ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pomoc s identifikací Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/3/2013
Omlouvám se, jestli s tim tady pohoršuju, ale snad se najde odborník, který poradíWink
Myslel jsem si, že to je zásobník SA vz.23/25 ale nemohu vyzkoušet a totožný nedokážu najítSad
Zásobník je na 40 nábojů 9mm luger
Děkuji. Radek

Panchart vložil tyto přílohy:
IMG_5569.JPG.jpg
IMG_5564.JPG.jpg
IMG_5566.JPG.jpg
IMG_5567.JPG.jpg
IMG_5568.JPG.jpg
IMG_5570.JPG.jpg
IMG_5571.JPG.jpg

Dokud dejchám doufám
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Beretta M1938 (ZDE)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Mockrát děkujiOk
Radek
Dokud dejchám doufám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/7/2004
Zdravím vospolok.

Mám otázku týkajúcu sa tohto variča. Výrobca je Wiktorin, je mi viac menej jedno či je to vojnová výroba. Zaujíma ma ale či je komplet tak ako ho vidíte alebo či chýba niečo zásadné. Okrem klúča na reguláciu ma ale nič iné nenapadá.
Tiež by ma zaujímalo ako vlastne funguje, benzín sa len voľne odparuje alebo ho treba nejak natlakovať?
Vopred ďakujem za rady.

Slavik

slavik vložil tyto přílohy:
IMG_20170823_143256.jpg.jpg
IMG_20170823_143301.jpg.jpg
IMG_20170823_143307.jpg.jpg

Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2016
slavik napsal:
Tiež by ma zaujímalo ako vlastne funguje, benzín sa len voľne odparuje alebo ho treba nejak natlakovať?
Vopred ďakujem za rady.

Slavik

Míval jsem Bevarex (benzinový vařič rex) a ten se startoval nalitim lihu, nebo v nouzi i benzínu, ale to smrdí do tý prohlebně na vrchu nádržky kolem hořáku. Tím se dostatečně rozehřál a pak už se benzín odpařoval sám.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/7/2004
Shost ďakujem za info. Ešte si to asi s kúpou premyslím.

Dendritesteel a Cykloturista, podobné čepele sa dodávali firmou Marbles cez 2. sv.vojnu do ruska. Pozriem to doma v knižke a dám vám vedieť.

Slavik

Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
slavik: Vařič odpovídá válečným německým vařičům. Obal slouží jako závětří, když odšroubuješ horní víko, měly by pod ním být otočné nožičky na postavení nádoby. Klíč k ovládání ventilu a současně k demontáži býval pověšený na řetízku na horním víku. Zapálení : můžeš použít líh, ale ten musíš nosit extra. Jinak takto: vařič je na benzín. Otevřeš a zase zatáhneš plnící zátku. (Vyrovná se tlak v nádržce.) Klíčem otevřeš přívod do hořáku a nádobu vařiče ohřeješ rukama (jde to, hlavně v zimě, i opatrně zapalovačem nebo sirkou). Roztahující se vzduch vytlačí benzin tryskou do spodní části "tulipánku" hořáku a odtud steče až do prohlubně nádrže. ZAVŘEŠ VENTIL. Benzín zapálíš. Jde o to, aby se dost ohřála celý hořák a taky ta "mistička" na vrcholu hořáku. Když benzín dohořívá, otevřeš ventil. Unikající benzínové páry z trysky se zapálí, doohřejou tu mističku a pak se zapalují od ní. Je to totéž, jako letlampa - princip samodujného hořáku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2011
Ahoj pánové, můžete mi někdo prozradit, kdopak vyrobil tyto hodiny?

dr.bike vložil tyto přílohy:
IMG_20170813_162018.jpg.jpg
IMG_20170813_162129.jpg.jpg
IMG_20170813_162220.jpg.jpg
IMG_20170813_162434.jpg.jpg

Kdo chce, najde cestu. Kdo nechce, najde výmluvu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Surg napsal:
slavik: Vařič odpovídá válečným německým vařičům. Obal slouží jako závětří, když odšroubuješ horní víko, měly by pod ním být otočné nožičky na postavení nádoby. Klíč k ovládání ventilu a současně k demontáži býval pověšený na řetízku na horním víku. Zapálení : můžeš použít líh, ale ten musíš nosit extra. Jinak takto: vařič je na benzín. Otevřeš a zase zatáhneš plnící zátku. (Vyrovná se tlak v nádržce.) Klíčem otevřeš přívod do hořáku a nádobu vařiče ohřeješ rukama (jde to, hlavně v zimě, i opatrně zapalovačem nebo sirkou). Roztahující se vzduch vytlačí benzin tryskou do spodní části "tulipánku" hořáku a odtud steče až do prohlubně nádrže. ZAVŘEŠ VENTIL. Benzín zapálíš. Jde o to, aby se dost ohřála celý hořák a taky ta "mistička" na vrcholu hořáku. Když benzín dohořívá, otevřeš ventil. Unikající benzínové páry z trysky se zapálí, doohřejou tu mističku a pak se zapalují od ní. Je to totéž, jako letlampa - princip samodujného hořáku.

Chlape ,ty si studnica múdrosti,stačí načrieť Applause
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
dr.bike:
Výrobce je firma Japy Freres & Cie, Francie. Tato značka byla registrována 19. 7. 1893.
Rozhodně to nebyl žádný malý výrobce. V roce 1773 založíl Frédéric Japy v Montbéliard mechanizovanou výrobu hodin. V roce 1777 ji přeložil do Beaucourt a tam po dvou letech zaměstnával již zhruba 50 lidí. V roce 1806 přibral do vedení firmy své tři syny a postavil nové továrny v Badevel a Fesches-le-Chatel, které vedli.V této době se firma Japy stala již mezinárodně působící. Od roku 1850 jsou hodinové strojky signovány JAPY FRERES & CIE. Firma vyráběla i jiné výrobky - pumpy, zemědělské stroje, spalovací motory, výrobky pro domácnost, fotoaparáty, psací stroje. Mimo jiné vyrobila za I. sv. války cca 3,5 milionů kusú přileb typu Adrian.
Zajímavosti: Výrobu motorů převzala v r. 1941 firma Bernard Moteurs, kterou v r. 1972 koupila Renault Automobiles.
Bratři Peugeotové (Jules a Emile) pracovali pět let společně s Japy Freres v továrně Valentigney. Z této spolupráce vznikla firma Peugeot Freres. Obě rodiny spojovaly četné aktivity i několik vzájemných sňatků.
Podrobnosti o širokém rozsahu této firmy např. zde, zde, zde...

Surg vložil tyto přílohy:
japy_freres.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Dostal se ke mně tenhle zajímavý batůžek. Velikost tak na A4 a boční kapsy na pivo. Je pečlivě dělaný, všechny okraje a díry obšité kůží, hodně poutek a přezek. Ty díry (označené šipkama) jsou proti sobě 3 na přední a 3 na zadní straně. Nějaký řemínek tím šel protáhnout durch celým batohem. Neví někdo, co to je?

vakovlk vložil tyto přílohy:
a.jpg.jpg
b.jpg.jpg
c.jpg.jpg
d.jpg.jpg
e.jpg.jpg

Za všechno si můžu sám
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Dobry den,potreboval bych poradit s tímto nožem.Dneska si ho prinesl šéf na řezání pásek na paletach,hned jsem mu ho zabavil a o co jde,myslite ze by se mohlo jednat o original? Šéfovi je 65 let a ze pry ho vytahl z ponku na chalupě.za případné info budu vděčný.Ja tedy nevěřím že by to byl originál.Díky moc!

Bacil vložil tyto přílohy:
IMG_20170904_144803.jpg.jpg
IMG_20170904_144733.jpg.jpg
IMG_20170904_144743.jpg.jpg
IMG_20170904_144828.jpg.jpg
IMG_20170904_144719.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Zdar,připomínám se kvůli noziku,pomůžete,diky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
tos zabavil dobře...Německej paragán, fallschirmjager fallmesser...Kdyby jsi se chtěl zbavit, dej vědět...směnim třeba za nějakou kudlu ode mne..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Môže to byť varič z II.svetovej vojny ...?

NORMA 10 G.BARTHEL

hidalgo vložil tyto přílohy:
Fotografia0797.jpg.jpg
Fotografia0798.jpg.jpg
Fotografia0799.jpg.jpg
Fotografia0800.jpg.jpg

Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Pokročilý
Želvo díky moc! Udělal jsi mi velkou radost.Tvoji nabídky si velmi vážím ale mám pocit že zůstane u mě.Samozřejmě vím o jaký nůž se jedná,ale když jsem viděl v jakým je stavu tak jsem pochyboval o originálu,nebyl jsem si v.tomhle tak jisty a tak jsem chtěl názor expertů.Díky.Jinak můj šéf mi pořád tvrdí že za války prý jeho otec ukrýval ve stodole partyzány,mám pocit že se spletl Happy Happy Pokud ho budu pouštět máš ho u mě.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Pro Bacila.
Podle mého názoru :
pro identifikaci se musí m.j. porovnat s originálem a ne to brát podle velmi nekvalitních fotek.
Nechci dávat návod falsifikátorům, jak poznat originál, ale :
1. viditelné nýty v hlavici ... byl rozebrán, mohlo být opravováno pero pojistky- častá závada prvního modelu (a to je ten Váš- nerezový nerozebiratelný).
2. má obráceně zanýtované očko na závěsnou šňůru - byl hodně rozebraný.
3. Pro identifikaci originality čepele je to strašný obrázek. Ale některé znaky v logu ukazují na kopii, ale neřeknu to na 100%. Skoro si myslím, že do origo těla s poškozeným perem byla dodána.
4. Jestli je origo tělo zjistíš (někdy) podle fontu raznic. Ale když odehneš jehlu, vezmeš baterku, na příložkách u jehly zevnitř by měly být vyražená čísla, někdy je částečně překrývá kloub jehly. Samozřejmě na jehle je přejímačka, ta musí přesně odpovídat origo raznici.
Naštěstí ty nově vyráběné jsou většinou odlišné.
A víc mě z těchto fotek nenapadá.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj.Moc diky za informace,vim že fotky stojí za ho...,fotil jsem ho v kufru auta mobilem takže..Pod jehlu se pořádně podívám,díky za pomoc !
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
john1 napsal:
Podle mého názoru...

Smekám před znalostmi!Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
Přátelé, kamarád mi poslal fotky s dotazem co že to v potoce našel.
Prošel jsem pár vláken, ale přeci bych radši kdyby mi někdo z místních znalců poradil o co jde abych se nemusel pouze domnívatHappy Našel ho u Dědova poblíž Teplic nad Metují.
Děkuji

castor fibre vložil tyto přílohy:
IMG_20171007_104939.jpg.jpg
IMG_20171007_104953.jpg.jpg
IMG_20171007_105004.jpg.jpg
IMG_20171007_105020.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum