ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hloh Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/2/2006
Výheň už získala své konečné tvary (je to křivé, vím- nestavil jsem to pravítkem ale lžícíRazz )

Sice se to zdá křehké a nepevné....

....ale můžu se po ní projít a nic se tomu nestaneLaugh

Hloh vložil tyto přílohy:
t_vh1_207.jpg
t_vh2_197.jpg
t_vh3_878.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
vypadá to bezvadněWink a když budeš topit dřevěnym uhlim ,můžeš tam píct maso nebo chleba..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
parada vyzera to dobre som strasne zvedavy ako bude fungovat odsavanie dymu potom urcite napis zaujima ma to Wink
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Krása, ale co když budeš dělat něco delšího vejde se tam např. meč?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Je to moc pěkný,jen se mi to zdá na kovařinu trochu míň praktický.co kkyž se ti s prominutím vysere ventilátor,nebo jak dobře se ti bude dostávat struska z klapky výhně.Z té vrtulky....Pokud bude všechno šlapat jak má tak to asi nebude mít chybu.Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Tak zkusím odpovědět všem najednou:
Na dlouhé věci budu mít feldšmídu venku, ventilátor bude mimo výheň( na fotkách je vidět vyvedená trubka na vzduch), vnitřní prostor má cca 50x50x50cm takže struska a jiné podobné údržby se zkrácenými nástroji by neměly být problémem.
Odsávání dýmu vyzkouším o víkendu- provedu 1. podpálení tak držte palce....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Hloh napsal:
Mr. Smith napsal:
.... zase nějaký recyklovaný suroviny?Happy

Ale jo: kůže je ze starýho dopravníkovýho pásu na zrno a mouku od nás z mlejnice, a mosaz je z tyče co jsem našel ve zběruWink Laugh

... Tak jsi nezklamal...Happy Happy Happy Pane - držím palce s tím prvním ohněm - ať ti to dobře dopadne... A na pravítko kašli, ta pec je hezká právě ruční výrobou.. Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Hloh napsal:
vrhací nůž- čepel cca 15ti vrstvý sendvič (utloukl jsem na PPN), rukojeť kůže a mosaz.
délka cca 20 cm

já bych jen doplnil materiál, 1075 (3díly) + 14260(1díl) + 11373 (1díl), to je ten paket co jsem si nachystal a pak ho tak usilovně shánělSad
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy napsal:
Hloh napsal:
vrhací nůž- čepel cca 15ti vrstvý sendvič (utloukl jsem na PPN), rukojeť kůže a mosaz.
délka cca 20 cm

já bych jen doplnil materiál, 1075 (3díly) + 14260(1díl) + 11373 (1díl), to je ten paket co jsem si nachystal a pak ho tak usilovně shánělSad

Ne, tenhle jsem skládal já matroš jsem dostal od Petra a je v něm, katrovka (1díl), 14......(taky1díl) a 19.....(taky1)- vše 5x tudíž 15 vrstev....
(přesná čísla těch ocelí si ale už nepamatuju)
Paket jsme kovali společně s Želvou a ještě jedním kolegou(na jméno jsem už také bohužel zapoměl).
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
ten paket jsme řezali z Dohnalovic pásoviny..to byl Pechy,a ten tlouk víc než já..mě bylo v sobotu po ránu ouvej..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Laugh tak jo ...
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
add výheň: měl bys to zevnitř obložit šamotkama na kant, ať Ti ty cihly neopadaj, nebo atť se nepropálíš k sousedům. Laugh Razz Wink Angry

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
ahaswehr napsal:
add výheň: měl bys to zevnitř obložit šamotkama na kant, ať Ti ty cihly neopadaj, nebo atť se nepropálíš k sousedům. Laugh Razz Wink Angry

... a protože sbírám myšlenkové pochody/i tvojeHappy/, dovolil bych si zde pouze inspirativně připomenout, že dobrý šamotky jsem vybral ze starých akumulaček..Happy Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Budou Ti dlouho držet teplo, můžeš pak píct chlebaLaugh, ještě dej pozor na hranu mezi soupouchem a prostorem ohniště. Na ní záleží, jestli to bude kouřit dovnitř.

Posláno:

Štamgast
Tak jsem dnes výheň vyzkoušel- při roztápění a utnutí vzduchu si trochu čmoudne do kovárny(mám pod hřebenem střechy průduchy takže je čmoud stejně hned pryč), ale většina kouře jde komínem.Když je roztopena tak jde do komína vše. Zatím nemám ještě pořádný vetrák tak musím používat vysávač na listí(alespoň to má regulaci, ale je hlučnej).
Funguje líp než jsem myslel že bude....

Hloh vložil tyto přílohy:
vyhen0.jpg
vyhen1.jpg.jpg
vetrak.jpg.jpg
komin.jpg

Nový blog:
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
PARÁDA! Blahopřeji k úspěšnému prvnímu roztopení! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
aj ja sa pripajam , mas to zaujimave a ked to este vsetko chyti taku zadymenu patinu tak to bude super . Ten komin nema chybu ako od gaudiho ... nemyslim to v zlom je mi to sympaticke Laugh
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Nádhera, taková kovárna by se mi taky hodila, já mám jen přístřešek z trámů, alespoň to mám dobře větranýLaugh
Posláno:

Štamgast
Paráda! Ten komín nemá chybu...fakt jak od Gaudího..Wink
- William Blake
Posláno:

Štamgast
to zdil opravdu velký umělec jak to účtuje za kus, nebo za kubík? Doufám, že ho nebudeš omítat, to bys mě zklamal!!!Laugh Laugh Laugh

edit: mohl bys mi tu pícku i komín zakreslit a okótovat? Chtěl bych udělat jakýsi přehled výhní.

Tím ovšem žádám a prosím všechny!!! Beru každou výheň + přídavné zařízení
(forichtunky na kalení mečů....)Shocked Shocked Shocked Tomas

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum