ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože KA-BAR Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/21/2007
Člověk je tvor nenasytný, mně se líbí oba!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
jotanka napsal:
INMU napsal:
Heeej ten s tim drop pointem se mi líbí

Mně ten s clip pointem Laugh

Dobře dobře....ale víš, kterej jsem myslelHappy
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
FranaD napsal:
Variace na téma Ka-Bar... :o))

škoda, že ten vpravo se nevyrábí, ale při troše šikovnosti u brusky by se dalo falešné ostří pořídit...
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Já tedy raději WWII klasiku... Happy

P. vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
2.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/31/2007
Rozhoduju se mezi Camp Knifem a Black Fighterem (oba od Kabaru)

http://www.highlife.cz/?m=det&id=3847

http://www.highlife.cz/?m=det&id=3614

Kterej by jste brali vy jako univerzální nůž ? :)

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Z těhle dvou bych si vybral určitě Camp Knife,na tom Black Fighteru by mě vadilo hodně výrazný horní"falešný ostří"(zbytečný zůžení čepele)a hlavně zoubky na čepeli,mě se tahle vychytávka prostě neosvědšila,je spíš dost na obtíž,ten nůž je nějak moc "taktickej".Tvar prvně jmenovaného se mě líbí,vzdáleně připomíná kukri,řekl bych že na sekání by mohl bejt v pohodě a nějaký to řezání s nim půjde líp než s Fighterem díky absenci zoubků.Můj názor.Jinak osobně od Ka-Baru můžu doporučit Heavyho,toho mam otestovanýho a je fakt dobrej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Musím souhlasit s Gerem, mám půjčený Heavy od Orma a jsem z něj nadšenej. Bomba úchop, výbrus, úžasně praktický nůž. A ikdyž je to docela krumpáč, dobře obstojí i v kuchyni.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/6/2006
Přidám se s Short Bowiem. Parádní nůž... Obstojí jako sekerka i nožík na rajče.
Posláno:

Štamgast
Tak jsem asi před dvouma hodinama, když jsme byl na rybách zjistil, že se mi u klasickýho USMC začala viklat hlavice rukojeti....porcuju rybičku a najednou koukam, že mi na tom noži něco cvaká...
Je to boj
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Joj - a copak to bylo za rybu? Happy
Posláno:

Štamgast
dmz napsal:
Joj - a copak to bylo za rybu? Happy

ouklejka...nástražní....a chudák skapala zbytečně...žádnej candát se neobtěžoval...
Je to boj
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004
Djuk napsal:
Rozhoduju se mezi Camp Knifem a Black Fighterem (oba od Kabaru)

http://www.highlife.cz/?m=det&id=3847

http://www.highlife.cz/?m=det&id=3614

Kterej by jste brali vy jako univerzální nůž ? :)

Mam Blck Fightera a ten ma skor vyuzitie ako noz a Camp mi pripada viac ako maceta. A tych par zubkov nikdy nie je na skodu aj ked ich tu na fore ludia pricipialne odmietaju neraz mi dobre posluzili. S BF sa dobrakrajaju ptraviny lebo je plochy ale nepacil by som s nim. Je to otom akym vlastnostiam das prednost. S BF drevo nenarubes s CK sa ti bude tazsie krajat okurcicka a jine zeliWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2007
"Hevyho" sem měl f pazouře taky. A je to fakt fajna kudla. A z těch "třech" bych určitě šáhnul po něm. Ostatně je v dlouhodobým plánu.Wink
Ale momentálně je ve slevě na noze-nuz.com

http://www.noze-nuz.com/ka-bar/kb1276t.php
Život je někdy "pěkná", někdy "sfině" a někdy obojí. :oP
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
bandy7 napsal:
...A tych par zubkov nikdy nie je na skodu aj ked ich tu na fore ludia pricipialne odmietaju neraz mi dobre posluzili...

To mě docela zajímá - pořád přemýšlím, že kdybych takový zoubky na čepeli měl, tak k čemu by mi posloužili a zatím jsem na nic nepřišel, takže bych nějakou inspiraci podpořenou praktickou zkušeností docela uvítal. A nemyslím to nijak konfrontačně, opravdu mě to jen zajímá.

Předem díky za postřehy (respektive za nastínění praktických situací, kde se zoubky na čepeli osvědčili citelně lépe nežli čisté ostří).

BTW: ad. Short Heavy - ta cena na noze-nuz je fakt skvělá a hned bych do toho šel, mít za co. Škoda že nemá jinak řešenou záštitu (neříkám, že ta jeho je vyloženě nepraktická, pro mě je ale rozhodně minimálně neestetická) a že nemá lepší pouzdro - to už bych se asi fakt neudržel (ale i přes tyto moje výhrady je to za ty prachy opravdu kauf roku).
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/17/2007
Ja mam heavyho (long verziu) kamos ma camp knife a obaja si ich nevieme vynachvalit. pripravit drevo na noc, alebo akakolvek hruba praca je hracka. Na kempovanie nosim heavyho a velky victorinox - neporazitelne duo, skvele sa doplnaju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/4/2007
gespa: Zoubky na čepeli jsem nikdy také nechtěl. Přišel nůž Leatherman Wave, tam krom jiného je i želízko se zubáčem. Pak přišla nabídka s polozubáčem Steven Seagal Kershaw za dobrou cenu. Mohu říci, že zoubečky se oproti klasice rovnému ostří snad vůbec netupí, je to stále ostré, nechápu to a uříznout se stím dá celkem dobře všechno. Jen dodám, že nůž s čistě zubatým ostřím bych si také nikdy nekoupil, ale kombinace obou, zvlášť když jsou zuby jen na třetině ostří na konci nože, není rozhodně na škodu a nebyl bych proti.
Posláno:

Štamgast
Určitě svoje uplatnění mají,ale jde o to že jsou v tom místě ostří které je hodně vytěžované při přesnějíší práci s nožem(např.něco ořezávat,čistit ryby,nebo houby,atd.),v případě polozubatého ostří,se na podobné práce musí použít druhá polovina ostří,blíž ke špici.Taky to jde,ale manipulace při práci,už neni tak pohodlná a to mě osobně dost vadí,hlavně u větších nožů.Proto raději klasikuWink.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Gero napsal:
Proto raději klasikuWink.

Naprostý souhlas! Happy
Zubaté ostří je lepší na řezání provazů, lan, popruhů atd., ale to zase tak často nepotřebuji.Wink
Posláno:

Štamgast
Přesně,navíc dobře naostřenej nůž to taky v pohodě zvládne.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/2/2007
Tak jsem Short Heavy nasel jeste levneji...

http://www.mujnuz.cz/index.php?lang=cz&sid=&page=detail&product=1062&c0=1&c1=4&c2=30&txt=NOŽE-Nože_s_pevnou_čepelí-KA-BAR_KnivesNO%8EE-No%9Ee+s+pevnou+%E8epel%ED-KA-BAR+Knives

A je fakt, ze jsem neodolal a uz je v kosiku, kudla 6 mm tlustou cepeli... uz se tesim, jen jake mate nazory na tu ocel?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum