ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
trc knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
zdenki napsal:
Dneska dorazil Černý rytíř... Happy Applause

ProvokatéreGrin , krásný to mášOk Ok .

Já dnes filcák s pastou, kůži s pastou, kůži samotnou a teď už se s tím fakt pořezat nechciGrin Ok .

wrafan vložil tyto přílohy:
1000004070_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/10/2016
No podle toho chlupatýho dřívka to vypadá na skvělý výsledek tvého lapovacího úsilí... Happy Applause
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Teď jsem si přečetl diskuzi na vláknu Chris Reeve, a je s váma kluci teda fakt prdel! 😀 Si říkám, že To TRC se vyplatí koupit už jen kvůli tomu, aby mohl člověk hlásit, že si byl v lese zaTRCat... 😀😀😀
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/31/2021
Tak toto musíte vidieť... no comment..
https://www.youtube.com/watch?v=0uivfQnK5Qg
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Gaboo napsal:

To je blázen.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
zdenki napsal:
No podle toho chlupatýho dřívka to vypadá na skvělý výsledek tvého lapovacího úsilí... Happy Applause

V podstatě jen sleštěná hrana mezi fasetou a výbrusem a výsledek super.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
3rdlife napsal:
Gaboo napsal:

To je blázen.

Blázen, neblázen, díky páně za něj, zkouší prostě limity nože, neukazuje sice v jistých případech, kdy ještě ostří neponičí, řezivost, holivost, zaměřuje se na celkovou odolnost nože (lom, ohyb-flexibilita, tvrdost, houževnatost, odolnost spojů, konstrukce.) Za mě, nůž dopadl velice dobře, lom v oblasti odlehčení, není nic zvláštního, čepel to samý - , fragmentace ostří-fasety, čepele, jen značí i tak vyšší tvrdost cca 59hrc, jak u Apo uvádí, materiál a jeho projev, proto i tak perfektně drží ostří, i souvisle s úhlem nabroušení. Jako tady je desktrukce záměr, a nikdo z nás asi nepude nožem na železnou trubku, kámen atd.. nenapálí do něj z Glocka, nebo AUGa pár střel...

Přímo teď zrovna sedím na kládě, mám svojí natural canvas apo virus edition 2022, a říkám si, jak skvělá kudla to je. A jaký dříví jsme se Zdenkem v rámci zábavy udolaliLaugh Ok

Z JoaX jsem viděl skoro všechna videa, a za mě prostě přínos, zajímavost, co ty nože vydrží u desktrukčních testů. Co my jako nožomilové dělat nebudeme, tak proč se na to nepodívat, pokud to lidi zajímá...

MONOLITH vložil tyto přílohy:
signal_2023_09_18_18_41_09_685.jpg.jpg

Youtube - MONOLITH knives and tools
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
ale on ty nože ničí
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Ľudia sú rôzni... A kým má divákov, tak to robí... 😉

Ako raz povedal jeden môj bývalý šéf: v živote sa treba zblázniť veselým a užitočným spôsobom. Kým je to veselé a užitočné, tak nám za to ľudia budú platiť. Ak neveselým alebo neužitočným, tak nás zavrú. Buď do basy alebo do cvokárne.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
3rdlife napsal:
ale on ty nože ničí

A to je spatne? V prumyslu (a konec koncu i v software) se prece destruktivni testy delaji bezne.

Kdyz si koupi nuz "za sve", jeho problem. A pro male vyrobce je to predpokladam prestizni zalezitost, ze jejich nuz vydrzi "vic nez ostatni" (Survival Lilly APO, DBK, ...). Plus dostanou zpetnou vazbu o slabych mistech. Prece jen takovych nicitelu nozu s bohatymi zkusenostmi tolik nebude a tudiz budou drazi. Takhle to vyrobce stoji "jen" jeden nuz.
Posláno:

Štamgast
Chvíle nudy Laugh a tak Apo vs. paroh, silové řezání po celé délce ostří, 4x sek a následné přeseknutí, absolutně bez problému, ostří top.

MONOLITH vložil tyto přílohy:
20230919_105948.jpg.jpg
20230919_105554.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
MONOLITH: se toho nebojíš Ok , dobře Ty Applause
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
krezac napsal:
3rdlife napsal:
ale on ty nože ničí

A to je spatne? V prumyslu (a konec koncu i v software) se prece destruktivni testy delaji bezne.
....

Ale takovéto provedení testů je úplně k h@#$&. To že mu vyjde, že se nůž zničí až při třískání do ocelové trubky a ne už při sekání betonu je naprosto dílem náhody. Když do betonu jednou tříská odpočatý 20 minut vší silou a s jiným nožem bouchne unavený jen 5x a první nůž se zlomí a druhý ne, rozhodně neznamená, že ten druhý nůž je lepší.
Ony i ty destrukční testy musí mít nějaká pravidla, aby byly srovnatelnéKO
Posláno:

Štamgast
virtual1jk napsal:
MONOLITH: se toho nebojíš Ok , dobře Ty Applause

Jo jo Happy, chtěl jsem to zkusit, abych věděl.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
slon> OT Ja si vubec nedelam iluze, ze je to nejake objektivni porovnani (i kdyz kdo vi, treba za tou saradou pro YT nejaky jakz takz definovany pristup ma). Jen jsem reagoval na vykrik "on to znici" tim, ze pro vyrobce muze mit jistou cenu nechat ho ten nuz znicit...
Posláno:

Štamgast
Ahoj, zkusil jsem nafotit ty moje Trciny pohromadě, tak třeba někoho potěší Happy (omlouvám se za kvalitu fotek red face )...

zdenki vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg
5.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Když si představím, že cca před rokem jsme spolu mluvili a přemýšlel jsi jestli vůbec pořídit první trcinu ... Jsi vlastně šťastný nožocvok, žes našel tak rychle to správné železo co ti sedí. Gratuluji a smekám Applause
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Ahoj zdenki, moc hezky jsi je sesbíral, gratuluju! 🍾
Posláno:

Štamgast
Jirko je to přesně rok... Happy Jo, su velmi moc šťastný nožocvok.. mrGreen Moc děkuju Admire

Karle díky moc... Happy Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Je to paráda Zdenku!!!Ok Applause
Klobouk dolůAdmire
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum