ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
TRMAN -Tomáš Rücker Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2006
tak sem uďál futrál na prcka a překvapilo mě jak krásný je pracovat s dratví ... jen dotaz, jak ukončit steh? Happy

ale přiznávám že pokusy s kůžej sou pro mě zatím fakt jen pokusama dycky do nějak dojebu Cry

korálky sou taky z koně

jo a otvor do pochvy lehce evokuje reál ... radost zasouvat Laugh

TRMAN vložil tyto přílohy:
futro_malej1W.jpg.jpg
futro_malej2W.jpg.jpg
futro_malej3w.jpg

SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
bych řek že se ti povedlo a že mu sedne jak prdel na hrnec,ještě to potetuj a hotovo fajaWink
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Trman: steh se dá zakončit různě..
- uděláš na jedné straně u poslední dírky uzlík, pak konce protáhneš dírou tak, že uzlík zatáhneš do díry a konce ustříhneš
- vrátíš se zpátky přes dvě dírky a v každé uděláš uzlík
- konec nitě zaklepneš pod hlavičku nýtu
a řada dalších..
Posláno:

Štamgast
další pokus o futrál ... opět vesměš marnej

samozřejmě je zase výsledek jinej než představa a dospěl jsem k němu těžkou improvizací

korálek je pórovitá část kosti

velikost viz fotky pidinožejku samotnýho

jo a barvený je to obyč vodovkama a docela překvapily ... navrch jen pořádně zavoskovat a zajímavá patina

futral_pindik1.jpg
futral_pindik2.jpg.jpg
futral_pindik3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Zaujímavý kúsok, nech ta múza drži nadalej. Pekné práce.
" Najväčším vzrušením nie je zabíjať, ale nechať žiť. "
J. O.Curwood
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
Mno Trmane, krásnej kousek. Tvoje můza je pan spisovatel ŠtorchWink
Posláno:

Štamgast
tak sem si dneska zase něco vyďoubal podle jedný svojí fotky

chce to vymyslet nějakej neporovitej a nepopraskanej materiál todle dělá při práci porád neplechu Cry

co byste tak doporučovali na scrimshaw za kvalitní matrijál dostupnej na střenky krom slonoviny že Grin

schválně to fotím v ruce pro představu velikosti ... v reálu je to dost prťavý

každopádně tečkování je hrozná věc

scrimshaw1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Ahoj moc se mi to líbí, pěkně jí leze kočičák, ten si o to říkáLaugh Laugh
Když nechceš slonovinu tak mamuta, do mrože by šlo pěkně dloubat, rohovina, ořech tagua. sob, los , jelen a další paroží, rohovina,viděl jsem to i v perleťi

s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Kenda napsal:
Když nechceš slonovinu tak mamuta, do mrože by šlo pěkně dloubat, rohovina, ořech tagua. sob, los , jelen a další paroží, rohovina,viděl jsem to i v perleťi

a to si predstav ze nekdo misto prciny pekny videl pytel a byl v rozpacich Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Jo ,tak tomuhle říkám scrimshaw.Moc pěkné a jak to torzo těla tak ta dívenka krásně provedené.Applause Jo určitě bych si jí nespletGrin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
TRMAN napsal:
Kenda napsal:

a to si predstav ze nekdo misto prciny pekny videl pytel a byl v rozpacich Laugh

Ahoj, taky jsem byl v rozpacích jestli ji třeba neščípla fčela..., ale jinak bomba. Jestli nemáš na čem experimentovat rád ti zapůlčím pár svých rozdělaných nožůWink
Posláno:

Štamgast
Gweck napsal:

Ahoj, taky jsem byl v rozpacích jestli ji třeba neščípla fčela..., ale jinak bomba. Jestli nemáš na čem experimentovat rád ti zapůlčím pár svých rozdělaných nožůWink
A nebo to jsou hemeroidymrGreen Né Tome je to superOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
A original, podla ktoreho si to robil neuvidime...? Laugh Ako mam posudit, ze si to urobil dobre. Grin
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
dlouho sem váhal jestli do týdle kosti jít nebo ne protože je hodně špatná ale řek sem si že to zkusím a bude to mít třeba zajímavou patinu

proto sem zvolil jen škrábat a nepíchat ... de to mnohem rychlejc a taky se na to dá koukat a tadle kost by ani nic jinýho nesnesla ... a navíc motiv kterej by to snes

nejlepší se mi zatím zdá barva na tisk linorytu

pokud se to bude zdát lehce deformovaný je to tím že je to na dost kulatým povrchu a nende to nafotit aby to bylo placatý Grin

PS: kdo chce vidět prcinu musí hledat Grin

scrimshaw2.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/20/2009
TRMAN napsal:
dlouho sem váhal jestli do týdle kosti jít nebo ne protože je hodně špatná ale řek sem si že to zkusím a bude to mít třeba zajímavou patinu

proto sem zvolil jen škrábat a nepíchat ... de to mnohem rychlejc a taky se na to dá koukat a tadle kost by ani nic jinýho nesnesla ... a navíc motiv kterej by to snes

nejlepší se mi zatím zdá barva na tisk linorytu

pokud se to bude zdát lehce deformovaný je to tím že je to na dost kulatým povrchu a nende to nafotit aby to bylo placatý Grin

PS: kdo chce vidět prcinu musí hledat Grin

Tome , je to moc krásný.Ok Fakt je to pecka. Chtěl bych mít tvůj talent.Applause
Posláno:

Štamgast
A to já zas né,mně by to ani nebavilo kdyby mi to šlo samo odsebeHappy
Pěkně si tu kosť zrychtoval jen co je pravdaRazz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/16/2007
Nestíhám valit oči, jde vidět že své práci rozumíš Shocked

Nehledejte chválu. Hledejte kritiku. - Paul Arden
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Me se ten slon moc nelibi. Holt kouzlo scrimshaw se IMHO ukryva prave v tom teckovani... Kdyz si to srovnam s tou vydubkovanou holkou o par postu vejs, tak je to, jak kdyby slona kreslil prvnacek a srovnaval to s fotografii hambaty holky. Az tak velky rozdil v tom vidim.

Ja chapu, ze to byl z tve strany experiment, ale pokud tedy te zajima muj nazor, tak vysledek je zalostny. A ne z toho duvodu, ze bys neumel namalovat slona (i kdyz nekde je videt, ze si chtel vyryt kulatou caru a nejak se ti to zadrhlo a obloucek moc nevysel, coz tomu tedy take moc nepridava, ale kdybys touhle technikou udelal trebas tri, ctyri ubrazky, uz bys vedel jak na to a nestavalo by se ti to, takze tenhle detail jakoby nehodnotim, i kdyz to tam vidim...), ale proste tak nejak to vypada dost humpolacky, jak kdyby to bylo vyrobeny za deset centu v cine.
Holt scrimshaw je priserna piplacka, zrout casu atd. Ale v tom prave spociva jeho cena a krasa! Prave proto, ze je to tak narocna technika, se tim da dosahnout tak krasnych a perfektne propracovanych obrazu. A kdyz vidim toho slona, je to pro mne dalsi dukaz toho, ze kdyz nekdo zkousi praci jakymkoliv zpusobem "ojebavat", vysledek bude vzdycky smejd.
Neber si to prosimte jako nejaky osobni utok, fakt hodnotim jen rozdil tech dvou obrazku a nepisu to proto, abych se do tebe nejak navazel. Ale pokud bych ti mohl neco doporucit, drz se spis toho poctiveho dubkovani, je videt, ze talent i trpelivost pro to mas a vysledek je o 100% lepsi.
Posláno:

Štamgast
ja to prave beru spis jako pouhou grafickou disciplinu a u ty se praveze zase spis srafuje nez teckuje ... nazrneni se pouziva treba u mezzotinty ale tam to funguje uplne jinak takze ja proste a jednoduse aplikuju svoje poznatky z grafiky jako takovy a zkousim do kosti co to snese a co ne ... proto tomu i rikam pokusy Happy

do tydle kosti sem zacal teckovat jinej akt ale absolutne to nebylo mozny protoze vsechen ten bordel okolo motivu i v nem sou pory a praskliny v kosti takze sem si rikal ze ji zkusim vyuzit na linku kdyz tecky v ni mizej, a stejne tak v popraskanym podkladu nejde udrzet linka tam kde ma bejt proto, ze to v kazdy blby dubce a prasklince touzi vybocit z linky a odskakuje to, je to jak doubat do hladky kosti pri jizde na brbolaty ceste mi prislo Grin proto sem dal i slona u keryho sem si rikal ze drobna kostrbatost zas tak vadit nebude

ale nemyslim si ze by se muselo porad jen teckovat, videl sem hodne dobry veci kombinujici linku obrysovou a stinovani v teckach a vypadalo to velmi slusne

to ze delaj vsichni porad dokola teckovany indiany a lvice nebo medvedy me popravde ani malo nebere, podle me existujou i jiny motivy a napriklad jen pouhej ormament by nemusel vypadat zle i kdyby se skladal jen z linek tudiz kazdemu dle jeho chuti

ja si budu klido pido delat linky dal hlavne ze se vyblbnu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Zdar pane učiteli !
Moc se mi líbí Tvoje práce i foto i kresba i tvorba v kosti. Když Bůh naděloval, byls ve správné řadě.... držím Ti palce, dělej si to jak chceš a ser na nějaký připomínky ... Sad Ať se dílo daří !
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum