ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Domácí úpravy továrních nožů III. Možnosti
FMJ
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/13/2004
Cold Steel Bushman a pokus o stylizaci do postapo ‐ odstraněno černění, patinování v octu, dutina v rukojeti ucpána korkem na obou koncích a na rukojeť kvůli přilnavosti navlečeny ranger bands (nastříhaná duše z kola). Měl jsem strach, že to bude jen na efekt a že to nebude funkční, ale při vhodně zvoleném typu bicyklové duše to vcelku velmi dobře drží a přilnavist vzrostla 100násobně.

FMJ vložil tyto přílohy:
20230730_202200_01.jpeg.jpg

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/22/2023
Potrebujem poradit, nejaky normalny sposob ako odstranit dlc povlak alebo iba regrindom? Pripadne nachadza sa tu niekto kto by to bol schopny urobit kvalitne a ma s tym uz skusenosti?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Kunwu Orion 2 jsem kupoval už s výhledem na to, že pokud mi jinak sedne, tak mu upravím čepel. No, a sednul. Perfektně zpracovaná kudla, fantastickej chod, hezký detaily 👍

Ale vzhledem k tomu, že nad fasetou měl tovární nůž tak 0.70 mm a u špičky ještě víc, bylo jasný, že krom ubrání toho výraznýho bříška, se bude i razantně ztenčovat výbrus.

Takže diamantový kameny, na doladění brusný papíry. Protože byla čepel doškrabaná, a já neměl dostatečnou trpělivost na dělání solidního saténu, rozhodl jsem se vyzkoušet stonewash. Na fotce mám kamínky, u kterých jsem uznal, že jsou moc malý a lehký, efekt nic moc. Tak jsem pak místo nich posbíral na parkovišti u nemocnice větší a už to šlo, WD-40 na čepel a rachtat a rachtat 🙂

Estetika by mohla být rozhodně mnohem doladěnější, ale nože prostě používám, a tak to na nich i bývá vidět. Každopádně funkčně jsem spokojenej, mám teď fulltitan flipper v Elmaxu, co najednou řeže ještě o fous líp než Civivi Sokoke 👍

Jinak sorry za fotky, ale ten "podškrábanej podleštěnej" stonewash se fakt blbě fotí.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230803_193014.jpg.jpg
IMG_20230805_145415.jpg.jpg
IMG_20230805_203936.jpg.jpg
IMG_20230805_204035.jpg.jpg
IMG_20230806_163527.jpg.jpg
IMG_20230813_195138.jpg.jpg
IMG_20230813_195239.jpg.jpg
IMG_20230813_195317.jpg.jpg
IMG_20230812_122435.jpg.jpg
IMG_20230813_194211.jpg.jpg
IMG_20230812_145650.jpg.jpg
IMG_20230812_145848.jpg.jpg
IMG_20230812_151501.jpg.jpg
IMG_20230812_191453.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Vlastně nemám teď doma EDC zavírák, kterej bych aspoň trochu nepoladil. Orion viz výš, Sokoke má zakulacený vnitřní a vnější hrany mikarty pro pohodlnější úchop, ošetřenou nejprve olejem potom Limmer Boot Grease. No a Saakshi jsem nadvakrát obarvil rukojeť.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230813_100524.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
Přeručkoval jsem jednoho kuchyňáka známýmu z práce.
Dříve plast, nyní dub - uřízlej ze staré kuchyňské desky (před lety se dělaly z masivu).

Strom vložil tyto přílohy:
Pavl_v_n_ž.jpg.jpg

Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2010
Dám to i sem . RINALDI.

ivan78 vložil tyto přílohy:
IMG_20230828_155934.jpg.jpg
IMG_20230828_155940.jpg.jpg
IMG_20230828_175609.jpg.jpg
IMG_20230828_175618.jpg.jpg

tel. 608080723 :-D
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/8/2013
Koukám, že Gerber tu nikde nemá své vlákno a nechce se mi ho zřejmě zbytečně zakládat. Pořídil jsem si z druhé ruky Gerber Applegate Fairbairn Combat Folder (to je ten velký) a chci si ho upravit. Nemůžu ale nikde sehnat torx, který by pasoval na šroub na čepu. Dokázal by mi někdo poradit, jaká to je velkikost a kde ho levně sehnat, ideálně abych nemusel objednávat z ciziny? Doufám, že se velikost neliší dle toho, kdy je vyroben? Díky moc.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/30/2021
Díval jsem se na fotky a na video a na čepu má imbus a né torx, Je dost možné, že ten imbus bude v imperiálním rozměru a ne v metrickém. Pokud máš šupleru tak si ten rozměr změř, pokud ne, můžeš sehnat nějakou sadu imperiálních imbusů za 300Kč.
Posláno:

Pozorovatel
soulstealer napsal:
Díval jsem se na fotky a na video a na čepu má imbus a né torx, Je dost možné, že ten imbus bude v imperiálním rozměru a ne v metrickém. Pokud máš šupleru tak si ten rozměr změř, pokud ne, můžeš sehnat nějakou sadu imperiálních imbusů za 300Kč.

Díky za odpověď. Je možné, že jsem lama a zasekl jsem se na tom, že to má být torx, protože mi ta díra pčijde víc do hvězdice. Máš pravdu, že to asi může být imbus. Blbé ovšem je, že jsem kudlu vzal do obchodu s nářadím a rozměrově tam nic z nabídky nesedělo. Vyzkoušel jsem teď večkeré imbusy, co mám a správný rozměr tam není. Zkusím ještě jednou navštívit nějaký dobrý obchod, ale trochu se bojím, že to je na naše poměry nestandardní rozměr a v ČR ho neseženu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
@Usagi nemyslím si, že by se příšlušný imbus nedal v našich končinách sehnat. Pokud zkusíš nějaký specializovaný nářaďový obchod, tak jistě pochodíš. Kdybys byl někde z okolí Pardubic, tak můžu pomoct (mám tu různé sady).
Jinak bych se podíval třeba na weby Hornig (Jilemnice), Nako (Pardubice), Boukal (Litvínov),...

Edit: mám sadu malých bitů z Lidlu, taky varianta, je to teda hrizný bláto, ale na čepy zavíráků stačí
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Pozorovatel
zase2 napsal:
@Usagi nemyslím si, že by se příšlušný imbus nedal v našich končinách sehnat. Pokud zkusíš nějaký specializovaný nářaďový obchod, tak jistě pochodíš. Kdybys byl někde z okolí Pardubic, tak můžu pomoct (mám tu různé sady).
Jinak bych se podíval třeba na weby Hornig (Jilemnice), Nako (Pardubice), Boukal (Litvínov),...

Edit: mám sadu malých bitů z Lidlu, taky varianta, je to teda hrizný bláto, ale na čepy zavíráků stačí

Podívám se. Tohle je něco mezi imbusem 3 a 4. Většina sad, co jsem zatím potkal, má půlku max do 2.5, pak už skáčou po celých, ale na webu snad něco splaším. Díky moc za tipyOk
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
IMG_20230912_233134.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/6/2023
Hruška z chaty na RAT 1

DrEduza vložil tyto přílohy:
PXL_20231003_175011456.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Usagi napsal:
Koukám, že Gerber tu nikde nemá své vlákno a nechce se mi ho zřejmě zbytečně zakládat. Pořídil jsem si z druhé ruky Gerber Applegate Fairbairn Combat Folder (to je ten velký) a chci si ho upravit. Nemůžu ale nikde sehnat torx, který by pasoval na šroub na čepu. Dokázal by mi někdo poradit, jaká to je velkikost a kde ho levně sehnat, ideálně abych nemusel objednávat z ciziny? Doufám, že se velikost neliší dle toho, kdy je vyroben? Díky moc.

Když zjistíš rozměr, tak bych zkusil na dovavanik.cz provozovna Mstěnice 13 psč 25091. Doporučil mi to někdo z fora když jsem sháněl 5hran s ďurkou na LTM. U tohoto cena příznivá 74,- Kč/2ks. Dobírka u ČP k tomu byla 155,-KčAngry
Posláno:

Pozorovatel
dagger napsal:
Usagi napsal:

Když zjistíš rozměr, tak bych zkusil na dovavanik.cz provozovna Mstěnice 13 psč 25091. Doporučil mi to někdo z fora když jsem sháněl 5hran s ďurkou na LTM. U tohoto cena příznivá 74,- Kč/2ks. Dobírka u ČP k tomu byla 155,-KčAngry

Díky moc za tip.Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Já používám tohle, zatím jsem s tím vždy vystačil. Mívají to v Normě, já to kupoval v německu ale u nás jsou stejný akce jako v DE.

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC14509.JPG.jpg
SDC14514.JPG.jpg
SDC14517.JPG.jpg
SDC14524.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
tak tuhle sadu taky mám a zatím jsem s ní použil jen jeden bit. Za tu cenu se vyplatí ji mít doma .
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Usagi napsal:
zase2 napsal:

Podívám se. Tohle je něco mezi imbusem 3 a 4. Většina sad, co jsem zatím potkal, má půlku max do 2.5, pak už skáčou po celých, ale na webu snad něco splaším. Díky moc za tipyOk

Čus, na tohle je lepší nějaký šikovný obchod kde prodavač vytáhne tři katalogy jak zlaté stránky a dá ti vybrat z pěti výrobců. Takhle jsem sehnal i pěticípou hvězdičku (jako torx) s dírkou kterou má kamarád na nářaďáku dovezeném z dovolené v USA.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/10/2020
Mám ho už strašně dlouho tak jsem to kdysi vyřešil takhle pilníkem 😂

Kníža vložil tyto přílohy:
IMG_20231009_094815.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Uprava špičky mačety z Lidlu na sapinomačetu a ještě zbylo na perořízek.

Piroha5 vložil tyto přílohy:
DSC_0467.JPG.jpg
DSC_0466.JPG.jpg

Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum