ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hloh Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Hlohu, máš parádní nápady, ale s tou břidlicí opatrně, je hodně těžká a pokud ti na ni napadne sníh, mohla by ti střecha skončit na hlavěSad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Hlohu, ta břidlice je překrásná, jenom to není úplně jednoduchý, pokládat ji tak, aby vydržela - hřebíky nedotloukat, měly by být měděné, na každou šablonu 2-3. Někde jsem taky četl, že se nemá břidlicová šablona vrtat, ale prorážet, ale už nevím, proč to tak je.. Něco najdeš tady.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Happy Jardova pohádková kovárnička...vypadá to slibně!Wink kousek od tebe, ve Žlebech na zámku mají taky pěknou břidlicovou střechu..a taky krásnou sbírku damaškových nožů a historických chladných i střelných zbraní..Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2006
Surg napsal:
Hlohu, ta břidlice je překrásná, jenom to není úplně jednoduchý, pokládat ji tak, aby vydržela - hřebíky nedotloukat, měly by být měděné, na každou šablonu 2-3. Někde jsem taky četl, že se nemá břidlicová šablona vrtat, ale prorážet, ale už nevím, proč to tak je.. Něco najdeš tady.

2-3 hřebíky tam dávám, na břidlici nešlapu a s každým kamenem praštím o zem a pokud se nezlomí jde na střechuLaugh
Jestli mi to nespadne na hlavu budu rád....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Umíš se modlit?
Kdyš se to skládá, tak by měli být stejně vysoké vedle sebe, styčná spára překrytá další vrstvou. Je na to specielní kladívko, tím se to štípá a sekají dírky. Bacha, některá břidla má hodně síry a ta ve styku s vodou rostrhá vrstvy.
Máš odvahu, myslel jsem, že jsou to steré už použité.
Držím Ti palce, Ať Ti střecha vydrží.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
ahaswehr napsal:
Umíš se modlit?
Kdyš se to skládá, tak by měli být stejně vysoké vedle sebe, styčná spára překrytá další vrstvou. Je na to specielní kladívko, tím se to štípá a sekají dírky. Bacha, některá břidla má hodně síry a ta ve styku s vodou rostrhá vrstvy.
Máš odvahu, myslel jsem, že jsou to steré už použité.
Držím Ti palce, Ať Ti střecha vydrží.

Tahle už na střeše jednou byla- jsou to rozlámané tašky....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Pak by to mělo být OK. Dáve jenom bacha, aby styčná spára byla překrytá. Voda, když stéká, tak se na konci kousek vrátí po spodní straně nahoru a až tam musí být spodní kus po kterým to steče zase o tašku níž. Nebezpečné jsou taky různé fuky mezi vrstvami, nafouká se tam voda a v zimě sníh (dokáže se dostat i dost vysoko). Zima vše prověří.Wink

Posláno:

Štamgast
Veekend jsem prožil v úžasné nirváně, v oáze klidu, u Hloha (obr 1,2)
Vykoval jsem 2 házečky (kvalita vhodná k založení Hlohovi sbírky "nepodařky návštěvníků") obr 3
Jarda měl dokoněnného "kelta s dřívkem a vyrobil 2 házečky, jednu mám doma, jedna je na obr 4 a 5 s keltem

Jaro: ještě jednou díky za krásný veekend a pozdravuj ženu a Toníka a Fšechny co tam jsou.

edit: PS Hloh je kouzelník a čaroděj!Razz Jím provedená část střech s břidlicí, by měla týct jak cedník, Shocked ale neteče, mohu potvrdit, nechte si od něj všichni začarovat střechy a nepotečou VámLaugh

ahaswehr vložil tyto přílohy:
PICT0007.jpg.jpg
PICT0011.jpg.jpg
PICT0010.jpg.jpg
PICT0030.jpg.jpg
PICT0032.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
ty vrhací jsou superRazz
Posláno:

Štamgast
Jaro, posílám Ti nožíky pro kluka,
přečti si na vlákně "kolonůž".

Posláno:

Štamgast
Tak jsem taky dodělal jeden zavíráček( abych neseděl fůrt jen na střeše jak brabec a taky se podíval pod ní do kovárny)
Je to takový mix mezi řechtačkou, selským zavírákem a banánem(je to z masívu- bez příložek- jsem zvědav jak to bude držet, ale je pěkně lehoučký, to jo....):

Hloh vložil tyto přílohy:
xxiv1.jpg.jpg
xxiv2.jpg.jpg
xxiv3.jpg.jpg
xxiv4.jpg.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Nu, je vidět že v Mladoticích se stále něco děje! Kudlička je moc pěkná, líbí se mi to ozdobné pero, začínáš i s ozdobnými prvky a to je moc fajnWink Jen tak dál a na střeše dávej bacha..pamatuj že nejsi vrabec a nemáš křídla..držim palce a těšim se až k tobě zase zavítám..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
želva napsal:
Nu, je vidět že v Mladoticích se stále něco děje! Kudlička je moc pěkná, líbí se mi to ozdobné pero, začínáš i s ozdobnými prvky a to je moc fajnWink Jen tak dál a na střeše dávej bacha..pamatuj že nejsi vrabec a nemáš křídla..držim palce a těšim se až k tobě zase zavítám..

Ty "ozdoby" na péru jsou jen lízance hranou brusky, ale i to občas stačíLaugh Laugh
A jak jseš na tom ty, už koveš?
Nový blog:
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
No kdo viděl Hlohovu brusku, ten smeká kroubouk nad jakýmkoliv výkonem s účastí onoho vehementu. Nebo už jsi obnovil kotouč (aktuální průměr při mé návštěvě asi 7cm...)? Happy
Já se dostanu k nožům nejdřív v únoru. Doháním hříchy mládí a čekají mě státnice.
Posláno:

Štamgast
Danny: i velmi špatným perem se dá psát krasopisně,.....a tak je to i s Hlohovou bruskou. Nezáleží na nástroji, ale na tom, kdo sním UMÍ. A holt potom někdo čumí.Laugh

Posláno:

Štamgast
Danny napsal:
No kdo viděl Hlohovu brusku, ten smeká kroubouk nad jakýmkoliv výkonem s účastí onoho vehementu. Nebo už jsi obnovil kotouč (aktuální průměr při mé návštěvě asi 7cm...)? Happy
Já se dostanu k nožům nejdřív v únoru. Doháním hříchy mládí a čekají mě státnice.

Když jsem na kotouč nedosáhl čepelí ani po sundání všech krytů co šly sundat tak jsem jej vyměnil, tuším že se tak stalo při cca 5-6cmWink
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Tak jsem ustoupil od pokusů a vrátil se k řechtačkám...
Střenky z ořechu, čepel kováná z ložiska(pilníkem jsem jí jen zbavil nejhorších okují a vytvořil základ pro finální ostří)
A zbytek co dům dal: Kus zednické lžíce, rezatého plechu, podložky, hřebík a mosazný drát na sváření....
Jo, a rozměry: 9cm čepelka, 12cm zbytek.

Hloh vložil tyto přílohy:
xxv1.jpg
xxv2.jpg
xxv3.jpg.jpg
xxv4.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
ten bananoidni zaviracek je kouzelnej
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Musím se přiznat že bych tu čepel takhle hrubou a nedodělanou neuměl, ale pozor to není kritika ,ale závist protože je to skvělé, pěkné, originální a máš svůj rukopis.
Nádhera....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
pekne..libi se mi. mozna jen skoda tech sroubku.zda se mi ze neladi s totalni "prirodnosti"noze... na spanelskejch nozich jsem videl na pruzine takovy maly kridylka ktery jsou pricyceny zboku noze nyteckama, takze uz na hrbet nemusi prijit sroubky... jinak super.. edit:ale mozna kecam...je to pekny aj se sroubkamaWink
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum