ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jirka Svoboda Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2008
ahoj
Ten poslední nepraktycký je parádní já tyhle tvary také miluji (mám tři a čtvrtý přijde v únoru) přimlouval bych se za nýty místo těch šroubů u tohoto nože.Ten Kabar je tak parádní že mi skoro vyrazil dech.Máš to moc hezký tvarově i materiály jsou dobrý
ynuyta
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
Ahoj,
díky , no ono to původně bylo vymyšlené s mosaznou záštitou a mosaznými nýty, pak mě ale manželka přemluvila na nerez. záštitu a tak jsem tam dal ty šroubky.... já to stejnak radši dělám aby to bylo sundavací Happy . Jo a ještě musím doplnit, nože (kromě toho posledního) fotil můj šikovnej brácha. Happy J.
DIO
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/2/2007
Ahoj Jirko. Moc pěkné nože. Mimo jiné obdivuji ty výbrusy. Já vím, že už to tady někde bylo, ale mohl bys popsat jakým způsobem to děláš? Do roku 2009 přeji mnoho krásných nožů, hlavně pevné zdraví a spokojenosti.
Posláno:

Štamgast
DIO napsal:
Ahoj Jirko. Moc pěkné nože. Mimo jiné obdivuji ty výbrusy. Já vím, že už to tady někde bylo, ale mohl bys popsat jakým způsobem to děláš? Do roku 2009 přeji mnoho krásných nožů, hlavně pevné zdraví a spokojenosti.

No já to dělám asi "podobně" jako třeba Martin Hlinák ( Mat ), nahrubo úhlovkou s fíbrovými výseky, pak to trochu srovnám úhlovkou se smirkem. Doladit pilníky a nakonec smirk v ruce.... Martim asi tohle všechno zmákne jen tou bruskou Happy . Pásovku sice mám , ale ještě jsem na ní nedělal vůbec nic Sad , nějak nejsou peníze na pásy a navíc už jsem to tou úhlovkou trochu namáknul, takže to jde i tak Happy Happy Happy . Každopádně to chce cvik a lehkou a pevnou ruku Wink . Dám ti sem fotku, jak to vypadá po přebroušení úhlovkou se smirkem .......
Tady na fóru najdeš spoustu návodů , rad a fíglů, chce to jen hledat Wink . Každopádně teorie je jedna věc, ale chce to prostě se do toho pustit a ono se to poddá.... Ten můj prví jsi viděl.... takže není co dodat.... stejnak si na to musíš přijít sám a uvidíš co ti bude vyhovovat nejvíc Wink Jirka.

jirka007 vložil tyto přílohy:
N__11.JPG.jpg
N__10.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/17/2008
Jirko moc pěkné nože , ať se ti daří i v novém roce.Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/13/2007
Nazdar Jirko uz sem myslel ze se snad ani nepochlubis. Konecne mas svoje vlakno. Supr fotky. Noze ti tu chvalit nebudu,ty sem ti uz pochvalil osobne Razz
Kdo nic nedělá nic nezkur...
Posláno:

Štamgast
Ahoj, tak dneska sem si sestrojil takovou kravinku na naznačení (orýsování) středu na pásovině pro rovný výbrus Happy . Střední šroub se vyšroubovává nahoru a dolů, na tom plechu je zespoda heftnutá matka. Zajištění kontra matkou. Malý šroubek je na zajištění rýsovacího vrtáku Happy Happy Happy . Myslim že je to jasné samo o sobě z té fotky......... Materiál je z toho co jsem doma našel, takže proto je ta deska kulatá a má ty díry navíc Happy . Lepší by byl ten hlavní šroub s jemnějším stoupáním závitu, ale ten jsem neměl, takže je to obyč M 10 . Není to nic složitýho, ale mam z toho radost, už nebudu kurvit šupléru jako doteď Wink .

P1040005.JPG.jpg
P1040003.JPG

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
jirka007 napsal:
DIO napsal:

No já to dělám asi "podobně" jako třeba Martin Hlinák ( Mat ), nahrubo úhlovkou s fíbrovými výseky, pak to trochu srovnám úhlovkou se smirkem. Doladit pilníky a nakonec smirk v ruce.... Martim asi tohle všechno zmákne jen tou bruskou Happy . Pásovku sice mám , ale ještě jsem na ní nedělal vůbec nic Sad , nějak nejsou peníze na pásy a navíc už jsem to tou úhlovkou trochu namáknul, takže to jde i tak Happy Happy Happy . Každopádně to chce cvik a lehkou a pevnou ruku Wink . Dám ti sem fotku, jak to vypadá po přebroušení úhlovkou se smirkem .......
Tady na fóru najdeš spoustu návodů , rad a fíglů, chce to jen hledat Wink . Každopádně teorie je jedna věc, ale chce to prostě se do toho pustit a ono se to poddá.... Ten můj prví jsi viděl.... takže není co dodat.... stejnak si na to musíš přijít sám a uvidíš co ti bude vyhovovat nejvíc Wink Jirka.

No teda Jiří, válíš, pěkný. Jinak máš pravdu, já to dotahnu flexou až na finál, včetně rukojetí Happy ale u mě je to spíš nutnost, pásovku na výbrusy nemám a pak, já bych se už asi nepřeučil na něco jiného Happy nožík pěkný, 17 029 se brousí velice dobře oproti třeba Bohleru N690. Na 17 029 spotřebuji cca (na tento typ nože) 10 - 12 výseků, na Bohlera i 20 Sad svině houževnatá.
Mat
Posláno:

Štamgast
Mat napsal:

No teda Jiří, válíš, pěkný. Jinak máš pravdu, já to dotahnu flexou až na finál, včetně rukojetí Happy ale u mě je to spíš nutnost, pásovku na výbrusy nemám a pak, já bych se už asi nepřeučil na něco jiného Happy nožík pěkný, 17 029 se brousí velice dobře oproti třeba Bohleru N690. Na 17 029 spotřebuji cca (na tento typ nože) 10 - 12 výseků, na Bohlera i 20 Sad svině houževnatá.
Mat

Jo, já si to myslel že už to máš v paži (flexe) Laugh . Jinak díky od za pochvalu, od někoho potěší zvlášť Wink . Já to na tý pásovce zkoušel jen na doma slepeným páse ( takže ten spoj "kopal" jako sviňa) , ale byl sem rád že jsem to to pak úhlovkou dorovnal Happy . Takže nevim, jak to s pásovkou dopadne... s pořádným pásem to bude určitě o hodně lepší, ale už sem se to s flexou jakštakš naučil a na dřevo je zase dost rychlá Sad . Ne že bych jí chtěl vyhodit Happy , na to byla dost drahá, ale naučit se na ní výbrusy, to budu mít zase plnej koš Sad Laugh .
Co se týká spotřeby brusiva, tak to je taky jeden z důvodů pro ty fíbrové výseky - přijde mi že vydrží o dost víc než smirky.... jenže je to zas o tom, že se s nima hůř drží rovina, protože jsou na položným talíři přes tu středovou matku a kraje maj snahu se vlnit Angry . Takže kombinace obojího.....
Teď mam doma kousek D-2, ale po těch zkušenostech s obráběním, které jsem si tady přečetl se do toho moc nehrnu..... Tak se uvidí Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Hmm....to se někdo má, když to umí flexou od ruky. Já s ní jenom hrubuju a pak dlouho a dlouho srovnávam. Ten nessmuk, to je ve stavu, když končíš flexou nebo to máš už po dorovnání smirkem???? Protože mi to přijde sakra rovnýLaugh Hlavně nechápu, jak můžeš mít tak rovnej a ostrej ten začátek výbrusu u ricasa. Tam mi to vždycky nejvíc ujíždí. Holt na to nemam ruceHappy
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Ten nešmuk je takhle po flexe se smirkovým výsekem (myslim 150 gritt) . Jsou tam i vidět rýhy do kulata Happy , ale ten začátek u toho rikasa, ten je už doladěnej pilníkem Happy , to máš rechtWink . Ale dá se i to udělat flexou, jen já to neumim Sad . J.
Mat
Posláno:

Štamgast
Snad nebude vadit když jsem Jirkovy dám foto svého rikasa, ale myslím, že je to jen o pevné ruce, jinak je asi jedno čím se to dělá.
Jinak začínám brousit výseky 60gr a dokončuju 100gr. 240 to beru čistě jen na finál pro kalírnu abych se stím pak už moc nepral.
Ale jinak 60tkou dělám vlastně až dokonce, 100 je spíš na srovnání vripů

Pak to smáznem ať ti to tu nezasíráme Happy

Mat vložil tyto přílohy:
Snímek_917.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Mat napsal:
Snad nebude vadit když jsem Jirkovy dám foto svého rikasa, ale myslím, že je to jen o pevné ruce, jinak je asi jedno čím se to dělá.
Jinak začínám brousit výseky 60gr a dokončuju 100gr. 240 to beru čistě jen na finál pro kalírnu abych se stím pak už moc nepral.
Ale jinak 60tkou dělám vlastně až dokonce, 100 je spíš na srovnání vripů

Pak to smáznem ať ti to tu nezasíráme Happy

Já přeci řikal, že u mě to je hlavně rukamaLaugh Já to na nic nesvádím. Já si poslední dobou navykl pracovat obráceně. Flexu upnutou a čepel v ruce. Dosahuju tak lepších výsledků. Moje rozbruška má 150 mm kotouč, tak už je ta hmotnost v ruce dost znát
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Martine, to nemaž, mě to neva a pak by to nenavazovalo a nemělo to hlavu ani patu Happy . Aspoň tady budu mít pěknou kudlu Laugh . Ty máš ten začátek jakože plynule, ale já to dělám na "ostrou hranu" lepší fotku nemam, tady je to trošku vidět....

bar39.JPG.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Ostrá jde taky, ale já asi žádnou nemám vyfocenou, ostrá jde trochu hůř, tam se to musí opravdu hodně hlídat. Na jedné poslední čepelce co teď budu posílat na kalení, tak tam to mám také ha ostro Happy
Posláno:

Štamgast
Asi jde, u mě ale zatim jen pilníkem, bruskou to neudržim Wink .

4 INMU : 150 to už je fakt dost , já mám 125 a stačí i 115.... Ale já s tim i vyřezávám tvar, a na 115 strašně ubývají kotouče .....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Můžu se prosím zeptat čím/jak je dělaný saténový povrch swamp rata?
Posláno:

Štamgast
upbraider napsal:
Můžu se prosím zeptat čím/jak je dělaný saténový povrch swamp rata?

Jasnačka, ale je to jednoduchý, ten nůž je vyleštěný, satén na něm udělal až brácha focením Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
jirka007 napsal:
...Krabičky jsem koupil hotový...

Pokud to není tajemství, kde jsi koupil ty krásný krabičky?
Já jsem před Vánocema něco podobného marně scháněl...

Nádherné nože, zvláště mě bere ten Ka-Bar z N690-ky Happy

Petr
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
Kabar a A1 jsou krásný.
Vybral bych si ale toho Kabara, lesklej vypadá jako Pan nůž. Wink Super.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum