ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
trc knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2007
myslim ze vlakno na tuto znacku tu este nie je...vlastnite tieto noze? ake su vase nazory a skusenosti? Happy

pre mna akysi europsky ekvivalent k americkemu fiddleback forge (mid-tech verzie), GSO, esee, tops....na moje bezne pomery uz trocha drahsie nez je potrebne, ale inak perfektne spracovanie, spickove materialy..

mna oslovil najviac model bushcraft..klasicke, ciste linie, slusny makac...jasne ze mora s cepelou hrubou 2mm reze lepsie, ale toto velmi nezaostava..chce to len spravne vychytat geometriu-uhol fazety a tieto vyssie vybrusy s fazetkou (popr. konvex) rezu krasne.. Happy

traffic_juzz vložil tyto přílohy:
IMG_20170910_172501.jpg.jpg
IMG_20170910_172853.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2016
Mám rád tuto značku, snad mi jednou bude říkat pane třeba K-1 😀
Posláno:

Štamgast
dnes prve ozajstne zapriahnutie...posledny den dva celkom prsalo, takze drevo mokre a bolo sa treba dostat k suchsiemu..mal som len skladaciu pilku a tento kudlik, tak bolo treba stiepnut nozikom a narobit hoblinky...

ohnik sa nakoniec po skoro hodine intenzivneho duchania podaril Happy

traffic_juzz vložil tyto přílohy:
IMG_20170916_172713.jpg.jpg
IMG_20170916_181735.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Tak jsem si jejich, spíš jeho, stránky otevřel...... To si takovou kudlu udělám sám. M390 se brousí slušně, jednu kudlu mám za sebou a je doma v zápřahu furt - kuchyň, zahrada, dílna, les.... A rozhodně se ani neblížím k jejich ceně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
traffic_juzz napsal:
dnes prve ozajstne zapriahnutie...posledny den dva celkom prsalo, takze drevo mokre a bolo sa treba dostat k suchsiemu..mal som len skladaciu pilku a tento kudlik, tak bolo treba stiepnut nozikom a narobit hoblinky...

A co noz? Ako to zvladal?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Mne sa páči tento model:

peku86 vložil tyto přílohy:
K_1_Fuller_Black_DLC.jpg.jpg
K_1_Fuller_Black_DLC2.jpg

Posláno:

Štamgast
Mne skôr tento. A tiež ten menší. Splinter XS myslím

Mižo vložil tyto přílohy:
trc.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2016
miloslav.zítek napsal:
Tak jsem si jejich, spíš jeho, stránky otevřel...... To si takovou kudlu udělám sám. M390 se brousí slušně, jednu kudlu mám za sebou a je doma v zápřahu furt - kuchyň, zahrada, dílna, les.... A rozhodně se ani neblížím k jejich ceně.

Tak skus prerazit na trhu.Tak skus predat komercne 100ks konstantnej kvality a zapaltit s tym spojene odvody a teda naklady...
Schvalne kolko od teba bude stat potom jeden ksGrin
Keby sa aj vyhnes distribucii cez predajcov tak si prirataj naklady na eschop :)
Posláno:

Štamgast
Mižo napsal:
traffic_juzz napsal:

A co noz? Ako to zvladal?

s nozikom nemam toho vela odmakaneho, ale zda sa to byt taky velmi fajn univerzal. isto.su noze s ktorymi sa lepsie vyrezava a su velke noze ktorym idu lepsie tvrdsie prace..

rukovat je neutralna, vyvazene tvarovana, ruke dava dostatocnu slobodu pri roznych uchopoch..zaroven mam pocit ze uchopy su bezpecne a nemusim prilis davat pozor na to ci mi napr. ruka sklzne na ostrie...micarta je akoby pieskovana, taka mierne drsna a na dotyk prijemna, nijako nezapacha..

pomer vysky a hrubky rukovate by mohol byt pre mna osobne trocha iny - o milimeter az dva hrubsia a milimeter az dva nizsia, ale to je naozaj zanedbatelny detail..zistil som ze takato plocha, nie 3D tvarovana rukovat mi naozaj sedi...nozik nema tendenciu s v ruke otacat a ako som spomenul ruka ma vacsiu slobodu pohybu v roznych polohach..

nozik holil po tom ako som s nim nastiepal a narezal drievko tak isto ako predtym..ked som stiepal tuhsie kusky bolo citit jemne pruzenie, takze pri hrubke cca 3.5mm to nebude ziadne nabrusene pacidlo, ale to co mal zvladnut ustal v poriadku..N690 z ktorej je urobeny je papierovo slabsia ako elmax alebo m390 z ktorej su bezne robne trc-ka, ale vraj je porovnatelna napr s VG10kou a mne vyhovuje fakt, ze sa pri bruseni clovek tolko nenamaka...

nozik reze naozaj prijemne, ale myslim ze sa z neho bude dat este viac vytazit ak sa napr. zrazi fazeta do konvexu

mne sa velmi paci a vyhovuje mi naozaj jednoduchy a priamociary dizajn, ale napr. predosly majitel si s nim nesadol..

kupil som ho teda z druhej ruky za lepsiu cenu ako sa predava novy a priznam sa ze cena za novy noz, ktora je bezne od 210-240 € je akurat na hranici toho co som za beznych okolnosti ochotny dat za nozik...co sa cien tyka, je moj nazor ten, ze pokial sa noz cloveku naozaj paci a este k tomu mu sadne do ruky, rad s nim pracuje a ma na to, tak nech si kludne kupi aj 400€ kudlu...ked chce a vie si ju vyrobit sam tak o to lepsie Ok Happy
Posláno:

Štamgast
Mižo napsal:
Mne skôr tento. A tiež ten menší. Splinter XS myslím

splinter xs som mal minule v ruke a je to velmi prijemny sikovny nozik...mne osobne napr K-1 az tak nesadla (nevyhovuje mi ten hrot na spodku rukovati pri vybrati na ukazovat), ale myslim ze ma dost fanusikov..Happy
Posláno:

Štamgast
Vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď Ok
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/19/2016
Ahoj hosi, ja som trc fanda, vsetky su precizne urobene, vybrusy dokonale symetricke. Nie kazdy detail sadne a ani kazda inovacia co urobi je dobry krok a navyse tym vzdy zdvidne cenu. Su vsak krasne.
Dole: Apocalypse, TR 13, Splinter XS, TR12s

jaris vložil tyto přílohy:
IMG_2267.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Mozem pridat kratke recenzie.
Apocalypse 1vej gen bola v RWLke a hlavne konvex, co uz asi nebude. 2ha uz bola s Veckom a postupne m390. Teraz 3tia gen isla v hrubke cepele z 4,8 na 6,5mm co noz dostalo na 480g (A1 ma 320). Dizajnovo nadherny, zelena mikarta je jemna a nie bezna, krivky su ladne a choil je vyhladeny. Obrovskym problemom sa ukazuje precnievajuca ocel na rukovati. Na K1 je to super, no tu pri sekani (co je dominantny ucel) noz vyklzuje (pri dlhsom sekani aj tlaci) - ta hladka ocel je akurat v miestach pritlaku a ruka ma mensi kontakt s mikartou (az uvazujem na odbruseni presahu a zrovnaniu s prilozkami). Holt nie kazda inovacia je krok spravnym smerom.
Jimping tak vyhladeny je tiez viac na ozdobu ako ucel.
Posláno:

Štamgast
A co splinter?
Posláno:
Pozorovatel
Mam Splinter XS, Splinter mi pride dlhy (ku gulasu mam kershaw diskin hunter). 9,2cm cepel, 3,4mm hrubka, kydex, N690. (Vsetky ostatne kydexy maju male zahnutie na palec pri vytahovani - tu to trosku chyba, zvlast pri tych vruboch na prilozkach - no mozno len moje puzdro)
Akuratna dlzka aj v kuchyni, stale sa da dobre ovladat spicka noza. Rukovat je 3D, sudkovita, sadne si s roznou dlanou a vrubky su fajn (dobre drzia v ruke aj pomasiruju). Akoze "cierna" mikarta je skor sivo-modra. Doma som to obhajil, ze to je cisto len na potraviny a teda aj do zenskych ruk (navyse prakticky umyvatelne) Admire
Hrubsiu pracu som s nim nerobil. Na opasok si ho nedam, no k ohnu je to prva volba.
Posláno:

Štamgast
Dik za minirecenziu Ok
A ako to reze? Nema to kopytoidny vybrus?
Posláno:

Štamgast
jaris napsal:
Mozem pridat kratke recenzie.
Obrovskym problemom sa ukazuje precnievajuca ocel na rukovati. Na K1 je to super, no tu pri sekani (co je dominantny ucel) noz vyklzuje (pri dlhsom sekani aj tlaci) - ta hladka ocel je akurat v miestach pritlaku a ruka ma mensi kontakt s mikartou (az uvazujem na odbruseni presahu a zrovnaniu s prilozkami). Holt nie kazda inovacia je krok spravnym smerom.
Jimping tak vyhladeny je tiez viac na ozdobu ako ucel.

toto by im bolo treba napisat...ked uz sa velice tvaria ako im ide hlavne o ucelnost a efektivitu pri pouzivani... Ok
Posláno:
Pozorovatel
Mižo napsal:
Dik za minirecenziu Ok
A ako to reze? Nema to kopytoidny vybrus?

Ostrie je tak 1mm siroke, nabruseny z dielne je super, na toto trc dba. No je to predsa len tupsie. Ja, ked k tomu dojde, si z toho spravim konvex.
Rezal som stym len potraviny, nic pevnejsie a tam je fajn.
Za tie prachy ziskas aj krasny nozik od noziara - no ja som ho chcel :)
Posláno:
Pozorovatel
toto by im bolo treba napisat...ked uz sa velice tvaria ako im ide hlavne o ucelnost a efektivitu pri pouzivani... Ok
[/quote]

Uz som s Andriusom riesil 2 komenty a vzdy sa tvaril, ze som hlupucky a nepochopil som pravy ucel (na vychode maju krasne "Nepri..bes, nevysvetlis" 😀). No mas pravdu, treba im davat feedback, bo to je dar 😀
Posláno:
Pozorovatel
Mižo opravujem - je to len 0.5 mm

jaris vložil tyto přílohy:
IMG_2370.JPG.jpg
IMG_2371.JPG.jpg
IMG_2372.JPG.jpg
IMG_2373.JPG.jpg
IMG_2374.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu