ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
TRMAN -Tomáš Rücker Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2006
no sranda musí bejt ..... Happy

TRMAN vložil tyto přílohy:
stul.jpg.jpg

SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Fííííha....čím to v takovýchhle podmínkách brousíš? Asi pěkně růčo co?

To je něco nového? Soudím z toho, že tady vypadá materiál o dost tlustší než ta katrovka
Je to boj
Posláno:

Štamgast
no ve skole sem to trosku vzal flexou co to slo a tady na tom pidizvikoj cervenym doma pekne pilnikem a smirglem a takovym lamelovym smirglem na vrtacku :)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Mně se ten první (v pořadí v tomto vlákně) moc líbí, ale ta tmavá rukojeť tedy ne. Ta světlá k tomu podle mě sedí líp - a klidně i s těmi fleky po broušení. Ta barva mi k tomu přijde taková umělá, ale možná je to jen tím světlem. Jinak rozdílnou kvalitu fotek nožů a bab bych neřešil - "úprava" živého objektu k focení je jistě výrazně záživnější Wink

David
( . )( . )
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Skoro jako u mě doma................. Happy jen to dorážím na parapetu.

Hezkýýýýýýýýýýý, snaha ti nechybí a to je víc než se zdá.

Martin
Posláno:

Štamgast
jojo tvorit se musi i kdyz to jde tezko :)

no co se tyce dreva ... jak rikam byl to prvopokus ... na tedle nuz bych si uz docela rad sehnal nejaky fajnovy drivko co do tvrdosti barvy i kresby ... doporuceni uvitam

uvazuju i o "fileworks" ... nebo o zaverecnym leptani po kaleni ... rozhodne ho nechci lesklej :)

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Filework bych na nůž takového typu nedával. Tady jde o pěkné funkční linie bez zbytečného zdobení. Ale v rámci tréningu, proč ne.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
oka ... ale svoji predstavy o povrchovy uprave se nevzdam

ale rad bych se zeptal jakym zpusobem resit strenky pokud chci povrch leptat a pak uz ho nechci pri brouseni strenek nijak narusit :(
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ahoj, tak pod tu kritiku za barvu prvního nože bych se podepsal, celou dobu jsem se klepal že to doopravdy namoříšHappy a než jsem se rozkoukal už to byloHappy . Já bych radši rovnou použil tmavší dřevo. Jinak nožíky pěkné, zvlášť ten poslední ve svěráčku se pěkně "klube". Takovéhle pracovní ponky vždycky ukážu manželce a hned mě má radši, prý "proto že kutím ve sklepě"Happy Happy.
Hodně zdaru, ahoj Gw
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Ahojky, kudlíky pěkný víc se mi líbí ten ze tvých 16 let. Co se týče toho dřeva, na příložkách, kdyby jsi místo mořidla použil lněný, nebo teakový olej, napustil včelím voskem a přeleštil, tak by to taky krásně ztmavlo a výsledek by byl myslím lepší, ale proti gustu žádnej .....
Jinak, pokud máš příložky natvrdo, a chceš leptat, použij třeba lak na nehty a po leptu to stáhneš odlakovačem....
Jinak ještě k tomu pouzdru, možná by nebylo od věci nechávat víc kůže kolem drucku. 1. je menší pravděpodobnost vytrhnutí, 2. pak se dá hrana ještě zarovnat, na to m tvém pouzdře č.2 je pokud se nepletu vidět hrbolatá a snad i nnerozleštěná hrana....uff to jsem se zase rozepsal....
Posláno:

Štamgast
jojo je to tak a ona ani rozlestit nepude protoze to je strasne slaba a mekka kuze kterou mam jeste jako pamatku z detstvi Laugh jestli maj ty dve vrstvy tloustku 3mm tak hodne no Laugh

prasarnu s morenim uz neprovedu ... SLIBUJU Happy
Mat
Posláno:

Štamgast
No, lak na nechty se dá použít, ale..................pokud bys chtěl být ferfekcionista, udělej 2 dírky do rukojetě nože na začátku a na konci a přiložené střenky skrz tyto dírky navrtej, stačí tak 3 - 4mm. Pak si štípni drátek daného průměru (podle těch direk (já používám 2mm (dráty na kolo Happy ) a střenky jednoduše namáčkni na tyto skryté nýtky. Pak to obrousíš, opatrně sundáš střenky, zakalíš, vyleptáš a hotovo. Falešné nýtky znovu použiješ pro přesné sednutí.................stačí??
Mat

Předpokladem pro tohle je ale fakt, že v rukojeti bude dalších "X" děr a ty budou sloužit pro skryté "epoxidové nýty" pak může být celá ručka bez viditelných nýtů Happy
Posláno:

Štamgast
tak se nam dneska vyklubal ... ted jenom jak nejlip dal Happy

b1.jpg.jpg
b2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
můžete mi někdo prozradit čím to mám ještě dál zkoušet vrtat?

je to vyžíhaná nekalená T9MO cosi jako 440C

dneska sem na tom zlikvidoval 2 kobaltový a 2 normální vrtáky do oceli ... fakt den napiču ... k tomu jako bonus sme dostal výpověď ... inuz když se nedaří .... Sad

diry.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Ja používam obyčajný vrták do betónu, nie SDS. Kúpiš ho za 30,- - 50,- kč. Bahco vydrží celkom dost , akurát musíš prebrúsit brit. Vŕtat skús na stojanke ak ju maš. Stýmto som prevrtal aj pilnik , hoblovací nôž bez problémov. Wink
" Najväčším vzrušením nie je zabíjať, ale nechať žiť. "
J. O.Curwood
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Že odešly ty kobaltový, to je divný. Pravda, že já jich taky prá zlikvidoval, ale to bylo rukama, ne vrtákem. Pak jsem si zvykl používat nižší otáčky, netlačit a vždycky mazat. A ty vrtáky drží desítky děr...
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Na téhle oceli konkrétně jsem při pokusu o uřezání kusu z pásu zkur..l 3 bimetalový pilový pásy,takže vrták mě moc nepřekvapuje.Nedávno se mi rozmotal HSSCo8 při vrtání kovanýho materiálu(K245) a to byl 6mm v průměru
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Zkusil bych ten vidiák provrtal jsem stim i soustružnickej nůž
s železem to je jak plastelínou
Mat
Posláno:

Štamgast
svejma upravenejma plátkovejma vrtákama vyvrtám i ocel o tvrdosti 62 - 63HRC vyzkošeno do průměru díry 8mm. 5 vrtám na každém zavíráku, vždy po zakalení vrtám čistou 5 pro čep, jak pero, tak čepel.

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Vidiák je dobrej,nějakou díru vydrží, musíš podkládat železem. Já je ani nepřebrušuju a vrtaj dobře.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum