ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Egilcambe - Lesní želva Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/27/2009
Ahoj, ráda bych se představila, jmenuju se Pája, někteří mě možná znáte jako Lesní želvu. V této galerii bych ráda prezentovala své výrobky z kůže. K práci s kůží jsem se dostala přes svůj největší koníček - bushcraft. Nejdřív jsem si udělala pouzdro na nůž, pak na sekeru, opasek, a už to bylo. Happy Práce rukama je pro mě obrovský relax, kterým vyvažuju práci hlavou v zaměstnání.

Doufám, že se vám budou moje výrobky líbit, a že se mi tu dostane konstruktivní kritiky na mé cestě za řemeslem.

Abych byla tematická, začnu vlákno jedním z posledních výrobků, pouzdrem na kuchyňský Fiskars. Wink

Egilcambe vložil tyto přílohy:
DSC00490___kopie.JPG.jpg

Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Pokročilý
Začnu tím, čeho jsem zatím udělala nejvíc - opasků.Nejdřív jsem kupovala předřezané řemeny, teď už mám ale strojek, tak si je řežu sama přímo z usně. Nejdřív jsem opasky nýtovala, pak jsem dávala opaskové šroubky, a teď už výhradně sešívám - líbí se mi to nejvíc. Vloni jsem zkoušela i pár dvouvrstvých opasků - padly na to kilometry dratve. Grin

P.S. asi fotky archivuju v blbé velikosti, takže jsou v náhledu rozmazané. Po rozkliknutí do vedlejší záložky se doostří.

DSC00194.JPG.jpg
DSC00005.JPG.jpg
DSC00048.JPG.jpg
DSC00077.JPG.jpg
DSC00053.JPG.jpg
DSC01289.JPG.jpg
DSC00617.JPG.jpg
DSC09937.JPG.jpg
DSC00828.JPG

Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
ahoj Pájo,
jsem rád, že Tě zas "vidím", krásný a ten první řemen je už vysloveně luxusní Happy. Ať se daří, krásné dny. V.
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Ahoj, máš to moc pěkné, tak ať se Ti daříHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Moc hezke, hlavne ty opasky. Ok
Nytovani prezky bych nezavrhoval. Ty nyty stejne videt nejsou. Stehovani se casem prodre a je treba sit znovu. Od roku 2000 nosim nytovany opasek den co den a myslim, ze mne prezije (timto zdravim Petu Josefuse).
At se Vam dari a tesim se na dalsi ukazky.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Moc pěkná práce Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Pája máš to moc krásne, som rád, že máš vlastné vlákno.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
... parádní práce, ať se daří Ok
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2017
pěkná práce to jóóóHappy
Posláno:

Pokročilý
Ahoj všem a moc díky za přivítání! Odhodlávala jsem se k založení vlastního vlákna opravdu dlouho, to se přiznám bez okolků. Prezentovat se vedle zdejších řemeslníků a umělců považuju pořád tak trochu za drzost. Tak snad z toho nebude ostuda. red face Díky, že mi držíte palec!

Jinak aktuální foto z procesu:

DSC00566.JPG.jpg

Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/5/2011
Ahoj, máš to moc pěkné, takhle bych to neušil. Jen malou poznámku, nemělo by to být prořízlé obráceně, na tom pouzdru pro kuchyňák? Na kuchyňáku to asi nevadí, ale i tak? Na pouzdře na opasek by to asi moc nejistilo... Neber to jako nějaké škarohlídství, třeba to byl záměr a já se pletu. Hodně zdaru!
Martin

ravencz vložil tyto přílohy:
Bez_názvu.jpg

RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
Som rád, že si si založila vlastnú galériiu Happy Asi o tom nevieš, ale ty si bola mojou inšpiráciou, že som tiež začal niečo s kožou robiť aj ja. Potom, čo som si kúpil tvoj opasok (štvrtý od vrchu) som si povedal, že snáď by som to zvládol aj ja. Pokúsil som sa....a aj keď to ešte nie je celkom ono, tak pár som ich už urobil. Zatial nimi obšťasňujem kamarátov a známych...ale keď sa im páčia, poteší ma to. Urobil som aj pár púzdier na nože...a zistil som, že sú nositeľné....tak ma to potešilo. Len stále musím vychytávať nejaké muchy. Aj keď viem, že majstrom na tomto fóre sa nikdy nemôžem rovnať, ani na vlastnú galériu sa necítim....tak ten pocit z toho, že je to použiteľné, že opasok drží gate, že nôž z púzdra nevypadne...ten pocit je nenahraditeľný Happy Uvítal by som však, keby majstri na tomto fóre boli ochotnejší sa poradiť so svojimi skúsenosťami...stretol som sa viackrát s reakciou....pri požiadaní o radu...zisťuj, skúšaj...aj ja som musel Sad
Tak ti želám veľa úspechov a nech sa galéria rozrastá.
Posláno:

Pokročilý
ravencz napsal:

Ahoj, popravdě jsem nikdy moc nezkoumala, na kterou stranu by se ten rozšiřovací zářez měl dělat. Vím, že když jsem dávala před pár lety sedlářský knoflík na jiné pouzdro na kuchyňák, vyhrál nakonec zářez vepředu, protože se mi to pak lépe otevíralo jednou rukou. Slouží dodnes a řemínek se nevyčvachtal i přes dennodenní otevírání. Každopádně díky za připomínku - je fakt, že běžně to bývá naopak.

zepa napsal:

Tak to je překvapení Happy Vůbec jsem nečekala, že bych mohla někoho inspirovat. Ale pokud sis v tom jednou "namočil ruce," tak už není cesta zpátky. Ten pocit, že to člověk dokáže sám, ten stojí za to. Ok Dost návodů se dá najít na YT, hledej kanály Armitage leather, Leodis leather nebo třeba The leathercraft academy. Nějaké zajímavé informace se dají vytěžit i na fóru https://www.reddit.com/r/Leathercraft/. Držím palec, aby se Ti dařilo. ;)

A díky moc za podporu!
Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Pokročilý
Než dodělám masku na Wetterlings, vložím sem aspoň nějakou starší práci. Nebude to přímo pouzdro na nůž, ale ostří to taky má. Wink

V létě jsem dokončila pochvu na jedenapůlruční meč pro historický šerm. Dřevěnou vložku si majitel dodal sám, na mě bylo potažení kůží. Meč je metr třicet velký drobeček, takže než jsem měla nový pracovní stůl, na který se vešel, byla to dost zábavná práce. Spony jsou podle historických originálů z LH obchodu a šila jsem lněnou nebarvenou dratví, aby to bylo co nejvěrnější. Střih a techniku jsem konzultovala s Matějem ze SHŠ Broň, za což mu děkuji. Bohužel předání bylo velmi překotné, takže fotky hotového kompletu jsem musela udělat asi za dvě minuty...

DSC00207.JPG.jpg
DSC00102.JPG.jpg

Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/20/2016
Ahoj Pájo,
samá velmi pečlivá práce. Ok Přeju ať se daří a hlavu plnou nápadů. Wink
Posláno:

Pokročilý
Děkuji! Taky sem dávám ty povedené věci mrGreen

Přidám další starou práci, lukostřelecký nátepník. Požadavek byl na jednoruční zapínání, které nemělo být šněrovací a nemělo být na zdrhovadlo. Tak jsem koupila obuvnické háčky a bylo...

DSC00334.JPG.jpg
DSC00335___kopie.JPG.jpg
DSC00336___kopie.JPG.jpg
DSC00319.JPG.jpg

Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Štamgast
No paráda, nápady nechybí, ručičky šikovný a výsledek supr. Ok Ať se daří.
Posláno:

Pokročilý
Díky! Jinak poscházela se mi tady hromada nového materiálu. Včera došly krávy, a tak se přidaly k novým nerez a bronzovým přezkám, barevným lněným dratvím a novým hranořízkům, takže mám konečně všechno, co jsem poslední dobou sháněla. Teďka můžu svobodně říct, už je po výplatě a hned začít krájet mrGreen

DSC00641.JPG.jpg

Kráčím, tedy jsem.
Posláno:

Štamgast
To vypadá že budeš hodně, hodně páskovat. Happy Tak se budeme těšit. Ok
Posláno:

Pokročilý
Pár dní zpátky na mě na Facebooku vyskočil příspěvek s odkazem na nadcházející Den veteránů, který bude příští sobotu 11.11. a organizaci Post Bellum, která se dlouhodobě zabývá nahráváním autentických výpovědí pamětníků událostí velkých i malých dějin 20. století. Možná jste je někdy poslouchali na ČRo. Na eshopu Post Bellum byla možnost si k této příležitosti koupit malé odznáčky s makovým květem (5 ks/ 150kč), který je symbolem Dne veteránů, a podpořit tím organizaci v pořizování dalších nahrávek.

No, než jsem se rozhoupala, tak už je vyprodali, tak jsem si říkala, že si udělám vlastní, kožený, a uctím tím památku všech československých hrdinů. Těch 150 kaček, které by odznáček stál, pošlu na sbírkový účet organizace. Abych to zkrátila, napadl mě při tom šílený nápad, že by se tady na Knifu možná našlo pár dalších, kteří by takový odznáček taky rádi měli, ale stejně jako já ho nestihli koupit. Po dnešním celodenním přemýšlení jsem nakonec podle designu Post Bellum spíchla první. Materiál mám ještě tak na 20 ks.

Pokud by se našlo 20 zájemců, kteří by se přihlásili do pondělního poledne, byla bych je schopná vyrobit a odeslat ve středu, aby je do soboty měli doma. Cenu bych viděla 150/ kus s tím, že padesát korun bych si nechala na poštu a protinárazovou obálku. A aby to bylo transparentní, každý zájemce by po odeslání výsledné sumy na účet Post Bellum dostal do emailu potvrzení o transakci + kopii emailu se jmény dárců pro organizaci.

Možná mě s tím vypískáte, protože jsem tady deset minut i s cestou, anebo se možná někomu bude makový kvítek líbit, a přidá se...

Každopádně díky za přečtení! Ok

Případní zájemci, pište prosím na email wanderer.titte/at/gmail.com

https://cs.wikipedia.org/wiki/Den_válečných_veteránů
http://www.rozhlas.cz/plus/porady/_porad/3115
https://www.postbellum.cz/o-nas/
http://eshop.pametnaroda.cz/kategorie/den-veteranu/

P.S.: zítra za světla zkusím udělat lepší fotku...

DSC00658.JPG.jpg
DSC00663.JPG.jpg
DSC00664.JPG.jpg
DSC00665.JPG.jpg
DSC00667.JPG.jpg

Kráčím, tedy jsem.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum