ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hloh Možnosti
Mat
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2006
[quote=Hloh]
No paráda, koukám že sis taky vybral jako pojistku klasiku L´avirolle jen bez kroužku, moje řeč. Prostě klasika. Mat Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2006
Mat napsal:
[quote=Hloh]
No paráda, koukám že sis taky vybral jako pojistku klasiku L´avirolle jen bez kroužku, moje řeč. Prostě klasika. Mat Happy
No abych se přiznal tak jsem to tak trochu "okoukal" od tebeHappy
Díky za to, je to docela spolehlivé jištění a navíc se bude snadno měnit pérko až se s ním něco stane...
Nový blog:
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Hloh]
Tak to okoukání mě těší, jen pozor na úhel kolíčku na čepeli proti pojistce. Pokud je moc do šikma, může se při velkym zatížení vysmeknout z uzamčení. Pokud budeš v Příbrami, rád číhnu a můžem pokecat. Mat
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/1/2006
Takto od stolu se to mluví,ale nešlo by ten předek nože udělat tak,aby to péro bylo v zavřené poloze schovanější například prodloužením toho dílu u čepu.System je dobrý,akorát to dost čumí.Jinak je to pěkná věcička.Popřípadě,že by byl ozub přímo nad čepem.
Posláno:

Štamgast
inko napsal:
Takto od stolu se to mluví,ale nešlo by ten předek nože udělat tak,aby to péro bylo v zavřené poloze schovanější například prodloužením toho dílu u čepu.System je dobrý,akorát to dost čumí.Jinak je to pěkná věcička.Popřípadě,že by byl ozub přímo nad čepem.
No ono to přečuhuje kvuli tomu aby šlo to pérko lépe nadzvednout při zavírání, pokud bych k němu byl přidělal kroužek (bývá u většiny nožů tohoto typu) tak by to bylo kratší...
Možná by to mohlo vyřešit pouzdro pak by nečouhalo nicLaugh
Zkusím ho nosit nějaký ten čas v kapse a uvidím zda to bude překážet...

Nový blog:
Mat
Posláno:

Štamgast
Používáš pojistku i jako opěrný doraz čepele, nebo opravdu jen jako "pojistku". Ono se to totiž dá dělat tak i onak. Já osobně používám dorazoví trn a pojistka pouze jistí, nepůsobí na ní tedy při řezání žádný tlak. U takhle ůzkýho nožíku právě není vidět zda je či není trn. Dík Mat Happy
Posláno:

Štamgast
Mat napsal:
Používáš pojistku i jako opěrný doraz čepele, nebo opravdu jen jako "pojistku". Ono se to totiž dá dělat tak i onak. Já osobně používám dorazoví trn a pojistka pouze jistí, nepůsobí na ní tedy při řezání žádný tlak. U takhle ůzkýho nožíku právě není vidět zda je či není trn. Dík Mat Happy
Používám ji i jako doraz, zatím jsem si nevšiml že by jí to nějak škodilo, pokud bude ukáže se to až časem- nechce se mi ničit nůž různými testy...Happy
Nemáš někde vyfoceno jak je to řešeno tím dorazovým trnem?
Nový blog:
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Hloh]
Už jsem dorazil do f. První čep je dorazovej, dva za ním drží pojistku.
Mat
Posláno:

Štamgast
Ještě tady jedna, je to trochu skovaný, ale je vidět. Pak smáznu, do Příbrami mohu sebou vzít nějaký ten náčrt, pokud chceš. Problém s tím nemam. Mat Happy
Posláno:

Štamgast
Tak jsem dnes s prvním sněhem dodělal hrubou stavbu kovárny, celkem mě to vyšlo na zhruba tak 10000,- (nejdražší investice bylo zasklít okna a zařídit odvoz cihel a šamotek)
Skoro vše je již nejméně jednou použité: cihly a šamotky jsou z vápenky( jednou za 5 let se musí rozebrat a staré cihly jsou za odvoz) trámy a prkna jsou z krovů a podlah staré půdy co musela ustoupit novější, nářadí, kramle a hřeby jsou ze šroťáku a písek přinesla velká voda na jaře.
Jediné nové věci co jsem musel koupit byly cement, vápno a térpapír s téráky.
Hotovo by mělo být na jaře.

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
A ještě interiér- výheň musela do kouta aby bylo v kovárně alespoň trochu místa k hnutí- celá má 4x4 metry(do 16metrů čtverečních není třeba stavební povoleníWink )
Druhý otvor do komína je na normální rouru od kamínek které budou vyhřívat komín(kvůli lepšímu tahu) a kovárnu.
Na větší věci sháním feldšmídu s kterou budu dělat venku.

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Pěkný, seš šikula, jak tak na to koukám, komín ještě není celej co? Jinak zkus juknout sem:kovarna.webzdarma.cz/stranky/jak_postavit_kovarnu.htm možná to znáš, možná ne. Je tam návod na stavbu kovárny, třeba Ti to pomůže vyvarovat se nějakých chyb Happy
Posláno:

Štamgast
chichin napsal:
Pěkný, seš šikula, jak tak na to koukám, komín ještě není celej co? Jinak zkus juknout sem:kovarna.webzdarma.cz/stranky/jak_postavit_kovarnu.htm možná to znáš, možná ne. Je tam návod na stavbu kovárny, třeba Ti to pomůže vyvarovat se nějakých chyb Happy
Jo ten web znám, již jsem se i pár radami řídil, jiné nedodržel a použil rady od známích a tak.
Komín bude větší ještě zhruba tak o metr aby šel nad střechu, ale už teď to táhne tak jsem zvědav jaký tah bude mít hotový (průměr komínu je cca 50x50 cm- zhruba 2x tolik co je doporučováno na tom webu)
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Když přidáš komínu ještě metr tak to máš tutovku..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Pěkný, jen tak dál a kovárnička bude fajnWink
Posláno:

Štamgast
Tak mám další kousek- je vyroben z úlomku starého nože, který jsem našel na jaře při pletí záhonu- vyklubal se s toho damašek asi o 12 vrstváchLaugh
Tak nejdřív foto nálezovýho stavu

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
A hotový kudlík- záštita bronz, rukojeť ořech(na to jak je tenká tak se dobře drží) a patka kus staré mosazné klikyHappy
Je parádní do kuchyně....

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Kurňa se někdo má, že mu na záhonku roste Damašek, to mě tak maximálně IbišekLaughLaughLaugh Jinak nožík pěknejjjjjjjWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
No to je paráda, bere mě nejen tvar ale i že to je znovuoživená věc... - a to zakončení z kliky sqělej nápad! Kongratulešjn! HappyHappy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Dobrej nápad, pěkně dotaženej do konce. Moc pěknýHappy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum