ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jirka Svoboda Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
No kamaráde,moc pěkný futrálky.Hlavně ten s kapsičkou se Tě povedl.A poslední nožík ja taky božíWink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Pěkný futýrkaWink A kde je ten boviják?
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
Díky kluci, čekal jsem spíš kritiku toho šití red face . Takže jste mi udělali radost Happy . Jinak Jirko, jestli myslíš ten z tý stabilky, tak ten jsem nechal tedka odpočívat na skříni , ladil jsem jiný kudly... ty co jsou v kalírně. Tata ho chtěl trošku upravit, zatim jsem mu jen zmenšil záštitu.... Pak sem dám obrázek rozdělanýho, aby jste si nemysleli že jen kecám.... Grin

J.
Posláno:

Štamgast
Dost dobrý futrálky. Ten poslední mi navíc připadá, jako starý velmi používaný.Laugh Razz red face

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
ahaswehr : Tak nevim jesli to je plus, nebo ne Happy . Přiznávám, mělo to vypadat malinko jinak, je to první pokus o barvení kůže - vzal jsem na to mořidlo na dřevo a to asi není úplně to pravý ořechový, navíc bylo asi dost starý Sad . Ale líbí se mi to, takže pro mě O.K. Wink .

Jinak sem dám slíbený fotky...... Nechtěl jsem sem dávat foto rozdělanejch věcí, ale když už jsem to slíbil...... Mam to rozdělaný dost dlouho, víceméně je to hotový - jen drobný dodělávky na čepeli a trochu větší na rukojeti Happy . Tata chtěl aby ten přechod čepel - rukojet byl plynulej, jako v jedný lince,původně byla čepel před záštitou (nahoře) vybroušená do obloučku - snad to na fotkách bude trošku vidět........ to už jsem nahrubo udělal a taky zmenšit záštitu, to už by taky bylo, ale nevim, jestli by to nechtělo víc...... nejspíš už to takhle ale nechám. Leštit se to nechystám, výbrus vezmu jen do matu a vršek chci nechat tak jak je . Jen ještě nemám vyřešenou kalírnu, je to ze Stabilky. Ale potřeboval bych to zakalit buď ve vakuu, nebo alespoň v ochranný folii, aby povrch nedostal moc na prdel a mohlo to zůstat v týhle podobě...... Tak nějaký ty fotky....... J.

P.S. : doufám Jirko, že je to ten cos myslel ty Happy

jirka007 vložil tyto přílohy:
RS_32.JPG.jpg
RS_36.JPG.jpg
RS_52.JPG.jpg
RS_60.JPG.jpg
RS_16.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2008
Ahoj Jirko, nože od Tebe se mi líbí, ale tenhle je absolutně peckovej!!!!!!!!!!
Připadá mi jak kříženec bowie-kukri. Ten si dovedu představit mít na pásku při cestování lesem. Moc povedenej!
...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
peckaSurprised
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Vyzera skvelo, hodne mi pripomina noz od Tim Livelyho....

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Díky, red face .

zapoměl jsem dodat, že to není z mojí hlavy - teda ten tvar.... je to podle Samova výkresu " Randall - Sasquatch ivory - viz níže . Čepel vcelku beze změny oproti výkresu ( jen trn jsem udělal jinak) . Ručku pak podle sebe, Je to fakt docela váha, tak jsem si myslel že s tim vybráním pro prsty to bude jistější úchop Happy . J.

Příloha / Přílohy:
r_andall_s_asquatch_i_vory.pdf (98kb) staženo 87 time(s).

Posláno:

Štamgast
Ahoj , tak sem dodělal další pouzdýrko..... J.

f73.JPG.jpg
f71.JPG.jpg
f70.JPG.jpg
f72.JPG.jpg
f68.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj,

jak jsem tedka chvílema "blbnul" s kůží, tak sem zase setrojil takovou blbůstku.... Není to nic složitýho a při sdělání jinak nepotřebnejch zbytků se dá ušetřit kolem 500,- za který se dá Drážkovač na kůži pořídit v krámě Happy . Tak si myslim, že by to někoho mohlo zajímat...... Nápad na výrobu mi vnuknul kamarád, vid Jendo Happy a poslal mi rozměry "břitu" - prostě toho konce s dírou co řeže. Já tu dírku udělal 1,5mm a mám už vyvrtaný i 1mm, ty ale ještě nejsou dobroušený. Ještě to bude chtít malinko vyladit nabroušení, ale už to řeže i takhle Happy . První fotka je se zkušebním držadlem z dubu a následují už držadla z nerezi - tam sem si potrénoval pilování drážky na záštity Happy . Jinak břit je z odřezků stabilky a hokus pokus zakalený na plynovým hořáku. Nahoru a dolu se to dá posouvat v drážce a šířka jedině vložením podložek.... není to sice uplně supr, jako by bylo nastavování třeba na šroubek, ale funguje Happy .

Jirka.

Tak nějaký ty obrázky :

P1010007.JPG.jpg
P1010003.JPG.jpg
P1010005.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj všem,

tak po dlouhé době jsem dneska konečně dodělal zase nějakou kudličku Happy . Chybí už jen nabrousit. Je to volná kopie FALLKNIVENu ODEN , dle výkresu od Sama Happy (Same,děkuji Wink ) . Oproti originálu má ten můj plochý výbrus. Jinak +- rozměrově sedí s výkresem.

Materiál - 440B
Tloušťka - 5mm
Záštita + hlavice - nerez
Rukojeť - kůže z voj. opasku + červený fíbr + barvená kůže (to modré) Happy
Tvrdost - 57 - 58 Hrc (bodycote)

Jinak sem si teda máknul s leštěním a musím přiznat že to stejnak nedopadlo podle mých představ Sad . Nevím čím to, ale i po několikanásobném přebrušování a následném leštění, vždy na povrch vylezly takové "ďubky" Cry . Fakt nevím, možná je to prostě materiálem... nebo, a to je asi pravděpodobnější chybný technol. postup ???? U jiných ocelí se mi to při stejném postupu nestalo, ani u N690.... tak nevim....
Fotky jako vždy nic moc Sad . Snad se bude líbit......

ODIN_48.JPG.jpg
ODIN_46.JPG.jpg
ODIN_54.JPG.jpg
ODIN_55.JPG.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
První jsem koukal a pak četl, v první chvíli sem si říkal, sakra, jirka se rozšoup a koupil si originál..............
Pak jsem četl, bože, po takovým hle výtvoru a nespokojen ??? Je super, bože můj, nespokojenej, prej ďubky a prej i fotky nic moc Happy Happy Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Při leštění jsi moc tlačil. Takhle jsem zmršil mooooooc čepelí taky. Vytrháš doslova částice z toho povrchu. Smirkuj. Moc. Dlouho. A znova. A furt. Až přijdeš na to, že to jde vysmirkovat tak, že pak leštíš už jen lehounce, pro poslední finiš. Když budeš chtít inspiraci, koukni na práce Pavla Bolfa, co jde vyšudlat ručně.
Ale i tak to máš moc hezké.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
red face Martine, díky!!! Happy .

Black : je to možné, při leštění jsem tlačil (teda na kudlu) Happy , jako to dělám vždycky, asi holt tenhle materiál je na tohle citlivější..... ostatní mi to nedělaj. Škoda, protože jsem smirkoval jak vůl....a několikrát Sad . Příště zkusim netlačit tolik.

J.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003

Black : je to možné, při leštění jsem tlačil (teda na kudlu) Happy , jako to dělám vždycky, asi holt tenhle materiál je na tohle citlivější..... ostatní mi to nedělaj. Škoda, protože jsem smirkoval jak vůl....a několikrát Sad . Příště zkusim netlačit tolik.

J.[/quote]

Je to tak. 17029, i 17042 mi to dělaly pokaždé, když jsem zarval navíc filcákem, zelenou pastou. Raději to nechávám už dlouho jen od jemného smirku. Neleštím.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Zdarec Jirko
Parádní kousek.Teda spíš kusWink.Ty teda jedeš...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/22/2008
Happy opravdu paráda,kožený kroužky jsou super taky jsem myslel, že je to origo než jsem to přečet.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Náramný.Já tam mám ještě tu tyč celou-nějak se mi do ní nechce a navíc teď není moc na kudlíky čas.Až bude všechno v cajku.Až někdy budeš zas navážet olomouckej sklad Kauflanda a budeš mít chvilku můžeš se stavit-dílnu mám cca 2000metrů od něj.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Kluci, díky všem za pochvalu!
Takhle mam z tý kudly ještě větší radost Happy . Láďo, jo, vlastně ty máš doma tu druhou půlku viď...? Happy . Zejtra jedu do Lipníku nad bečvou, tak až pojedu kolem, zatroubim, ale nevim jestli se ti to bude líbit v 5 ráno Happy Happy Happy . Dělám si srandu..... nebudu troubit Laugh . J.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum