ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hloh Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2006
ahaswehr napsal:
add výheň: měl bys to zevnitř obložit šamotkama na kant, ať Ti ty cihly neopadaj, nebo atť se nepropálíš k sousedům. Laugh Razz Wink Angry

... a protože sbírám myšlenkové pochody/i tvojeHappy/, dovolil bych si zde pouze inspirativně připomenout, že dobrý šamotky jsem vybral ze starých akumulaček..Happy Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Budou Ti dlouho držet teplo, můžeš pak píct chlebaLaugh, ještě dej pozor na hranu mezi soupouchem a prostorem ohniště. Na ní záleží, jestli to bude kouřit dovnitř.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2006
Tak jsem dnes výheň vyzkoušel- při roztápění a utnutí vzduchu si trochu čmoudne do kovárny(mám pod hřebenem střechy průduchy takže je čmoud stejně hned pryč), ale většina kouře jde komínem.Když je roztopena tak jde do komína vše. Zatím nemám ještě pořádný vetrák tak musím používat vysávač na listí(alespoň to má regulaci, ale je hlučnej).
Funguje líp než jsem myslel že bude....

Hloh vložil tyto přílohy:
vyhen0.jpg
vyhen1.jpg.jpg
vetrak.jpg.jpg
komin.jpg

Nový blog:
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
PARÁDA! Blahopřeji k úspěšnému prvnímu roztopení! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
aj ja sa pripajam , mas to zaujimave a ked to este vsetko chyti taku zadymenu patinu tak to bude super . Ten komin nema chybu ako od gaudiho ... nemyslim to v zlom je mi to sympaticke Laugh
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Nádhera, taková kovárna by se mi taky hodila, já mám jen přístřešek z trámů, alespoň to mám dobře větranýLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Paráda! Ten komín nemá chybu...fakt jak od Gaudího..Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
to zdil opravdu velký umělec jak to účtuje za kus, nebo za kubík? Doufám, že ho nebudeš omítat, to bys mě zklamal!!!Laugh Laugh Laugh

edit: mohl bys mi tu pícku i komín zakreslit a okótovat? Chtěl bych udělat jakýsi přehled výhní.

Tím ovšem žádám a prosím všechny!!! Beru každou výheň + přídavné zařízení
(forichtunky na kalení mečů....)Shocked Shocked Shocked Tomas

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Mě nadchává všechno co děláš, vše je svérázné a jedinečné. Máš dar, dělat všechno neotřele.
Komín je fantastický, pícka/výheň taky. Jen ten vysavač (vím, že je prozatimní), chtělo by to měchy, šlapací, kožený ...
ahoj P.
(tem rám pořád máš?)
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
no, když jsem naposledy z Hlohem mluvil,něco o měchu říkal..Happy Wink
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal napsal:
Mě nadchává všechno co děláš, vše je svérázné a jedinečné. Máš dar, dělat všechno neotřele.
Komín je fantastický, pícka/výheň taky. Jen ten vysavač (vím, že je prozatimní), chtělo by to měchy, šlapací, kožený ...
ahoj P.
(tem rám pořád máš?)

Rám mám pořád- čeká tu jen na tebe....Wink
Měch mám slíbený od jednoho známého prý si s ním hrával u babičky na půdě, podívá se jestli tam pořád je a když bude tak je můj.Zatím si seženu nějaký provizorní věták( vysavač budu muset vrátit, mám ho půjčen jen na rychlé udělání té nejdůležitější práce-výroby dveří)
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Dnes jsem místo kovárny dělal nožík.
Je to menší bráška předchozí lagiolky- čepel je z drůhé půlky sendviče ztlouklého na PPN, rukojeť je z břízy a mosazi.Je to celé takové šišaté a nesouměrné jako komín od kovárnyLaugh

Hloh vložil tyto přílohy:
lag_x_1.jpg.jpg
lag_x_2.jpg.jpg
lag_x_3.jpg.jpg
lag_x_4.jpg.jpg
lag_x_5.jpg.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
vypadá bezvadněWink Můj děda měl stejné vnímání tvarů jako ty..Byl to pracant,postavil naší chatu..pec,krb a další vychytávky..táta říká že tam není jediný pravý úhel..ale mě se to líbí..je to originální a funkční,bezproblémové...těším se na další tvoje kusy a držím palecWink
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Na první pohled se nezdá, ale s každým dalším obrázkem se mi líbí víc.
Až zajde ta mosaz bude úplně supr. Wink Happy Laugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
moc pekné, s tou mosazi se take pridam, take cekam jen az to chytne patinu a výhen parada a komin? klobouk dolů, nemam rad rovné a presné krychle.
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Buhehe, ten komín je prostě jahodovej, stále přesvědčuješ o unikátním stylu.. Paráda! A ten nožík je miloučkej, klidně bych snes i pevnou verzi stejnýho tvaru..Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
želva napsal:

Na tudle kovárnu se budou lidi jezdit dívat ještě za 100let. Ty budeš stát vycpanej u výhně a venku bude tvá moto. Jestli jsi ten komín nezdil úplne nalitej, tak jsi genius a měl by ses ve volném čase věnovat " tančícím domům".
O těch šamotkách bych fakt uvažoval, dutý cihly otočený dírama dovnitř není to pravý a ta náběhová hrana do komína by se tím taky upravila.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Rád bych se jen připojil k pochvale, i když trochu pozdě: Ten zavírák je moc hezkej!
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
bojovník napsal:
želva napsal:

... Jestli jsi ten komín nezdil úplne nalitej, tak jsi genius a měl by ses ve volném čase věnovat " tančícím domům"....

Laugh Laugh Nalitej jsem nebyl, zdil jsem s kamarádem a důvody proč to vyšlo takhle jsou v podstatě dva:
1, neumíme zdít
2, káždá cihla má jiný tvar
Wink

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Ten komín je úžasnej Happy,
jak od perníkové chaloupky ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest