ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Taky myslím že to je od nástroje spíš než cokoliv jiného.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Stopa po nástroji a rychloposuvu. Je to kvůli té zaoblené hraně, kde jede CNC "kaskádovej" posuv. Do čista by to muselo mít jemnější posuv nebo výměnu nástroje - v jistým momentu už může nástroj díky profilu špatně dosáhnout za hranu. Ale to znamená čas navíc. Začišťování se pak musí dělat ručně nebo na scotchbritu na pásovce. Další operace..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
želva napsal:
Stopa po nástroji a rychloposuvu. Je to kvůli té zaoblené hraně, kde jede CNC "kaskádovej" posuv. Do čista by to muselo mít jemnější posuv ale to znamená čas řezání navíc. Začišťování se pak musí dělat ručně nebo na scotchbritu na pásovce. Další operace..

by ta kudla nestála 10, ale 20 Laugh
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
No mít CNC ti pomůže v jistém momentu výroby, ale pokud nemá více os a možnost otáčení obrobku, tak jde většinou jen o vyříznutí tvaru a trochu odběru výbrusu. U stolního CNC za které dáš kolem sta tisíc je vyříznutí čepele tak na hodinu práce když to chceš čisté..A ani u zavíráků to není výhra, musíš spočítat vůle které dělá špona při vrtání děr a podle toho posunout průměr vrtáku. Každý materiál to dělá jinak takže stejně se výstružníku nevyhneš. Nicméně tu největší pakárnu to udělá skvěle..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ládesi, Želvo moc děkuji za informaceOk Admire Admire Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Jste to nepochopili? ANV jsou přece designové nože, takže to bude součást designu...Grin

Jinak "B" je správně, želva má pravdu jde o stopy při obrábění. Možná to bude další výzva pro ANV.
Pro pobavení přidám odpověď, co dostal Rumunec od ANV a už jí sem kdysi dával...

Dobrý den,

Ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď spůsobonú vianočným náporom. Rád som vás stretol v Bratislave a som veľmi rád, že se vám náš nůž libí a doufáme že vám bude dlouho a dobře sloužit. U vámi spominané vlnky se jedná o jednu z velkých výzev při programování brusky na výbrus, aby ta linka byla přesně rovně. Obecně v ANV sa vždy snažíme o dokolnost nasšich vyrobkov, takže se vždy budueme snažit to mít co nejrovnější, aktuálne je tato nedokonalost sposobena odchylok 0,05mm. Jako výrobca sa snažíme túto kozmetickú vadu odstranit a postupem času to všechno posunujeme, ladíme a u další várky se budeme snažit tuto nedokonalost dal doladit.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Řešení spočívá v menším průměru nástroje a pomalém posuvu. To ale výrazně prodlouží čas řezání. Nebo v pořízení víceosé mašiny s výměnou nástrojů kdy tu hranu dočistí jedna obvodová operace. Takhle to má od jisté doby Busse, díky tomu už může dělat i výbrusy pěkně čistě takže podíl ruční práce se posouvá až do kompletace střenek a finálnímu nabroušení. Při seriové výrobě kde člověk hraje o čas vs. kvalitu je to značná investice za kterou by jinak pořídil hezký domek se zahradou. Tak aby si byl jistý že nebude muset řešit věci za pochodu...
- William Blake
PRC
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/18/2007
ANV.....žádný kecy, jenom činy....

...nějak jim už nerozumím, stále něco inovují, dizajnují, ložiska, ocel...kam jen to spěje :(

PRC
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Ač se původně jednalo o pouhý inzerát, několik tunajších lidiček mě nakonec přesvědčilo, ať to napíšu i sem. Nejedná se o žádnou recenzi, spíše krátkou referenci "ala první a druhý dojem z nože".

ANV Z100 MK.II v plné palbě, G10, Bohler N690, stonewash, zesílený linerlock, odnímatelný deep carry klip (levá/pravá), 205 mm/ 85 mm/ 3,5 mm, váha 95 g.

Tak mi zvědavost nedala a pořídil jsem si ho z tunajší inzerce také. Říkali, že je to druhá, odladěnější generace, kde již mají všechny mušky vychytány. Kolega knajfák mi nožík poslal sakum prdum se vším, co k němu sám dostal.

Černá, hezká a bytelná krabička vypadala spíše jako dárková kazeta. Po jejím otevření na mě vykoukla spousta papírků, zejm. brožurka s návodem na údržbu, druhá s doživotní zárukou a také kartička - "protokol" podepsaný samotným montážníkem a kontrolorem kvality. Dychtivě jsem oddělal ochranný měkký kryt s odznáčkem ANV a pod ním se vedle krabičky s vazelínou již vyjímal zavíráček ANV Z100 MK.II v celé své kráse, zasazen do polstrování, jako šperk. Člověk měl pocit, že rozbaluje minimálně Sebenzu. Happy Kurňa, to je firma!!

Po tuto část to byla paráda. S třesoucíma rukama jsem ho vyjmul a prohlédl si slušné zpracování G10 ručky i ostatních částí nožíku. Po prvním flipnutí se N690 tková čepelka líně rozlétla asi do poloviny dráhy ("asi to ještě nemám v ruce"...). I její zpracování není špatné, výbrus souměrný, stonewash povrchovka vzhledem k ceně také dostačující. Dále je inštalován hluboký klip jako bonus - tak to mám nejradši. Do ruky to celé padne také hezky, nůž je lehký s příjemným gripem, ale... Druhé flipnutí, skoro to vyšlo, třetí, čtvrté,... stále stejný výsledek. Při tom mém snažení byla též zjištěna vůle v zavřeném stavu, ač minimální, mezi stop pinem a čepelí. Ale zpět, zkusil jsem flipnutí zakončené švihem ruky, a to již šlo lépe. Ale co to, i při silném švihu pojistka zapadne pouze krajíčkem. Při pouhém otevření druhou rukou nezacvakne vůbec.

Napadlo mě, jestli to třeba "zodpovědná osoba" z certifikátu špatně nesestavila Happy . Rozborka, zborka, vyčištění, promazání, vypadly na mě teflonové podložky tenké jako dech. Detent je takový nijaký, ocelová kulička trochu placatá, jako kdyby ji zasazoval kladivem nějaký kovář... (nechci se nyní dotknouti nikoho místního Happy ) Druhý pokus a změna minimální, liner je jaksi trochu delší, detent moc nedentuje. Další rozebrání, zaleštění hrany lineru brusnou pastou, smontování, čep dotažen pouze jemně a vida, mírné zlepšení. Občas již i líně doflipne a zacvakne, po švihu dokonce zapadá bezpečně dále - tam, kam má. Vůle v otevřeném stavu žádné.

A jde se řezat. Minulý páníček nějaké broušení podstoupil, je to znát na fazetce a vlásečnicích na čepeli. Většinou zkouším na měkkém dřevě a do řezu včil kupodivu jde, není to žádný zázrak, ale na takové to domácí řezání zavírákem asi postačující. Cca po 15 minutách již v dlani mírně cítím tlačící konec klipu, přesně jak mi psal zmíněný majitel. Ale což, kdo přece se zavírákem maká déle než 3 minuty.. otevřu krabici, píchnu tchyni, nakrájím salám, jablíčko, samé rychlé a krátkodobé záležitosti...

Tak že resumé: asi bych zde našel více pozitiv, je to poměrně praktická i líbivá kudla. Ale jako kontrolor kvality - kterým tedy nejsem, bych se pod to asi nepodepsal. Pevně věřím, že ostatní zavírací kousky ANV produkce jsou dokonaleji zmáknuté. Pro skalní fandy, puntičkáře a hnidopíšky nezbývá, než si počkat na třetí, či čtvrtou generaci. Třeba se zadaří a pak už by to nemusela být vůbec špatná kudla. Nožík doporučuji všem domácím kutilům, či nenáročným uživatelům, kteří milují překvapení všeho druhu. Ale jo, jako kudla to poslouží Happy

Vogysan vložil tyto přílohy:
20200220_122941.jpg.jpg
20200220_123045.jpg.jpg
20200220_123238.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Docela sympatický tvar čepele, dle mého měřítka samozřejmě Ok

Jinus12 vložil tyto přílohy:
1304_z200.jpg.jpg
1304_1_z200.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Jinus12 napsal:
Docela sympatický tvar čepele, dle mého měřítka samozřejmě Ok

Ten vypadá sakra dobře! Počkám jak bude fungovat pojistka...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Počkám, kolik mm bude nad fasetou.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/15/2008
Tak jsou doma fešaci😊

Kukura vložil tyto přílohy:
B9DF7E3D_7295_41FE_8071_D75B87EFC825.jpeg.jpg
5E9459D2_5CE9_4B2C_99E0_7309E1340DE7.jpeg.jpg
EA392719_649C_4237_9AAD_503BEC4971F4.jpeg.jpg
350A9CF1_C2EF_4C46_85CF_3DB2B2C720AD.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/1/2008
Kukura napsal:
Tak jsou doma fešaci😊

Krasavci oba 👍
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/16/2019
ANV M200 HARD TASK
Prezentačné video na Youtube kanále.:
HARD TASK

Názov:
NŮŽ M200 HARD TASK

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Nezlobte se, ale to škrtání ostřím o firesteel je na facku! NoNoNo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
PatrikD napsal:

A kde prosím tě škrtá ostřím o firesteel ???? Chtělo by to lépe koukat, poslouchat a přemýšlet.

Dva krát měř a jednou piš Wink
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/22/2017
Pospa napsal:
PatrikD napsal:

A kde prosím tě škrtá ostřím o firesteel ???? Chtělo by to lépe koukat, poslouchat a přemýšlet.

Skoro u konce škrtá oč?Shocked
Dvakrát měr a jednou piš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Ve videu říká, že je to i na noži pro ty chápavější napsané Grin Wink
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Lupínek napsal:
Pospa napsal:
PatrikD napsal:

Skoro u konce škrtá oč?Shocked
Dvakrát měr a jednou piš

Tak znovu pro pomaleji chápající. Čas 9:55- (vlastními slovy) na konci ostří, kde jsme zvyklí na choilík, je menší vybrání určené pro škrtání. Je to tam i vypálené laserem.....
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum