ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Maxwell Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/18/2009
Tak, jelikož už mám za sebou druhýHappy nožík a hodlám ve výrobě pokračovat, založil jsem si taky vlákno....Moje prvotina,už jsem to sem dával..Koupená čepel na e-bayi dašek s inzerovanejma 200 vrstvama a tvrdostí až 60 HRC,celková délka 23cm,tloušťka čepele 4,5mm,rukojeť z túje ze zahrádky,nacucaná v teakovém oleji...

maxwell vložil tyto přílohy:
P1070105.jpg
P1070107.jpg
P1070109.jpg
P1070116.jpg
P1070118.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak,můj v pořadí rduhej nožík,opět damašek z e-baye,původem někde z pakistánu...Celková délka 27cm,čepel 13cm,tloušťka 5mm....Rukojeť mořený dub,zaolejovaný....Ještě se dám do pouzder, až budu mít trochu času....

P1070144.jpg
P1070152.jpg
P1070154.jpg
P1070156.jpg
P1070160.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak mám tu další nožejk z damašku...zase tůje ze zahrádky..čepel cca 9 cm,mosaz nýty napuštěné olejem,navoskováno....

P1070298.jpg.jpg
P1070297.jpg.jpg
P1070300.jpg.jpg
P1070302.jpg.jpg
P1070303.jpg

Posláno:

Štamgast
No a kuchyňák pro bráchu k narozeninám, je to můj první nůž, kterej někomu dělámShocked Je to čepel Camillus a taky se mi nelíbila ta rukojeť tak jsem ji jako serža předělal na trn...Dřevo je buk a wenge....povrch čepele jsem neupravoval,příde mi fajn.

P1070282.jpg
P1070284.jpg
P1070283.jpg

Posláno:

Štamgast
No, když tatík viděl nůž pro bráchu, tak chtěl taky...takže tu je sada nožíků pro tatíka...čepele Camillus...ručky- velký buk a wenge malý je mořený buk......napuštěno olejem a voskováno...

P1070307.jpg.jpg
P1070312.jpg.jpg
P1070314.jpg.jpg
P1070316.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Ahoj, docela se mi líbí ten pakistánský Bowie, ale myslím, že mu chybí záštita.
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
Jak jsem psal, jsou to cca 4cm tlustý prkna, ze kterých se řežou parkety, takže to bude buď dub nebo bu...nevim, jestli se dělaj i parkey z jiných dřev, myslím tedy tady u nás....dávám ještě jednu fotku....

Honzík Lékárník:asi máš pravdu, ale ještě se učím..se záštitou plánuji nějaké další nožíky, možná i ji ještě na tento dodělám....

P1070313.jpg

Posláno:

Štamgast
Moje nejnovější dílko...čepel Camillus-Remington ůdajně nějaká 440...čepel cca 10 cm..celkem cca 20cm....střenky z vlastní hadrokarty z černejch jeansů (asi značkovýGrin ) nerez nýty....používám nerez šrouby, dobře to drží jak je na nich ten závit.....

P1070318.jpg.jpg
P1070319.jpg
P1070320.jpg
P1070325.jpg
P1070322.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/4/2007
Nožík pekný, ako sa drží? Tie príložky mi prídu trochu moc hranaté, neupravené. A ten jeden nit pri záštite sa mi zdá príliš blízko pri kraji, ak si chcel len dodržať rozmiestnenie dier čo tam boli možno by sa dal vynechať a nechať tam len tie dva. Inak to máš pekné, len tak ďalej.
Posláno:

Štamgast
Drží se to dobře, mám rád takovýhle hranatější tvary, je to podobný jako na ratkách....s tím nýtem máš pradu, je dost u kraje...příště ho nepřiznám....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/22/2006
Ahoj,zastavím se ještě u těch tvých damašku z ebay-je.Nechci ti určitě kazit radost z tvého díla ale udávaná tvrdost "až 60 HRC" je hodně úsměvná....
Můj známý si taky koupil tak jako ty z ebay-je čepel a že si dodělá nůž.Řek sem mu že mi tu čepel má půjčit že mu změřím tvrdost(měřeno dnes).Odhadoval sem ji tak na 48-50 HRC(stačilo 4 tahy na keramice a nůž byl fest ostrý) ale že po změření měla 39-41 to je síla tedy mrGreen Není to chyba měření nebo zrovna špatný kus,klidně můžu změřit i jinou čepel,pokud někdo nevěří,vůl jeden si koupil hned 2ks mrGreen
Přikládám foto....

**AL** vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
2.JPG.jpg

OMNIS VITA SUPPLICIUM EST.....celý život je trestem
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/4/2007
Ale vybrus a kresba toho damasku nevyzeraju zle, nedalo by sa to este dalej nejako tepelne spracovat? Alebo myslite ze to je nejaky blatomaterial?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Maxwel, to dilo z ruckou ze znackovych cernych jeans, to se opravdu povedlo. probehla tu kritika hranatych rukojeti.
no mozna je opravnena, ale ver mi - tebe se netyka :) tyhle prisne hranate rukojeti budou do ruky naprosto skvele!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/22/2006
tas.devil napsal:
Ale vybrus a kresba toho damasku nevyzeraju zle, nedalo by sa to este dalej nejako tepelne spracovat? Alebo myslite ze to je nejaky blatomaterial?

Těžko říct,můžu to zkusit nechat zakalit.Stejně je to k ničemu.Výrobce údává materiál 19191 + 19662.Pak dám vědět.
OMNIS VITA SUPPLICIUM EST.....celý život je trestem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
[quote=**AL.Stejně je to k ničemu.Výrobce údává materiál 19191 + 19662.Pak dám vědět.[/quote]

to AL: jestli je ta čepelka opravdu za dobrou cenu, ať koupí ještě jednu, doprostřed foukne tvrdý jádro - 19312,19418, ... kovářsky svaří a bude mít hezkej funkční sendvič Wink
Jestli mu to tedy stojí za námahu ...Sad
Posláno:

Štamgast
AL-no, je pravda, že jsem převrtával díry v ručce a šlo to velmi dobře....navíc nevím, jestli je to ze stejného zdroje ..ještě mi napadlo, jestli si měřil tvrdost i na čepelce.....no a jesti je to taková měkotina, neva aspoň jsem se na něčem natrénovalGrin
Jinak ten dašek z Pákistánu je opravdu kvalitní......
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/14/2008
Na té fotce jsou vidět ďurky, kde se to měřilo- tmavá vs. světlá část.
A není možné, že to třeba dodávají ve vyžíhaném stavu, právě proto, aby si to každý přizpůsobil jak potřebuje? A lept je tam pouze z "marketingových" důvodů...

Jinak pěkné nože. A co se táče hranatých rukojetí, drží se fakt dobře.
...šak ono se to jednou povede...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
nekupoval bych zajíce v pytli, třebas pakistánskej damašek je průser, plechovky vod fazolí či co ..Asi bych využil nějakého tuzemského výrobce (třebas Kenda uplácá vzorek na přání), tam je jistota kvality i materiálů, kdykoliv se dají vady vzniklé při výrobě reklamovat.Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
**AL** napsal:
Ahoj,zastavím se ještě u těch tvých damašku z ebay-je.Nechci ti určitě kazit radost z tvého díla ale udávaná tvrdost "až 60 HRC" je hodně úsměvná....
Můj známý si taky koupil tak jako ty z ebay-je čepel a že si dodělá nůž.Řek sem mu že mi tu čepel má půjčit že mu změřím tvrdost(měřeno dnes).Odhadoval sem ji tak na 48-50 HRC(stačilo 4 tahy na keramice a nůž byl fest ostrý) ale že po změření měla 39-41 to je síla tedy mrGreen Není to chyba měření nebo zrovna špatný kus,klidně můžu změřit i jinou čepel,pokud někdo nevěří,vůl jeden si koupil hned 2ks mrGreen
Přikládám foto....

Ahoj zkus tu tvrdost změřit přímo v čepeli.
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
želva:je to od firmy Fox n´ hunt..není to zas tak nějaký no name....do budoucna si určitě nechám od někoho z nožířů něco vyrobit, ale až se trochu zacvičím...přeci jen je rozdíl zmrvit blank za pár dolarů a nebo ze několik tisíc Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum