovkou za.. pár vteřin!Happy Tak si to radši zkontrolujte..Wink
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/19/2005
už jsem to zalepil....Wink Nožík je to sice celkem pěknej, ale mam ho spíš jen jako zajímavost...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy Přesun z nově založeného dvoustéhopadesátéhotřetího vlákna o kabarechHappy

woxmi vložil

nemáte někdo zkušenost s tímto kabarem bowie ? http://www.knivesplus.com/kabarknifeka-1236.html
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004
Chcel by sm sa spytat ci ma niekto skusenosti s nozom Ka-Bar TDI Law Large. Pripada mi zaujimavy ako noz na rychle pouzitie v sebebrane navyse vraj sa da v pohode pouzivat ako klasicky noz. Paci sa mi verzia s kombinovanym ostrim. Kamarat pracuje v MP a neviem ci by ho mohol mat ako sucast vystroja a pouzit ho v sebeobrane popripade odrezat nejakeho obesenca.Shocked
Ocel je celkom slusna AUS 8. Neviem hrubku...
dik

bandy7 vložil tyto přílohy:
AG_KB16_L_2.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/17/2007
Quote:
Pripada mi zaujimavy ako noz na rychle pouzitie v sebebrane navyse vraj sa da v pohode pouzivat ako klasicky noz.
Na rychle pouzitie v sebeobrane mozno (nie som expert na boj nozom), ale na bezne pouzitie ako "klasicky noz" je podla mna uplne nanic. Neviem si predstavit ako by som s nim krajal napr. cibulu. Okrem toho zubkovane ostire je neprakticke, pokial zrovna neporebujes prerezavat horolezecke lana. Zaver: na sebeobranu mozno, na ostatne ucely podla mna nevhodny.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
bandy7:
Pokud vim tak nuz je urceny pro specificke pouziti kdy je nosen na opasku vedle pouzdra s nahradnimi zasobniky - pokud se policistovi nekdo pokusi vytahnout zbran z pouzdra tak policista jednou rukou odtlacuje ruku utocnika a druhou rukou vytahne tenhle nuz a muze ho pouzit v obrane. Tvar noze ma ulehcit nahmatnuti noze pro policisty zvykle na nahmatnuti pazby sluzebni pistole. Parkrat jsem si tenhle nuz ohmataval v obchode a IMO bezne pouzivani bude diky tvaru omezene a ozubeni na cepeli se hodi snad fakt jen k tomu odrezavani obesencu. Myslim ze na pouziti na beznou praci a v nouzi nejvyzsi na sebeobranu se da koupit spousta praktictejsich nozu, at uz pevnych nebo zaviracich.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/12/2006
3dfx4eva: To, co píšeš je sice pravda, ale sedí to spíš na menší TDI z té série. "Large" je už fakt kudla jako pra.e a na tohle použití už se úplně nehodí protože je zkrátka moc velký a vlastně i dost těžký. Spíš než záloha k pistoli to IMHO může být celkem slušná alternativa. Wink Happy

bandy7: Tento Ka-bar má čepel dosti masivní. Tloušťka bude nejméně 5mm, ale dělal na mě (minulou sobotu) dojem, že možná i více. Úhel mezi čepelí a rukojetí ve skutečnosti použití nože moc neomezuje a ledasco s ním lze dělat lépe, než s klasickou konstrukcí nože. Krájení cibule na prkénku sice nebude úplně jeho šálek čaje, ale určitě není vyloučeno. Pokud tě zajímají podrobnosti, tak recenzi jsem našel tady: http://www.aegisteam.cz/index.php?main=testy&id=123
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/29/2007
Zdravim, muzete mi prosim uvest eshopy kde se daji sehnat noze ka bar ?. Koukal jsem na net a neco jsem nasel ale asi jen tri shopy z nichz zajimave ceny ma www.mujnuz.cz. Predem dekuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2007
schinach1:
http://noze-nuz.com
-= Wiki - encyklopedie nožů =-
(a odpovídající vlákno na fóru)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2006
Na noze-nuz.com maj dobry ceny jelikoz objednavaj rovnou z USA, nedavno jsem si objednal ka-bar USMC full verzi. A i s postovnym me to vyjde na 1875 kc. Ted cekam a nemuzu se dockat az dorazi.
Posláno:
Začátečník
Bloodmoon napsal:
Na noze-nuz.com maj dobry ceny jelikoz objednavaj rovnou z USA, nedavno jsem si objednal ka-bar USMC full verzi. A i s postovnym me to vyjde na 1875 kc. Ted cekam a nemuzu se dockat az dorazi.

Tak ceny co tam maj napsany moc dobry nejsou, ale pokud je cena opravdu nizssi jak pisi tak pak jo.
Blby je ze maj do 9.7 dovolenou kdyz tam ted poslu objednavku buh vi jestli mi nuz prijde do 23.7 kdy odjizdim na dovcu a chtel bych jej mit sebou. Dale mam docela problem se nejak v tech ka-barech vyznat prijdou mi dost podobny ani nevim cim se nektere modely lisi. Dale nove ka-bary z D2 jsou drazsi coz chapu ale je D2 opravdu tak vyjmecna?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
schinach1 napsal:
Dale nove ka-bary z D2 jsou drazsi coz chapu ale je D2 opravdu tak vyjmecna?

Výjiměčná asi ne, ale dost dobrá je určitě. Záleží ale samozřejmě na zpracování. Lidi ji tady spíš doporučujou na menší nože, ale když je vše optimální, tak je super i na velkých kudlách. Otestována byla třeba na kudle od Honzy Jehlíka (viz Recenze) nebo M9 Petra Dohnala (viz Prasácké testy nožů). Mrkni a uvidíš.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:
Začátečník
Chapu, tak spis zacnu od zacatku, na co nuz potrebuji : krajení potravin, odvetveni + presekani, hazet s nim nebudu to je mi ho lito, + dalsi veci spojene s kempovanim. Na vejsce jsem mel pul semestru Technologie a ukazovali jsme si jak se delaji zkousky podle ROCKWELLA, BRINELLA a jeste nejaky, ale na ty uz si nepamatuji. Cili co se tvrdosti nozu a jejiho mereni tyce jsem nejakou teorii zvladl, problem je ze nevim co si s nozem mohu dovolit kdyz je z takove a makove oceli o takove a makove tvrdosti. Prosim tedy nekoho aby mi pomohl s vyberem ka-baru podobneho tomuto http://www.noze-nuz.com/ka-bar/kb1217t.php
Samozrejme cena je dulezita avsak potrebuji nuz sehnat do 23.7.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Na věci které po něm požaduješ je víc než v pohodě..měl jsem ho dlouho,dal jsem ho kámošovi jako dík po jedný zvlášť vypjatý chvíli...jdi do něj...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Začátečník
diky za rychle odpovedi, jeste mam ale dotaz.
Jaky je rozdil mezi timto http://www.noze-nuz.com/ka-bar/kb1220t.php a tim o prispevek drive ?.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/5/2006
schinach1 napsal:
Jaky je rozdil mezi timto http://www.noze-nuz.com/ka-bar/kb1220t.php a tim o prispevek drive ?.

V ceně Wink
Posláno:
Začátečník
jotanka napsal:
schinach1 napsal:

V ceně Wink

to ano a jeste v nazvu, ale proc tedy tolik podobnych nozu stejne kvality za ruzne ceny s ruznym nazvem ?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum