ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
P300, neustálá spokojenostOk Happy Ok

wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20200117_215707_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Ten nůž nevypadá vůbec špatněOk , ale používáš ho vůbec?
Člověk si před sebou obhájí i špatný jízdní vlastnosti auta, jen když dobře vypadá ...
Jestli si jen sběratel, neber to jako rýpání.
Třeba to použití není vidět, jen proto, že máš ten nůž chvillku..
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic! A trollům ZDAR! V Norsku určitě navštivte horu "Hoven"!
Posláno:

Štamgast
Psal jsem to o dvě strany zpět, nůž mám cca 11 měsíců.
Pokud se zpracováním potravin, naštípaní třísek na oheň, odebrání březové kůry z padlejch stromů a občasné seknutí nějaký překážející větve dá nazvat použití, pak ano, používám ho. Tady na fóru jsem během těch 11cti měsíců dal celkem dost fotek z použití jak P300, tak i P400, narozdíl od nesmyslně cintajících jedinců řešících majetkové a vlastnické poměry firmy, vyhrnuté rukávy, utajenou výrobu v Číně a závist dvěma nejmenovaným, kteří dostali Speltera zadara na test.
Nožů mám hodně, celkem pravidelně je střídám a používám je s rozumem, proto na nich to opotřebení asi není tolik vidět, ale určitě víc, než mnohé nablištěné kousky třeba od ZT, které tu člověk vidí, ale to je každýho věc, jak se k noži chová.
Tvůj dotaz mě nijak neuráží, ptal ses, tak jsem odpověděl.Happy
Posláno:

Štamgast
.... a abych jen neplkal do větru, přikládám foto aktuálního stavu zmíněných nožů, nějakej ten "šrám z boje už mají"Happy . Přijde mi ale lepší hodit sem pro potěchu nožomilova oka fotku, kde nůž vypadá hezky, než se prsit dodrbanou čepelí. Jsou to ale nože na práci, a velice zdatné, takže se člověk nějaké oděrce sem tam neubrání. Ničit však nůž ve stylu blbečka z vybaven.cz, tak jak to předvedl s Patronem, k tomu se asi nikdy nedopracujuHappy
Na závěr si dovolím ještě poznámku k oceli Sleipner, jsou to mé první nože z tohoto materiálu.
Zajímalo mě, co na to cibule, citróny, hořčice a pod. agresivnější věci, a musím říct, že naprosto v pohodě, tedy pokud se tím nůž nenechá napatlanej celej denOk .

IMG_20200118_081548.jpg.jpg
IMG_20200118_081647.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Zaujala mě Z100 framelock. Něco jsem tu prolouskal ,ale přeci jen by mě zajímal názor někoho kdo jej má a co je na něm špatného?
Přemýšlím že bych jej zkusil,ale nechce se mi vyhazovat cca 3,5 tis za něco o čem si nejsem jistý.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
wrafan napsal:
.... a abych jen neplkal do větru, přikládám foto aktuálního stavu
Na závěr si dovolím ještě poznámku k oceli Sleipnir, jsou to mé první nože z tohoto materiálu.
Zajímalo mě, co na to cibule, citróny, hořčice a pod. agresivnější věci, a musím říct, že naprosto v pohodě, tedy
pokud se tím nůž nenechá napatlanej celej denOk .

Prepáč že rýpem kvôli slovíčkam, no nedá mi to. Oceľ je sleipnEr. SleipnIr je mýtická bytosť, a ak sa nemýlim tak aj jeden nožiar z fóra si tak hovorí.
Inak nožík pekný, vyzerá veľmi prakticky. Keby bol v micarte aká je na spelterovi,tak by som nad ním silno uvažoval.
Posláno:

Štamgast
Mižo napsal:
wrafan napsal:
.... a abych jen neplkal do větru, přikládám foto aktuálního stavu
Na závěr si dovolím ještě poznámku k oceli Sleipnir, jsou to mé první nože z tohoto materiálu.
Zajímalo mě, co na to cibule, citróny, hořčice a pod. agresivnější věci, a musím říct, že naprosto v pohodě, tedy
pokud se tím nůž nenechá napatlanej celej denOk .

Prepáč že rýpem kvôli slovíčkam, no nedá mi to. Oceľ je sleipnEr. SleipnIr je mýtická bytosť, a ak sa nemýlim tak aj jeden nožiar z fóra si tak hovorí.
Inak nožík pekný, vyzerá veľmi prakticky. Keby bol v micarte aká je na spelterovi,tak by som nad ním silno uvažoval.

Ano ano, omlouvám se, Sleipner je správně, dík za upozornění, opravenoHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2017
Ta P400 je pěkná. Nevíte někdo jestli dělají kydexové pouzdro pro P400 s tím pojišťovacím drukem nebo to tam přestali dávat?
What do you mean "closeminded"? I listen to all types of death metal!
Posláno:

Štamgast
Randy Marsh napsal:
Ta P400 je pěkná. Nevíte někdo jestli dělají kydexové pouzdro pro P400 s tím pojišťovacím drukem nebo to tam přestali dávat?

Mám tu P400 zhruba rok, už bez pojistného druku, takže asi není. Někdo tu psal, že druk už nedávají ani na P300, ale tam ho mám.Happy
Posláno:

Štamgast
...a ještě trochu toho nesmysluplného řezání v terénu, aneb kdo si hraje, nezlobí.Ok Laugh

IMG_20200118_100933_3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
juraj11 napsal:
Zaujala mě Z100 framelock. Něco jsem tu prolouskal ,ale přeci jen by mě zajímal názor někoho kdo jej má a co je na něm špatného?
Přemýšlím že bych jej zkusil,ale nechce se mi vyhazovat cca 3,5 tis za něco o čem si nejsem jistý.

Objednej, prohledni a kdyz se ti nebude libit, posli ji zpet. Easy Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Martin Morávek napsal:
juraj11 napsal:

Nejde o vzhled.

Jasný,kdyby tam bylo něco co je vzhledově hnus,tak to vrátím. Jde mi spíše o to,jestli framelock funguje jak má,nebo ne a rovnou se na to vys ....
Nějaká malá nesouměrnost výbrusu mě zas až tak netrápí,na funkčnost to nemá vliv.Mikov na Predátor taky má výbrus občas nesymetricky.
Spíše mi jde o funkčnost pojistky. Nerad bych jak tu někdo psal ji zamačkával,či vymačkával.
Posláno:

Štamgast
juraj11 napsal:
Martin Morávek napsal:
juraj11 napsal:

Nejde o vzhled.

Jasný,kdyby tam bylo něco co je vzhledově hnus,tak to vrátím. Jde mi spíše o to,jestli framelock funguje jak má,nebo ne a rovnou se na to vys ....
Nějaká malá nesouměrnost výbrusu mě zas až tak netrápí,na funkčnost to nemá vliv.Mikov na Predátor taky má výbrus občas nesymetricky.
Spíše mi jde o funkčnost pojistky. Nerad bych jak tu někdo psal ji zamačkával,či vymačkával.

Tak znovu, objednáš, prohlédneš a když nebude ok, pošleš zpět. Případně se zastav někde na prodejně, kde je mají, a nemusíš nic posílat. Jinak co jsem měl v ruce na výstavách, tak framelocky vypadaly lépe, než linerlocky. Stejně bych ale v téhle ceně sáhnul někam jinam (titanový framelock, práškovka, ložiska...), třeba parádní Kizer Odin, což je IMHO mnohem lepší kudla.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/16/2020
Já si pamatuju když jsem hned při začátku prodeje z400,jí koupil za 2,3. Přišla tak dojem nebyl špatný, ale výbrus byl mimo (což u dýkovité čepele je trošku okaté), ostří průměrné... Ale jinak OK.Po pár dnech jsem pro 100% otevření fliperem musel prosit i Poseidona,centrování...cen co prosím? Ale dotažen byl furt na 100 a žádný vykl. No a pak jsem zjistil že jsem jí koupil za 2,3 kvůli systémově chybě a normální cena má být 3,5... Což i kdyby zpracování bylo 100% je na g10&D2 moc. Nakonec, protože mně ten výbrus neskutečně sr*l, jsem jí nechal jednomu borcovi za 1k(byly vypsány všechny chyby i přesto jí chtěl, doufám že mu dělá radost)Mohl jsem sice zkusit napsat ANV o výměnu, ale popravdě mne opustila chuť ten nůž vlastnit... (Fotky jsou nějaký ten pátek staré, nevěděl jsem o tomhle vlákně)

Dabo vložil tyto přílohy:
FB_IMG_1579376445750.jpg.jpg
FB_IMG_1579376417980.jpg.jpg
FB_IMG_1579376372511.jpg
FB_IMG_1579376406353.jpg.jpg
FB_IMG_1579376431902.jpg.jpg

ᕦʕ •ᴥ•ʔᕤ
Posláno:

Štamgast
Zmíněný borec je můj kamarád, takže tu kudlu znám moc dobře. Nejhorší je asi ta podbroušená čepel, to vypadá vážně hrozně, nevycentrovaná, blbě flipuje. Jiný kus jsem v ruce neměl, třeba už je to lepší, ale z fotek, co dává ANV na Facebook bych řekl, že spíš ne. BTW za 700,- jsem koupil Ganzo Firebird FH41, které je taky z D2 a G10 a je naprosto bez chyby, takže asi tak...

Jinak ta kudla se mi moc líbí a kdybych narazil na slušný kus, půjdu do ní. Kdyby si v ANV vytáhli halvy z prdelí, přečetli si reakce svých zákazníku a poučili se (jako to dělá třeba Spyderco, a to je trochu jinej level, než nějaký ANV), mohly by to být fajn zavíráky. Pevný jsou asi ok, podle ohlasů.
Posláno:

Pokročilý
Martin Morávek napsal:
Zmíněný borec je můj kamarád, takže tu kudlu znám moc dobře. Nejhorší je asi ta podbroušená čepel, to vypadá vážně hrozně, nevycentrovaná, blbě flipuje. Jiný kus jsem v ruce neměl, třeba už je to lepší, ale z fotek, co dává ANV na Facebook bych řekl, že spíš ne. BTW za 700,- jsem koupil Ganzo Firebird FH41, které je taky z D2 a G10 a je naprosto bez chyby, takže asi tak...

Jinak ta kudla se mi moc líbí a kdybych narazil na slušný kus, půjdu do ní. Kdyby si v ANV vytáhli halvy z prdelí, přečetli si reakce svých zákazníku a poučili se (jako to dělá třeba Spyderco, a to je trochu jinej level, než nějaký ANV), mohly by to být fajn zavíráky. Pevný jsou asi ok, podle ohlasů.

Lépe bych tu druhou část nenapsal. Ono nejhorší je, že vadný kus ti může prodá každá firma, stává se,ale záleží jak se k tomu postaví... Chtěl jsem potom zkusit z100 mk.II (hlavně červená/od zelená a černá čepel je sexy) nebo ještě p100, ale po tom co jsem viděl jednání firmy (ať už na FB nebo v mailu) a kupu podobných případů podobným mému, tak jsem rychle ztratil zájem...
ᕦʕ •ᴥ•ʔᕤ
Posláno:

Pokročilý
Dabo napsal:
Martin Morávek napsal:

Lépe bych tu druhou část nenapsal. Ono nejhorší je, že vadný kus ti může prodá každá firma, stává se,ale záleží jak se k tomu postaví... Chtěl jsem potom zkusit z100 mk.II (hlavně červená/od zelená a černá čepel je sexy) nebo ještě p100, ale po tom co jsem viděl jednání firmy (ať už na FB nebo v mailu) a kupu podobných případů podobným mému, tak jsem rychle ztratil zájem...

Dívám se, že v obou příspěvcích jsem nasekal chyb jak prase, asi je občas lepší psát příspěvky až po večerních dobrodružstvích , doufám že mi to prominete hoši mrGreen mrGreen
ᕦʕ •ᴥ•ʔᕤ
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/27/2014
Tvl prodávat evidentně vadné kusy a tvářit se u toho, že máš naopak štěstí, že ses trefil do nějaké systémové chyby v nacenění, to je slušněj úlet ...
Paní bakalářka Back Office manager pak má ještě tu drzost napsat, že doufá že jste s nožem spokojeni. Hm tak určitě.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Taky mi to po přečtení toho odkazu nesedělo , jen jsem nevěděl co. A ted jsi na to kápl ty , ta drzost vydávat to za jejich chybu a ty že jsi na tom vlastně vydělal. Kam až to chce ANV hrotit?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Ja som z prispevku pochopil, ze noz predal za menaj ako polovicu tej "vyhodnej sumy" za aku ho kupil. Cize oproti novemu nozu zlomkova cena. Tak nechapem to "ze na nozi vydelal..." Tiez napisal, ze na vsetky vady upozornil. Ak tozaujemcovi nevadilo, tak je akoze zle, ze mu to predal? Shocked
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum