ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2012
Mám ho taky a jsem s ním též spokojenej. Co víc, hrozně se mi líbí Happy Ovšem beru ho jako takový mezi stupeň na hrubé práce. A to z toho důvodu, že na to jak je velký je i poměrně lehký. Ale i tak zastal zatím vše bez újmy a že jsem ho nešetřil. Do seku jde i přez nižší váhu fakt dobře, díky plochýmu výbrusu čepele a neunavuje ruku při delším jemnějším zacházení.

Pany vložil tyto přílohy:
IMG_20190227_183048.jpg.jpg

Nejlepší survival nůž je ten, který máte právě u sebe.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
rak nožomil napsal:
Nechápu však, proč se zastavuje výroba starých dobrých osvědčených nožů.
Jako například níže uvedený KA BAR HEAVY BOWIE LARGE.

Pravda svatá! Jsem rád jak sviňa, že jsem ho sehnal náhodou dodatečně v inzerci.

Strom vložil tyto přílohy:
kabar.jpg.jpg

Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/8/2014
To Strom: Tak to jsem rád, že našel dobrého páníčka a že dělá radost. Steel will taky maká. ;)
At se daří!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
Zdravím, mám tenhle krátký Ka-Bar a napadlo mě, zda se nedá někde pořídit kydexové pouzdro, abych mohl nůž nosit na ramenním popruhu baťohu třeba rukojetí dolů.

http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA1256.php
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
krtenek napsal:
...krátký Ka-Bar a napadlo mě, zda se nedá někde pořídit kydexové pouzdro...

Přímo na ten hledej pouzdro ka5016, třeba u pana Šulce nebo na Lamnii. Zrovna s tímhle typem konkrétní zkušenost nemám, ale mám Mk I, k němu taky kydexové pouzdro a z toho tedy opravdu nevypadne.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Pokročilý
Na to jsem koukal.
Ale pro upevnění na svislo na popruh budu ještě potřebovat nějaký forichtung?
Tenhle typ pouzdra jsem ještě nikdy neměl, tak nevím.
Posláno:

Štamgast
No, asi jo, pouzdro je standardně navrženo pro zavěšení na opasek.
Nezkoušel jsem ani Tek-Lok, ani Molle-Lok, ale (předpokládám) měly by na to jít, ty nože jsou mimo jiné taky pro vojáky. Já bych to na batoh přivázal popruhem, neb jich mám doma celkem dost z různých smyc. Nebo by stačilo koupit něco nového popruhu přiměřené šířky a jednu plastovou přezku a udělat si moderní verzi tzv. ustrojovacího řemínku.
Večer můžu změřit rozteč nýtů a šířku otvorů na pouzdru pro Mk I, opět předpokládám, že to bude stejné. Jestli Ti to pomůže.
Posláno:

Štamgast
Večer byly trochu jiné starosti (návštěva nemocnice), tak rozměry otvorů až teď. Ale ještě jednou připomínám, že to je pouzdro na Mk I, někde se asi bude mírně lišit, i když délka čepele Mk I a krátkého 1256 je zhruba stejná.
Rozteč nýtů po délce pouzdra (střed - střed) je cca 39 mm, rozteč napříč pouzdra (opět střed - střed) je cca 47 mm. Průměr otvoru nýtu je 5,2 mm.
Šířka otvoru pro popruh při okraji pouzdra je 24,2 mm.
Tolik čísla. Ale jak jsem to držel v ruce, nějak jsem si nedovedl představit, jak to na popruhu batohu bude vypadat; ono na vestě nebo na postroji to asi bude trochu něco jiného.
Asi bych spíš zkusil výrobu vlastního pouzdra.
Posláno:

Pokročilý
Díky za pomoc. Nakonec jsem ale uvážil, že to na popruh pověsim na suchej zip, bude to levnější řešení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2014
Zdravím, dnes mi došel bazarovej Eskabar, kterej má být verze z D2 ale mám podezření, že je to ta klasická verze z 1095 a to protože nůž má ražené značení a na fotkách mi přijde, že že verze z d2 je ražené nemá, může mi někdo toto podezření potvrdit nebo vyvrátit?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Matoskah napsal:
Zdravím, dnes mi došel bazarovej Eskabar, kterej má být verze z D2 ale mám podezření, že je to ta klasická verze z 1095 a to protože nůž má ražené značení a na fotkách mi přijde, že že verze z d2 je ražené nemá, může mi někdo toto podezření potvrdit nebo vyvrátit?

Ahoj, verze Eskabaru jsem měl obě, ta z 1095 měla logo ražené, z jedné strany logo Ka-bar, z druhé strany logo Esee, ta samá loga má verze z D2, ale pálená laserem. Ještě bych se zaměřil na povrchovou úpravu, protože verze D2 byla stonewash, kdežto verze z 1095 byla povlakovaná černým epoxidem, který když se sundal, čepel nesla známky po výbrusu, protože pokud na čepel jde barva, výrobce se moc nezabejvá finální povrchovou úpravou. Bohužel nenafotím, protože ani jeden z nožů už nemám, ale schválně sem hoď foto a já ti řeknu. Nehledě na fakt, pokud je to z uhlíkovky bez povlaku, stačí říznout do cibule a budeš vědět hned, kde je pravda.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2014
Díky moc Ok , on je takovej dost zašlej a hodně použitej, tak jsem si nebyl jistej tou povrchovkou, ty stopy po broušení jsou minimální, ale logo je ražený, takže to bude jistota. Testovat jsem to nechtěl,aby nůž zůstal mnou nepoužitej, pro jistotu. Teď jen doufám, že se domluvím na vrácení.
Posláno:

Štamgast
Matoskah napsal:
Díky moc Ok , on je takovej dost zašlej a hodně použitej, tak jsem si nebyl jistej tou povrchovkou, ty stopy po broušení jsou minimální, ale logo je ražený, takže to bude jistota. Testovat jsem to nechtěl,aby nůž zůstal mnou nepoužitej, pro jistotu. Teď jen doufám, že se domluvím na vrácení.

Není zač, jak jsem psal, pokud bys sem hodil fotku, řeknu Ti to téměř se stoprocentní jistotouHappy .
Ať se zadaří.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Zdar pánové, co toto, někdo má ??

Jardah vložil tyto přílohy:
0D6FCA08_A2D9_4392_9DE6_76D92FA4100E.jpeg

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/15/2005
Trochu oživím vlákno. Nový Ka Bar ve variantě US Space Force a fotka s dalšími noži v Ka Bar stylu.

Spyder vložil tyto přílohy:
IMG_7896.jpg.jpg
IMG_7861.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Nepotřebuje se někdo zbavit USMC? Když tak napište přes tlačítka. Dik, Kón.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Má niekto tu model Ka-BAR Mark 98 ? Alebo niečo bližšie o ňom?
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Ka-Bar Becker BK-16 a originální custom střenky, no za cca 1500,- celkem odvaha, zlatý EseeHappy .

wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20220120_182705_01.jpeg.jpg
IMG_20220120_182725_2_01.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Taky jsem je pozidil, ty origo moc nesedely Cry , lec v me ruce sedi tahle kudla lepe nez RAT3 a 4, ty kratky rucky s choilem a cepeli daleko od te rucky neni nic pro mne a protoze jsem chtel za ony zminene nahradu samozrejme v uhlikovce, padla volba na BKcko, jeste premejslim o futralu z kidexu, tim se ovsem dostavam na cenu toho "setu" nekam jinam, nez jsem byl puvodne ochotny utratit. Vtomto pripade ano, Esse to da komplet a precizni, jen ty rucky, ty rucky Cry
Skoda ze to takhle neumi Kabar Cry
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Ja teď nevím - ale jsem jediný, komu ty střenky za 1.500,- přijdou poněkud nesouměrně opracované? U patky rukojeti a v prostoru přechodu do čepele i dost nestejně dlouhé.....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum