ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
No v cene neni rozdil, je dobre se zeptat na aktualni cenu noze, treba USMC jak je napsano je za 2230 kc, ja se zeptal na aktualni cenu a je za 1755, jako ten US ARMY. Rozdil mezi USMC, US ARMY a US NAVY atd.. je akurat, ze na kozene pochve je znak prislusneho sboru a na cepeli take, jinak jsou ty noze totozne. Kozena rukojet a uhlikovka 1095.

Bloodmoon vložil tyto přílohy:
1217_18S.jpg
1220S.jpg
1225S.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/29/2007
vyborne, dekuji
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/17/2007
vcera som sa vratil zo stanovacky, mal som tam velkeho heavyho a neda mi to nenapisat par pochvalnych slov na tento noz. priprava dreva na vecer bola hracka. bez problemov som posekal 6m smreky na 40 cm polienka. viem ze sa tu popisalo uz vela o heavym ale musel som aj ja Happy
Posláno:

Pozorovatel
Tak jsem si dneska vyzvedl na poste ka-bar USMC. A jsem stastnej jako blecha Happy A jeste mi k nozi pridali asi 21 cm dlouhou keramickou tycinku. To jsem necekal Wink

Bloodmoon vložil tyto přílohy:
P7230073.JPG.jpg
P7230077.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Mimo mísu, jak se ten KA-BAR vlastně správně čte?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/22/2007
Podle překladu na stránkách www.dipenshi.cz :

"...Ve 20 letech se KA-BAR stala široce známou a respektovanou značkou. Existuje mnoho verzí, jak značka získala své jméno, nejvíce důkazů však ukazuje na jeden dopis od lovce kožešin. V tomto děkovném dopise lovec vyprávěl jak se mu zasekla puška v momentě, kdy bojoval se zraněným medvědem. Musel se proto spolehnout jen na svůj nůž díky jehož kvalitě nakonec medvěda zabil. V angličtině se řekne zabít medvěda "kill the bear." Traper však byl zvyklý na krátké a rychlé jednání a tak zbylo v jeho pojetí z "kill the bear" jen "k a bar." Společnost vyrábějící traperův nůž byla tímto příběhem natolik poctěna, že si traperovu zkomoleninu dala do názvu a od té doby nesou její nože značku KA-BAR..." (více na http://www.dipenshi.cz/art_kabar.html)

takže z toho usuzuju, že se to čte KABAR se speciálním traperským přízvukem Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Díky,
asi jo, protože zatím mi každý rozumněl.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Bloodmoon napsal:
Tak jsem si dneska vyzvedl na poste ka-bar USMC. A jsem stastnej jako blecha Happy A jeste mi k nozi pridali asi 21 cm dlouhou keramickou tycinku. To jsem necekal Wink
Nedivim se že z něj máš radost,je to prostě klasika.Dlouho byl tenhle model mým "vlajkovým"nožem a nikdy nezklamalWink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Bloodmoon napsal:

Jesli ti můžu jenom něco poradit, tak si podlep kouskem kůže ten spodní patent na jistícím řemínku pozdra- jinak ti začne odírat rukojeť
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
No zatim, mi ho to neodira, ale podlepim to kouskem kuze. Jen koukam ze mam u zakonceni hlavice, ten trn jako u kabaru next genration a ne ten trn se zavitem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Konstrukce je stejná,trn nasunutý v hlavici a jištěný čepem,který prochází trnem i hlavicí.
Posláno:

Pozorovatel
Gero napsal:
Konstrukce je stejná,trn nasunutý v hlavici a jištěný čepem,který prochází trnem i hlavicí.

Aha, tak to je mely stare typy, ty trny se zavitem.
Posláno:

Štamgast
Co to zbamená staré? Já to se závitem nikdy neviděl...snad na nějaký fotce hooodně starého nože
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Koukni do vlákna ke Galilově recenzi na USMC. Tam je to myslím vidět na fotce jeho "starouška" z Koreje.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
U.S.N. Mark 2 Knife - výroba během 2.sv. války - první model od KA-BARu měl hlavici na trn našroubovanou (první model od CAMILLUSe měl hlavici též našroubovanou a ještě přitaženou maticí). Wink

P. vložil tyto přílohy:
KA_BAR.JPG.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Wink

P. vložil tyto přílohy:
CAMILLUS.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/17/2006
bojovník napsal:
Mimo mísu, jak se ten KA-BAR vlastně správně čte?

Viděl jsem nedávno film "Noční let" a tam padla věta: ... "a brousí si svůj "kei bar" - to je nůž..."
ale asi každý zdejší uživatel ví o co jde, když se řekne "kabar"...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Variace na téma Ka-Bar... :o))

FranaD vložil tyto přílohy:
Ka_Bar.jpg.jpg

- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast