ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jirka Svoboda Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2007
Ahoj,

před časem jsem tady pár lidí otravoval kvůli otočnému svěráku na nože.... Tak aby viděli, že to nebylo jen plácání do prázdna..... Wink . Je to z toho co dům dal a kamarádi přidali, myslim že to fungovat bude. Svůj mám tedy ještě nedodělaný, protože jsem momentálně nemocný ( to je ten orezlej Happy ) . Ale ten druhý už je hotový a slouží v Písku Happy . Takže díky všem za rady a postřehy!!!!! Jirka.

jirka007 vložil tyto přílohy:
P1080006.JPG.jpg
P1140003.JPG.jpg
P1180006.JPG.jpg
P1180004.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Už slouží a je super, ještě jednou díkyHappy
Honza
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Jak jsem se teď díval u Petra, tak má ještě ve dřevě vsazen kus železa v místě kde to utahuješ, takhle to dřevo za chvíli odejdeHappy

Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
no, Laďo neboj, vono tam to železo jeLaugh
Posláno:

Štamgast
Tak je to OK. Na té fotce to nevidím, asi doděláno pozdějiHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Jirko máš mejla
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Seržant napsal:
Jak jsem se teď díval u Petra, tak má ještě ve dřevě vsazen kus železa v místě kde to utahuješ, takhle to dřevo za chvíli odejdeHappy

No tak jo, já sem tu fotku dám Wink , já se za to moje řešení tohohle trochu styděl, tak jsem sem tu fotku nedával Laugh . Uvidíte sami.... Jde o to že jsem měl doma sukovník v tomhle rozměru a ta kačka tam přesně pasovala..... Je tam jen namáčknutá (bez lepidla) a drží. Popřípadě se dá jen vyloupnout a nahradit něčím jiným... Myslim že tam ale vydrží Wink

P1180011.JPG.jpg
P1180009.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
To vypadá perfektně, a až bude nejhůř tak si za ni můžeš koupit...................třeba půl rohlíkuAngry
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Jirko, máš to moc hezký, ta koruna je právě tvůrčí aplikace ready-made materiálů Happy.
Možná, že by se Ti tam místo těch křídlovek hodilo tohle - prodává to třeba Fabory, páčka se dá po dotažení libovolně natáčet -nepřekáží. (Dělá se to od M4, tu M16 jsem vytáhl jen náhodou Happy)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
surg: fabory jsou drazí jak sviňa, lepší je přímo výrobce:
duál praha žižkov
je to typ KLH3B
Posláno:

Štamgast
Kluci díky, já to zatim nechám takhle, nemělo by to vůbec vadit, protože makat se bude na rukojeti, která je vlastně uplně mimo svěrák. Tyhle šrouby byly doma, kdyby ne, dal bych tam obyčejnej se šestihranou hlavou a přiheftnul tam tyčku. Na tohle mi přijde škoda plácat peníze. Ta koruna je něco jinýho Laugh Laugh Laugh Laugh
Jirka.
Posláno:

Štamgast
Ahoj,

tak sem zase něco vytvořil Happy . Není to tedy celé moje práce, ale to byste poznali sami..... Čepelka z výprodeje Camillus . Dodělával jsem ručku. Záštita a hlavice je z nerezu a zbytek kůže. S tou kůží jsem si zablbnul - zkoušel sem barvit lihovým mořidlem na dřevo, aby to nebylo tak fádní - snad se povedlo. Jinak hlavice je "soustružená" pilníkem ve stojanový vrtačce Laugh . A taky jsem konečně vyzkoušel svěráček - focené je to tedy už hotové, nemohl sem se od toho odtrhnout a dojít pro foťák Laugh Laugh Laugh . Jo, není to samozřejmě ještě hotové - je to taky potřeba nabrousit a ta ručka je jen ošmudlaná spocenou rukou..... Tak potom ještě nějakej ten vodoodpudivý krémík.... Happy . J.

P2140033.JPG.jpg
P2140034.JPG.jpg
P2140055.JPG.jpg
P2140037.JPG.jpg
P2140035.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
jirka007 napsal:
Ahoj,

tak sem zase něco vytvořil Happy

Prosímtě, jaks vyřešil upevnění hlavice, jestli to není výrobní tajemství? Já tam mám jenom ten podivnej otvor, do kterýho by se dal vložit šroub s opilovanou hlavou, ale nezdá se mi to moc pevný, spíš by to asi nefungovalo. Lámu si hlavu, co s tím. Na fotkách prodejce tam je ještě jakejsi šroub byl, ale nevím, jestli je přivařenej nebo zalisovanej či co...
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Ahoj,
já jsem upravil obyčejný šroubek - vipiloval hlavu aby tam nafest pasovala a pojistil epoxydovým lepidlem. Utahoval sem hlavici "na krev" a nehnulo se to ani o chlup. Namačkával jsem tam ten šroubek ve svěráku - nehlo by se to asi i bez toho lepidla, ale jistota je jistota. J.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Moc hezkej nůž,kožený ručky mam rád a v tomhle tvým podání je to moc pěkný.Líbí se mě mnohem víc než origo...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/19/2008
Ahoj Jirka007 velmi pekna praca Wink normalne si ma inspiroval a zahravam sa s myslienkou ze takto prerobim moj KA-BAR 1211.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Ahoj, rukojeť se mi zdá posunutá nahoru nad osu čepele. Ontario jsem v ruce neměl, možná to tak má být. Jinak je rukojeť nádherná. Zajímalo by mne jak bude vypadat po nějakém tom používání ve zpocené ruce. Jestli trošku ztmavne a chytí takovou tu patinu tak to bude bomba!
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
4 Honzík Lékárník :
Ahoj, to se ti nezdá, rukojeť je opravdu posunutá trochu nahoru. Je to tim, že i trn je posunutej nahoru (stejně jako na tom druhým na fotce). Tím že jsem si díru do kůže vyseknul uprostřed a dělal to z koleček , už nebylo moc " masa" abych to vyrovnal. Ale na druhý fotce je vidět, jak je rukojeť tvarovaná na origu - taky je šoupnutá nahoru.... Každopádně do ruky to sedí pěkně a není s tím problém Wink . Ono šlo taky o to, že hlavice je v ose trnu - takže taky vlastně nad osou čepele. A tím že je taky kulatá a ne oválná, vlastně s tím nejde až tak moc udělat..... Máš dobrý oko Wink

4 Gero :
díky Davide, tipoval sem že by se ti mohl líbit Happy . Já sem na tydle vojenský nože s kůží taky ujetej Laugh . Jen škoda, myslel sem že ta tmavá (obarvená) kůže udělá větší kontrast k tý světlý. Až to pak máznu krémem, asi se to sleje ještě víc Sad .

Jirka.

P2150002.JPG.jpg
P2150001.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj chlapi ,

tak zase jeden dodělanej kudlík.... docela sem se s nim nadřel, i když na to možná nevypadá Sad .
Chtěl jsem ho totiž "leptnout v chloridu" aby byl dočerna, nebo alespoň šedej.... To se teda vůbec nepovedlo!!! Takže znovu přebrousit..... Angry . Nevím co jsem udělal blbě.... vybroušený to bylo všude rovnoměrně, odmaštěný pořádně a potopený taky rovnoměrně. Chlorid byl uplně čerstvý.... Vyleptalo to hrozně ošklivý fleky - tmavší x světlejší a taky různě hluboký. Tak nevim, každopádně na to už příště prdim!!!!!! Ta práce s dvojím broušením za to nestojí Sad Happy . Zase mam aspoň zkušenost..... ona zkouška na malým kousku bohužel vypadala dobře... ale na celym noži je to ošklivý Sad .
Takže čepel jsem přebrousil, ale nechaná jen matná - myslim že to není až tak špatný Wink . Hrany po obvodu jsem nebrousil úplně, takže jsou trošku vyleptaný - na těch malých plochách to nevypadá tak zle.

Jinak kudla je z 19 312 tl. 6mm (zbylo asi 5,5mm) . Kalil Honza Jehlík tak akorát Wink . Celkem je dýlka 30 cm. Sřenky sklotextit (mimochodem pěkně blbej materiál na obrábění Happy ) . Nerezový šroubky. Asi každej pozná (doufám) čeho je to kopie Happy .

A velká omluva za fotky !!! Jirka.

P1010012.JPG.jpg
P1010015.JPG.jpg
P1010019.JPG.jpg
P1010014.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Ahoj Jirko máš to pěkný a dokonce i ta střenka je parádní.Skoro lepší nežli popelniční plast.HA HA.Nožejk paráda a podle matroše bude větší držák jak or.nuž.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum