ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Domácí úpravy továrních nožů III. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Moc pěkný Happy ještě by jsi tam mohl nějak implementovat ten švýcarskej křížek…. To už by byla echt limitka
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Sidonius.Fortis napsal:
Moc pěkný Happy ještě by jsi tam mohl nějak implementovat ten švýcarskej křížek…. To už by byla echt limitka

Kéž bych to uměl.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/6/2023
Flector EP napsal:
Nelíbilo se mi otvírání o lem kapsy, tak jsem se pokusil o změnu.Grin

To se ti povedlo, kdybych nevěděl, že jsem v úpravách, myslel bych si, že cold steel vydal novou variantu sparťana. Jen by mě zajímalo, jak to teď otevíráš, když tam nemás nic Laugh Admire
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
DrtičHlav napsal:
Flector EP napsal:

To se ti povedlo, kdybych nevěděl, že jsem v úpravách, myslel bych si, že cold steel vydal novou variantu sparťana. Jen by mě zajímalo, jak to teď otevíráš, když tam nemás nic Laugh Admire

představ si, ono to jde pohodlně otevřít druhou volnou rukou a jak říká jeden filmový klasik. . Nikdy jsem nepotřeboval rychle otevřít nůž na ukrojení chleba.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
To fakt nechápem!
Tu je plné fórum tých, čo im jednoručné zachránilo život. A aj ich žene, deťom, psovi a akvarijnej rybičke.
Ty už vlastne ani nemáš existovať!
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Flector EP napsal:
DrtičHlav napsal:
Flector EP napsal:

představ si, ono to jde pohodlně otevřít druhou volnou rukou a jak říká jeden filmový klasik. . Nikdy jsem nepotřeboval rychle otevřít nůž na ukrojení chleba.Laugh

Tak u CS je krásné, jak se dají odmontovat různé typy kolíčků aby se vyhovělo restrikcím, ale přitom jde každý, který má tu pravou CS přirozenost (velikost Happy ) v sobě otevřít švihem 😀 (a vlastně i ty menší, jen stačí přimáčknout pojistku).

Mohu poprosit o foto celého nože?

Děkuji.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Tak to je pravda - mám starého voyagera s VG1 a ještě rovnou ručkou ( ty dnešní mě neberou..) a kolíček skončil u někoho z Brna. Jak jsem zjistil, že to Němci nemaj rádi, šel kolíček pryč a vůbec to při užívání nože neva. Stejně i tak to jde jednou rukou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2011
Taky se ke mě dostal jeden upravený, starý (made in Japan) Voyager z VG-1. Lehká kudla na léto do kraťasů, s 12,5 cm čepelí.

BOB. vložil tyto přílohy:
Cold_Steel.jpg.jpg

Na zdar správné věci ! A nech zhynů všeci zkurvysyni !
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
BOBe neviem sa zbavit pocitu ze tato uprava cs prebehla na slovaciWink u jedneho nemenovaneho tuningeraRazz ...ci?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2011
Hoj Milan, máš samozřejmě pravdu.Ok Ke mě se to dostalo úplnou náhodou přes kolegu z práce, až pak jsem se dozvěděl, odkud to vzešlo.Wink
Na zdar správné věci ! A nech zhynů všeci zkurvysyni !
Posláno:

Pokročilý
Funkysaurus napsal:
Flector EP napsal:
DrtičHlav napsal:
Flector EP napsal:

Tak u CS je krásné, jak se dají odmontovat různé typy kolíčků aby se vyhovělo restrikcím, ale přitom jde každý, který má tu pravou CS přirozenost (velikost Happy ) v sobě otevřít švihem 😀 (a vlastně i ty menší, jen stačí přimáčknout pojistku).

Děkuji.

Ano, například u mého sr1 jde čepel snadno otevřít švihem ruky a to jsem sílu pérka neupravoval.

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20230713_144032.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Ok Applause Applause vypadá skvěle, takhle bych si ho i koupil Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Pokročilý
Happy vyleptané logo a sundaný lak z čepele.Grin

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20230713_182636.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/6/2023
Flector EP napsal:
Funkysaurus napsal:
Flector EP napsal:
DrtičHlav napsal:
Flector EP napsal:

Děkuji.

Ano, například u mého sr1 jde čepel snadno otevřít švihem ruky a to jsem sílu pérka neupravoval.

Chápu. Je to krasavec. Ale ten clip není originál ne? neboť můj je černý.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Novou náušničku na starýho švýcara.

Piroha5 vložil tyto přílohy:
DSC_0205.JPG.jpg
DSC_0204.JPG.jpg
DSC_0206.JPG.jpg

Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2014
Můj pokus o předělání ručky u asi nejlevnějšího nože od Marbles plus jednoduché pouzdro.

Emilos-E1 vložil tyto přílohy:
IMG_20230702_172151_416.jpg.jpg
IMG_20230729_110735_803.jpg.jpg

FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Cold Steel Bushman a pokus o stylizaci do postapo ‐ odstraněno černění, patinování v octu, dutina v rukojeti ucpána korkem na obou koncích a na rukojeť kvůli přilnavosti navlečeny ranger bands (nastříhaná duše z kola). Měl jsem strach, že to bude jen na efekt a že to nebude funkční, ale při vhodně zvoleném typu bicyklové duše to vcelku velmi dobře drží a přilnavist vzrostla 100násobně.

FMJ vložil tyto přílohy:
20230730_202200_01.jpeg.jpg

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/22/2023
Potrebujem poradit, nejaky normalny sposob ako odstranit dlc povlak alebo iba regrindom? Pripadne nachadza sa tu niekto kto by to bol schopny urobit kvalitne a ma s tym uz skusenosti?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Kunwu Orion 2 jsem kupoval už s výhledem na to, že pokud mi jinak sedne, tak mu upravím čepel. No, a sednul. Perfektně zpracovaná kudla, fantastickej chod, hezký detaily 👍

Ale vzhledem k tomu, že nad fasetou měl tovární nůž tak 0.70 mm a u špičky ještě víc, bylo jasný, že krom ubrání toho výraznýho bříška, se bude i razantně ztenčovat výbrus.

Takže diamantový kameny, na doladění brusný papíry. Protože byla čepel doškrabaná, a já neměl dostatečnou trpělivost na dělání solidního saténu, rozhodl jsem se vyzkoušet stonewash. Na fotce mám kamínky, u kterých jsem uznal, že jsou moc malý a lehký, efekt nic moc. Tak jsem pak místo nich posbíral na parkovišti u nemocnice větší a už to šlo, WD-40 na čepel a rachtat a rachtat 🙂

Estetika by mohla být rozhodně mnohem doladěnější, ale nože prostě používám, a tak to na nich i bývá vidět. Každopádně funkčně jsem spokojenej, mám teď fulltitan flipper v Elmaxu, co najednou řeže ještě o fous líp než Civivi Sokoke 👍

Jinak sorry za fotky, ale ten "podškrábanej podleštěnej" stonewash se fakt blbě fotí.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230803_193014.jpg.jpg
IMG_20230805_145415.jpg.jpg
IMG_20230805_203936.jpg.jpg
IMG_20230805_204035.jpg.jpg
IMG_20230806_163527.jpg.jpg
IMG_20230813_195138.jpg.jpg
IMG_20230813_195239.jpg.jpg
IMG_20230813_195317.jpg.jpg
IMG_20230812_122435.jpg.jpg
IMG_20230813_194211.jpg.jpg
IMG_20230812_145650.jpg.jpg
IMG_20230812_145848.jpg.jpg
IMG_20230812_151501.jpg.jpg
IMG_20230812_191453.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Vlastně nemám teď doma EDC zavírák, kterej bych aspoň trochu nepoladil. Orion viz výš, Sokoke má zakulacený vnitřní a vnější hrany mikarty pro pohodlnější úchop, ošetřenou nejprve olejem potom Limmer Boot Grease. No a Saakshi jsem nadvakrát obarvil rukojeť.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230813_100524.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum