ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jirka Svoboda Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/30/2008
hezkej kudlík Wink já leptám v25.procentnim roztoku chloridu a v pohodě nesmí bejt víc jinak hezká práce
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
kluci díky za ohlasy!!
Bulis: myslim že to vyjde nastejno, jako ten popelnicovej plast, akorát tohle se blběj obrábí a bude to křehčí na nárazy než ta popelnice.... Původně měla být ta rukojeť víc "ergonomicky" propracovaná, ale pak to nějak neklaplo Sad . Zatim to ale vypadá že to sedí do ruky docela dobře i takhle "hranatý" Happy

Emil : možná to bude tím že já vzal ten chlorid tak jak jsem ho koupil a tam je napsáno 50 - 70% roztok..... možná že to je moc. Ale nevim jestli budu mít odvahu to ještě zkoušet Laugh

Udělal jsem ještě fotku se S+W pro porovnání velikosti a přidal ošklivě bílej provázek (jinej jsem doma nenašel) ....

jirka007 vložil tyto přílohy:
BK_83.JPG.jpg
BK_84.JPG.jpg
BK_89.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Postup leptání najdeš na Dohnalovic stránkách:
Před leptáním nůž otřete třeba záchoďákem, papírovými ubrousky,kapesníky ....,
ponořte na 3 vteřiny do chloridu, vyndejte a oním papírkem pořádně rozetřete - všude,
nazapomeňte na hřbet, plošku před ricassem atd. Tím předejte tomu, že na čepeli budou naleptané nějaké šmouhy. Sebelepší odmašťování sebelepšími odmašťovadly vám šmouhy neodstraní, zůstanou i šmouhy po odmašťovadlech. Lepší jen otřít a použít výše popsaný postup, Děláme to tak léta a funguje.
Následně do chloridu opět ponořte a nechte chvilku leptat. Stačí chvíle, nůž už reliéf má, jde jen o barvu.
Po vyndání opláchněte vodou, popřípadě v roztoku sody a přešmrncněte jemným smirkem a hotovo.
Posláno:

Štamgast
Hmm, to jsem sice dělal jinak, ale tohle je spíš postup na damašky.... Třeba to někdy prubnu, ale až za čas až sesbírám síly na broušení Happy . Dík za tip. J.
Posláno:

Štamgast
Ahoj pánové,

tak sice žádná nová kudla (i když se na nějakých průběžně pracuje Happy ) . Ale dodělal jsem si ještě jeden otočný svěráček na kudly..... Je o dost větší než ten předchozí a je i trošičku jiná konstrukce - sehnal jsem totiž kusy trubek, které do sebe pasovaly dost "na těsno" , takže jsem udělal jiný způsob utahování té vnitřní trubky. Není to samo z mojí hlavy, ale to neva Happy . Takhle je to mnohem pevnější než na tom prvním modelu.
Tenhle počítám že využiju nejen na obrábění rukojetí, ale taky při broušení výbrusu úhlovou bruskou......

Tak nějaké foto :

P4170336.JPG.jpg
P4170337.JPG.jpg
P4170339.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
No a aby toho nebylo málo, tak jsem se ještě pokoušel sestrojit takový jakoby knihařský lis na výrobu domohadrokarty Happy . Není to uplně 100% , ale myslim že na požadované použití bude vyhovovat Wink . Rozměry desek jsou cca. 21 x 21 cm, šroub s matkou jsou ze staré truhlářské hoblice a pak nějaké jekly a vingly ......

Takže foto DOMOHADROKARTOLISU : Laugh Laugh Laugh

P4170341.JPG.jpg
P4170342.JPG

Posláno:

Štamgast
No a tohle jsem tedy nedělal , ale koupil, ale radost veliká Happy Happy . O to větší, že cena byla 300kč!!!!! Koupil jsem to hovádko, že s tim budu tlačit raznici do čepelek - ale ještě jsem se k tomu nějak nedostal - ani nevím jestli to půjde..... Každopádně za ty peníze - NO NEKUP TO!!!! Laugh

P3280302.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Happy úplný kutil Tym

tom1111 vložil tyto přílohy:
eusa_clap.gif
good.gif

:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Fakt šikula. Když nejsou v palici piliny, je to radost koukat.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
jirka007 napsal:
No a tohle jsem tedy nedělal , ale koupil, ale radost veliká Happy Happy . O to větší, že cena byla 300kč!!!!! Koupil jsem to hovádko, že s tim budu tlačit raznici do čepelek - ale ještě jsem se k tomu nějak nedostal - ani nevím jestli to půjde..... Každopádně za ty peníze - NO NEKUP TO!!!! Laugh
Aukro?
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Ahoj Láďo, jo, je to z aukra - moc příjemnej pán - naštěstí byl z prahy, tak sem to měl kousek na osobní předání. Poštou by se to nejspíš dost prodražilo..... jestli by to vůbec šlo poslat. J.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Ahoj! Že se nepochlubíš s tím pěkným bovijákemWink Přijdeš se podívat na výstavu? Vzal bych ti ten plocháč..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Ahoj Jirko, no já bych se chlubil, ale to by muselo bejt čim..... Happy , není to ještě hotový. Tedka jsem se zabejval výrobou vercajku Happy . Snad už se ke kudlám zas dostanu. Do práglu zatim nevim- dneska jedu na sraz ze střední školy, tak nevim jak to dopadne a esli budu zejtra něčeho schopnej..... Laugh . Jestli jo, tak možná jo, ale slíbit to nemůžu.... Wink J.
P.S. jesli se ti vleze do auta či báglu, tak ho vem Happy . Přinejhorším bys ho vezl zpět Laugh Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Zdar Jirko
Obdivuju to tvoje nasazení.Vím jak máš málo času a ještě stíháš tohle všechno,dobrýWink.
Posláno:

Štamgast
Ahoj , tak sice opět žádná nová kudla, ale udělal sem na jednu dřívější kudlu futrálek Happy . Kůže a klip...... šil jsem poprvé , tak to berte s rezervou Razz . Jirka.

SW31.JPG.jpg
SW32.JPG.jpg
SW34.JPG.jpg
SW36.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj,

tak to první pouzdro bylo fakt takový nijaký.... tak jsem se zasnažil a pokusil se o pouzdýrko na toho mýho Ka-Bara z dřívějška Happy . Jako vždycky to má nějaký mouchy, ale mam z toho radost a dobrej pocit Happy . Poslední fotka je předloha, ke který jsem se chtěl přiblížit.... mam jí někde tady z fóra Happy . Snad se bude líbit....... Laugh

bar70.JPG.jpg
bar74.JPG.jpg
bar72.JPG.jpg
bar73.JPG.jpg
bar77.JPG.jpg
kbar_2_jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Sikovny, o dost krajsia praca ako to puzdro predtym. Wink
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Tak Kabar má obleček jedna báseň.Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Ahoj, to sem rád že se to Ka-Báří futrál líbí Happy , mam rozdělanej ještě jeden futrálek na dřívější kudlu - není to ještě uplně doladěný, ale nedá mi to nedat sem fotku......

mad58.JPG.jpg
mad64.JPG.jpg
mad68.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj chlapi Happy ,

Tak kudlík sice hotovej žádnej ( nějaký jsou na cestě do kalírny Happy ) . Ale protože mi přišel kus kůže a měl sem hroznou chuť jí vyzkoušet, tak jsem uplácal pouzdýrko na ještě nedodělanej kudlík.....
Jo, je to trošku pitomost dělat futrál na rozdělanou kudlu, ale na fotkách je vidět že kudla je skorem hotová. Jen doladit jemný smirky a zakalit, střenky jsou už taky skoro na přesno Wink .
Kde jsem vzal inspiraci k tomu pouzdru, to bude asi každýmu jasný - tak snad se Jirko tata nebude zlobit, že jsem mu to trochu obšlehnul red face . Stehy mi nevyšly uplně podle představ, ale jak jsem to pak přelíznul mořidlem a voskem, tak se to trošku ztratilo Happy . Snad se tedy bude trošku líbit........... Jirka.

brambor23.JPG.jpg
brambor17.JPG.jpg
brambor22.JPG.jpg
brambor16.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum