ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hloh Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/2/2006
ukmacabedy napsal:
z toho obrazku nepoznám......ale kde to ma rýnu na odsavani spalin z uhli, to ti pujde jako do mistnosti, nebo to jeste neni uplne hotove

V koutě je průduch do komína- je to vydět na jedné z přechozích fotek....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
aha tak to jo, to je super
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:

Štamgast
vrhací nůž- čepel cca 15ti vrstvý sendvič (utloukl jsem na PPN), rukojeť kůže a mosaz.

délka cca 20 cm

Hloh vložil tyto přílohy:
t_vrh1_134.jpg
t_vrh2_831.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Pěkný, možná bych na vrhací udělal radši oboustranný výbrusWink
Posláno:

Štamgast
Ono to není jenom na vrhání, ale je to použitelné také jako nůž, proto jen jedno ostří.....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
jo,tak tendle se me mooc libi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Hloh napsal:
Ono to není jenom na vrhání, ale je to použitelné také jako nůž, proto jen jedno ostří.....

Jo - univerzálnost je další plus. Charakteristický rukopis nezapře autora... Happy Happy
Sympaťák - zase nějaký recyklovaný suroviny?Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Mr. Smith napsal:
.... zase nějaký recyklovaný suroviny?Happy

Ale jo: kůže je ze starýho dopravníkovýho pásu na zrno a mouku od nás z mlejnice, a mosaz je z tyče co jsem našel ve zběruWink Laugh
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Výheň už získala své konečné tvary (je to křivé, vím- nestavil jsem to pravítkem ale lžícíRazz )

Sice se to zdá křehké a nepevné....

....ale můžu se po ní projít a nic se tomu nestaneLaugh

Hloh vložil tyto přílohy:
t_vh1_207.jpg
t_vh2_197.jpg
t_vh3_878.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
vypadá to bezvadněWink a když budeš topit dřevěnym uhlim ,můžeš tam píct maso nebo chleba..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
parada vyzera to dobre som strasne zvedavy ako bude fungovat odsavanie dymu potom urcite napis zaujima ma to Wink
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Krása, ale co když budeš dělat něco delšího vejde se tam např. meč?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Je to moc pěkný,jen se mi to zdá na kovařinu trochu míň praktický.co kkyž se ti s prominutím vysere ventilátor,nebo jak dobře se ti bude dostávat struska z klapky výhně.Z té vrtulky....Pokud bude všechno šlapat jak má tak to asi nebude mít chybu.Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Tak zkusím odpovědět všem najednou:
Na dlouhé věci budu mít feldšmídu venku, ventilátor bude mimo výheň( na fotkách je vidět vyvedená trubka na vzduch), vnitřní prostor má cca 50x50x50cm takže struska a jiné podobné údržby se zkrácenými nástroji by neměly být problémem.
Odsávání dýmu vyzkouším o víkendu- provedu 1. podpálení tak držte palce....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Hloh napsal:
Mr. Smith napsal:
.... zase nějaký recyklovaný suroviny?Happy

Ale jo: kůže je ze starýho dopravníkovýho pásu na zrno a mouku od nás z mlejnice, a mosaz je z tyče co jsem našel ve zběruWink Laugh

... Tak jsi nezklamal...Happy Happy Happy Pane - držím palce s tím prvním ohněm - ať ti to dobře dopadne... A na pravítko kašli, ta pec je hezká právě ruční výrobou.. Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Hloh napsal:
vrhací nůž- čepel cca 15ti vrstvý sendvič (utloukl jsem na PPN), rukojeť kůže a mosaz.
délka cca 20 cm

já bych jen doplnil materiál, 1075 (3díly) + 14260(1díl) + 11373 (1díl), to je ten paket co jsem si nachystal a pak ho tak usilovně shánělSad
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy napsal:
Hloh napsal:
délka cca 20 cm

já bych jen doplnil materiál, 1075 (3díly) + 14260(1díl) + 11373 (1díl), to je ten paket co jsem si nachystal a pak ho tak usilovně shánělSad

Ne, tenhle jsem skládal já matroš jsem dostal od Petra a je v něm, katrovka (1díl), 14......(taky1díl) a 19.....(taky1)- vše 5x tudíž 15 vrstev....
(přesná čísla těch ocelí si ale už nepamatuju)
Paket jsme kovali společně s Želvou a ještě jedním kolegou(na jméno jsem už také bohužel zapoměl).
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
ten paket jsme řezali z Dohnalovic pásoviny..to byl Pechy,a ten tlouk víc než já..mě bylo v sobotu po ránu ouvej..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Laugh tak jo ...
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
add výheň: měl bys to zevnitř obložit šamotkama na kant, ať Ti ty cihly neopadaj, nebo atť se nepropálíš k sousedům. Laugh Razz Wink Angry

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum