ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2017
Jdi do toho , výborná záležitost ;)

Kožak1 vložil tyto přílohy:
n0549k_1.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Ale tracker je podstatne odolnejsi noz s lepsim uchpom. A seka vyborne. A nie len to Grin

fremen vložil tyto přílohy:
Photo1086.jpg.jpg
15032123_1233944333318524_7595662451871608366_n.jpg.jpg
Photo0792.jpg.jpg
Photo0843.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2008
Chlapi díky. Obvzlášť Kožakovi za porovnávací fotku. Vidím to na toho Ka-bar a :D
Posláno:

Štamgast
Kopeos napsal:
Chlapi díky. Obvzlášť Kožakovi za porovnávací fotku. Vidím to na toho Ka-bar a :D

Neni zač :) porovnávačku máš tady ;)

Kožak1 vložil tyto přílohy:
P726k_1.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Kožak1 napsal:
Kopeos napsal:

tiez som nad nim rozmyslal...nie je ta rucka prilis gulata? nema tendenciu sa v ruke otacat? popr fotka rucky pri pohlade z hora by bola super..dakujem! Happy Ok
Posláno:

Štamgast
traffic_juzz napsal:
Kožak1 napsal:
Kopeos napsal:

tiez som nad nim rozmyslal...nie je ta rucka prilis gulata? nema tendenciu sa v ruke otacat? popr fotka rucky pri pohlade z hora by bola super..dakujem! Happy Ok

Bez obav ,neni vůbec gulatá anýžto oválná a velice příjemná na omak...dá se říct ,že to ona tě drží za rukumrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2012
Kopeos napsal:

Kabar kukri je to nejlepší, co můžeš v poměru cena výkon koupit, o odolnost se netřeba bát, nabrousit jde do jedu a nahradí to v lese na přípravu dřeva na ohýnky komplet vše ostatní, neskutečně úderná kudla...já doporučuji tento..

Dufek vložil tyto přílohy:
Kabar.jpg

Když máš z něčeho strach, udělej to hned. Odvahu dostaneš později.......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
Dufek napsal:
Kopeos napsal:

Kabar kukri je to nejlepší, co můžeš v poměru cena výkon koupit, o odolnost se netřeba bát, nabrousit jde do jedu a nahradí to v lese na přípravu dřeva na ohýnky komplet vše ostatní, neskutečně úderná kudla...já doporučuji tento..

Potvrzuji !!! Je to úžasnej nástroj. Je to KA-BAR 1249 Ok
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Potvrdzujem aj ja, ten nôž je snáď nezničitelný, za tú cenu nič lepšie nekúpiš.

Mico1300 vložil tyto přílohy:
IMG_20180923_152932.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Zdar chlapi, takže Kabar je doma, musím nechat že z pouzdra a čepele jsem nadšený. Co mě ohromě zklamalo je rukojeť bohužel je o cca 1,4 cm kratší než u klasického kabaru a jelikož mám velkou pracku tak ta zahnutá záštita mi vadí. Nůž si zatím nesekl jen si ho potěžkávám a bojím se jak moc mi ta zahnutá záštita bude vadit při sekání když už teď je to nafest(pokud k němu dojde, docela hodně uvažuju o vrácení). Takže hodnocení, kudla super, pouzdro bomba ale rukojeť pro lidi s velkýma rukama absolutně nevyhovující. Nejhorší je že opět hledám náhradu. 6500 za Tops se mi moc dávat nechceSad
Posláno:

Štamgast
Kopeos napsal:
Zdar chlapi, takže Kabar je doma, musím nechat že z pouzdra a čepele jsem nadšený. Co mě ohromě zklamalo je rukojeť bohužel je o cca 1,4 cm kratší než u klasického kabaru a jelikož mám velkou pracku tak ta zahnutá záštita mi vadí. Nůž si zatím nesekl jen si ho potěžkávám a bojím se jak moc mi ta zahnutá záštita bude vadit při sekání když už teď je to nafest(pokud k němu dojde, docela hodně uvažuju o vrácení). Takže hodnocení, kudla super, pouzdro bomba ale rukojeť pro lidi s velkýma rukama absolutně nevyhovující. Nejhorší je že opět hledám náhradu. 6500 za Tops se mi moc dávat nechceSad

Tak to mě mrzí esi sem k tomu zklamání přispěl:(...no poměřil sem to s mím usmc a je to 5mm... prakticky jen o ty dvě plastové podložky na začátku a konci rukojeti.Co tu záštitu jen přihnout?
Posláno:

Pokročilý
Taky me to napadlo. Ale zatim ho muzu vratit. Ti. Mto bych o tuhle moznost prisel. Takze jsem ve stadiju rozhodovani. Vratit nebo zkusit upravit. Taky me napadlo dat zastitu pryc uplne ale potom by bylo to jisteni pres zastitu k nicemu. Ale jak rikam jinak je to kudla paradni a taky doporucuju. Jen doplnim. Do male kapsicky se vleze Tenacious a firesteel a je tam jeste misto.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Kopeos napsal:
Taky me to napadlo. Ale zatim ho muzu vratit. Ti. Mto bych o tuhle moznost prisel. Takze jsem ve stadiju rozhodovani. Vratit nebo zkusit upravit. Taky me napadlo dat zastitu pryc uplne ale potom by bylo to jisteni pres zastitu k nicemu. Ale jak rikam jinak je to kudla paradni a taky doporucuju. Jen doplnim. Do male kapsicky se vleze Tenacious a firesteel a je tam jeste misto.

mozem sa opytat aku velku mas ruku krizom cez dlan? co takto vyssie spominany ka bar 1249..pozri na vlakno z linku, ako si ho super upravil kraken:
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=8697&p=10

za mna osobne radsej dva nastroje, jeden poriadny sekac a k tomu mensi nozik na jemnejsiu pracu...ten tracker je pre mna osobne naradie typu 'z kazde rožka, troška, ale nič poriadne'..plus ako sam pises ta cena je dost vysoka a podla mna neprimerana tomu co ten nastroj zvladne, resp ze za menej budes mat dva specializovane nastroje, ktore budu lepsie v tom na co su urobene.. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Anebo zkusit něco od Ontaria, ty dělají delší ručky. Já bych to zase potřeboval zkrátit.
Posláno:

Pokročilý
Kukri kabar mam uz tak 8-10 let. Je to super pracant. Zazil toho uz moc a tomahawk taky mam od crkt t-hawk. Taky super. Chtel sem neco stredni velikosti at to muzu tahat denne. Ruku mam 11cm mereno u kloubu palce a pri sevreni cca 11.5. Nevim jestli diskuze uz nesmeruje na jine vlakno (vyber noze) ci tak neco. Pokud to bude nekomu vadit uz skoncim a nechame to jen na kabary. Z mensich nozu se mi libi kabar bk17.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/15/2017
Ahoj. Líbí se mi: "Něco středního na každodenní nošení" s 8.5 palcovou čepelí... :D Tak to má bejt. :) Hele, pokud bys chtěl zůstat u Kabaru, tak co zkusit něco trochu menšího Jarosz Turok, ZK Famine Tanto, nebo Pottbelyho, což jsou čepele mezi 7-8 palcema. Jinak potom v nějaké 'nižší cenové' hladině bych se kouknul třeba na Condor Moonstalker (9') (i když pouzdro je shit, ale to se dá zajistit), samotnej nůž je dobrej a seká výtěčně (i když to pro mě rozhodně není něco středního). Jako poměrně robustní střední nůž, kterej dokáže hodně, se mi osvědčil šestipalcovej RD6 od Ontaria. Přehlodá štípáním skoro cokoli, ale seká samozřejmě hůř, než devitipalcový obludy.
Tak nevim, jestli jsem ti pomohl... :/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Kopeos napsal:

Ahoj! Skus pozriet condor heavy duty kukri alebo condor k tac kukri. Druhe menovane mam. Vyborne kukri. Rucka urcite dostatocna. Full tang, uhlikova ocel. Uplne super kydex puzdro....cokolvek ta zaujima, kludne sa spytaj...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/15/2013
Ahoj nosival sem před lety 1217ku pak sem přešel k fallknivenu a dlouho sem kabar nenosil před par dny sem si koupil tady v inzerci kabar bull dozier z aus8 má někdo s timhle kabarem nějaký zkušenosti?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/15/2013
Tak dneska sem ho rozbalil

sep01 vložil tyto přílohy:
20190204_151710.jpg.jpg
20190204_151738.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Dnes se hrabu ve svém "železe" a kochám se...

Chápu, že výrobci potřebují inovaci a nové nápady, aby měli stále zákazníky.

Nechápu však, proč se zastavuje výroba starých dobrých osvědčených nožů.

Jako například níže uvedený KA BAR HEAVY BOWIE LARGE.

Škoda že se mi nepodařilo sehnat tu kratší verzi.

Že by nezájem zákazníků? Nebo příliš vysoké náklady výroby?

rak nožomil vložil tyto přílohy:
P2270006.JPG.jpg
P2270007.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum