ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
TRMAN -Tomáš Rücker Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/19/2008
Tečka,nebo čárka......to je mi úplně jedno,hlavně se to musí líbit. A mně se to líbí moc.Ok Applause
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
St.Nicolaus napsal:
Zdar pane učiteli !
Moc se mi líbí Tvoje práce i foto i kresba i tvorba v kosti. Když Bůh naděloval, byls ve správné řadě.... držím Ti palce, dělej si to jak chceš a ser na nějaký připomínky ... Sad Ať se dílo daří !

inu srat na pripominky neni nejlepsi postoj ...

ja mam na to pohled svuj, kdybych to dal pro nekoho tak at ten si diktuje co a jak, pokud si neco delam pro sebe muzu si to delat jak chci a pripominky muzu brat leda tak jako pripadnou dalsi alternativu nebo radu nebo nazor nebo cokoliv ale ne jako omezeni

toho se drzim predevsim ve fotce a proto tak rad seru na jakoukoliv komerci a vyhejbam se vsem zakazkam a kalendare vydavam jen kdyz mam pocit ze je skutecne autorskej Razz

sice umru chudej ale stastnej na duchu ze sem se nezaprodal Laugh

jinak samozrejme dekuji za povzbuzeni vsem kterejm se moje hokuspokusy libijou ... vsak pockejte az to jednou budu se vsi peci delat na nakou kudlu Grin
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
TRMAN napsal:
zkousim do kosti co to snese a co ne ... proto tomu i rikam pokusy Happy

[...]
to ze delaj vsichni porad dokola teckovany indiany a lvice nebo medvedy me popravde ani malo nebere, podle me existujou i jiny motivy a napriklad jen pouhej ormament by nemusel vypadat zle i kdyby se skladal jen z linek tudiz kazdemu dle jeho chuti

ja si budu klido pido delat linky dal hlavne ze se vyblbnu Happy

Jj, ja ti naprosto rozumim. A co se tyce tech zprofanovanych indianu a jinych vorlu, to s tebou stoprocentne souhlasim Happy
Klido pido si delej co chces, kdyz te to bavi, o tom to je predevsim, ja te rozhodne nehodlal odrazovat, spis kdybys to chtel trebas dat na opravdovej nuz, tak aby ses zavcasu zarazil a hezky to vyteckoval, coz jak vidim, ti (minimalne zatim) jde vyrazne lip, nezli trebas strenku pokazil tim carkovanym skrabanim, protoze ti jeste tolik nejde.
Posláno:

Štamgast
JeromeHeretic napsal:
TRMAN napsal:
zkousim do kosti co to snese a co ne ... proto tomu i rikam pokusy Happy

[...]
to ze delaj vsichni porad dokola teckovany indiany a lvice nebo medvedy me popravde ani malo nebere, podle me existujou i jiny motivy a napriklad jen pouhej ormament by nemusel vypadat zle i kdyby se skladal jen z linek tudiz kazdemu dle jeho chuti

ja si budu klido pido delat linky dal hlavne ze se vyblbnu Happy

Jj, ja ti naprosto rozumim. A co se tyce tech zprofanovanych indianu a jinych vorlu, to s tebou stoprocentne souhlasim Happy
Klido pido si delej co chces, kdyz te to bavi, o tom to je predevsim, ja te rozhodne nehodlal odrazovat, spis kdybys to chtel trebas dat na opravdovej nuz, tak aby ses zavcasu zarazil a hezky to vyteckoval, coz jak vidim, ti (minimalne zatim) jde vyrazne lip, nezli trebas strenku pokazil tim carkovanym skrabanim, protoze ti jeste tolik nejde.

kterak sem psal ona kvalita linky zavisi jen a pouze na hladkosti povrchu

ted sme s chlapama prave nad pivem resili esli tecky nebo carky a byli spis pro carky protoze videli oboje nazivo ... to je prave to ... kazdymu se libi neco tak budu zatim zkouset oboje a pak uvidime vsak ono se to nejak vyvine

aj sem si dones kost z vecere Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
TRMAN napsal:

aj sem si dones kost z vecere Laugh

Moje pritelkyne na me vzdycky kouka velmi podeziravym pohledem, kdyz cube zabavim morkovou kost, sotva z ni vylize morek Happy Ona moc netusi na co ty kosti chci, tak si tak potichu mysli, ze zije tak trochu s magorem Laugh Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/30/2008
Ty rytiny jsou super.Vyděl jsem na netu že se na scrimshaw dá použít i pštrosí vejce.Na trénování by stačily ruzný ulomky.Na farmách se jich po líhnutí válý mraky.Ten povrch je Docela použitelnej.Známá která dělala škrábaný kraslice je nejdřív obrousila brusným papírem aby odstranila ten lesklej povrch.
Já dřív dělal ruzný kostěný přívěsky a kosti jsem si chystal tak že jsem je čerstvý hned namočil do vody abych vylouhoval zbytky krve která v kosti je nejlíp to jde když jsou podélně rozřízlý nebo odvrtanej morek.Po pár dnech jsem je vyndal a vařil ale co nejmín hned jak se dalo oddělit maso tak jsem to vypl a nechal vychladnout ,pokud bych je vařil dlouho nebo je vyndal z horké vody byly by víc porovitý.Pak jsem je očistil zlehka kartáčkem a dal do hrnce s jarem abych je odmastil ta voda by neměla vřít stačí tak 80 stupnu.Po vychladnutí jsem je opláchl a pomale sušil ,nesmí přijít na slunko.Pak jsem je natřel peroxidem.Po vybělení jsem je osmirkoval jemným papírem ale musí to být ten bílej s bílejma kamínkama,kdybych je vzal tím černým zustanou v porech ty černý kamínky a už bych je od tama nedostal a nakonec jsem je leštil hadrovím kotoučem ale zase tím čistě bílým a bez jakékoli pasty,trvá to dýl ale kost je pak sněhově bílá.

Pronghorn vložil tyto přílohy:
af.eggscrim.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
no vida konecne poradnej pristup s propracovanou radou :) dik

ja ted domlouvam kosti ze pstrosa tak uvidime jaky budou co do struktury

a mam tip na poradnej kus klu tak do nej snad pudu jestli jeste bude Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Tečky i čárky,nic nezavrhuj.Výtvarně seš na to IMHO skvěle připraven,teď už "jen" ladit techniku.
U toho prvního psa je po vytečkování a začernění ještě výraz výrazně oživen těmi bílými chloupky,které se podle mě dělají až nakonec.

Gonza vložil tyto přílohy:
katherine_plumer5.jpg
katherine_plumer6.jpg
katherine_plumer7.jpg
katherine_plumer7a.jpg.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Hele, já mít nůž s takovým slonem, tak chrochtám blahem...

A to si vem dva aspekty k tomu :nejsem na pevný a nejsem na kosti....tak si to přeber Happy

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Bodky, ciarky, hotova morseovka. V kazdom pripade ju zvladas velmi dobre. Tesim sa na dalsie dielka. Applause
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Nedá mi to, ale musím Ti ty obrázky pochválit.....
Líbí se mi na nich právě ten styl a la grafika a přijde mi, že právěže to ještě není úplně dokonalé tomu dává ten správný šmrnc.Podporuju čárky.Wink
Jinak doporučuju taky zkusit najít nějakou starší kost v lese, nejlíp z vysoké. Tím, že dlouho leží a je z kusu, který nebyl mladý má většinou hustou strukturu a sem tam nějaké zabarvení či prasklinku, která vypadá taky dobře. Nebo sháněj kosti od myslivců. ,
Domácí zvířata se porážejí moc brzo a jsou vyšlechtěna na rychlý růst, takže jejich kosti jsou řídké...... ještě tak zasloužilá dojnice by šla, ale líp z pastvy, než ze stáje.
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
musim se pochlubit a zaroven timto podekovat podekovat Honzovi alias Gonzovi Happy

dneska sem s ni orazitkoval tri cepele tak snad je brzo dotahnu do finale

TRMAN vložil tyto přílohy:
razitko.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
Trman, značku máš perfektní. Ok Jednoduchá a stylová. Máš štěstí na jméno.
Taky na něčem takovém dělám, ale moc se to nevede. (výtvarně)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Pekné, pekné, ale víc se těším na ty čepelky...Wink
Posláno:

Štamgast
J.Jelínek napsal:
Trman, značku máš perfektní. Ok Jednoduchá a stylová. Máš štěstí na jméno.
Taky na něčem takovém dělám, ale moc se to nevede. (výtvarně)

no jen se neboj ze to nebyl boj :)

navrhu sem mel desitky a nemoh sem si za boha vybrat ... sem ale rad ze sem nakonec prastil do jednoduchyho vzoru ... pokud budes potrebovat hilfnout s navrhem staci rict :)
Posláno:

Štamgast
Gweck napsal:
Pekné, pekné, ale víc se těším na ty čepelky...Wink

no ja se tesim az ti je vrznu na zakaleni Laugh

kua kuciiii kdy pudem na skopek ja mam zizen Laugh
Posláno:

Štamgast
no prihodim aj teda foto cepeli s malym dotazem

horni je hotova pripravena na kaleni, druha ceka na zavit, treti na vybrus a dodelavky a posledni na vsechno Grin

resim ted predevsim zavity ... zavitniky mam jen 1. jakej olej pouzit na rezani by me zajimalo? 2. a jak vypoctu kolik ma mit valecek na konci do keryho to budu rezat?

no a u velkejch cepeli sem nechal ostri 0,7 mm pred kalenim protoze chci mit silnejsi ostri 30 stupnu ... takze 3. jak potom nejlip po zakaleni udelat ostri aby bylo presny a abych to nezmrvil? Neutral

dekuji za pripadne rady, tipy a triky

TRMAN vložil tyto přílohy:
cepele7.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/18/2008
nás učili, že na mazání se má při řezání závitů používat rostlinej olej, neb za použití minerálního je závit potrhanej. Mě při ručním řezání dycky stačil obyč kuchyňskej.
No a váleček? asi takovej průměr jako má mít finální závit bych si tipnul. Pro řezání vnitřních závitů malých průměrů sme průměr závitu násobili 0.8 a vyšla potřebná díra.
Pokud chceš být precizní pak nezbývá než otevřít nějakou normu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Vidím že budeme přeci zajít na to pívoHappy . Tak především na závit v díře je závitník, na závit na kulatině je závitové očko. Ostatní probereme po třetím pivu, to bývám nejmoudřejší, ještě moudřejší než teďGrin Jinak čepelky pěkné, jen ten samomučitel nahoře mi nějak nezapadá do tvé ucelené řady loupežnických nástrojů...
Ahoj Gw
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
pěkný nápad ta raznička...
Výroba závitů: ŠROUB – průměr tyče pro třískovou výrobu závitu je roven velkému průměru závitu – d – pro závit M12 je polotovarem tyč o průměru 12 mm.

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum