ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
POHODA JE ... Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2014
Sidney napsal:
Pohoda je krásná tichá noc a nebe plné hvězd...

Jo, je to hezčí jak ten Václavák Admire
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Díky za pochvalu, kluci, ale já si jí nezasloužím. Chválu zaslouží Matka Příroda či Bůh nebo kdo tu krásu stvořil.Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Sidney napsal:
Pohoda je krásná tichá noc a nebe plné hvězd...

Smutné,že také miesta už dlhodobo treba hľadať.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Delewar napsal:
...Smutné,že také miesta už dlhodobo treba hľadať.

Ta fotka je ze včerejšího večera, když jsem větral v obýváku. Stačilo otevřít okno. Já už nehledám, já na takovým místě osm let bydlím.
V mém nejbližším i více vzdáleném okolí je takových míst mraky. Vůbec se nedivím Máchovi, že se sem tak rád vracel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Potom sa nepochybne dá hovoriť o šťastí.
90 % populácie už také nemá.
A bolo to myslené všeobecne a globálne...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Delewar napsal:

Kam ty šuline chodíš na ty procenta...Shocked
Samozřejmě, ale věřím, že to máš podloženo...Laugh ...vlastně ti to až tak moc nevěřím...Wink
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Sidney napsal:
Delewar napsal:
...Smutné,že také miesta už dlhodobo treba hľadať.

Ta fotka je ze včerejšího večera, když jsem větral v obýváku. Stačilo otevřít okno. Já už nehledám, já na takovým místě osm let bydlím.
V mém nejbližším i více vzdáleném okolí je takových míst mraky. Vůbec se nedivím Máchovi, že se sem tak rád vracel.

Jojo šel jsem se psem z lesa a než vlez do pelechu, kouknu na Knife a - jak kdyby byl kolega s námi…..
Zároveň, to je ale opravdu štěstí žít na takovým místě, jeden mistr říkal, že štěstí se nehledá - že je třeba ho vytvářet…. No ale hlavně musí být jeden zdravej - pak se dá ledacos…
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No právě. Ale když je člověk spokojenej, tak stačí málo. Ale u Sidneyho je fakt pěkně!!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/25/2024
montelie napsal:
Delewar napsal:

Kam ty šuline chodíš na ty procenta...Shocked
Samozřejmě, ale věřím, že to máš podloženo...Laugh ...vlastně ti to až tak moc nevěřím...Wink

Tak klidně věř, ono to je k 99%
podklady máš zde
svetelneznecisteni.cz/mapovani-tmy/mapy-svetelneho-znecisteni/

ono opravdu tmavou oblohu bez "umělého přisvícení" najdeš nejblíže na UA
Posláno:
Štamgast
Jardah napsal:
...Zároveň, to je ale opravdu štěstí žít na takovým místě, jeden mistr říkal, že štěstí se nehledá - že je třeba ho vytvářet…. No ale hlavně musí být jeden zdravej - pak se dá ledacos…

Je to tak, Jardo! Zdravej sice nejsem ani náhodou, ale šťastnej jsem jak blecha. Štěstí se opravdu musí vytvářet, nikde ho člověk ležet vedle cesty nenajde.
Kdysi, jako hodně mladej, jsem četl, co řekl o štěstí Richard Bach: "Jestliže tvoje štěstí závisí na tom, co dělá někdo druhý, pak máš, myslím, problém."
Tehdy jsem věděl prd o čem mluví. Ale věk přinese zkušenosti a zmoudření (u mě jenom částečné. Laugh ). Pak pochopí, že ty nejzásadnější věci v životě, jako je např. štěstí, svoboda a další, jsou "jenom" jeho vnitřní pocity a že si je vytváří sám. Viz. Jack London a jeho "Tulák po hvězdách".
Kdybych se podíval na to místo, kde bydlím, jenom rozumem, padal bych odsud jako rachejtle. Vesnice o dvaceti číslech bez veřejné dopravy a bez jakýchkoli služeb, pro nemocného dědka naprosto nevhodné místo. Cokoli člověk potřebuje, musí objet autem v okruhu 8 - 30km. Sanitka ke mě v zimě nevyjede, hasiči totéž v bledě modrém. Atd. atd. Naštěstí mozek není to jediné, co člověk používá při svém rozhodování a tak jsem tam, kde jsem a jsem úplně spokojenej parchant. Happy
Pardon za ten výlev, pánové! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Zdeňku, hezky si to napsal.
Moc mě mrzí, že jsem se u Tebe nebyl podívat, když jsme se potkali v Úštěku. Sad
Ale není snad všem dnům konec, do Tvého kraje mně to hodně táhne, tak snad zase někdy Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Sidney napsal:
Jardah napsal:
...Zároveň, to je ale opravdu štěstí žít na takovým místě, jeden mistr říkal, že štěstí se nehledá - že je třeba ho vytvářet…. No ale hlavně musí být jeden zdravej - pak se dá ledacos…

Je to tak, Jardo! Zdravej sice nejsem ani náhodou, ale šťastnej jsem jak blecha. Štěstí se opravdu musí vytvářet, nikde ho člověk ležet vedle cesty nenajde.
Kdysi, jako hodně mladej, jsem četl, co řekl o štěstí Richard Bach: "Jestliže tvoje štěstí závisí na tom, co dělá někdo druhý, pak máš, myslím, problém."
Tehdy jsem věděl prd o čem mluví. Ale věk přinese zkušenosti a zmoudření (u mě jenom částečné. Laugh ). Pak pochopí, že ty nejzásadnější věci v životě, jako je např. štěstí, svoboda a další, jsou "jenom" jeho vnitřní pocity a že si je vytváří sám. Viz. Jack London a jeho "Tulák po hvězdách".
Kdybych se podíval na to místo, kde bydlím, jenom rozumem, padal bych odsud jako rachejtle. Vesnice o dvaceti číslech bez veřejné dopravy a bez jakýchkoli služeb, pro nemocného dědka naprosto nevhodné místo. Cokoli člověk potřebuje, musí objet autem v okruhu 8 - 30km. Sanitka ke mě v zimě nevyjede, hasiči totéž v bledě modrém. Atd. atd. Naštěstí mozek není to jediné, co člověk používá při svém rozhodování a tak jsem tam, kde jsem a jsem úplně spokojenej parchant. Happy
Pardon za ten výlev, pánové! Happy

Asi bejváš tam, kde je konec světa a dál cesty nevedou. Vesnická idylka, kašna, zvonička a jen ta hospoda chybí. A jestli máš doma talmud, tak to budeš mít kousek z kopce na další cestu. Zdraví ti přeje starej JuraOk
Posláno:
Štamgast
dagger napsal:
...Asi bejváš tam, kde je konec světa a dál cesty nevedou...

Je to tak, Juro. My jsme vždycky říkávali: "Zapíchnutý vidle a konec světa!".Happy
Díky za přání, přeju nápodobně! Zdenek
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
No jo Zdeňku, Tulák po hvězdách, to bylo to první co mi přišlo jako zázrak….. za totálu mi přišlo, že jsem v místnosti a všechny dveře jsou zavřený - a pak tohle - čirý zjevení💥
No a Bach, přelouskal jsem snad všechno, to už jsem měl za sebou i Blakea i Huxleyho, a pak tady na vsi se to všechno propojilo. Jak kdyby se to ve mně všechno zahustilo a tohle co žiju ze mě vypadlo jak to vejce ze slepice🙃 přítomnost je vždycky těhotná budoucností, ale která z těch možných to bude…… no musí se posnažit ten panáček za kniplem, jak v tom Bachovy (Jediný)
Tak ať máš vždycky dobrý přistání v prima destinaci👍👌
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Jardah napsal:
...Tak ať máš vždycky dobrý přistání v prima destinaci👍👌
Jarda

Díky, Jardo! Přeju Ti totéž! Měj se hezky! Zdenek
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/28/2008
Len tak si cvakať a obzerať parádny nožík a v nose cítiť že guláš už bude..

janick vložil tyto přílohy:
e142484d_c3c2_48cd_8718_c2c1472c61bf.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/28/2021
Konečně pohoda v Alpách. Happy

Zdeník vložil tyto přílohy:
IMG_8378.jpg.jpg

Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Štamgast
Pohoda je, když si odbydu nákupy a posadím se do své oblíbené kavárny a galerie. V té oáze klidu a krásy i jinak dobré kafe chutná ještě o něco líp. Ok

Sidney vložil tyto přílohy:
IMG_20240702_095842.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Vyrazit si na houby, najít jen čerta, tak se raděj pustit do zavařování😀

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG20240518110053.jpg.jpg
IMG20240518062558.jpg.jpg
IMG_20240702_WA0006.jpg.jpg
IMG20240702133013.jpg.jpg
IMG20240702153500.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Pohoda je, když si odbydu nákupy a posadím se do své oblíbené kavárny a galerie. V té oáze klidu a krásy i jinak dobré kafe chutná ještě o něco líp.
Happy Od vidlí do Prahy a zpětLaugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum