ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kalení + kovařina Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/7/2007
Hummer napsal:
To co máš se jmenuje proplastek.
Nekvalitní,i když hořlavá složka uhelné sloje.
Reklamovat!!!

ja to tušil že to bude spatne odelené uhlí od kamene jen jsem to nikdy nemel v praxi. Děkuji za koment pujdu asi reklamovat ale nevim jestli mi to uzna zenska. Myslis že mají od toho uhlí nebo dodavatele nejaký certifikát nebo neco čím by prokázali ze se jedna opravdu o ostravské černé uhlí?
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/2/2012
Každý prodejce musí mít dodák.Samozřejmě může švindlovat a na jednu dodávku z Ostravy prodávat šmejd z Polska.Jestli Ti to neuzná,pohroz že to dáš na rozbor-to zabírá.
Posláno:

Štamgast
Hummer napsal:
Každý prodejce musí mít dodák.Samozřejmě může švindlovat a na jednu dodávku z Ostravy prodávat šmejd z Polska.Jestli Ti to neuzná,pohroz že to dáš na rozbor-to zabírá.

paráda děkuji za informace. Zkusim nejak zatlacit bo to uhli je hruza a preci by si ostrava nedelala takovu reklamu.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/28/2009
Tak co já jsem pracoval na koksárnách v ostravě před několika lety. Tak v ostravě se černé uhlí už dávno netěží a dováží se z polska, ze kterého se v Ově vyrábí i koks. a když jsem se ptal mistra, proč? Tak z důvodu rentabilnosti v polsku je uhlí levnější. Ovšem realita může být naprosto jiná.
Posláno:

Štamgast
tak jsem z toho vymáčknul že nakonec uhlí pochází z Ukrajiny a prý je to Antracit, tak co byste na to řekli, já myslím že i kdyby to byl antracit z ruska tak přeci Antracit ma sakra silné normy kouřivosti, strusky, popela, vlhkosti apod. navíc shoří kompletně celý a nechá spíše prach. Má někdo prosím zkušenost opravdu s Antracitem? Me se nechce věřit že to so jsem koupil je nekvalitní antracit Happy Jeste se radeji zeptám vás než začnu neco reklamovat, přeci jen kovářu je tu také dosti.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
ukmacabedy napsal:
tak jsem z toho vymáčknul že nakonec uhlí pochází z Ukrajiny a prý je to Antracit, tak co byste na to řekli, já myslím že i kdyby to byl antracit z ruska tak přeci Antracit ma sakra silné normy kouřivosti, strusky, popela, vlhkosti apod. navíc shoří kompletně celý a nechá spíše prach. Má někdo prosím zkušenost opravdu s Antracitem? Me se nechce věřit že to so jsem koupil je nekvalitní antracit Happy Jeste se radeji zeptám vás než začnu neco reklamovat, přeci jen kovářu je tu také dosti.
Tenhle sráč jsem taky předloni koupil-Hořelo to mizerně,pak se na povrchu udělala šedobílá krusta a nehořelo to vůbec ať jsem dělal co jsem dělal výsledek byl vždy stejný.Nakonec jsem to spálil v kamnech
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/2/2012
ukmacabedy napsal:

Antracit je nejkvalitnější "sorta" černého kamenného uhlí.Svojí kvalitou předčí uhlí koksovatelné,(černé) z OKR.Pokud se pamatuju,byl Antracit jen na dvou dolech v celém OKR.Průvodními znaky antracitu je šedostříbřitá barva na lomu a NEŠPINÍ ruce.Moskevské metro má několik stanic obložených antracitem.
Pokud Ti ten prodejce tvrdí,že Ti prodal Antracit-tak jednoduše lže,tohle uhlí se pro obrovskou výhřevnost k topení vůbec nehodí-taví šamot,kamna na něj nejsou konstruována.Využití má v koksárenství a následně chemii
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ahoj, já měl antracit z Ukrajiny od dovozce, asi Rusa.On si myslel, že mám uhelné sklady , tak mi to dovezl až do kovárny.
První poznatek byl, že větší frakce, bylo to myslím, 30 až50 nehořela.Pak jsem zkusil menší, to bylo kolem 20(14-25) a to bylo dobré.Antracit byl skoro bez prachu-údajně propíraný, povrch lesklý, moc nešpinil, místy obsahoval takové zlaté linky, šel docela těžko rozbít.
Měl skoro žádný plamen, všechen žár byl uvnitř, nekouřil, jen ze začátku a opravdu minimálně a špatně se zapaloval.Bez třísek mně to nikdy nechytlo.
Ohromná výhřevnost a docela malý odpad.
Při ohřevu na vyšší teplotu se mi ale stávalo, že byly hrany hranolu přehřáté, přitom ale nebylo vidět žádné jiskření.A svařování to byl opravdu ohřívací oříšek.Mám výheň staré konstrukce, kde není rozváděcí růžice, a tak si myslím, že to dělal ten přímojdoucí vzduch, který si v palivu udělal kanálek, kde pak hořel antracit mnohem intenzivněji, než jinde.To bylo velmi nepříjemné.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/6/2010
zdravim vsechny, kdyz je tu takova diskuze o uhli tak bych se chtel zeptat jake je na kovani vlastne nejlepsi uhli? jsem zacatecnik a chtel bych zacit s kovanim a nevim jake uhli mam koupit, jestli kovarske uhli, koks nebo drevene uhli? vim o jednom dodavateli kovarskeho dreveneho uhli ktereho ma asi nejbliz tak jestli mam skusit to?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/17/2008
Za sebe bych radil koks. Zkoušel jsem kovářský uhlí a nic moc. Koks musíš koupit ve frakci hrášek jinak je moc velkej a musíš ho rozmlátit( můj syn by ti o tom mohl vyprávět Laugh )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Kazdy ma svoje pro a proti.. My kovame taky na koksu a jsem spokojenej ale muzu potvrdit ze velka frakce je naprd...Jak jsem na nej zvyklej ,tak jsem zkousel u kamose na jine dilne svarovat paket na mixu uhli a koksu a pres plameny a dym jsem spatne videl ¨lazen¨. koks jen tak zhne, skoro zadnej plamen.. nekdo si do nej pridava kovarsky uhli , nekdo jede jen na uhli ... kazdopadne neudelas chybu s zadnym.. nekupuj toho moc a zkus co ti bude nejvic vyhovovat. Jo a jestli mas slapaci vyhen, tak to musis minimalne mixnout , ne li pouzivat jen uhli.. koks bez alespon mirne hnanyho vzduchu zhasina ;) at se dari PM
Hlavne s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/30/2011
Ja používam koks a kováčske uhli-ekohrášok, koks doporučujem vo frakcii hrášok, podľa potreby si pridávam do vyhne z jedného a druhého, mixujem vo vyhni . Veľmi dôležité je aby bol koks fo forme hrášku, ináč sa pri ohreve zle pracuje.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2005
V mojí ručně poháněný výhni taky jedu na koks, kupoval jsem ho přímo pod názvem "kovářský". Je fakt, že bez vzduchu brzo vyhasne, ale není to až tak hrozný. Pár minut bez fukaru to vydrží, chce to občas si vzpomenout a několikrát otočit klikou.Taky pomáhá, když se do ohniště mrskne hrst drobnýho dřevěnýho uhlí nebo nějaká ta dřevěná drobotina, občas tam nasypu bordel co smetu kolem špalku v dřevníku. Nebo když se louskaj vlašský ořechy, ty skořápky pak hezky žhnou, z posledního louskání jsem toho měl 2 kýble.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
V diskuzi jestli koks, uhlí či dřevěné uhlí je taky třeba zvážit okolnosti, tzn. jakou máš výheň, jaký komín a jaké podmínky, Koks a dřevěné uhlí nečadí, takže tím nenaštveš sousedy, ale jsou to dražší varianty. Do uhlí je španě vidět při svařování a hodně záleží na jeho kvalitě. Když koveš na koksu, musíš z obrobku pořád odstraňovat sopel (strusku). Dřevěné uhlí je dobré pokud máš méně výkoné dmychání, nejmíň smrdí a je do něj hezky vidět. Jenže taky nejrychleji mizí, tzn, je to drahé. Sám kovu na uhlí, ale z dřevěného jsem byl nadšen...
Takže rada na závěr: vyzkoušej si co ti sedne nejlíp.Wink
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/21/2011
ZDravím pánové... už dost dlouho tohle forum pročítám ale nějak sem nikdy neměl čím přizpět. Ale napadla mě jedna věc.

Je tu někde nějakej kovář co by byl ochotnej se ujmout nýmanda a ukázat pár základních věcí, tak trochu vzít do učení?

Kovařina mě čím dál tím víc zajímá, chtěl bych se alespoň základ naučit, ale samozřejmě poshánět vybavení a mlátit do nějakýho žlutýho železa není to pravý,aneb bylo by hezký kdby mi někdo ukázal jak moc do toho mlátit a tak podobně.

Nevíte o někom? Nějaká šance kde k tomu přičuchnout?

Díky,
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/6/2010
Diky za rady, zkusim to s tim drevenym uhlim. S bratrancem si delame dilnu, tak az neco vykovem, tak to sem hodim, snad nedopadnem jako pat a mat.Grin
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Vetname proč já píšu ke každému setkání 1. Pražského batalionu, že zváni jsou všichni !!!!, takže neváhej a klidně doraž .
Jak vydíš tak jsme vyučili i čerta.Laugh

Luboš vložil tyto přílohy:
SDC10703_jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
androctonus napsal:
V mojí ručně poháněný výhni taky jedu na koks, kupoval jsem ho přímo pod názvem "kovářský". Je fakt, že bez vzduchu brzo vyhasne, ale není to až tak hrozný. Pár minut bez fukaru to vydrží, chce to občas si vzpomenout a několikrát otočit klikou.Taky pomáhá, když se do ohniště mrskne hrst drobnýho dřevěnýho uhlí nebo nějaká ta dřevěná drobotina, občas tam nasypu bordel co smetu kolem špalku v dřevníku. Nebo když se louskaj vlašský ořechy, ty skořápky pak hezky žhnou, z posledního louskání jsem toho měl 2 kýble.
Pár minut?Bavíme se o stejném palivu?Stačí když si při čištění růžice nepospíším a musím zatápět znovu..U dřevěného uhlí pokud se do něj nedmýchá vzniká snadno oxid uhelnatý.Takže bacha na nakyslý zápach ze kterého trne patro.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/10/2012
Hummer napsal:
Hummer napsal:
Nenašel jsem vhodnější vlákno,tak to dám sem:

Nedávno tady někdo poptával dřevěné uhlí.....

Dneska jsem mluvil s člověkem,který se výrobou kvalitního dřevěného uhlí živí.Podle něj je maličkost zásobit kdekoho v republice,ovšem odběr tomu musí odpovídat-čili minimální množství které je ochoten poslat DHL či jinou variantou je žok o obsahu 1m3,buď poslaný vlastní nebo jeho(ten je nutno zacálovat). Teď jednám o ceně,takže zájemci kteří se tady vyjádří,dostanou PM s cenou,neboť se bude jednat o cenu smluvní,nikoli veřejnou,proto ty tajnosti.
H.

Takže se vrátím k tématu dřevěného uhlí.Výrobce mně kontaktoval dnes ráno s tím,že přehodnotil původní záměr dodávek v kubíkových žocích,protože mu docvaklo,že ne každý bude takovou haldu chtít najednou.
Změnil to tak,že navrhl balení 50litrové papírové pytle-tzn váha průměrně 10,5-13kg podle měrné hmotnosti.
Zasílání navrhuje neexpresní kurýrní službou,která je levná.

Cenu můžu zveřejnit:

1pytel kovářského uhlí 50 ltr= 171.-Kč

Posuďte jak je či není nabídka výhodná .

Zdravím všechny, jen drobná poznámka pro ty z vás, kteří o tomhle uhlí uvažovali:
Dnes jsem si tam byl pro dva pytle a cena se trochu liší, resp. jsem je s cenou 171 Kč za 50l pytel docela překvapil (ač jsem se odkazoval na Knife.cz Happy ).
Takže ceny jsou:
45l......190,-
50l...... 200,-
800l...2700,-
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
Hejkal von Sovinec napsal:
V diskuzi jestli koks, uhlí či dřevěné uhlí je taky třeba zvážit okolnosti, tzn. jakou máš výheň, jaký komín a jaké podmínky, Koks a dřevěné uhlí nečadí, takže tím nenaštveš sousedy, ale jsou to dražší varianty. Do uhlí je španě vidět při svařování a hodně záleží na jeho kvalitě. Když koveš na koksu, musíš z obrobku pořád odstraňovat sopel (strusku). Dřevěné uhlí je dobré pokud máš méně výkoné dmychání, nejmíň smrdí a je do něj hezky vidět. Jenže taky nejrychleji mizí, tzn, je to drahé. Sám kovu na uhlí, ale z dřevěného jsem byl nadšen...
Takže rada na závěr: vyzkoušej si co ti sedne nejlíp.Wink

...a určitě máš pravdu,staří kováři nedali dopustit na ostravskej hrášek,někdo nemůže kovat bez koksu,jiný (kvůli levnosti) ,si nenechá vyvrátit hnědý ořech...kolik lidí,tolik názorů...ale,měl jsem ve výhni ledaco,když jsem začínal,tak to bylo opravdu hnědé,potom jsem přešel na černé...a začala anabáze,jaké,odkud a za kolik...když jsem odkoupil asi 10q ze staré kovárny,tak jsem si připadal jak Hefaistos...v podvědomí,že se to zas tak rychle neohřeje,jsem hodně věcí spálil,ale to byly začátky mého pokoušení kovářského řemesla (tak asi před 15.lety)...na Svinařském řetězení,každý rok" fasujeme" antracit,který má sice vlastnosti toho nejvýhřevnějvníšho "uhlí" ,ale:nespéká se,chvilka nepozornosti a hoříš,to,když na chviku vypneš vzduch,tak ti výheň chcípne...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum